23.11.09
20:42
Здравейте ! Тренирам от около 2 години , но не съм спазвал никакви хранителни режими и тн ( не защото нямам желание , а нямам тази възможност ) . Искам да попитам дали е проблем сладкото като се има в предвид ,че тренирам за покачване на мускулна маса .. Ако може да кажете някакви мярки на допустимото , понеже на ден по принцип вафли и тн се насъбират по 3-4 .. Благодаря !
23.11.09
20:59
Ако резултатите от храненето те удовлетворяват, няма причина да променяш нещо съществено.
Ами незнам честно казано .. Питам защото четох че голям процент от хората едва кусват сладко през деня си а аз ям .. Затова пуснах темата :) Иначе с малко повече мотивация мога да разбера дали ще ми повлияе по-добре без него , нали :)
25.11.09
08:07
Сладките неща си имат своето място в менюто на човек в период на покачване (а и не само в такъв период).
Освен това едно хранене трябва да бъде и приятно (освен качествено като състав).
Разбира се - важно е как се храниш и как изразходваш енергия като цяло.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.09 08:09.
25.11.09
11:24
А имаш ли проблем с теглото?Колко са ти мазнините?
“Сладко” е определение за вид вкус и като такова не е нищо лошо.
Не може само по това да се каже дали е лошо, добро и т.н. - има и храни, които са сладки.
Конкретно вафлите обаче не са точно храна, а боклук, който по принцип не става за ядене. И това че тренираш не ги прави по-годни, все са си боклук. Нито пък фитнес целите ти променят това (също така никакво значение няма дали си 20% мазнини или примерно 8 - те не са противопоказни заради това, че се пълнее от тях, а заради липсата на хранителна стойност). Така че - ако не искаш да ядеш боклуци просто ги спри, ако ли не - продължавай да тъпчеш.
“Трябва ли” е малко глупав въпрос в случая, ако искаш да си здрав и да се чувстваш добре трябва, ако ли не - не е толкова наложително. Няма общовалиден отговор, всичко си е до човек.
Мнението беше редактирано от G33K на 25.11.09 11:32.