Редовно бягане и мускулна треска

02.12.09
09:33

От година и 3 месеца бягам 3 пъти седмично по 10км (почнах от 3км и лека полека стигнах до 10км), стигам до 15км на дългите дистанции, които са макс веднъж седмично, а на интервалните тренировки бягам  по 8 или 9км. Винаги съм тренирала докато ми е приятно. Уморявам се, но гледам да не се преуморявам. Никога не съм имала проблем с мускулна треска. Напоследък започнах да си следя тренировките и да си правя програма за всяка следваща, която по същество е много сходна предишната, но всяка седмица увеличавам съвсем леко натоварването - я скорост, я дистанция. Под леко имам предвид не повече от 3-4 %. Но от как го правя този номер, вече почти 1 месец не мога да се отърва от мускулна треска. Наистина се уморявам повечко от преди, но не мисля, че прекалявам. Но тази мускулна треска ми е непонятно защо се появи при положение, че тренирам редовно. Нормално ли е това и как да я предотвратя. Благодаря.

казано от NikiFin на 02.12.09, 09:33:

при положение, че тренирам редовно

Ами напълно е възможно вече да претренираш редовно в следствие на което тялото ти неможе да се възстановява, заради което изпитваш мускулна треска.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1