Дневникът на Рени

Темата е заключена.
Прескочи до:
ЛР

06.01.10
09:30

Богатите хора (които сами са спечелили парите си, т.е. не са получили завещание) са два вида:

- първитят вид е добил богатството си като следствие - като следствие от това, че се е радвал на живота и правил нещата, коити кса да прави, като следствие от някакъв постигнат баланс и душевен покой. Добър пример е Ричард Брансън

- вторият вид е добил богатството си изхождайки от страха от бедността. Тези хора колкото и милиони и милиарди да имат - се стремят да трупат все повече и повече, тласкани от страха да не ги загубят. Тук пример не мога да дам, понеже не се сещам подобн а биография, която да ме е впечатлила да проуча по-обстойно :)

В контекста на този форум - здравето е добър мотиватор, страхът (от напълняване / окльощавяеане) не е :)

Поздрави :)

NE

06.01.10
10:24

почни да увеличаваш въглехидратите бавно или направи някаква ротация с тях.следи си и калориите и няма да имаш йо-йо ефект.

IR

06.01.10
11:15

Лазар....аз нямам дар слово като теб да изкажа мнение...затова ще обясня по-простичко това,което искам да кажа.
Само да доуточня,че решавам почти насила да хапвам друго.Добре се чувствам с това си хранене....перфектно дори.Не чувствам глад,спад на енергия и пр.,но реших да започна да ям по-така,защото килограмите продължават да падат...е преувеличих с думата “килограмите”,ама пак отчитам намаление....обиколките също.Та искам-не искам трябва да включа и други храни....от там идват и притесненията ми за йо-йо ефекта.Страх е силно казана дума.Ама и аз ще намеря баланса рано или късно.

За жена си  изчистена и не виждам смисъл от повече,не само че по нисък % ще ти стои грозно и релефа ще си личи само като се съблечеш,а през останалото време ще изглеждаш,като клечка и 3-то не е здравословно и  4-то много трудно за поддържане особено от жена .Не казвам, че трябва конкретно да увеличаваш % BF,а да си направиш един режим в който да влезеш плавно и да опиташ дори да качиш мъничко качествена MM и той сам ще се вдигне малко,покрай качването,стига добре да си направила сметките.Пример за жена,която е с нисък % и изглежда добре е Jamie Eason,но тя има и известно количество маса,в рамките на допустимото за жена,което я прави да изглежда доста атлетична и стегната,а не релефна клечка за зъби.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.01.10 11:18.

06.01.10
20:06

казано от irenaiv на 06.01.10, 11:15:

Лазар....аз нямам дар слово като теб да изкажа мнение...затова ще обясня по-простичко това,което искам да кажа.
Само да доуточня,че решавам почти насила да хапвам друго.Добре се чувствам с това си хранене....перфектно дори.Не чувствам глад,спад на енергия и пр.,но реших да започна да ям по-така,защото килограмите продължават да падат...е преувеличих с думата “килограмите”,ама пак отчитам намаление....обиколките също.Та искам-не искам трябва да включа и други храни....от там идват и притесненията ми за йо-йо ефекта.Страх е силно казана дума.Ама и аз ще намеря баланса рано или късно.

И аз като теб ще се уча да разнообразявам храненето си - първо трябва да си наясно кои да са ти източниците на енергия - мазнините или въглехидратите? Аз съм по-склонна да увелича мазнините, защото се забелязвам, че съм ограничила въглехидратите, да не кажа, че въобще не ги консумирам - картофи, ориз, макарони, спагети и т.н. Наистина забелязвам, че твоето и моето хранене са доста еднообразни, трябва да се справим с този си проблем, докато не са се появили други странични такива - и аз като теб се чувстсвам свежа, жива, енергична и т.н., но до кога ще е така идея си нямам..ДА СЛОЖИМ НАЧАЛОТО!Как мислиш? Но аз също се надявам да получа някакви съвети как постепенно да подходя?

IR

06.01.10
20:37

Уф....и аз май към мазнините повече клоня.За утре както писах и при теб-котлет/не че е много мазен....избирах го без мазнини да е/,ама поне е свински и определено е по-мазен от пилешките филенца/ и домати.Точка.Ще се пречупя до утре,а имам и повод....то в понеделник трябваше да стане,ама в крайна сметка утре ще завърша започнатото.
Ще следя при теб как вървят нещата  :long:

IR

07.01.10
17:41

Здравейте!
Днес беше ден пълен с емоции....най-после да изплюя камъчето.Взех си кола!Много се кефя....не е някаква невероятна,ама си е кола...край с чакането по спирките,край с мръзненето....бе с две думи - много се кефя!!!

Храната и пр. няма да списвам,докато не намеря решение за себе си и не канализирам храната.Засега никаква я няма.. за тренировки не намирам време покарй тая кола и така...

Усмихната вечер на всички :D

Мнението беше редактирано от irenaiv на 07.01.10 17:42.

07.01.10
17:54

казано от irenaiv на 07.01.10, 17:41:

Здравейте!
Днес беше ден пълен с емоции....най-после да изплюя камъчето.Взех си кола!Много се кефя....не е някаква невероятна,ама си е кола...край с чакането по спирките,край с мръзненето....бе с две думи - много се кефя!!!

Храната и пр. няма да списвам,докато не намеря решение за себе си и не канализирам храната.Засега никаква я няма.. за тренировки не намирам време покарй тая кола и така...

Усмихната вечер на всички :D

ЕЕ значи палците, които 5 дни стискахме са помогнали всичко да приключи успешно! Нека ти е честита новата придобивка, без аварийно шофиране и да си я караш със здраве! :) ЧЕСТИТО

П.П. Къде са мазните котлети, случая трябва да бъде полят с мазна храна? :) :P

Мнението беше редактирано от S_L на 07.01.10 17:55.

IR

07.01.10
17:59

Е как......във фурната са!След малко ще ги хапвам с домати....ааамаха...няма да им се лигавя я!Взимам се в ръце и толкова...без много-много да се замислям,че било мазно,свинско и пр. лигавщини.
Мерси за пожеланията  :cheese:

07.01.10
18:19

Безаварийно шовиране ти пожелавам и успех са храната, че ще си докараш беля така

NE

07.01.10
18:25

това ми изглежда като някаква болест на психиката.айде бе хора,кво ви е страх от мазнините и въглехидратите че да не можете да ги ядете?
рени,чудно ми е как имаш енергия изобщо и нямаш проблеми с цикъла.
четирите месеца през които си била на диета само на протеин ли си карала?аз имах период в началото на миналата година през който карах на 800-1000гр пилешко на ден в продължение на около три седмици и бях точно като зомби!никаква сила нямах!не бих го повторила повече..

07.01.10
19:00

казано от IronFreak на 06.01.10, 11:17:

За жена си  изчистена и не виждам смисъл от повече,не само че по нисък % ще ти стои грозно и релефа ще си личи само като се съблечеш,а през останалото време ще изглеждаш,като клечка и 3-то не е здравословно и  4-то много трудно за поддържане особено от жена .Не казвам, че трябва конкретно да увеличаваш % BF,а да си направиш един режим в който да влезеш плавно и да опиташ дори да качиш мъничко качествена MM и той сам ще се вдигне малко,покрай качването,стига добре да си направила сметките.Пример за жена,която е с нисък % и изглежда добре е Jamie Eason,но тя има и известно количество маса,в рамките на допустимото за жена,което я прави да изглежда доста атлетична и стегната,а не релефна клечка за зъби.

Jamie пише в едно интервю, че в период за снимки сваля до 10%,иначе е 15-16%-прекрасна,здрава,силна жена :))

IR

07.01.10
19:28

newgirl90,не съм била толкова месеца на протеинова диета.Накратко историята -1 месец - глад  :roll:  ;1 месец - ВМ-НВД,2 месеца - протеинова.Не помня вкуса на повечето храни и се чувствам като освободена от чревуогодничеството,което продължи години наред.В момента щерката е изкарала 4 шоколада и се чуди от кой да яде и грам не ме съблазнява.Когато съм била на диети разни като знам какво лиги ми се точеха само при мисълта за такива храни....сега-няма такова нещо.Сега хапнах котлет със зелена салата и съм пресита.Много беше вкусен/въпреки осезаемо по-мазното усещане/ и смятам утре да отида да накупя направо 2-3 килограма,за да имам постоянно под ръка.За енергия - не знам откъде идва.....но е факт,че имам дори повече от преди,когато бях на 62 кг.Чувствам се в пъти по-енергична.Другото интересно нещо,което усещам е,че по-малко сън ми трябва,за да се наспя.Не знам на какво се дължи.За цикъла - да чукна на дърво,нямам проблеми.
Ще се опитвам плавно да минавам към по-калоричните храни,за да не стане кофти ефект.....
Другото е,че моят мъж например ми казва,че изглеждам перфектно....той не ме намира така грозно слаба,както повечето тук казвате,че съм.А това все пак има значение за мен  :)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 07.01.10 19:31.

07.01.10
19:43

Честита придобивка! :)
Друго си е с кола... :coolhmm:  Безаварийно шофиране. 
Браво и за промяната с храната.

Честито!Безаварийно шофиране!Каква е колата и има ли нужда да се учим да ходим по дърветата за по-безопасно :) шегувам се :)

IR

07.01.10
21:36

Mерсииии...колицата е Пиженце...206-ка  :)  Сив металик....сладурче.Пък спокойно може да си ходите и по земята  :lol:  ...от 10 години шофирам.Само последната година съм без кола.

07.01.10
21:40

казано от irenaiv на 07.01.10, 21:36:

Mерсииии...колицата е Пиженце...206-ка  :)  Сив металик....сладурче.Пък спокойно може да си ходите и по земята  :lol:  ...от 10 години шофирам.Само последната година съм без кола.

Честито, Рени! Бих казала, чудесен избор на возило. Безаварийно и разумно шофиране!

IR

08.01.10
03:38

Добро утро!
Мерси Инис!И аз така мисля....и в момента цените им са много хубави.Даже ниски за такава колица.
Аз тези дни не знам как така,ама взех да се събуждам доста рано и не мога повече да заспя.Чудя се....така и така се събудих,дали да не врътна едно вело,ама ще си глътна сега кафето и ще реша.
Айде,успешен,топъл и усмихнат ден  :-)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 08.01.10 04:04.

08.01.10
07:51

казано от irenaiv на 08.01.10, 03:38:

Добро утро!
Мерси Инис!И аз така мисля....и в момента цените им са много хубави.Даже ниски за такава колица.
Аз тези дни не знам как така,ама взех да се събуждам доста рано и не мога повече да заспя.Чудя се....така и така се събудих,дали да не врътна едно вело,ама ще си глътна сега кафето и ще реша.

Добро утро :))
Тази “енергичност”,и особено ранното будене е дължат на глада-тялото качва много стресовите хормони,и не ти давада спиш,за да го нахраниш.

Хубавото е,че тялото е мъдро,и този период свършва.(с неконтролируемо ядене,или болест)

:)

казано от dennym на 08.01.10, 07:51:

Добро утро!

Тази “енергичност”,и особено ранното будене е дължат на глада-тялото качва много стресовите хормони,и не ти давада спиш,за да го нахраниш.

Хубавото е,че тялото е мъдро,и този период свършва.(с неконтролируемо ядене,или болест)

взе ми думите. Рени  аз имах един чуден период през живота си, когато ядях по 1 ябълка на ден и тренирах всеки ден поне по час и половина. С продължение на месеци. Вечер едва едва заспивах към 2-3 и най-късно в 6 бях вече станала. Тази енергичност е измамна.

08.01.10
09:48

казано от Венцеслава Атилова на 08.01.10, 08:12:

Добро утро!

взе ми думите. Рени  аз имах един чуден период през живота си, когато ядях по 1 ябълка на ден и тренирах всеки ден поне по час и половина. С продължение на месеци. Вечер едва едва заспивах към 2-3 и най-късно в 6 бях вече станала. Тази енергичност е измамна.

х 2. И аз съм минала през това. Хормона на глада, те кара да се чувстваш щастлив и превъзбуден, но после срив отвсякъде

08.01.10
20:05

казано от diva 97 на 08.01.10, 09:48:

казано от Венцеслава Атилова на 08.01.10, 08:12:

Добро утро!

х 2. И аз съм минала през това. Хормона на глада, те кара да се чувстваш щастлив и превъзбуден, но после срив отвсякъде

Всичко това ми звучи много логично, но и малко страшно ако наистина е факт.. Аз също се будя рано, но това си го обяснявам от факта, че лягам рано - 22.30-23ч. Също като Рени се чувствам свежа и енергична..Не знам какво трябва да означава това, но мисля, че всичко е в границата на нормалното..

09.01.10
19:31

Страшно много ти благодаря за обявата която ми предложи,благодариние на теб се сдобих с тази малка черна пума!

Мнението беше редактирано от Judo на 09.01.10 19:31.

fire.is.my.nature

09.01.10
19:40

wow :) Какво сладууурско коте :) Искам и аз :)

Ти нямаш ли си вече черно коте ? :lol:

IR

09.01.10
19:58

OOOooo….нямам думи.....страааашно се зарадвах.Лелеее....да ти е честито котето и много да те радва!!!Страшно е сладурче!!!Разкажи повече - колко е голямо,момче,момиче,кротко,лудо....много ми е любопитно :DDD
Аз още съм на кръстопът с храненето.Умишлено не пиша,защото знам,че не е наред положението и когато почувствам разликата да пиша.Имах занимавки разни с колата по сервизи и по цял ден нагоре-надолу.Едва днес вече я прибрах откак съм я купила и не мога ди се нарадвам  :coolsmile:

Поздрави на всички и ви чета редовно  :)

fire.is.my.nature

09.01.10
19:59

:lol: Ауу ами да бе , имам си :) С църна козина и палави очи :lol: ;)

П.с. Извинявай , Рени ;)

fire.is.my.nature

09.01.10
20:02

А ти включваш ли вече и други храни ? Аз се чудя как толкова време си изкарала само на сухи мръвки със зеленчуци . Или си имала уникална мотивация , или не знам :) Аз без плодове ще умра ...

IR

10.01.10
07:20

Амииии...няма да лъжа....още не.Карам я на месо и зеленчуци.Поне месото е свинско.Смятам да включа по малко сирене тези дни.И може би по някой плод - например ябълка,или портокал през деня-като 2-ра закуска/към 10ч./,или следобедна закуска по-скоро/към 15-16ч./.Лека-полека напредвам  :-)

ET

10.01.10
09:08

казано от irenaiv на 10.01.10, 07:20:

Амииии...няма да лъжа....още не.Карам я на месо и зеленчуци.Поне месото е свинско.Смятам да включа по малко сирене тези дни.И може би по някой плод - например ябълка,или портокал през деня-като 2-ра закуска/към 10ч./,или следобедна закуска по-скоро/към 15-16ч./.Лека-полека напредвам  :-)

по-препоръчително е  дообед.За сиренето,ако се притесяваш толкова заради мазнините и калориите,може да си вземеш едно прясно сирене ‘котидж’,което е с хранителни стойности :97 кcal,п 13г,в1,5г,м4,5(или 4,3 не помня).На мене лично ми харесва много.Браво за свинското и честита нова кола: )

10.01.10
10:57

казано от Etcetera. на 10.01.10, 09:08:

казано от irenaiv на 10.01.10, 07:20:

по-препоръчително е  дообед.За сиренето,ако се притесяваш толкова заради мазнините и калориите,може да си вземеш едно прясно сирене ‘котидж’,което е с хранителни стойности :97 кcal,п 13г,в1,5г,м4,5(или 4,3 не помня).На мене лично ми харесва много.Браво за свинското и честита нова кола: )

Е ако се притеснява от мазнините, в същото време и от въглехидрати .. защо да не се притеснява и от белтъчините :))
Стига бе, мазнините не са проблем дори и по-късно да се приемът, просто трябва да се съобразяват до каква степен да са, дали все пак имаш нужда от енергия късно вечер ;)
А и също така по-притеснително е белтъчините да не са в прекалено високи количества отколкото мазнините.
Въглехидратите не ги коментирам изобщо, знае се защо.

Мнението беше редактирано от tonu на 10.01.10 10:57.

11.01.10
07:38

казано от irenaiv на 09.01.10, 19:58:

OOOooo….нямам думи.....страааашно се зарадвах.Лелеее....да ти е честито котето и много да те радва!!!Страшно е сладурче!!!Разкажи повече - колко е голямо,момче,момиче,кротко,лудо....много ми е любопитно :DDD
Аз още съм на кръстопът с храненето.Умишлено не пиша,защото знам,че не е наред положението и когато почувствам разликата да пиша.Имах занимавки разни с колата по сервизи и по цял ден нагоре-надолу.Едва днес вече я прибрах откак съм я купила и не мога ди се нарадвам  :coolsmile:

Поздрави на всички и ви чета редовно  :)

Зверчето е мъжко и е на 10 месеца.Още е стреснато и се притеснява но вечер като заспим,се почва с лудуването и закачането,така че ще е доста лудо и игриво.Личи си,че има буен характер.

IR

12.01.10
17:32

Супер!Много се радвам!!!Да пускаш снимчици от време на време да му се радваме на котака  :lol:

Така....днес вече ще споделя хапването си.Много съм доволна от себе си.За първи път от 4 месеца ям плодове и мисля да ги включа постоянно в дневното си меню отсега нататък.

Днес хапнах за обяд към 12.30ч. половин пил.пържолка с половин краставица.За десерт-портокал.
Следобед към 16.00ч. хапнах останалата пил.пържолка с другата половинка краставичка.
Към 18.30ч. пих един протеин.
В 19.15ч. - 2 мандарини....мммм...невероятни,без семки.
В 20.30ч. ще хапна филета със зелена салата.
Сигурно пак ще хапна мандарини.

Мисля,че пречупих съзнанието си да ям друго освен месо и зеленчук.Смятам да хапвам и по малко сиренце.Така мисля,че ще се получат вече нещата!

Стартирам днес новото хранене.Тегло към момента - 45.00кг.

Цел - да спра да се вторачвам в количествата които съм изяла.Да ям начесто и по малко.Да не мисля чаааак толкова за състава на храните,които принципно ми е ясно,че са полезни-плодове,сирене,мляко,масло.

Спокойна и усмихната вечер на всички!

Колко си висока? Сигурно си писала някъде, но не съм видял. Тези 45кг ми се струват страшно малко  :roll:

IR

12.01.10
18:47

Aми 167см. съм.Не знам малко ли са,много ли са...средно по-скоро..добре се чувствам в момента с тези килограмиНо ако сваля още наистина ще заприличам на нищо.Не знам как стана така да паднат толкова много килограми навенъж....за 4 месеца реално съм свалила 17кг.Сега сигурно ще кача 3-4-5 килограма.И 50кг. да стана,не е толкова важно.Въпросът е от тук нататък да се храня правилно с полезни за мен храни.

Вечерята - 80гр.пил.филета,зелена салата,30гр.сирене;
Към 21.30 - ще хапна 2 мандарини;

Мнението беше редактирано от irenaiv на 12.01.10 18:49.

12.01.10
19:06

Е тва просто не е истина....аз съм 4 см по-висока и 20 кг по-тежка! Баси...разликата. Хайде, доскоро на сравним % мазнини бях “само” с 15 кг по - тежка. Слонче в сравнение с теб, Рени. Трябва да наддадеш малко...

Мнението беше редактирано от Инис на 12.01.10 19:06.

12.01.10
19:29

Рениииии, ама моля ти се сега, какво се случва с теб, наистина тези кг ми се струват твърде малко, колко още надолу ще падаш, хайде да се осъзнаеш! Ще ти се караме всички тук, мисли за здравето си миличка!!! Извинявай, че така те атакувам, но не ми харесва така да правиш!

IR

13.01.10
05:06

И аз като Мария почвам да пиша тайнствени числа :D   /45.3/
Eй,знам аз че си прося боя.Затова реших да започна пак да пиша храната....смятам да я пооправя вече..Вчера вечерта изядох не 2,ами 3 мандарини.С пилешките филета и залената салата хапнах и малко сиренце-около 20гр...ммммм....соленко,но страшно вкусно!Та така.За днес ще видим какви ще ги сътворя :D

IR

13.01.10
09:20

Храната днес:
08.30ч. - 30гр.Протеин ;
10.30ч. - 2 кивита;
12.30ч. - около 60гр.пил.филета,30гр.сирене,половин домат;
13.30ч. - 1 портокал;
15.30ч. - около 60гр.пил.филета,30гр.сирене,половин домат;
16.30ч. - 1 портокал;
19.30ч. - вероятно ще бъде от : 3 бъркани яйца със 50гр.сирене,салата домати;
20.30ч. - ще бъде 4 мандарини;

П.П.Обожавам цитруси!

Храната е добре така,нали  :)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 13.01.10 18:05.

IR

13.01.10
18:04

Абе сега стоя....гледам си менюто....гледам и на другите....и виждам,че аз ям най-много,баси.
Искрено се нуждая от съвет дали така е добре храната....дали да не намаля плодовете се чудя сега  :roll:  а са ми така вкусни...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1