В търсене на баланса - "Здрав дух, здраво тяло"

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.03.10
11:32

Криво ми е като няма слънце и даже не ми се пише. Чаках ги тия летни температури 3 дни, с такава надежда, че нямах търпение да стана и да отида на терасата. Е да ама ядец, тия синоптици за нищо не стават. Аз викам да приложим енергийна групова молитва за топло време :-P като индианците. Все пак това не попречи да тичам и да си върша работата,но някак тъжно...

Тичам през ден, а в събота правя умерени тежести +тичане. Крака почти не правя. Клякам, подскачам, спринтирам, качвам стълби...и тяга малко. Това са ми краката..Увеличавам маршрута с по 5-10 мин..Тази седмица ще увелича и дните за тичане/ако не вали, мама му/

Медитирам, правя почти целия йога дихателен комплекс от школата и в къщи, който много напомня на това http://www.youtube.com/watch?v=mGfTWskvU5o
Замислила съм да го почна , пък да видим. Харесва ми да разучавам точките по тялото си и да си намествам енергийните чакри.

Храната е нещо то сорта

6.00-кафе, вода,
10.00-11.00-йога, стреч, медитация
13.00-салата с варени яйца/риба тон
16.00-ядки, авкорс или тренировка
20.00-риба/пиле, салата, зеленчуци

Естествено се бъгва по накоя хапка хляб, ориз, шоколад, пърженко, ама 90% е ок. Само дето преядох с тия зеленчуци и се се спекох.
Когато съм много изморена от тренировка ям шоколад -85%, ядки, малко плодове. Но ми се ще до Великден да отрежа захарта изцяло, даже и морковите. Твърде много ми е била явно

Снощи преядох с горното/шунка, кашкавал/ на пица и с тиквени семки следобед. Много вкусно беше, ама солено и слузесто. Цяла нощ преглъщах лиги пак. Днес ще се пие много джинджифилов чай :-)

Правя си един друг експеримент ще докладвам като видя резултата.

Добавки-мноого вит.С, магнезии, цинк

29.03.10
17:58

29.03

Кардио 45 мин- в зала ,Блях

Схваната съм, не можах да медитирам и да разтягам, двама души ме удавиха с лоша енергия и сега съм като прбито куче. Хората не са хора, когато са овълчени за пари. Тази криза направо побърка народа.Искам си стоково-обменния строй или бай Тошово време. На ти пиле, дай коза...Супер. Поне си купих домашни яйца, ама от друга баба.
Утре е пълнолуние ще вия пак тази вечер и утре.

Храна
6.00-кафе, вода
10.00-кафе
10.30-11.30-тренировка
12.00-1 сварен белтък
13.40-2 домата, малко чушка и краставица, 3 варени купешки белтъка и 1 цяло яйце домашно
17.30-30 гр сурови бадеми
19.30- зелена салата, пъстърва на фурна, запеканка/тиквичка, чушка, лук, 2 белтъка, копър/, домат и 20 гр сирене лайт

Още съм гладна и ще дъвча нещо протеинесто после. Тоя инсулин ме държи постоянно гладна. Ще го боря с белтък и кардио. Идва пролет и лято и искам да съм спокойна, а това с инсулина не се получава. Постоянно мисля за храна и за дъвчене. Отегчително е това, губи ми времето и силите.

Вода, джиндижифилов чай, виет.с, магнезии, цинк

30.03.10
18:36

Едит за снощи 90 гр риба тон, малко сирене, чушка

30.03-вторник

Много динамичен ден, само че душата ми играе пък краката не мърдат. Тотална липса на енергия и заспалост. За жалост имах работа и не можах да използвам хубавия ден за тичане. Поне се намедитирах и се спуках от йога сутринта. Правих целия комплекс Дарума Тайсо/http://www.youtube.com/watch?v=mGfTWskvU5o/, стречинг и медитация, малко йога и тибетските ритуали. Това малко ми вдигна енергията, но към 15.00 буквално щях да се свлека на улицата. Хапнах малко повече въглехидрати, но не са захар.

Храна
6.00-вода,кафе
9.40-11.30-гореспоменатите медитации и йоги
13.00-зелении с 2 варени яйца и 2 белтъка, домат с босилек и зехтин
15.30-тука се чудих дали да не ям шоколад, щото наистина щях да припадна, но ядох 20 гр сурови и толкова печени тиквени семки
16.30-пристигнах пешком за съвещание в офиса, коего продължи до 19.00
20.00- зелена салата, 2малки  филета риба тон на скара, 300 гр зеленчуци на барбекю, имаше малко картоф, 2 щайби калмар, 2 лъжици манастирски боб-вероятно с кетчуп. Нямах време да готвя и пазарих готово хапване. 3 кръгчета лимон със стевия.Мнооого вкусно

Уморена съм и се надявам да не огладнявам, а да спяяяяя

Вода доста, чай лайка +мента, вит.с, магнезии, цинк
Започвам да си влизам в кожата

31.03.10
18:44

31.03-пфу

Пак много работа предпразнично и не можах да тичам, нито да тренирам, нито да си направя целия йога комплекс. За сметка на това толкова ходих и чаках по опашки по учреждения, че кроса щеше да ме убие направо. Нямам енергия и това си е. Към 11.00 вече не знаех къде се намирам. И орехите не ме спасиха, даже ми свалиха кръвното и стана по-зле. Както и да е, от утре на обед съм във великденска ваканция и не мърдам по никви поводи. Обещала съм да водя детето на “Алиса в страната на чудесата” и ще боядисвам яйца, купих си 40 бр домашни с много твърди черупки. Едвам ги строших днес на обед.  Тъй като всяка година меся козунак, който се котира с голям успех и от който не ям, заради реакцията си към глутена и маята, днес си купих безглутеново брашно  и био мая без химия. Ще направя един пробен малък козунак, пък да видим.

Така че само храна, което ми беше еденственото сядане за 30 мин до 20.00

6.00-кафе, вода
8.00-8.30-половин комплекс йога, малко стречинг
11.00- орехи примерно шепа, към 50 гр
13.30-една салата домашно-купешка, вкусна стана. Айсберг, малко зелена, печена чушка, домат, 1 яйце и 3 белтъка варени, отгоре сипах шепа пикадилска салата с риба тон, лук и варен шарен боб.
19.30-20 гр тиквени, докато чакам вечерята
20.00-филе риба тон на фурна , мариновано в бяло вино и чесън/стана като телешко/, зеленчуци в плик, зелена салата, домат, малко кашкавал
21.00-останалите 20-тина гр семки

И ......тука даваха репортаж за ползите на черния шоколад и за малко да пратя детето до магазина. Между другото в Пикадили най-после са заредили черен Линд -50 гр

Вода и добавки обичайните.
П.П Не съжалявам че не тренирах тези дни. Изтекоха се доста води от мен.

02.04.10
08:32

01.04
тренировъчен, киното отпадна

Много готин ден. Готино време и природа. Готина тренировка, макар и малко без сила. Романтична вечеря с водка и лют шоколад Хейди с молска сол. Това като че ли ми отпуши подсъзнанието и като взеха да бълват едни мисли в главата ми.....малееее. Едвам дочаках сутринта да ги напиша в тефтера и сега ще ги пиша в блога си, а други ще си ги запазя в главата. Проглеждам все по-бързо. Преди обяд нямах време за йоги и релаксации, но после отделих едни 20 мин. за тази цел.

Тренировка
40 мин.крос -пресечена местност, смяна на темпото/голям зор беше/
5х10-коремни на пейката в морската градина/повдигане на крака и таз/
5х5-скок дъга
В залата-метаболик, че нямах време
5х 10 с 2 дъмбела, в комплекс с 30 сек.почивка между кръговете.Много бързо темпо
бицепс
арнолд
тяга
кикбек
и пак....
5 мин.вело
стреч

Храна-вкусна
6.00-кафе,вода
до 12.00-чистене, малко работа по банки
13.00-зелена салата, айсберг, чушка, 1/2 домат, 2 яйца и 2 белтъка сварени
14.00-15.00-сън
16.10-17.20-тренировка
18.00-18.20-релакс, йога, стреч
19.00-22.00-  малки водки 2 бр, фреш, бяла риба/много малко парче/ и зеленчуци на туч с подправки, зелена салата с домат и риба тон. Мъжът ми яде пица, дори нямах желание да я опитам
23.00-  80 гр.шоколад Хейди с чили и морска сол, парче Линд с лешници, малко семки

Тази шоколадова инжекция ми подейства доста добре, ама хайде да не е всеки ден %-P

Много вода, вит.С, магнезии, цинк

04.04.10
04:10

Христос Возкресе!!!

02.04-нетренировъчен

Храна-3 яйца, 2 белтъка, кашкавал, семки, пиле на грил, салати, тиквичка

03.04-тренировъчен. Заваля точно преди да бягам и тренирах в залата. Приключих тренировка и пекна слънце. Еми разходих се за час

Тренировка
загрявка
10 мин.крострен
5 х 10 с увеличаване на тежеста без почивка интензивно
бицепс
арнолд
тяга
кик-бек
гребане
плие/х 5/
странично рамо
ренегадско
20 мин.вело, стреч

Покрай празничната подготовка нямам време за йога и медитация, в резултат на което не мога да спя и съм неспокойна

Храна
5.30-кафе, вода
чистене и боядисване на яйца. Страхотни станаха.Ще ги снимам
12.30-зелена салата с риба тон и домат, малко зеленчуци на пара
15.30-16.30-тренировка
17.00-18.00-разходка с малко семки
19.30-пъстърва на скара, домати, тиквички, зелена салата, 3 резена лимон със стевия
21.00-останалите семки
23.00-останалата салата с малко сирене лайт

вота, чай, магнезии, вит.с

Днеска тренирвката ми за ръце ще е месене на козинаци.Надявам се да тичам.
Весел празник на всички!

Мнението беше редактирано от diva 97 на 04.04.10 04:35.

04.04.10
04:39

така и така качвам снимки...
Вижте този парадокс във варненския МОЛ

05.04.10
13:32

04.04-крос

тренировка

40 мин.крос -смяна на темпо
5х5
клек
кофи
5х10
коремни на пейката с повдигане на краката
стреч

Йогата сутринта беше много качествена, но ме прекъснаха поне 5 пъти и малко се изнервих. Цял ден месих, чистих, пекох. Безглутеновият козунак не ми хареса и го хвърлих. Правих бисквити с белтъци и бадемово брашно, но и те отидоха в коша щото не им били сладки. Аз изядох няколко след тренировка, но те станаха към 40 бр звездички и нямаше кой да ги яде. Нормалните козунаци станаха страхотни. Правих ги с много любов и молитви. Храната е прилична.
Имам перманентни болки в мускулите и задържам вода

храна
5.30-кафе, вода
чистене
10.30-11.30-йога, стреч, дарума тайсо, медитация
12.30-малка салата с риба тон
месене
16.00-17.00-тренировка
месене
18.00-4,5 малки бадемовки, няколко сушени кайсии и сурови бадеми
20.00-зелена салата, белтък, печени зеленчуци, 2 пил.филета с гъби и бяло вино, 1/2 парче козунак, сурови бадеми и малко кайсии, 1/2 чаша вино
22.00-2 ябълки
Легнах си в 1 часа

Много вода, вит.с, цинк, магнезии

Днес съм много отпаднала

08.04.10
04:47

Не ми се пишеше особено тези дни. Тези празници ме натоварват и умствено и физически. Излишни приготовления, излишна храна, която отиде на едно кученце поне де, излишна умора. А може да е  толкова просто, ако ги нямаше остарелите разбирания за големите софри. Едно сварено яйце, парче козунак, чаша мляко или кафе са напълно достатъчен повод да се събереш с родата.

Както и да е....

Тренировки- кросове, преси, кростренажьор. Увеличавам времето, после скоростта

Храната-много пиле, много риба, много яйца, много салати, малко ядки, лимон със стевия. Доста белтък имам последните дни и взе да ми накъртва, ама зелената салата е вкусна с варени яйца :red: , пък и апетит си имам

Правя си йогата сутрин и медитирам, когато няма дандания вкъщи

Вода, чай, магнезии, джинджифил

08.04.10
12:41

исках да споделя преди да отида да тичам

http://www.zdrave-bg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=135

08.04.10
19:18

08.04-кардио, крос

Днес имах вътрешна необходимост от по-малко и по-лека храна. Няколко дни обядвах “нормално” и вместо да съм по-малко гладна вечер, става точно обратното. Преситих се..гъррр, много тежко. Снощи изядох сто вида риба.

Сутринта-40 мин.кростренажьор, дарума тайсо, тибетски ритуали, мезитация

Следобед-30 мин.крос в морската, 3х 20 коремни с дъмбел, 3 х 20 супермен, стреч
Уж бавно тичах, но си подобрих времето на увеличения маршрут. Не го усетих натоварващо. Супер, ама плача за нови маратонки

Храната е рибно-яйчна. Друг вид белтък ще приемам много рядко вече.

6.00-кафе, вода
9.00-10.00-сутрешната тренировка
12.00-варено яйце и белтък
14.00-ябълка, ягоди
15.00-2 белтъка, домат, 1/2краставица
16.00-17.00-следобедния крос
19.00- разходка с 30 гр тиквени семки, няколко кедрови ядки
20.30-риба тон филе и зеленчуци на барбекю, малко миди с ориз или по-скоро ориза,зелена салата
21.30 - ябълка и  половина

08.04.10
19:21

казано от diva 97 на 08.04.10, 19:18:

Днес имах вътрешна необходимост от по-малко и по-лека храна. Няколко дни обядвах “нормално” и вместо да съм по-малко гладна вечер, става точно обратното. Преситих се..гъррр, много тежко. Снощи изядох сто вида риба.

Дивичка, и аз съм така....колкото повече ям през деня (при мен не зависи и от качеството на храната), толкова по - гладна съм вечер.

08.04.10
19:47

казано от inis9 на 08.04.10, 19:21:

казано от diva 97 на 08.04.10, 19:18:

Дивичка, и аз съм така....колкото повече ям през деня (при мен не зависи и от качеството на храната), толкова по - гладна съм вечер.

Ами те хубаво казват хората, че апетитита идва с яденето. При мен се получава май...Ама не ми е конфортно, за кросовете трябва да съм лекичка

10.04.10
13:05

9.04 / петък/-крос

Времето беше променливо, но ми хареса кроса. Увеличих отново разстоянието. Сега наблягам на техниката и дишането. Наблюдавам си грешките. Маратонките определено са ми проблем. Мисля че натоварвам повече левия крак и се клоня настрани.
Храната се старая да е по-скоро кчествена и натурална, отколкото режимна.

Тренировка-
45 мин.крос-умерено
5 х 5 лицеви на пейка
5 х 10 коремни на пейката
5 х 5 кофи пак на пейката
3 х 20 странични коремни
3 х 20 коремни с усукване на таза
5 мин.вело стреч

Много е готино да правиш коремни в морската, като полегна на пейката и гледам небето.Божествено е!

6.30-кафе, вода
7.00-12.00-5 часа чистене, мамата ми се разплака
12.00-13.00-дарума, йоги, стреч
13.00-седнах и ядох салата с варено яйце и 2 белтъка, чушка, домат
16.00-кафе
17.00-18.10-тренировка
и тука излизане водки, ядки и т.н
21.00-зелена салата, 100 гр тон и 80 гр скумрия на скара , варен картоф с кора, желирани ягоди, ябълка и преди да го метна в коша 2 резена сух козунак

Ами това е май.

11.04.10
11:48

10.04-двуразова

Направо се размазах днес. Верно по-издържлива съм, обаче ми се спря тока. Безсънието определено не ми помага за тренировките.

сутринта- кардио на кростренажьор
5 мин бавно
30 мин-умерено
10 мин.-интервали
стреч

следобед
-крос и тежести
5 мин.крострен бавно
3 х 10 с дъмбели
тяга
гребане
гърди
арнолд
бицепс
трицепс
35 мин. крос
3 х 5 кофи
3 х 10 коремни на пейката
стреч, тибетски ритуали

И храната е  една никакава. Хич не ми се яде месо, ужас. Даже и риба на ми се яде. Вечерта го карах на растителни белтъци.

6.00-кафе, вода
чистене
9.30-кафе
10.00-11.00-сутрешна тренировка
13.00-зелена салата, 2 яйца и 2 белтъка,домат, морков, чушка
17.00-18.30- следобдне трен. и стреч, 3 сушени кайсии и няколко сурови бадема
21.00- малко зелена салата, 80 гр скумрия на скара, няколко лъжици тиквички с басмати ориз.
22.00-2 ябълки, сурови бадеми
23.00- тука белтъчната липса си каза думата и ядох 100 гр пърлена леблебия с около 50 гр сурови бадеми, ябълка. Подух се..

вода, джинджифилов чай

Улях се

12.04.10
05:46

11.04-крос, ходене

Мислех че ще ме болят краката, но неееее. Напротив страхотно беше кросчето. Наблегнах на баирите нагоре и ме боли задното бедро и дупето

тренировка
загрявка
40 мин.крос
20 мин стреч

6.00-кафе, вода
до 11.00-сън отново
12.00-200 гр ягоди
12.30-2 яйца и 2 белтъка на омлет, остатъка от тиквичките с ориз, доматена салата с чушка———киселини
16.00-17.00-тренировка
1/2 фреш от кисел грейп
18.00-19.30-ходене с 30 гр семки и 10 гр сусамка
20.30-зелена салата, пил.филе и шишче, 2 ягоди, малко сурови бадеми

12.04.10
16:20

И ти ли имаш моя бивш страх от жълтъците на яйцата или мислиш, че биха ти дошли в повече 4ри наведнъж например?  Как върви подготовката за маратона? Напредваш ли? :)

12.04.10
18:26

казано от S_L на 12.04.10, 16:20:

И ти ли имаш моя бивш страх от жълтъците на яйцата или мислиш, че биха ти дошли в повече 4ри наведнъж например?  Как върви подготовката за маратона? Напредваш ли? :)

СЛ не ме е страх от яйцата, но не съм по жълътците, пък и правим трампа с детето. За маратона се готвя и напредвам, ама ми се спира тока с толкоз тичане и ходене и бедърите са ми целите в отоци, но ...няма да се дам

12.04.10
19:05

дъвча още ама айде...отчет

12.04-ходене

Едно че имах работа и второ не си чувствам бедърите. Почивка ,м..ма му. Явно бая токсин съм събрала, огладнях чак вечерта и ми се повръщаше и ме тресеше цял ден.
Малко стреч и йога правих сутринта.

5.30-кафе, вода/топла имам предвид всеки път/
9.00-фреш грейп 1/2
10.30-11.10-разни йоги
12.00-16.00 висене в данъчното, чай
16.30-3 сварени белтъка/добре че ги набутах в чантата сутринта/
19.00-200 гр ягоди на път към вкъщи
20.00-сьомга във фолио/180 гр/, чиния шарен боб с лук, маааалко царевица и риба тон, която липсваше, зелена салата. Десерт-останалите ягоди -не много
22.00-в момента си додъвквам около 50 гр сурови, киснати и белени бадеми, ролята им е антиоксидантна в случая, пък и искам да се отърва от тях. Беленето отнема доста време..и нерви

Много вода
лека нощ

13.04.10
19:20

13.04-уморена съм, само храна и час и половина разходка

6.00-кафе, вода
13.00- зелена салата, варено яйце и белтък/писнаха ми/, чушка, екуиза на сос
16.00-50 гр риба тон с лимон
17.00-18.30-разходка с малка ябълка и 30 гр тиквени семки
20.00- зелена салата, 130 гр скумрия, 150 гр саворин филе, доматче, няколко бодвания бял ориз
23.00 едит - грейпфрут

Нервна съм, подпухнала съм, храната не ми е вкусна. Тренира ми се пък съм уморена. Яде ми се сладко.Женска работа...
Почнах пак да правя ТЕС. Да видим какво ще стане. Едни спомени от миналото не ме оставят на мира.

Вода, джинджифил
Още един едит-Обожавам лалета и пролетни цветя всакакви! Купих си нова ваза и лалета. Прекрасно е! Дори не съм г4и аранжирала, те са си прекрасни и така

Мнението беше редактирано от diva 97 на 14.04.10 13:40.

14.04.10
19:12

14.00-ходене

Не тичах, но  след работа вървях около 2 часа и половина с едни торби с манджа, зарзават и саксии. Надцених се миналата седмица и още са ми двойни краката. Надявам се утре да са ок.
Днес направих добро на една непозната женица и ми е хубаво на душата..

Храната-рибно яйчна

6.00-обичайното
10.00-кафе-падна ми захарта нещо, залитах цял ден
12.00- яйце и белтък на омлет, домат, 1/2 краставица
12.30-14.00-избягах в обедната за козметик
15.00- яйце и 2 белтъка на омлет, малко салата, моркови 2 бр
17.00-20-30 гр семки
20.00- зелена салата, 2 филета риба тон  и зеленчуци на барбекю, 1/2 печен картоф, доядох мазничкото на скумрията на половинката

вода, джинджифилов чай

П.П Днес ми казаха че съм напълняла по следния начин “Ти да не би да си напълняла, браво, браво, най-после”
Ще я видим тая работа вярна ли е ? ;-P

17.04.10
17:32

казано от diva 97 на 13.04.10, 19:20:

Нервна съм, подпухнала съм, храната не ми е вкусна. Тренира ми се пък съм уморена. Яде ми се сладко.Женска работа...
Почнах пак да правя ТЕС. Да видим какво ще стане. Едни спомени от миналото не ме оставят на мира.

Еййй Дивичка, подари ни лалетата и си помисли, че може да ни изоставиш най-безцеремонно.. :P Къде се губиш, още ли ти е нервно, подпухнало и т.н? Как си обясняваш подобно състояние? ПМС? Или по-скоро пролетна умора? Ти какви витамини пиеш сега? Може би организма ти нещо се противи...

17.04.10
21:00

казано от S_L на 17.04.10, 17:32:

казано от diva 97 на 13.04.10, 19:20:

Еййй Дивичка, подари ни лалетата и си помисли, че може да ни изоставиш най-безцеремонно.. :P Къде се губиш, още ли ти е нервно, подпухнало и т.н? Как си обясняваш подобно състояние? ПМС? Или по-скоро пролетна умора? Ти какви витамини пиеш сега? Може би организма ти нещо се противи...

Тука съм следя форума, няма да напускам. Днес като се наспах двуразово, разбрах от какво ми е било нервно. ПМС ми е ок този месец, като ги няма тежестите. В момента съм в блаженно чакане на колуминацията. Краката ми започват да си личат, че са крака. Такива отоци не съм имала от години, голяма съпротива братче. Ще мине :-)
Нищо не пия сега, само малко магнезии. Витамините нещо не могат да се разберат с бъбреците ми и ги спрях. Хапвам по някой друг плод, много салати и риба. И определено съм слънцеяд. Като няма слънце, каквото и да ям си оставам гладна. Като пече мога и цял ден да не хапна и пак имам енергия на мах. Странна работа.
Тренировките са много интервално  ходене, кростренажьор, малко тежести за горна част, гимнастики, йога и такива разни. не ми се описват щото е скучно. Не съм бягала, баси времето. Та така с мен.

fire.is.my.nature

18.04.10
09:31

Хахах :) Да , наистина има нещо вярно в слънцеядството ;) :)

18.04.10
20:18

Ами да....днес похапнах малко слънце докато тичах. Но не ми беше достатъчно. Искам още..

Та тези дни имах доста домашна работа. Отделих и време за себе си, правих си маски, лакирах се и т.н. Общо взето се застоях вкъщи. Наспах се и двата дни. Вчера за първи път от години не си навих телефона и станах в 7.00.

В събота тренирах в залата -
20 мин.  кардио
тежести/5х10/ горна част
преси на земя
ритници с тежест
20 мин.кардио

Храната-салати, яйце, белтъци, риба, зеленчуци с ориз/не обратното/, ябълки, семки

Днес - неделя

стреч
45 мин.-крос в морската-Много съм задобряла на баирите.
5 х 10 коремни на пейката
5 х 30 подскоци без клек
стреч, дишане

При всичките цигари дето ги пуша имам невероятно много въздух, ама краката подават. Много ги тормозя. не спирам за повече от час.

Днес ми е свободен ден и ям всичко, но в разумни количества. Ходихме на кино с домашните, разходки имаше и следобеден сън.

Храната-
обяд: салата, домати, яйце, остатъка от ориза с броколи /една шепа/,
следобед - тренировка
на киното 50-60 гр семки, 3 шокобадема,
вечеря: 2 пил.шишчета, малка салата моркови и краставици, броколи на пара, 50 гр черен шоколад
преди лягане ябълка

Вените ми са в не особено добро състояние. Имам спукани капиляри. Налягането нещо не е тамън

Пих вода

12.05.10
04:26

Днес ми се дописа...

Какво се случва с мен напоследък. До 08.05 тренирах ежедневно понякога двуразово. Обаче не бягах на маратона. Не успях да се подготвя достатъчно, пък и проливния дъжд ме уплаши, като начинаеща маратонка. Хубавото е , че си подобрих техниката, издържливостта, дишането и......претренирах. Освен това покрай класните и оправянето на оценките на сина ми имахме много да учим и да решаваме задачи. Вярвайте ми това ме умори повече от тренировките. Освен това пък имах много работа покрай данъци, декларации, сделки и т.н и ....се изцедих.Храната ми беше свястна що годе, но явно недостатъчна или неправилно разпределена.
В момента не тренирам и се възстановявам.  Правя дълги разходки и учим с детето в морската градина.Божествено е! Започвам си пролетното почистване , което обикновено ме отървава от 2 см мазнини, които трупам през зимата и така...всяка година. Храната е някакъв вид ротация, ама не я мисля много. Купих си уред за готвене на пара и довечера ще го сефтосам.

Храна за вчера

6.00-кафе, вода
14.00-пил.филе, задушени зеленчуци
17.00-30-40 гр тиквени семки
18.30-фреш грейп
21.00-пил. филета, зелена салата, зад.зеленчуци, домат сирене лайт
22.30-1/2 лимон със стевия

Вода, чай от бял трън
цинк, магнезии

12.05.10
17:38

Ехеййй Дивичка ти се появи, липсваш тук във форума! :) Защо си допуснала да претренираш? Хубаво е човек от време на време да си прави почивки за кратко, така че решението ти е добро. Не съжалявай за маратона, дано имаш възможност след време да успееш да участваш, а и подготовката ти ще е още по голяма, в което не се и съмнявам! :) Наминавай по-честичко през форума.. :)

16.05.10
13:29

Наминавам, както казва СЛ.

Вчера беше последния тренировъчен и висококалорийно-въглехидратен ден преди пролетното почистване. Днес се почна. Прекрасно се чуввствам и нямам търпение да стартирам плажния сезон. Честно казано обмислям варианта да сведа тренировките си до минимум и за в бъдеще. Ендокринната ми система е отчайващо натоварена пък вече не съм на 20 г. Ще си правя импровизирани тренировки в предимно аеробен режим със собствено тегло. Зимата ще го мисля. Засега се отдавам на дома и семейството си. Доста време ги пренебрегвах заради диети и тренировки и сега го осъзнавам, даже и в блога споделих мъката си.

Та вчера и онзи ден потренирах доста и похапнах доста. Хляб Вита, натурален шоколад, ориз басмати със зеленчуци, ябълка, водка, мед и такива все хубави работи, освен обичайното пиле, яйца и риба. Джънк няма.

Днес докато чистя направих една домакинска тренировка, както си бях с парцала. Така или иначе се качвах и слизах 100 пъти, докато подреждам кухненските шкафове

пълен клек 3 х 15
ренегадско без тежест 3 х 15
степ ъп на табуретката 3 х 15 на крак
кофи на стола 3 х 10

Синът ми умря от смях.

Храната беше обиране на остатъци в хладилника

200 гр червен боб от консерва
част от пил.филе и кюфте
тиквичка на скара
препечена филия
малко нат.шоколад -75%

Отивам да уча история за 6 клас в морската градина

27.05.10
12:41

В кофти преходен период съм. Неспокойна, емоционално натоварена и т.н. Поплаквам, крещя и тъй....Ще мине.
Правя си пролетното чистене, ама нещо не ми спори с тези резки климатични промени.
Понякога тренирам в залата. Храня се НВД. Прекалямвам понякога със семките и зеленчуците.

Всъщност се отбих да споделя нещо, което скоро гледах по Анимал планет. Както знаете съм любител на зърнените, но те не се разбират с моя инсулин, както и да е. В предаването Зоополицаи, спасиха кон в лошо състояние. Мършав, не можеше да ходи добре и т.н.Съдиха стопанина му за немърливост. Стана ясно, че го е хранил само със зърно. Никакво сено, никакви плодове и зеленчуци. Просто човека не разбирал от коне. Вследствие на което, мускулите на коня отслабват и той развива преддиабетно състояние, ниска кръвна захар и т.н. Лечението беше следното-спиране на всякакви зърнени храни, много сено,ябълки и моркови и движение.

Извода е ясен, ама все пак не само зърното, но и количествата са виновни. Та така...

П.П Стимера е много полезна вещ

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1