В търсене на баланса - "Здрав дух, здраво тяло"

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.12.09
09:31

Здравейте отново. Както се вижда от заглавието на дневника,целите ми са да намеря хармония не само в тренировките и храненето, но и в душата си. А това не е лесна задача май. От пролетта до сега експериментирах с различни тренировки, режими, нережими, храни и начини за намиране на БАЛАНС. Имах периоди на претрениране и на покой, на преяждане и разтоварване. Изкарах си чудесно лято с много плаж, плодове, по-малко алкохол и джънк. Слънцето вече не е същото, зимата дойде и депресантското настроение се върна. Точно затова започвам дневник, който се надявам да ми е верен помощник да запазя хубавите спомени, чувства и форма от летния сезон. Всеки да се чувства поканен да коментира и напътства действията ми. Пиша малко актуална информация за себе си към момента. Лятото доста отслабнах, но сега съм на обичайните си килограми и се чувствам добре, само дето напоследък изтървам храненето и не ми се ще да се освиня зимата.

Данни:
Години - 32
Ръст - 164
Тегло - 42-43 кг
Обиколки ???

Хранителен режим
Не спазвам конкретен режим, но се придържам към НВД или ротация. Чисти храни на 90% и тук-там малко забранени неща. Честно казано веднъж в седмицата се оливам. Не ям червено месо, млечните ми се отразяват кофти. Оставих си само сирене лайт. Не закусвам. Калории и грамове не броя. Приблизително са между 1300 - 1800, понякога 2000 кал.
Течности - 2-3 л
Добавки - само минерали

Тренировки
Както винаги съм търсеща и опитваща....Все пак
2 дни умерено кардио/крос, таебо, вело, дълги разходки/ - интервалното при мен има кофти ефект и физически и психически
2 дни тежести - умерени тежести, в 3-4 серии, повторенията са до 15 за долна част, до 10 за горна част.Тренирам цяло тяло и редувам упражненията и часовете за тренировка, както и интензивността
1 ден йога

Хайде стискайте палци да намеря рецептата за постигане на пълна хармония. Поздрави!!!

01.12.09
09:34

Много се радвам, че отново ще бъдеш с нас за постоянно! :) Успех отново, твоите стари дневници ми бяха много интересни! :)

01.12.09
09:34

Много добър тренировъчен режим :)
Тегли й една ... на зимата и депресията... и си свиркай :)

01.12.09
10:11

Още един дневник, който ще следя с удоволствие. :)
Успех с баланса - трудно се намира и трудно се задържа. Харесва ми че си включила и йога в програмата си.

Здравей отново :) Успех в търсенето и намирането!
ще следя:)

01.12.09
12:36

Здравей,успех и от мен.Много интересно започваш,различна си!И аз ще следя с интерес !!!

fire.is.my.nature

01.12.09
17:56

Суупер :) Едно наистина интересно четиво ще е дневника ти , Дивичке :) Много ти се кефя ;)
Успех !

01.12.09
19:00

divaaaaaaa :* :* :*
Много се радвам, че пак ще имаш дневник!!!
И аз ще следя с огромен интерес!!! :) :)

02.12.09
11:40

Страхотно посрещане :-) .Благодаря ви много за интереса...Няма да ви разочаровам надявам се!!!
Ами започвам да се отчитам...
Имах ужасен месец изпълнен с много отрицателни емоции и психическо и физическо натоварване. Онзи ден погребахме близък човек и не мога да се съвзема още. Чувствам се разбита в момента, затова вероятно ще почина от тренировки няколко дни или седмица. От стреса и от последната тренировка задържам вода, пък като добавим и пълнолунието става потресаващо зле. Отчета е само храна..

6.00 -кафе, чай , вода с лимон
13.30-омлет от 1 яйце и 3 белтъка, сирене лайт, домат, чушка, зелена салата с червен чук , зехтин, балсамико, 3,4 парченца печен картоф
тичане по задачи
19.00 - миди с ориз, докато чаках да ми стоплят рибата. Количеството е 2 миди и 2 лъжици готвен ориз/с олио/
20.00- пъстърва на скара 200 гр, зеленчуци на барбекю, предимно моркови/олиооооо ужас/,зелена салата, чушка, домат със сирене лайт,  2,3 парченца печен картоф, 2 хапки питка от помена
23.00 - чаша червено вино
Течности 2 литра вода и 0,6 л чай от лайка и мента, гинко билоба и родиола/2 х2 смесено/
Не смятам...
Това не ми е обичайното меню, но в момента нямам печка и се храня с храна за вкъщи и всичко свързано с тиган и котлон. Ям в повечето случаи х 2 цели яйца + белтък за пухкавост, но като не съм сигурна в произхода слагам само 1 жълтък. Колкото и да не искам да правя компромиси с олиото в момента ми се налага. Никъде не ползват зехтин мамка му, освен в Хепи.Но и там зехтина е от 2 лв.
Малко кофти почвам, но ще мине тази фаза. Поздрави хора!!!

03.12.09
08:53

2.12.209
Храна

6.00-кафе, чай,вода с лимон
13.00 - омлет, шопска салата
17.00 - 100 гр кефал на скара, чушка със сирене, морков
20.00 - 200 гр кефал на скара, зеленчуци на пара/броколи, бамя, грах, зелен фасул, лук/ със сос от екуиза, копър, чесън, зелена салата,чушка
21.00.домат с малко зехтин и сирене лайт

Пълнолунието премина най-после.Поздрави!!!

03.12.09
11:01

Ех Дива 97, с интерес ще следя новото ти дневнече, Успех, знам че ще го постигнеш :) Поздрави :)

03.12.09
11:18

Веси, а ти не се ли замисляш за дневник, и твоето отсъствие се усеща!!!!!!!!!

А от това дневниче те първа ще могат да се взаимстват много идейки за ядене, разни рецепти, даже настроение, Дива е много изобретателна  :) !!!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 03.12.09 11:19.

03.12.09
13:36

Да Миме, за Дива спор няма, уникална е в тези неща. А аз......честно казано не ми се прави дневник, това описване всеки ден ми идва малко .....не знам, не гоня кой знае какви цели вече. В живота ми се случи нещо много тежко, което не пожелавам на никого, даже и на враговете си ( въпреки че нямам такива ). Това което прижевях ме накара да се замисля за много важни неща в живота, накараме да порастна много ( не че съм малка ), но разбрах едно ” Има неща в живота,заради които си стува да се бориш до край!

Мнението беше редактирано от Vess на 03.12.09 13:37.

03.12.09
14:34

казано от Vessi на 03.12.09, 13:36:

Да Миме, за Дива спор няма, уникална е в тези неща. А аз......честно казано не ми се прави дневник, това описване всеки ден ми идва малко .....не знам, не гоня кой знае какви цели вече. В живота ми се случи нещо много тежко, което не пожелавам на никого, даже и на враговете си ( въпреки че нямам такива ). Това което прижевях ме накара да се замисля за много важни неща в живота, накараме да порастна много ( не че съм малка ), но разбрах едно ” Има неща в живота,заради които си стува да се бориш до край!

Веси, мила здрасти.Наистина ни липсваш тук...Не знам какво точно ти се е случило, но наистина такива моменти те карат да се замислиш. За мен тази загуба беше поредния шамар и затова искам да намеря хармония. Аз съм доста емоционална и взимам всичко навътре, за да не изпадна в обичайната за мен зимна дупка ли ,депресия ли, не знам какво е все тая реших да поработя върху себе си и на физическо и на психическо ниво. Затова си отворих дневника, ще записвам нещата които правя и заради мен и заради някой като мен. Няма фанатично да се отчитам, както преди...но мисля, че има на какво да науча себе си все още. Прати си номера на лични да се видим най-накрая!!!

03.12.09
14:39

казано от diva 97 на 03.12.09, 14:34:

казано от Vessi на 03.12.09, 13:36:

Веси, мила здрасти.Наистина ни липсваш тук...Не знам какво точно ти се е случило, но наистина такива моменти те карат да се замислиш. За мен тази загуба беше поредния шамар и затова искам да намеря хармония. Аз съм доста емоционална и взимам всичко навътре, за да не изпадна в обичайната за мен зимна дупка ли ,депресия ли, не знам какво е все тая реших да поработя върху себе си и на физическо и на психическо ниво. Затова си отворих дневника, ще записвам нещата които правя и заради мен и заради някой като мен. Няма фанатично да се отчитам, както преди...но мисля, че има на какво да науча себе си все още. Прати си номера на лични да се видим най-накрая!!!

Има на какво да научиш,не само себе си,а и всяка една от нас.Тези дневници са точно за това,за да се учим,да споделяме...Да имаш стимул да не разочароваш хората,който следят дневника ти с интерес и се учат от теб.Лошите неща са хиляди в живота,но в такива моменти трябва да си мислиш за хубавите.През студените зимни вечери,да се сещаш за дългите летни вечери,изпълнени с радост и топлина.Сигурна съм,че ще намериш себе си,а ако ти е трудно винаги тук ще има кой да подаде ръка ! Успех!

03.12.09
16:35

Здравей Дива:) Yспех с дневника, и аз ще следя с интерес. Чела съм предните ти дневници, и открих доста интересни неща из тят. Но този май най много ще ми хареса. Харева ми заглавието и отправната точка. И аз мисля че търсенето на баланса  е много важно. И аз имам подобни стремежи. Според мен не кантара и сантиметъра ще ни помогнат, а самоyсещането и равновесието на дyшевен покой и физическо присъствие. Но стига съм дърдорила. Yспехи и ако мога да помагам с нещо ще се вкючвам, а и не само. Твоите съвети да доста добри и на място :)
П.П Съжалявам за загyбата на близък човек. Това е голямо изпитание за всеки, но живота продължава.

04.12.09
15:13

Благодаря ви момичета за подкрепата :-)
Ще отчета вчера и днес, защото в почивните дни нещо не ми се пише...

03.12 /четвъртък/
Без тренировка, храна само. Имам печка вече!!!

6.00- кафе, чай, вода с лимон
11.00 - 30-40 гр тиквени семки печени без сол
13.00 -голяма шопска салата, огретен от спанак/яйце, сапанак, извара, сирене, подправки/ - не го изядох цялото. 2 хапки спанак с ориз от на детето. Напоследък ми се ядат млечни. Извара не бях яла около 10 месеца , ама май като свърши няма да повторя скоро.
17.00-чай мента с мляко и стевия
20.00 - прегладнях ама..пил.плескавица от кълцано филе към 100 гр, половин чисто филе, зелена салата, остатъка от зеленчуците + тиквичка и чушка, малко сирене лайт
и към 21.00 мъжа ми заразхожда една Нутела под носа ми...Аз не си падам много слава Богу, но опустоших 60-70 гр тиквени семки печени
Течности 2-3 л
Добавки - минерали

4.12 /петък/

Днес режих да се поразкършя из залата, колкото да поддържам метаболизма

Лека тренировка за сърцето и за тонус :-P
5 мин.-вело, загрявка
20 бързи клека
10 мин крострен
10.мин вело
10.мин. крострен
10 мин вело
коремни преси на земя в статика до отказ
стречинг, челна стойка, свещ.
После констрастен душ в добавка с пилинг и масаж с морска сол

Представа си нямате колко помага това,както и челната стойка за възстановяването и мускулните трески, . Отпадните продукти се придвижват по бързо до сърцето и черния дроб и не подпухваш толкова. Особено след тренировка с тежести...

Храната я пиша, ама знам ли какви ще ме прихванат

6.00-кафе, чай, вода с лимон
8.30 - кафе
9.00-10.00-тренировка
13.30 - докато пазарувам в Пикадили - 2 мандарини,хапка негърче и хапка тоблерон./Продавачките винаги ме гледат странно като отида с разпечатаните тарелки на касата %-P /
14.10- докато си правя омлета - остатък от огретен,остатък от  миш-маш, омлет с извара и печена чушка/1 яйце и белтъци някви/, зелена салата, морков. Изварата отиде в коша - толкоз беше за още 10 месеца
16.00- чай, чай/не е грешка повторението/
ЕДИТ: 18.00- 3 овесени бисквити/тип обикновенни/ без мая, без захар и без маргарин. Готини са, ама ги хвърлих. Стига толкоз...
20.00/предстои/ - готвено био пил.филе със зеленчуци/всякакви без картоф/ и зехтин, зелена салата, сирене.
Ще правя пици на домашните. Мани, мани....
Едит 21.00 домат , пуешко, кашкавал лайт, МАЛКО ПАРЧЕ ОТ ПИЦАТА - мани, мани....Течности 2-3 л
Добавки - минерали

Утре съм на йога сутринта. Чудя се дали съм достатъчно готова за тренировка с тежести следобед. Разглобена съм направо..Ей тук е момента да намериш баланса. По принцип в събота се размазвам и от тренировки и от хапване, но те последните седмици май си бяха размазващи и без да са съботни дни. Ще послушам великите мислители, които са казали, че “Утрото е по-мъдро от вечерта!”
Поздрави!!!

Мнението беше редактирано от diva 97 на 06.12.09 17:12.

04.12.09
17:11

казано от diva 97 на 04.12.09, 15:13:

14.10- докато си правя омлета - остатък от огретен,остатък от  миш-маш, омлет с извара и печена чушка/1 яйце и белтъци някви/, зелена салата, морков. Изварата отиде в коша - толкоз беше за още 10 месеца

Защо избягваш изварата? Не я харесваш или не ти се отразява добре? Или има някаква друга причина?

06.12.09
16:51

казано от S_L на 04.12.09, 17:11:

казано от diva 97 на 04.12.09, 15:13:

Защо избягваш изварата? Не я харесваш или не ти се отразява добре? Или има някаква друга причина?

Много я обичам, но явно е бъкана с химии и нещо спрях да я храносмилам. Иначе с години я ядох и то в големи количества. Когато свалях тя определно ми пречеше.Това ми е идеята и на дневника - да намирам правилните храни и да отбягвам тези които ме карат да се чувствам зле. Обаче първо трябва да ги ям , за да разбера.

06.12.09
17:08

Докато си търся рецепта за шантава салата ще се отчета...Вчера и онзи ден всичко е един голям ужас. Много апетит, много, зарзават, боклуци тук-там, умора, депресия, ПМС, абе ад. И е така , защото продължавам да вървя срещу себе си от време на време. Яде ми се шоколад, а пък ям моркови и чушки. Е не винаги е така, но сега не съм спокойна и е по-добре да се пазя от сладкото. Ще едитна дояждането и за петък.

05.12 събота

6.00- кафе, вода с лимон

9.00-10.00 - релакс йога - това е уникално. Всичко най-добро от йогата, дишането, су джок и т.н в едно

12.00 - 2 пил.биофилета на туч, зеленчуци на пара/бамя, брокол, морков/, зелена салата - всичко с доста зехтин. После чушка, сирене, морков, малко пуешко и кашкавал лайт.
14.00-16.00 - неспокоен сън

17.00 - много малък грейп. и нецяла ябълка

19.00- остатъка от зеленчуците, зелена салата, омлет, чушка, домат, сирене

Течности - 3 литра

Така изглежда малко, обаче зеленчуците бяха наистина много. Ще спра броколите и морковите за няколко дни, че от тях най-много се подувам. Спирам и пушените меса и кашкавала. Толкова рядко ги ям, че вече имам непоносимост към тях. Веднага се напълни брича ми с токсини.
Белтъка ми е много, вече си усещам като прекаля. Нещо не съм тамън, може да е от храна ,от хормони от времето, и аз не знам.Чувствам се като мечка - тромава, заспала, огромна...Тежко ми е...

07.12.09
07:58

Здравейте...
06.12 неделя/храната ми е ужааас/

Направих лека сутрешна тренировка. Докато не ми дойде няма да правя силови транировки, защото ми се задълбочавя ПМС и ми закъснява. Явно става някакво противоречие на мъжки и женски хормони и в мен бушува буря. Не благодаря...

Тренировката

стречинг, 3-4 мин вело
напади за загрявка
20 мин.крострен
20.мин вело
3х30 супермен с тежест на краката
3х 50 боксьорски преси
2-3 мин вело
стойки, стречинг

Храна

5.30 - кафе, вода с лимон

7.00-8.00 тренировка, после ходихме на гробищата. Тегаво ми е..

14.00 - зелена салата, чушка, домат, 200 гр риба саворин на скара

20.30 - зелена салата, малко шопска, 30-40 гр/в сухо/ ориз басмати със зеленчуци и къри, 2 малки рибки чернокоп/не обичам/, чаша червено вино

21.30 - правихме чинииките за помена и ометох малко жито и 2 бисквити и естествено инсулиновия глад за отлагания шоколад се обади. Мислех че ще се размина, но уви тичах до денонощния. Поне ми мина мерака за шоколад

23.30 - 2 бонбона фереро роше, много гаден линд 60 % около 50 гр.

Тука имаше малко изразходване на шоколади по много приятен начин ;-P

01.00 - лягане

Еми това е.  Каквото било , било. Верно замазала съм се малко, но не съжалявам за нищо. Утре е нов ден и ново начало.

07.12.09
11:36

Ех тия шоколади и изразходването им по приятен начин.....добре звучи.Но като цяло забелязвам,че в повечето женски дневници има някакъв глад за шоколад.Идва зима момичетааа.Не се плашете,от времето е .

09.12.09
07:17

Бодиарт, наистина настана шоколадова епидемия из форума, ще мине надявам се.
Аз продължих с шоколада и въглехидратите и следващите дни. Не ми се опитва да ги огранича даже. Странно? Чакам да стане от самосебеси/така ли се пише?/

За 07.12 направо мога да копирам от предния ден с малко разлики

тренировка пак кардио
15 мин. крос до залата
55 мин. таебо

6.00-кафе, вода с лимон
13.00- 180-200 гр пил.филе от пиле на грил, зелена салата, домат, чушка
16.00-17.30 тренировка
20.00 - правихме помен /9 дни/
зелена салата, малко шопска, печени зеленчуци, няколко малки рибки/чернокоп, сафрид/, варено жито с канела, черен шоколад 30-40 гр
23.00 - глаад за въглехидрати - половин филия с мед, варени ръжени ядки със сирене лайт да кажем да са били към 50 гр сурови
1.00 - лягане
Течности - 3 литра

Без коментар!

8.12 -Честит празник на студентите!

Няма тренировка, храната чат пат става

6.00-кафе, вода с лимон
12.00- запеканка с тиквички, яйце и сирене лайт, малко пуешко, зелена салата, домат, чушка
15.30 - малък грейпфрут
17.00-18.30 - САУНА/голяяяяям кеф/
19.30 - преди да приготвя вечерята - 2 бр пържен сафрид
21.00- 2 пил филета на скара, зелена салата, печени зеленчуци, домат и сирене, тук-там царевица от на детето
23.00-сън
Течности - 3 литра

Задържам яко вода, омазала съм се в брича, килограми с 1 нагоре. Машала :-P На всичко отгоре съм супер неспокойна.Баланса нещо ми се губи. Когато властват хормоните нищо не мога да направя, направо се чувствам безсилна.

09.12.09
07:21

Ще мине, Дивичка. Подходящото време на месеца е :)
И аз се оливам със сладко напоследък, нямам спирка...В вдин момент се ядосвам на себе си, в следващия си казвам “Какво пък толкова? След 1 седмица няма да ми се ядат и няма да ям...не може 365 дни в годината да ходиш против мераците на мозъка (и тялото) си”

09.12.09
07:31

казано от Limka на 09.12.09, 07:21:

Ще мине, Дивичка. Подходящото време на месеца е :)
И аз се оливам със сладко напоследък, нямам спирка...В вдин момент се ядосвам на себе си, в следващия си казвам “Какво пък толкова? След 1 седмица няма да ми се ядат и няма да ям...не може 365 дни в годината да ходиш против мераците на мозъка (и тялото) си”

Лимче и аз така го усещам. Почти цяла година тялото ми и съответно мозъка ми са под строй - това не яж, толкова тренирай, и т.н, е не може до безкрай. Може би това е баланаса. С тези разпускащи дни да презаредиш батериите за следващата година. Аз дори не ям боклуци, за мен черния шоколад, житото и ръжените ядки са свястна храна при липса на енергия. Може би не е в правилното време на денонощието, но кой пък е решил че за всички важи принципа, който ми се ще да не го бях прочела навремето “Въглехидрати вечер -НИКОГА”

09.12.09
09:05

Привет, като ви чета постовете, все едно са мои мисли. Дива, Лимка и аз съм в същото положение, според мен това е дело на времето, много ме обърка мен, подута съм до неузнаваемост, вода, вода и пак вода, много въглехидрати и т.н........

IR

09.12.09
12:21

Diva,здравей!
Попрочетох ти дневника....видях ти и снимките.В страхотна форма си!
Явно “прегрешенията”не ти се отразяват хич пагубно.
Пък и като ти гледам менютата,не са чак пък толкова зле.Въглехидрата не е чак толкова много..... както казват и другите-явно периода е такъв  ;-) 
Успех!

Мнението беше редактирано от irenaiv на 09.12.09 12:24.

10.12.09
10:29

Ей затова е добре да се води дневник виртуално.Когате се сдухам и ви прочета постовете събирам сили да се вдигна на крака и да продължа напред. Благодаря ви!

Много емоции, много нещо напоследък. Едно ми е объркано...не мога да се събера в мислите и в кожата си. Веси, няма да се даваме.Вчера минавайки през едно Пикадили импулсивно влязох в книжарницата на втория етаж и си купих 2 книги. Знам, че случайности няма и това че купих точно тези книги си има логика. Та едната книга се казва “Храна и лечение”,а другата е “Салати за детоксикация”. Напоследък ям много сирене и реших, че ми липсва калции. Обаче не се чувствам добре, замазана и подпухнала съм, тромава, нямам енергия, ПМС е много тежко. В тази книга намерих отговора за състоянието си. Млечните продукти/мисллех, че само изварата и млякото ми действат кофти/ създават куп неприятности на тялото - задържане на вода, токсини, кисти, ПМС, безсъние, лошо храносмилане,депресия,  дори ракови клетки.Аз знам че с възрастта ензимите за обработката им намалява, но наистина хората не им е заложено да обработват животински млечни продукти. Така, че си купих калмацин и спирам сиренето временно. Засега само екуизата в малки количества на сос за нещо си не ми пречи. Пък и аз прекалявах с количествата на сиренето. После ще го върна в по-малки количества.
Отчитам се за вчера.
Нямах сили да помръдна, просто гаден ден....Не съм тренирала.

Храна 09.12

6.00- кафе, вода с лимон
11.00- яйце на омлет с малко пуешко, малко сирене/преди да прочета книгата/, домати, чушка със зехтин. Обикновено огладнявам на обяд, но днес по-рано
14.30- голяма свежа салата /зелена, айсберг, морков, червен лук, краставица, чушка/  с 50 гр.риба тон и доста зехтин и балсамико
18.00- 70 гр скумрия на скара
19.30 - 150 гр.скумрия на скара, голяма зелена салата, малко тиквичка и лук - печени на фурна със зехтин и подправки, 1 морков

Добавки - калмацин, магнерич
Течности към 3 л.
После ще се отчитам за днес. Лек ден

IR

10.12.09
13:36

Оффф...това с емоциите и при мен е спълна сила.На работа е пълен цирк и вече имам чувството,че до Коледа е цяла вечност.Ама няма да се даваме я!
Храната е супер!
Относно книгите-щом ти помагат за нагласата-супер.Това за млечните и аз го усетих по себе си-преди месец ги спрях нацяло...само тук-таме кашкавалена обезмаслена извара си позволявам и за месец килограмите спаднаха с около 3,спрях да се подувам.Но смятам,че това ограничение е нужно само,ако целиш да свалиш максимално мазнините....през другото време няма нужда нацяло спирането им.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 13:39.

10.12.09
13:37

Дивичка и аз пия калмацин, отскоро де, но точно заради калция :) а това за спирането на млечните, сирената и т.н. не съм напълно съгласна че е нужно да ги спреш драстично.Според мен в умерени количества си е полезно :)

Мнението беше редактирано от Vess на 10.12.09 13:37.

11.12.09
09:31

Мда, всичко в нормални граници не пречи, но не всеки път се получава.
Вчера си направих пак една сутрешна метаболитно раздвижваща кардиотренировка. ПМС отминава и утре май ще се тренира с тежести. Както дойде. Иначе шоколадената ми фиеста продължава. И за това намерих отговор в книгата. Пише, че хората на диета с повече белтък трябва да ядат захар, за да се получи баланс. Колкото и да не искат да го правят тялото си го иска и точка. Не че е оправдание де, но поне разбирам ,защо аз като човек не обичаш особено сладко залитам по захар напоследък.

10.09 - четвъртък

Тренировка - скромна, но раздвижваща

5 мин.вело загрявка
х 15 напади на крак без смяна
10 мин. крострен
10 мин. вело
10.мин.крострен
10 мин.вело
100 коремни на земя в статика
3 серии без почивка с редуване и тежест на краката
х 30 странични преси
х 30 супермен
стречинг, свещ, челна, душ с морска сол

Храна
6.00-кафе, вода с лимон
8.30-9.30 - тренировка
13.30- ябълка кисела, 15-20 гр сурови орехи
15.30 - свежа салата с 50 гр риба тон/зелена, айсберг, чушка, морков, краставица, копър, магданоз, домат,зехтин, балсамико/
19.00-половин сусамка/10 гр / без захар/ - Верка зарази ме
20.00-зелена салата, зеленчуци на пара към 200 гр, пилфиле от пиле на грил с лъжичка дижонска горчица
21.30- 40-50 гр линд 85%/ей това съм търсела, другите шоколади не стават/, 5,6 сурови бадема, малко тиквени семки печени
Страшна вечеря направо, ама вкусна:)
23.00-сън
Течности - 3 литра
Добавки - магнерич, калмацин

Още не ми е празнично.Странно

Сусамките са много, много вкусни. Аз самата се мъча да се откъсна от тях :) но понякога като ми прегладнее в университета за сладко - хапвам една с прясно мляко. Явно имаш страхотен контрол - понякога съм си казвала “сега ще изям половината сусамка”..познай дали успявам :)

Не съм много сигурна в това, което ще напиша, но някъде бях чела, че комбинацията от цинк, магнезий и калций не е много добра, тъй като някои от минералите пречел на усвояването на другия. Има ли нещо такова или са ми тотално размити спомените?

11.12.09
10:03

казано от veronique на 11.12.09, 09:49:

Сусамките са много, много вкусни. Аз самата се мъча да се откъсна от тях :) но понякога като ми прегладнее в университета за сладко - хапвам една с прясно мляко. Явно имаш страхотен контрол - понякога съм си казвала “сега ще изям половината сусамка”..познай дали успявам :)

Не съм много сигурна в това, което ще напиша, но някъде бях чела, че комбинацията от цинк, магнезий и калций не е много добра, тъй като някои от минералите пречел на усвояването на другия. Има ли нещо такова или са ми тотално размити спомените?

Не обратното е калция не се усвоява без магнезии и цинк.Тоест взаимно се допълват.Май така беше

14.12.09
11:23

Егати студа. Не мога да се климатизирам. Положението с храната е леко отчайващо, но започна да се нормализира от самосебеси, което ми беше и целта. За да преяждам по този начин, бая съм се изтормозила явно. Не ми е присъщо да губя контрол над храната. Тонусът ми е нулев и вместо да съм в празнично настроение аз съм тъжна. През деня изобщо не ми се яде, а вечер ям глупости.
Отчета или поне това което помня от него:

11.12/петък/

6.00-кафе, вода с лимон
8.00- 6-7 бадема сурови, 2 хапки хляб грахам с пиле
12.00- салата с пиле/зелена, айсберг, морков, подправки, лук, краставица/ със сос от екуиза и копър
16.00- кафе
16.30-17-30 таебо
19.00- линд 85% 10 гр., 6,7 сурови бадема
20.00-23.00- банкет на класа, зелена салата, пил.филе 150 гр и зеленчуци на скара/с малко картоф/, 3-4 хапки суши постно, печена неподсладена тиква към 200 гр. Дотук добре, следващото беше излишно.
23.30- голяма ябълка, линд 85% 3-4 парченца, 2 парченца милка, 2 хапки нещо с кокос, сурови бадеми - 30 гр
Прасе!!!

12.12/събота/ - пълна липса на сили, тонус и т.н. Бях канена на 2 банкета, но не отидох никъде.

Тренировка няма само йога релакс

6.00- кафе, вода с лимон
9.00-10.15 - йога релакс
едит - мълък банан, докато пазарувам
12.00- по спомен голяма салата с 80 гр сьомга на тиган, отделно домат, зехтин, морков, чушка
опит за сън
нещо ръбах между храната ама не помня - морков, чушка, грейпфрут от сорта
19.00- пъстърва във фолио на фурна/ 300 гр/, голяма салата, остатък от броколи, бамя и др. на пара
после тиквени семки печени

Течностите са достатъчно
Добавки калмацин
Нов пост

Мнението беше редактирано от diva 97 на 14.12.09 11:29.

14.12.09
11:35

http://www.bb-team.org/articles/826/
....За предпочитане е при прием на цинк и магнезий да се избягва консумация на млечни подукти или други храни, или суплементи богати на калций.

14.12.09
11:44

13.12-неделя - Свърши се
Тренирах импровизирано, силата ми я няма никаква. Забравила съм да клякам

Тренировка:
10 мин-крострен
3 суперсерии с 50-60 сек.почивка под формата на бягане на място/
класически клек и тяга/изпънати/с 8 кг щангичка х 15 бр
4 суперсерии със същата почивка
придърпване на скрипец зад врат с 15, 20,20,20 кг х 8 бр
избутване на дъмбели от лег с леко х 8 бр/това го правя за разкош просто, не ми трябва/
3 суперсерии рамо
раменна преса - 8 кг х 8 бр
странично - 2 х 8 кгх 8 бр
3 суперсерии/същата почивка/
френско - 8 кг х 5 бр/слаб мускул, пфу/
бицепсово сгъване - с 8 кг х 8 бр
3 кръга без почивка
коремни преси с дъмбел 5 кг х 30
с тежести на краката
глутеус ритник х 15 на крак
странично повдигане х 15 на крак
махове - х 15 на крак
25-30 мин вело/не ми работи дисплея и се отнесох/
Стречинг и т.н

6.00-кафе, вода с лимон
11.00- омлет от 1 яйце, домат и чушка със зехтин и магданоз/странно е без сирене/
12.30- голама пъстра салата+малко зелен фасул, бамя и грах на пара+ сос от екуиза. Днес тренирам с тежести и умишлено намалям животинския белтък в едното хранене
сън - най после
16.30-18.00-тренировка
18.30 - киви, мандарина
20.30-зелена салата, морков, чушка тиквичка печени на тефлонов тиган и поляти със зехтин, сьомга на тиган -130 гр.
22.00-01.00- гледане на филми с тиквени семки, киви и 2 мандаринки
Течности доста
Днес станах в 5.00 от студ.Тоест сън 4 часа- кофти работа

14.12.09
19:27

Ти ако на това му викаш прасе.... :) Аз като изгубя контрол супермаркетите се изпразват и обявяват бедствено положение в страната... :)

15.12.09
09:50

казано от Ines на 14.12.09, 19:27:

Ти ако на това му викаш прасе.... :) Аз като изгубя контрол супермаркетите се изпразват и обявяват бедствено положение в страната... :)

Ами аз съм злоядо същество по принцип и ми е по-лесно и по -готино да не ям отколкото да преяждам. Напоследък правя последното за моите стандарти. Просто не съм свикнала да имам апетит. Пък на теб искрено ти се възхищавам и на апетиа и на тялото и на тренировките и на позитивизма. Браво

15.12.09
10:35

Вчерашния ден протече в опит да се стопля. Имам си и чудесна мускулна треска, този път не е анаболна.Свикнах да различавам обикновенната мускулна треска от тази която ме напомпва. Хм не съм ли добра а???Също така вече знам за себе си че в ден с тежести и поне 2 дни след тях трябва да ограничавам белтъка, да ям много плодове и зеленчуци и да пия много вода и чай. Иначе не мога да изхвърля млечната киселина и отпадните продукти и ми се появява целулит, краката ми стават огромни и ме заболяват бъбреците.

14.12 понеделник
5.00-кафе, вода с лимон
11.00- нормална ябълка и още няколко парченца от друга
15.00- омлет 1 яйце, 2 белтъка, домат, чушка, морков зехтин, 2 настъргани ябълки/общо 300 гр/ с екуиза, стевия, канела, лен.семе - супер вкусно е това
18.00- домашна пилешка супа от био филе, с тук там картоф и фиде
19.00- супа
20.00- голяма салата/всякакви зеленчуци/ + 100 гр пил.варено филе, +сос с екуиза, чесън копър
21.00-супа
22.00 сън
течности със супата към 4 л
калмацин
Ям варен джинджифил киснат в балсамико с всяко ядене. Помага на обработката на храната и ми е вкусно и сгряващо

15.12.09
12:57

Докато не съм изхвърчала по задачи ще опиша и днешния ден, защото забравям какви ги върша.

Отново станах в 5.00 умряла от студ. В момента съм в друга къща, която няма затопляне, а пък и в спалнята няма отоплителен уред. Супер....Правя си нощна тренировка в опит да се сгрея..В тази връзка сутринта имах достатъчно време да повъртя малко вело и да се поразкършя. Пък и мускулната ще мине по-бързо. До Коледа ще има повечко кардио предвид глупостите които ям напоследък. И не само за това де. Имам си принцип от известно време - всеки ден поне по час физическа активност и тъй като сега не мога да се разхождам слизам да въртя велото.

Тренировчица
стречинг-5 мин
10 мин.крострен
30 мин.вело
200 коремни преси в статика на земя/трябва да си свия корема от тия зарзавати/
50 коремни с усукване
5 мин.крострен мнооого бавно
5 мин.стречинг, стойки
Точно 60 мин.

5.00-кафе ,вода с лимон
7.00-чай, вода с лимон
7.40-кафе
8.00-9.00-тренировка
10.00 - по път за работа в движение, остатък от сандвич/бял/ с пуешко и гауда, детето не го изяде и реших да го опитам. Много е солено за моя вкус
13.30- няколко лъжици нишестян крем какао, остатъка в коша. От години не бях яла подобно нещо и ми се прияде
14.00-чаша спаначна супа,100 гр.пил.шишче на скара, шепа зелена салата/тия подиграват ли ми се/, малка топка бял ориз със зеленчуци за дояждане. Като е малка салатата си оставам гладна.
тук ще има ходене из града
20.00- предполагам огромна салата, зеленчуци на нещо си, риба или пиле
Едит: голяма зелена салата, тиквичка, морков, чушка, лук на тефлон с подправки и зехтин, 250 гр пъстърва на скара,  морков
21.00- пилешка супа

Следвайк логиката на книгата която чета си обяснявам защо не ми понасят пълнозърнестите продукти. По-добре ми действат бял ориз и хляб отколкото кафеви. Пък и с промишлените количества фибри, които приемам със зеленчуците и плодовете се подувам като балон. Та логиката е всяко хранене да е цялостно в определени пропорции - М/В/Б. Само за пример: пълнозърнестият ориз или бобовите са цялостни храни и са чудесна комбинация в която веществата им взаимно се усвояват пълноценно. Месото пък няма въглехидрати, но има белтъчини и мазнини/дори ив сухото има М/ и му трябва някакъв чист въглехидрат за да се допълнят. Ако прибавиш кафяв ориз няма да има баланс, защото в обвивката му има и белтък и мазнини, ако добавиш обаче плод, бял хляб,  картоф, бял ориз и т.н захари се получава балансирано ястие. Говорим обаче за малки количества захар. Пък най-добрия начин е да ядеш по-малко белтък и да не ядеш захар, ама при нас не се получава. Не се прехласвам по тези принципи и хич нямам намерение да ги спазвам, но наистина си обяснявам хранителното си поведение на моменти.
Ако прочета нещо интересно още ще пиша. Поздрави. Отивам да зъзна. Крачолите ми са мокри почти до коляното. Кууул

Мнението беше редактирано от diva 97 на 16.12.09 09:04.

16.12.09
20:45

Днес отново се събудих към 5.00 от студ.Принципно ме кефи да ставам по тъмно, но не и от студ...Потресаващо е да зъзнеш, когато си сънен. После студ по улиците, студ на работа.Мразя зимата. Още съм с мускулна треска.Не мога да си седна на задника и бедъра.Не ставам зе тежести аз, ама пък оформят мамка му. Оставям си ги за събота. През останалото време ще има по-женски занимания. Тялото което ми харесва да имам го постигам именно с аеробики и йоги, иначе ставам набита.

Тренирвка - аеоробна против мускулна треска

13мин.-вело
20 плиета с дъмбел
100 коремни на лежанка
такси и газ до залата
55 мин. таебо

Храната

6.00- кафе, вода с лимон
9.00- 20, 30 гр пуешко филе тип пастърма, демек солено, морков, чушка
13.00-2 мандарини и 30 гр.пълнозърнеста земелка, в пикадили докато пазарувам
14.00- 1 киви, остатъка от земелката 30 гр, тя си беше чиста проба боядисана бяла ама хайде, направена на хамбургер с парченце пуешко и 2 бълтъка, лист маруля, чушка
16.00 кафе
16.05-17.30 тренирвка
18.3- киви
20.00- зелена салата, броколи, зелен фасул и грах,  бамя /към 300 гр общо/на пара и после запечени с подправки и зехтин, 180 гр:в сурово/ био. пил филе на тиган
21.00- тиквени семки, в момента още чопля.Ще станат 70-80 гр.В почивките мандарина и киви.Има мач ко да  прайш :P
Течности достатъчно
Странно.Лятото се накъсах от тренирвки с тежести и нито веднъж таебо, а пък сега съм наобратно. А точно зимата е за тежести

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1