ставите на краката ми пукат ли пукат..

Прескочи до:
WO
wow

08.02.05
08:39

кажете как мога да го огранича....

08.02.05
08:59
#1

Първо за самият проблем: Пукането може да доведе до по-сериозни контузи на ставата, която се разпукала. Този звук на пукане и прищракване се получава при движение една спрямо друга на околоставни или ставни структури. Най-често се получава от претоварване или претрениране. Претренирането и претоварването води до остро възпаление и при неправилно лечение то може да стане хронично. Това води до промяна във физологията и анатомията на ставата, което благоприятства за по-сериозна контузия.
Овеличи протеина, вземи си лекарство с глюкозамин. Загрявай добре преди работните серии и прави стрчинг. Трябва упражненията с перфектна техника да ги изпалняваш и може да използваш бинтове или наколенки и налакатници.
по-здрави

08.02.05
10:21
#2

Емо ,ако мога да те поправя.Глюкозамина е добавка ,а не лекарство.Аз имам големи проблеми с коленете и какво ли не съм пил и мазал.Най много ми помогна лекарството DONA.Глюкозамина трябва доста дълго време да се взима за да има ефект

08.02.05
10:27
#3

Така е! Но аз казах лекарство с глюкозамин. Щото така ги водят като лекарства тия боклуци.
по-здрави

Да не си в пубертета?

08.02.05
12:52
#5

[quote author=“D3BEP”]Да не си в пубертета?

Аз имам подобен “проблем” и на мен ми припукват някой неща. Но е съвсем лека форма, консултирах се, но нищо сериозно не казаха. Аз съм на 18 и било от наместване на тялото, защото когато се появи това нещо се занимаваш с разтягащи упражнения...

В темата съм и искам да попитам. Трябва ми качествена хранителна добавка/лекарство/ което спомага за ставите и връзките, но го искам на нормална цена, проблема ми не е толкова сериозен, че да изсипя 1 чувал пари за препарат, които на всичкото отгоре няма и да направи нищо сериозно.

Соевия лецитин е доста лекичък и го взимам, но той е по-скоро за тониса... :)
Глюкозамина в какви препарати се котира и каква е цената?

Мерси!

п.п. Не видях други теми където да се отговаря на въпроса ми, моля да бъда извинен, ако съм пропуснал нещо, ако е така, насочете ме.

08.02.05
12:57
#6

Лечението, което препоръчват лекарите са мазила, масажи и рехабилитация. Значи понамали тежестите поне за малко и се разтягай.
Глюкозамина го има в артроспота примерно. В целината доколкото знам има глюкозамин та яж яко целина!
Вземи си и желатин пий.
по-здрави

08.02.05
13:04
#7

Мерси за светкавичния отговор, кой казва, че билдърите им се забавяли рефлексите?  :lol:  :P

Желатин си пийвам, да. Бащи ми предлага сега диета с ДЖУЛАНИ, където има доста естествен желатин.

А Артростоп и тем подобните, колко пари са и някой има ли опит, да не е просто обезболяващ ефект или нещо такова, само да замазва положението, искам нещо което да ме лекува “отвътре” така да се каже.

Мерси пак!

08.02.05
13:06
#8

Ами има ефект обаче съм забравил колко струваше, не беше ефтино. Иначе го пиех преди 5-6 месеца за около 2 месеца. Тогава бях отслабнал доста и ставите не ми бяха свикнали и почнаха да ме болят и т.н. и след артростопа не съм видял повече проблеми.
по-здрави

08.02.05
13:15
#9

Аха, това е добре, а при мен работата е/както е и при доста други/ няма болки, само пукване... Така че, ще видим... как ще направя, малко ще ми е трудно да дам много пари за такова нещо, но здравето ми е преди всичко.

Ще съм благодарен ако някой каже конкретна сума и сподели опит.

Мерси.

Артростоп са профилактични хранителни добавки за ставите. Ако ти се дават пари, дай.

WO
wow

08.02.05
17:24
#11

D3BEP, за колко пари става въпрос?

08.02.05
19:29
#12

артростопа съдържа глюкозамин сулфат....а не само и разни други боклуци и заради тях цената е соленка (поне за мен).
:arrow: купи си Картилазин в него е чист глюкозамин хидрохлорид - по-усвоимата форма, а и 1гр. излиза по-тънко...миналата година май беше около 20лв опаковката ама не помня за колко хапа...

08.02.05
21:01
#13

и аз имам такива пукания.например лежа си и гледам ТВ опана си крака и глезена изпуква.и мартин в пубертета съм

08.02.05
21:07
#14

Не Марто а дзверо попита за годините. По този въпрос говори Здравко Петров в интервюто и каза, че непрепоръчва тежки тренировки на подрастващи в побертета и преди него точно зареди овреждането на ставите и спиране на растежа и натуралното развитие на тялото.
по-здрави

08.02.05
23:59
#15

Даа, това с ТВ-то си е редовнен случай.
Абе да ви кажа хора... май това нещо не е на добре, обаче е толкова често срещано, че се приема за нормално. :) Примено суупермного хора си пукат пръстите, еми... к’во да ви кажа. Аз примено ако почна мога да си ги пукам ама никога не го правя, просто мисля, че не е надобре...

Аз почти никога не вдигам с 100% възможна тежест, много нрядко дигам и с над 90% даже. Тренирам за здраве, преди всичко останало. Така че... незнам просто защо така се получава. Също така крака с клекове почти не тренирам, просто са супер тежки за ставите.

Аверчето, мерси за препарата който препоръча, сега като се опарича, ще проуча хубаво и ще взема нещо качетвено.

Айде със здраве и успех!

KO
Kostadin

09.02.05
12:58
#16

“Ако в началото на тренировката ви се появи остра болка в рамото , лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколко серии, за да се появи онтово няколко часа по-късно, най-вероятно имате тендинит.
Всеки сериозно трениращ е имал, има или ще го има в няокй етап от кариерата или жовта си. Тендинитите са най-често срещаната травма на пренатоварването при тренировките с тежести- до 12% от общия брой такива травми. Зареди естеството си такава тренировка е с повторения и може лесно да видите как вазникват те. Но това, че вдигате тежести, не значим че  ще плучите травми. Гаранция за това (освен избягването на пренатоварването и чистото изпълнение) е да се предпазите от тендинити и, ако е необходимо да ги лекувате преди да объркат тренировката ви.
Класическото описание на тендинита е възпаление  на заалавното сухожилие на мускула и/или сврезката. Обикновено се появява постепенно, често в резултат от повторящи се микротравми (микроскопични разкъсвания на тъканта), пречиняващи болена слабост с увеличаваша се дегенерация на тъканта на сухожилието. При тренировка с тежести микротравми на сухожилията и мускулите се случват постоя, но ако оставим това настрана, тендинитът може да се появи от твърде агресивен подход и от недостатъчно възстановяване между отделните тренировки.
По принцип силата на мускула надхвърля силата на сухожилието- т.е. мускулът може да понесе тежест, която сухожилието не може. Но тендинит може и да вазникне и от липсата на пространство. В рамото например мсукулът supraspinatus (част от роторната група) минава през вече стесненото пространство под акромиона-костната изпъкналост/проекция на плешката. При гребане от стоеж и флайс на пек-дек това пространство става малко, създавайки триене  между сухожилието и костната структура, което предизвиква възпалението.”

09.02.05
21:35
#17

хмм....искаш да кажеш, че вероятността пукащите стави да са “тендинит” каквото и да е това, е голяма? И че пукането се получава заради възпаленото сухожилие, което е претоварено от тренировки?
Тогава можеш ли да обясниш защо почти всичките ми стави пукаха преди да започна да ходя на фитнес (за коленете и лактите просто няма да говоря - всяко може би 5то движение носеше пукане) и следователно не може да са били претоварени и да е било тендинит...А след като започнах да тренирам това пукане намаля драстично (е, не веднага, 2-3 месеца след началото на свестни тренировки), та даже по едно време за 2 седмици бях забравил какво е да ти пука нещо (кефффффф)
Та по темата - това пукане ако не носи болка или схващане (ставата си да я усещаш някак схваната, сякаш не би могла да извърши пълната амплитуда на движението си преди да изпука) не мисля че е нещо, от което трябва да се тревожим. НЕ казвам че е нормално и че трябва да е така, но е много често срещано, а баща ми си живее така цял живот (както и аз май ще направя ;-)  ), та чак в последно време като мина 45 започна да има проблеми със ставите (но това има и обшо с работата му)

Та като заключение бих казал че ако не те болят и не ти пречат с тея пукания ставите не е проблем...Иди при лекар, ама най-вероятно ще ти каже да спреш тренировките и да си земеш некфо безбожно скъпо мехлемче със съмнителен ефект...

09.02.05
22:40
#18

Абе и аз дота написах по този проблем. Иначе това за тендинита е подуване на ставите, което найстина е често срещано.
по-здрави

10.02.05
00:06
#19

Аз бих препоръчал хруштял от акула трибойците го вземат за хруштялите да се въстановяват по бързо

14.02.05
11:21
#20

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Аз бих препоръчал хруштял от акула трибойците го вземат за хруштялите да се въстановяват по бързо

Такова “дживотно” за първи път “чувам”. Можеш ли да кажеш откъде да се набави и каква е цената му/кеш/ :)

тендинита, хм, ами като гледах описанието горе... При мене е просто Ъпсурд да го има:) Аз никога не съм вдигал с макс тежест, дори може да се каже, че вдигам кардио :P направо... Също така, при мен НЯМА БОЛКА, ако пука, само по звука усещам, че пука... а при ВЪЗПАЛЕНИЕ е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има болка, просто... Ми... просто нямам идея...

МЕрси за индото иначе,
поздрави

14.02.05
14:33
#21

Най-тънко излиза този на Буров: Шаркол - 6лв (60 капсули по 300мг) - Това е за около 15 дена.
Иначе има и на Walmark - 14-15лв (30 капсули по 740мг) - Пак за около 15 дена.
Оптималния вариант е комбинирането на Глюкозамин с Хрущял от акула.

14.02.05
23:28
#22

И в МЛО центъра го има с друго име обаче но като им кажеш веднага ще ти дадат инфо

15.02.05
23:11
#23

[quote author=“perlsite”]Най-тънко излиза този на Буров: Шаркол - 6лв (60 капсули по 300мг) - Това е за около 15 дена.
Иначе има и на Walmark - 14-15лв (30 капсули по 740мг) - Пак за около 15 дена.
Оптималния вариант е комбинирането на Глюкозамин с Хрущял от акула.

Ставам нахален, обаче възможно ли ти е да ми дадеш малко по сериозни инфо-наименование, фирма, това онова... Защото в аптеките, прорсто е много зле с намирането... а в фитнес магазините, имат някои други работи, дето са комбинация и ми искат майка си и баща си, за работи, които мога и да ги изакам/ с извинение/ и 30-тина лева да отидат в морето... при акулите :P
Много ще съм ти благодарен, наистина съм заинтересован, а вярвам, че и доста още хора ще имат ползва от тези суплементи/добавки.

djgorgio-ASTOR, не съм от София и не разбрах какво е точно това “място” което казваш... :)

15.02.05
23:16
#24

[quote author=“tpd”]djgorgio-ASTOR, не съм от София и не разбрах какво е точно това “място” което казваш... :)

Ами аз само там знам така че няма да съм от полза

16.02.05
01:05
#25

Ами бях максимално изчерпателен:

Фирма: Буров, Продукт: Шаркол
Фирма: Walmark, Продукт: Хрущял от акула
Фирма: Адифарм, Продукт: Глюкозамин

Отиди в някоя голяма аптека и ако ти кажат, че няма, то поискай да ти го доставят с поръчка.

ЧИста проба харчове на пари.
Братле, хрущялите ти пукат най - вероятно не защото си трибоец, а защото си още млад :) Ако си до 20-тина години, нищо чудно растежът на ставите да не ти е завършен и в следствие на това да пукат. Затова те питах и за годините, въпрос, на който още не си ми отговорил.
Шом държиш да си изхарчиш парите давай. Но аз ти казах, че тези добавки не лекуват. Те съдържат вещества, съдържащи се в ставите с идеята да се натрупват там.
Единственият дерт е, че ставите растат ужасно бавно, с години.
А пукането идва най - вероятно не от съдържанието им, а от формата.
Ако се чувстваш по - добре да си дадеш парите в аптеката, дай ги, Поне при мен такива добавки нямаха желания ефект, а и пак казвам - безмислено е. Просто са измислили продукт да продават. Ако инвестираш в ставите си за 5 години напред, може и да има файда, но за да ги лекуваш днес...
Не по - лош ефект можеш да постигаш например като оглозгваш и оръбваш пилешките кости :)
Поздрави.

16.02.05
11:42
#27

[quote author=“tpd”][quote author=“D3BEP”]Да не си в пубертета?

Аз имам подобен “проблем” и на мен ми припукват някой неща. Но е съвсем лека форма, консултирах се, но нищо сериозно не казаха. Аз съм на 18 и било от наместване на тялото, защото когато се появи това нещо се занимаваш с разтягащи упражнения...

D3BEP. въпроса ти по-горе към мен ли беше, че нещо се обърках, ако е така, отговорих ти още по-горе.

Много ти благодаря за мнението, може и да не ми личи, но и аз мисля точно като теб. :)  Аз и за това питам и проверявам кое как стои просто да не давам пари за глупости.
Ех, това с хрущялите, пилешки и т.н. , да же се сеща, и за костен мозък-комомация, е доста качествена идея, нещо не се бях сетил, пък си е бая просто... :)

Още веднъж благодаря и на perlsite.

Не, братле, въпросът ми беше към титуляра Уоу. Може би не ми личи, но аз често така си пиша - право към титуляра. Е както и да е, добре ако и на теб поне малко съм помогнал.
Вметвам само, че повечето лечения/профилактики/ядения на кости за ставите пък имат негативен ефект върху храносмилателния тракт... Не се лъжете, няма кино без пари. “Полезното” за едно е вредно за друго...

16.02.05
23:26
#29

ДЗВЕР а при мен пука десния лакът при френското от стоеж а съм свършил с разтежа как би обяснил

Еми човеко, при теб вече говорим за травма/деформация на ставата/загуба на ставна течност... Все пак ти вдигаш от 10 години и на много упражнения 200 кила не са нищо за теб.
Мини на рентген според мен. Ползвай ластичен бинт. Прави си компреси - аз си правех с риванол.
При тежестите, с които работиш, пукането на ставата не е добър знак...

17.02.05
10:56
#31

Абе що се хабя да ви пиша там дълги постове като не ги четете?!
по-здрави

17.02.05
16:21
#32

Пукането е само при френското от стоеж при никое друго го няма и то може би когато го слагам като първо (а аз почти винаги го слагам) иначе май ако е като второ не пука (може би нещо свързано с загряването)

raz-r
raz-r

01.03.05
01:37
#33

Пукането на ставите е нещо сериозно и трябва да му обръщате внимание.Според мен има едни доста добри медикаменти, поне аз пих такъв, защото ми пукат ставите, скърцат ми капачките и т.н. Препарата се казва ArtroStop поне така се чете, мисля ,че съдържа хрущял от акула, който много помага...поне на мен ми помогна.Медикамента представлява хапчета, които се пият в продължителен период от време, но мисля ,че са безвредни , защото те са хранителна добавка.

08.03.05
02:56
#34

Абе при мен пък само в лявата ръка(която преди 8 месеца ме накара да спра за малко 6тот ме болеше) като права да речем флаис(не при всички упражнения натварваши лакътя) осещям едно такова не точно пукане ами по скоро клйокане :D и леко загубвам понякога равновесие тоест ръката ми за малко отслабва е това много ме шашка!!!

JI
JiVk0

27.11.05
22:39
#35

ако някой все още посещава тази тема моля за помощ
та лакътя ми и моя пука от всякакъв вид упражнения дори като си дигна ръйата над главата и направя разгъване с дъмбел ( тоест самото движение без да имам дъмбел в ръката ) лакътя изпуква , заради този лакът не мога да правяфренско при повечето упражнения усещам че упъване не мога да завърша амплитудата без да изпукам . рамената също пукат , но го няма тва неприятно чувство и най много при мен , което ме притеснява е пукането при кръстта или ябълката на крака не мога точно да преценя като си вдигна коляното докато съм прав и изпуква това е само ако си дигна десния крак при левия нее така ( иамм предвид си свия коляното все едно удрям някой с коляно )
засега няма болка но е много неприятно и ме притеснява незнам какво да предприема .
май ще ходя на чичи доктор

15.12.06
21:41
#36

mom4eta ,pro4etoh zeliat forum,zapisah si niakoi lekarstva no neznam dali bih mogla da gi izpolzvam az sam na 28 godini i imam tendenit ot 3 meseza ne ot trinirovki oba4e no ot gladene i 4istene,vsi4kite stavi ot diasnata 4ast na tialoto mi pukat i me bolat,i nai mnogo diasnata kitka.moliavi ako obi4ate kajetemi kakvo da pravia?blagodariavi predvaritelno

Петко К - кирилица!

17.12.06
16:09
#37

Първо - кирилица!
Второ - не съм много наясно с възможните болести, но ако вече са увредени ставите е трудно да се излекуват (хрущяли, сухожилия, съединителната тъкан изобщо) се развива бавно и трудно.
Най-добре е да се отиде при специалист по подобни неща (например тези които се занимават с изследванията за остеопороза и тям подобни неща би трябвало поне да могат да те насочат при кого да отидеш).
Лекар + намалени натоварвания и внимание. Разните медикаменди може и да помогнат, но ако им се даде шанс...

Ми и на ме кат тренирам ми пукат яко костите, ама за ставите не

18.12.06
11:54
#39

Първо - какъв е смисълът от този коментар?
Второ - кост изпука ли обикновено се чупи;)
Ако пука нещо, то са ставите или сухожилията.
И това не е добър знак. Значи, че най-малко загрявката ти е никаква.
А на 13 да се заемеш да си чупиш ставите не ми се струва от най-добрите идеи. Спортувай нещо до около 16 и тогава се заеми с фитнес, като са ти по-укрепнали ставите, и изобщо организма.

18.12.06
22:12
#40

[quote author=“marzipan”]Първо - какъв е смисълът от този коментар?
Второ - кост изпука ли обикновено се чупи;)
Ако пука нещо, то са ставите или сухожилията.
И това не е добър знак. Значи, че най-малко загрявката ти е никаква.
А на 13 да се заемеш да си чупиш ставите не ми се струва от най-добрите идеи. Спортувай нещо до около 16 и тогава се заеми с фитнес, като са ти по-укрепнали ставите, и изобщо организма.

Много точно казано ми се струва.

Поздрави.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1