24.11.09
11:02
Здравейте,
От доста време чета този форум, и най-накрая се реших да попитам нещо. От почти година спортувам редовно, всеки ден 30 минути кардио (тичане в парка) и 30 минути упражнения в къщи (основно коремни преси, повдигане на краката от лег за долната част на корема, гирички). Храня се здравословно (с малки изключения) и общо взето има ефект от усилията ми. На 31 години съм, 161 см. Бях 60 кг, сега съм 52, и тялото ми е по-стегнато.
Напоследък съм в застой и ми се иска да променя малко режима си. Чудя се, дали ще е добра идея да започна да правя сутрешното кардио на гладно. Досега хапвах кисело мляко с мюсли и ленено семе сутрин.
Проблема е, че програмата ми сутрин е доста натоварена ставам към 7.30, в парка съм в 8.30, следва бързо ходене час и половина (разхождам кучето) :lol: от 10 - 10.30 кардио, от 11 - 11.30 упражененията в къщи, и в 12.00 е второто ми хранене. Та дилемата ми е дали да премахна закуската, но тогава се получава че първото ми хранене за деня ще бъде в 12.00. Днес опитах, и определено ми беше по-леко на стомаха по време на разходката и кардиото, но имах и по-малко енергия.
Четох на много места в този форум, че е хубаво кардиото да се прави на гладно, но и на още толкова места пише, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако кардиото и упражненията ми бяха в по-ранен час, щеше да е идеално, щях да ги правя на гладно и после пак да закусвам, но в случая просто няма начин :-S Какво бихте ме посъветвали, кое е по-доброто решение в случая?