Общи въпроси

24.11.09
18:16

Извинявам се за глупавите въпроси....

1 Когато правя предмишница колко трябва да почивам между сериите ? 30-40 секунди ,добре ли е или трябва повече ?

2 един път в седмицата стига ли да се прави упражнение  врат?

3 През какъв период от време,да спирам с фитнеса и за каква продължителност , да почине тялото ? През 5-6 месеца ,за 1 седмица достатъчно ли е ?

4 Когато правя упражнение  (като гребане с дъмбел и други с редуване на ръцете),колко трябва да е почивката.За да не може едната ръка да си почине повече от другата..

5 Може ли да се яде вафла часове преди тренировка...

6 през колко време да се сменя програмата....

Нека да кажете поотделно всяка точка за начинаещи,среднонапреднали и напреднали,колко ще е достатъчно..Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от peteer на 24.11.09 18:28.

24.11.09
18:33

1.около 90 секунди но не е фатално 10-тина  15 секунди по малко или повече.
2.Зависи дали целиш нещо специално, иначе стига.
3.Не се впрягай толкова.Пусни си една седмица покрай коледа, или когато усетиш ,че си в застой.
4.Доста глупав въпрос, помисли малко.
5.Не е хубаво да ядеш вафли преди тренировка защото дигат инсулина ( поправете ме ако греша)

24.11.09
18:43

минута и 30 не е ли много почивка между сериите за предмишница ?? Някой са ми казвали по 30-40 секунди,но за всеки случай питам...

24.11.09
18:47

1.Мускулът бързо се възстановява и е готов за следваща серия, да 45 сек до 1 минута е ОК.
2.Според мен даже е излишно, но иначе да, 1 път е достатъчно.
3.Веднъж годишно за 1-2 седмици или 1 седмица около Коледа и 1-2 на морето. Принципно няма норма, никъде не се казва, че трябва да се спира.
4.Гребеш с едната, веднага гребеш с другата, почиваш и после започваш с тази, с която си започнал предходната серия ;)
5.Можеш, но недей непосредствено преди тренировка. Тогава са нужни бавни въглехидрати.
6.Когато спре да работи

24.11.09
19:33

“”“4.Гребеш с едната, веднага гребеш с другата, почиваш и после започваш с тази, с която си започнал предходната серия wink”“”

Да ясно,но примерно греба с дясната,веднага с лявата.Почивам 30 секунди  и пак с дясната,Така дали е добре...Или ще трябва повече.

24.11.09
20:49

казано от peteer на 24.11.09, 19:33:

“”“4.Гребеш с едната, веднага гребеш с другата, почиваш и после започваш с тази, с която си започнал предходната серия wink”“”

Да ясно,но примерно греба с дясната,веднага с лявата.Почивам 30 секунди  и пак с дясната,Така дали е добре...Или ще трябва повече.

Ако питаш за почивката, 30 секунди са малко. Гребанията, особено с тежки килограми са доста изтощителни. Изреждаш и двете ръце и след това почиваш минута, минута и половина и започваш отново.
Виж, аз малко или много се съобразявам с това, че ти принципно явно я караш по-интензивно, с малки почивки, което е добре. На мен ми се е случвало, когато съм тренирал с по-тежко и 2 минути да не са ми били достатъчни. Зависи от работните тежести и правилното изпълнение. Ако натовариш максимално и го изпълняваш правилно, ще са ти нужни повече минути, ако тренираш с по-леко, но интензивно, почивката е 60-90 секунди (или около тях).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.11.09 20:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1