Студено време... Болки в коленете... пак се започна !

01.12.09
19:06

Имам болки в коленете !  Малко е гадно, защото съм само на 16години.

Комбинацията от тежки тренировки с тяга и клек + студеното време май дава резултати. Отскоро използвам ластици който притъпяват дискомфорта. Вече мисля да си взема някакъв продукт за болки в ставите.

Моля ви, за малко помощ и съвети!
  Има ли и други с подобни проблеми?

Аз също имам капризни колене. Неприятно е, а и не е безобидно. Тялото ти в момента расте интензивно и подобни болки са относително често явление. Не мога да не те попитам - загряваш ли качествено и поддържаш ли коленете топли през цялата тренировка? Има варианти за загряващи мазила, но преди всичко трябва да си сигурен, че колената (ставите, връзките, сухожилията и т.н.) са здрави.

казано от Кольо Пияндето на 01.12.09, 19:18:

Аз също имам капризни колене. Неприятно е, а и не е безобидно. Тялото ти в момента расте интензивно и подобни болки са относително често явление. Не мога да не те попитам - загряваш ли качествено и поддържаш ли коленете топли през цялата тренировка? Има варианти за загряващи мазила, но преди всичко трябва да си сигурен, че колената (ставите, връзките, сухожилията и т.н.) са здрави.

И аз мога да се впиша в тая графа.От миналата зима, след като вече интензивно бях започнала с фитнеса, много проблеми имах, даже съм се будила сутрин от болки. Сега пак усещам,че се почва и това и поне си имам едно наум...има упражнения, които престанх да ги правя, винаги на тренировка ( а аз мн обичам да тичам) съм с ластици, които ми стягат колената и се храня по-правилно: яко желатин, ленено семе, зехтин и рибки :)
Един съвет: никакви, никакви!!!!! изкуствени добавки на тая възраст...като бях по-малка и мен мн ме боляха, ама се търпи!
И след тренировка един хубав, горещ душ, после ги завиваш с нещо топло.И не бързай с мазилата!
:)

01.12.09
19:30

Аз имах едно време такива проблеми (бях и аз към 16 годишен). Направих две неща :

1. Купих си еластични бинтове, да ми топлят и пристягат коленете. Носех ги даже като ходех на зала. Да кажем 3 месеца (дек,януари,фев)
2. Спрях да клякам :)

Ако не си щангист и не се готвиш за някакви състезания, въобще не ти трябва да си трошиш коленете с клекове и особено напади. Голяма работа- издребнява се до няма и къде, не трябва да се фанатизира тренирането. Освен ако предпочиташ да ходиш с бастун, понеже ти е по-важно “Today is your judgement day. Every rep, every move… бла-бла-бла”

Сега се сетих м/у другото, че точно по тоя период нещо натегнах много апоневрозата на правия коремен мускул и имах съмнения за херния. Ходих специално на хирург за преглед. Цялата работа беше от едни чукчета, които се мъчех да правя, щото акъла ми беше толкоз, като приемах буквално всичко написано в списанията, но работата тук е дълга и широка.

Като заключение : зимно време не се прехласвайте толкова много.

Мнението беше редактирано от introducer на 01.12.09 19:33.

Абе не е много хубаво дас е носят постоянно ластиците.Изкушавах се да го правя, защото на -10 си е гадно да не можеш да си сгънеш крака, но като цяло не бива да се привиква. Поне аз така знам :)

01.12.09
20:15

Винаги внимавам много за загрявката на всяка една става! - Не е от това.
По-скоро си мисля че е от стари травми (падания с мотор).

казано от radostin radev на 01.12.09, 19:06:

Имам болки в коленете !  Малко е гадно, защото съм само на 16години.

Комбинацията от тежки тренировки с тяга и клек + студеното време май дава резултати. Отскоро използвам ластици който притъпяват дискомфорта. Вече мисля да си взема някакъв продукт за болки в ставите.

Моля ви, за малко помощ и съвети!
  Има ли и други с подобни проблеми?

Тежките тяга и клек с правилна техника помагат много в подобни случаи. Помисли как ги правиш, дали си сигурен в техниката ( гърбът в анатомична позиция, коленете да сочат пръстите, на цели стъпала ).

Често проблемите в дадена става идват от съседна такава. Виж как са ти глезените, таза, кръста.

Прави си бульони от кокали телешки, взимай рибено масло.

Пий достатъчно вода ( 2-3 литра ) често болките в ставите са от дехидратация, наспивай се :)

28.12.09
15:23

Има едно лекарство за мазане бенгей,гарантирам,че 100% ще ви помогне.Преди като играех футбол трениорът ни го даваше.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1