16.12.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес от ония понеделници, които ти се иска да ги гръмнеш от упор и да ги заровиш на поне три метра под земята по най-бързия начин.
Довечера пък съм на служебна коледна вечеря на майната си извън града, до и от която трябва да шофирам и няма да мога да пия нищо повече от една малка бира...
Хайде стига, че с всяко следващо изречение ми идват идеи от какво още да се оплача.
17.12.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10 (или 11?) х2х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 8х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 12, 8.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 17:46 мин.
Чисто време за интервалите - 6:26 мин.
Преходи - 1:31 мин.
Изненадващо, но свалям още малко от времето.
Положително:
- Бързичко - най-бързите интервали, гребане, кофи и общо време. Тягата вероятно също мога да я броя, защото съм 99% сигурен, че направи 11, вместо 10 подхода.
Отрицателно:
- Едно повторение назад на максималната серия на тягата.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Само още малко остана....
18. 12.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Ранно ставане, безкрайно чакане на летището (пътуванията за празниците са започнали), в Копенхаген влак до офиса, после среща, която трябваше да е мейл. Следобед същото в обратен ред.
Пропуснах да отбележа този месец 10 години на този дневник. За всичкото това време май нямам много пропуснати дни (не смея да кажа нито един, защото не помня, а все ще се намери някой да прерови почти 300 страници и да ме хване в лъжа). Като го започнах, бях млад и глупав, сега съм само глупав.
В тази връзка (т. е. на практика без връзка) днес една колежка от отдела ми заяви, че щяла да плаши приятелките си колко страшен шеф има, като им показва тази снимка. Човек за миг да се съсредоточи и веднага някой присмехулник ще го издебне да го снима...
П. П. Знам, че “колега” няма женски род на български заради латинския си произход, така че моля да не бъда образован в по-голяма дълбочина по въпроса, защото ще взема да се съсредоточа още повече и ще ми стане нещо, а след малко отивам да клякам.
19.12.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х110 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 8.
Време за тренировката - 17:32 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 7:29 мин.
Преходи - 2:41 мин.
Още 10 кг на клека и... 110 вече ми тежат на краката и ме газят зле. Ако бях в България, вероятно щях да чувам как децат от 2-ра група на целодневна детска градина “Славейче” се смеят на глас, но трябва да си го запиша.
Положително:
- Качих 10 кг на клека и свалих малко от времето. Субективно положението беше много зле, но обективно явно не чак толкова. Важното е, че от контузията няма и следа - никаква болка, нито дори намек. Ще видим докъде ще се докарам.
- Времето на интервалите още надолу, което е добре, особено на лега.
- Максималната серия на лега петица, макар че на последното малко отлепих гъза.
Отрицателно:
- Освен това, от което се оплаках, нищо друго.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Още един ден, само още един ден. Снимката в горния пост казва доста. Имам нужда от ваканция.
20.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
В края на последния ми работен ден за 2019 мога само да се радвам, че оцелях още една година в корпоративния свят на дребни рибки и мекотели. До акулите още не съм се добрал. 🙂 Обобщения не обичам да правя. Мисля да си почина, макар че вероятно ще се наложи да поработвам и през празниците, че обещах неща, които не успях да довърша.
Довечера ще полея с някоя бира - не се пълнее между Коледа и Нова година, а между Нова година и Коледа. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.12.19 15:42.
21.12.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х160 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 8.
Време за тренировката - 16:53 мин.
Чисто време за интервалите - 05:45 мин.
Преходи - 1:23 мин.
Съботно в навалицата. Свалих 10 кг на максималната серия на тягата с експериментална цел.
Положително:
- Много добре днес - най-бързите интервали и най-бързо на три от отделните движения.
- Най-добрата максимална серия на раменната преса. На другото също доста добре.
Отрицателно:
- Ами май нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Първи ден у нас, а вече започнах да си мисля кога ще имам време да довърша един проект и дали няма да е по-добре да ходя да си поработя в понеделник и пак между празниците.
22.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес не съм си подавал носа навън. То при 6 часа и 5 минути дневна светлина и дъжд от два месеца насам няма и защо да излизам.
Така или иначе няма да пътуваме извън Швеция и реших утре, вдругиден и на 3-ти да си ходя на работа, че имам да довършвам доста неща и не ми се оставят за след 7-ми, така че отпуската се отлага с няколко дни
23.12.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 1x1+1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 20:16 мин.
Чисто време за интервалите - 10:00 мин.
Преходи - 2:25 мин.
Слаба работа днес.
Положително:
- Още 10 кг на клека и съответно забавям с още над петнадесет секунди. Май някъде тук трябва да поспра със слагането на още тежест, ако искам да е интервал изобщо.
Отрицателно:
- На клека ме боляха и китките в добавка към рамене и лакти.
- На лега два отказа - в последния подход на интервала и в максималната серия.
- Отделно от 15-те секунди на клека интервалите с още над 20 общо отгоре на предния път.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се замъкнах до офиса да поработя на спокойствие. Баси кефа! Почти се телепортирах в офиса за някакви си 13 минути. Там пък само аз и един счетоводител, с когото си упражнявам поръждясалия руски. Почти никакви мейлове цял ден, никакви празни приказки. За шест часа свърших толкова, колкото по друго време за два-три дни.
Швеция е много интересна страна - има дни, които не са официални празници и никъде не фигурират като почивни, но никой не работи. Бях на път отново да се “вътря” и да работя на такъв (утре), но ме просветлиха, че 24-ти декември е от тях заедно с 31-ви и денят преди Midsommar през юни.
24.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес не ми беше много празнично и сутринта си довърших един проект на спокойствие. С малката щерка гледаме Heroes и следобед приключихме първия сезон. Бях го позабравил.
25.12.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 10х140 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 8х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 12, 8.
Време за тренировката - 18:10 мин.
Чисто време за интервалите - 6:27 мин.
Преходи - 1:45 мин.
Горе-долу.
Положително:
- Времето константно вече на тази тренировка. Нямам кой знае какво за сваляне тук, осен може би още малко на тягата.
Отрицателно:
- Нещо не ми беше ден за напъване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта готвене (макар че днес само помагах, не съм основният готвач), после бърза тренировка.
Хубави празници на всички, които отбелязват светлата дата. Да са ни честити 377 години от рождението на сър Исак Нютон!
26.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта се наспахме, оправихме багаж и на път, че да използваме доста кратката светла част на деня. След доста неприятно шофиране в дъжд, лапавица, мъгла, а в последната си част - и тъмница, се домъкнахме до местоназначението. Малко неуредици с Airbnb, но ги оправихме навреме. Местенцето е много интересно - на около 40 км от Гьотеборг, но вдън горите тилилейски. Типична като стил шведска къщичка в края на черен път. Утре на светло (доколкото изобщо става светло през деня) ще видим по-добре околността.
казано от nervak на 26.12.19, 21:05:
А като алкохол ,какво е типично да има в такава шведска къщичка?
Е, тук дойде голямата издънка. От бързане сутринта си забравих всичко в Стокхолм, а е почивен ден и System Bolaget не работи и тази вечер съм на вода (даже без К). Алтернативата беше “бира” 3,5% и реших, че не си струва.
Иначе пият един шведски шнапс или водка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.12.19 21:08.
казано от nervak на 26.12.19, 21:13:
Шнапс...бляя)))
Тукашният снапс (понеже на шведски sn се чете сн, а не шн като на немски, е по-правилно да се нарича снапс, но редовно и самите шведи му казват шнапс) е картофена или житна водка, овкусена с нещо (билки, плодове). Имат и едно аквавит, което си е на практика същият спирт. И двете не стават за пиене, де, освен ако не си почитател на ракетното гориво. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.12.19 21:37.
27.12.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х27,5 кг.
Коригиращи упражнения:
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов).
4. Повдигане на крака от вис - 8,5,
Време за тренировката - 19:17 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:48
Чисто време за интервалите - 8:34 мин.
Преходи - 3:29 мин.
Клипове на клека и борческото:
Днес тренировка в една заличка в покрайнините на Гьотеборг.
Положително:
- Още 10 кг на клека само на цената на 8 секунди и то в неудобна силова клетка.
Отрицателно:
- Останалото бавно, а максималната серия на клека - смешна. Имам си оправдание и за двете - непозната зала, силова клетка с куки на неудобна височина...
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес тренирахме с жената сутринта, докато щерката спеше. Навъртяхме малко километраж, но да е тихо и кротко всичко.
После обядвахме в Гьотеборг и се поразходихме из града. Много е приятен, но гнусното време не беше много предразполагащо.
28.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес по план трябваше цял ден да сме в Universeum, обаче се оказа много детско в по-голямата си част. Забавно е, но неоправдано скъпо и определено не за 13-годишни.
Затова уплътнихме времето с по някоя бира в Hard Rock Cafe (и те почти на същата цена, като злато с подобен обем, ама хайде, нали са празници).
Боби, това име на дневника ти въобще не отива, смени го с новата година 🙂
На клека ми се видя че единия ти крак е прекалено доминантен, което не е много добре, но може и да не съм видял.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.12.19 20:10.
казано от kaloyan на 28.12.19, 20:06:
Боби, това име на дневника ти въобще не отива, смени го с новата година 🙂
Те не се задържат много имената. 🙂 Скоро и на това ще му дойде времето.
казано от kaloyan на 28.12.19, 20:06:
На клека ми се видя че единия ти крак е прекалено доминантен, което не е много добре, но може и да не съм видял.
Не знам къде видя такова нещо и по какво съдиш.
29.12.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 12х1х95 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х105 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели - 8х45, 7х45 кг (на ръка).
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 10х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на крака от вис (до лоста) - 7, 5.
Време за тренировката - 18:12 мин.
Чисто време за интервалите - 06:21 мин.
Преходи - 2:08 мин.
Днес минах през залата преди пътуването. Един младеж почти си изпроси безплатна консултация по техника на бутане от лег. Шведите в провинцията определено са по-общители от тези в Стокхолм.
Положително:
- Качвам 10 кг на интервала на тягата. Друго положително няма.
Отрицателно:
- Понеже предвиждах тази тренировка да е в Стокхолм, днес си надрах подбедриците поради липса на чорапи за тяга, в добавка трябваше да правя с тънък колан и да си довършвам без фет-грипове и гравити-бутсове. Оправдания доста. Фактите са, че беше бавно и тегаво.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, после се натоварихме и по обяд се помъкнахме обратно.
Това VAR-т е голяма работа - уж заради по-голяма справедливост го въведоха, а в резултатът е убийство на мачове. И това във времена, в които при един добре обучен AI самата съдийска тройка би трябвало да е вече излишна. А не е като ФИФА да не разполага с пари...
30.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се наспах (12 часа за дъртофелник като мен си е направо подвиг), после някакво шетане из нас.
Навън е една такава скандинавска зима, че не е за разказване, затова показвам. Прогнозата е за съвсем леко захлаждане, така че скоро сняг няма да видим тук.
31.12.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 6.
Време за тренировката - 19:30 мин.
Чисто време за интервалите - 09:49 мин.
Преходи - 2:30 мин.
Не беше ден за подвизи.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Времето на клека е по-слабо с 9 секунди от предния път Причината - китките ме болят и ми трябва малко време да хвана пак лоста.
- Максималните серии също доста зле.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта преди опълчението в залата, после минах да заредя малко алкохол за довечера.
Отбелязвам си формата в края на годината - колкото за справка. Има още доста какво да се иска. Жалко, че миналата година не съм го направил на 31-ви декември, за да се види разликата между 122 и 107 кг.
П. П. Не умея да позирам и не възнамерявам да се уча тепърва. 🙂
Весело посрещане на всички довечера!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.12.19 13:23.
Обобщение за декември 2019
През декември съм качил 300 грама - от 107,2 кг на 1-ви декември до 107,5 на първи януари. Това не е много коректно, защото реално плюскането от последните дни значи задържане на течности и изкуствено повишение, което ще си отиде още в следващите 2-3 дни, но фактите са си факти и за целите на сметките ще ги използвам без корекция.
При база 7709 ккал за свален килограм средният излишък е от 75 ккал на ден.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3396 на ден, а неутралният баланс излиза 3321.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3171 - както обикновено, при смяна на сваляне с качване има съществено отклонение.
Тренировките без пропуск. Протоколът - малко облекчен откъм подходи заради натрупалите се болежки (действа ми добре засега), след подновяването на клек и тяга вече достигнах и работните тежести, на които ще остана засега. Остава само в някой близък момент да добавя и максимална серия на клека и ще мога да кажа, че съм преодолял изцяло контузията от пролетта.
Не обичам да правя дългосрочни обобщения, но хайде няколко думи и за годината. За малко не успях да сваля 15 кг - от 121,7 до 107,5 са само 14,2.Все пак целта си остава - 100 кг до лятото, като после задържа нещо от порядъка на 102-103, което при сегашната ми активност и мускулна маса смятам за оптимално.
Тренировъчната ми година беше по-различна. През пролетта направих частично разкъсване на сухожилието на ректус феморис откъм коляното - стара контузия от една глупост отпреди години и съответно разкъсване на вече по-слабата ръбцова тъкан. Това наложи да изключа клек и класическа тяга за около седем месеца. След като се възстанових, реших да пробвам още една промяна. От около десет години клякам само с лост на гърди заради проблеми с горната част на гърба. Преди време кляках само “хай-бар”, а това ми причиняваше болка и изтръпвания на ръцете. Сега реших да пробвам по-ниска позиция на лоста, така че да е разположен под проблемната зона. Засега планът работи.
През 2020 продължавам по същата схема - не планирам сериозни промени.
Честита нова година, приятели! Пожелавам на всички много здраве, любов и весели моменти през 2020-та! Не се впрягайте излишно. 🙂
01.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи изкарахме приятно в компания на италианци. Редувахме български и италиански вина и май малко прекалих в един момент. Днес съответно си плащам.
Единият от гостите беше лекар с първа специалност диетология и много истории от първия си кабинет в Рим през 80-те. Поприказвахме си добре за средиземноморска диета, за проучвания на тема дълголетие и връзката с храната и други фактори на средата и за други неща, свързани с тематиката на форума. Начетен човек с много личен опит, освен знанията.
А вашите орехчета имат ли си печат за качество?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.20 16:20.
02.01.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х150 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 7х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 9х30 кг (на ръка)
Време за тренировката - 17:50 мин.
Чисто време за интервалите - 6:35 мин.
Преходи - 1:32 мин.
Първи тренировки за годината. Започвам сравнително прилично.
Положително:
- Качих 10 кг на интервала на тягата, а времето е в рамките на предишните - около 2 минути.
- Максималните серии на раменна, кофи и гребане прилични.
Отрицателно:
- Май си спестих едно повторение от максималната серия на тягата.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес последен ден отпуска. Бях си пуснал и утре, но я прекъснах, че ще превъртя у нас и ще се избием с жената.
03.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Първи работен ден за годината. В офиса спокойно - както върви, ще свърша почти всичко планирано.
Да ви покажа какво представлява една велоалея в предградие на Стокхолм - с ленти за престрояване за ляв завой, с пешеходни пътеки за пресичащи пешеходци и с отделни светофари. Няма да пускам снимки от София - там си ги знаем какви са, така че контраст не е нужен.
04.01.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х130 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х26 кг.
Коригиращи упражнения:
Време за тренировката - 18:55 мин. (заедно с клека), отделно клека 3:10
Чисто време за интервалите - 8:29 мин.
Преходи - 2:54 мин.
Слаба работа.
Положително:
- Една идея по-добре на лега и борческото.
- Клекът не ми тежи на крака, гръб и кръст.
Отрицателно:
- Клекът още по-бавен от предния път (с около 20 секунди). Оправданието - най-неудобната силова клетка, на която ми е много трудно да оставям лоста и постоянно си затискам пръстите, като в добавка удрям дисковете в рамката.
- Китките ме болят много и ме бавят повече от тежестта на клека.
Добавки:
Обобщение за деня:
Съботно-мързеливо днес (с изключение на тренировката). Времето е ясно и не много студено, но духа неприятно и се стъмва рано, затова май няма да излизаме никъде.
05.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес отскочихме до Йоребро да разгледаме градчето и да видим как е водният парк там. 200 км в посока е и май няма да повторим.
Като физическа активност отбелязвам няколко водни пързалки и 500 метра плуване (т. е. на практика нищо).
06.01.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
Коригиращи упражнения:
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 17:14 мин.
Чисто време за интервалите - 06:05 мин.
Преходи - 1:28 мин.
Залите трябва да си вдигат цените тройно за нови клиенти през януари. След Нова година става такава лудница, че днес се наложи да чакам половин час да се освободи място, където да правя тяга и раменна преса и да мога да си закача халките. Дано януарският наплив свърши, преди да е започнал пролетният, когато се сетят да правят плочки за три месеца.
Положително:
- Нямах такова усещане по време на тренировката, но излезе доста бързичко.
Отрицателно:
- Има още какво да се иска от максималните серии в тренировка Г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес последен почивен ден. Очертава се следобедно мързелуване у нас.
06.01.20
16:33
+1 за вдигането на цените в залите през януари.
07.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
След дългия уикенд обратно на тръстиката.
07.01.20
16:28
казано от Boby_ на 07.01.20, 16:21:
обратно на тръстиката.
Тръстиката винаги е различна. При някои даже е захарна 😄
казано от James Hinks на 07.01.20, 16:28:
казано от Boby_ на 07.01.20, 16:21:
обратно на тръстиката.
Тръстиката винаги е различна. При някои даже е захарна 😄
Захарната не е много сладка за тези, дето я добиват. 🙂
08.01.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.
Време за тренировката - 18:28 мин. (клекът отдено за 2:47)
Чисто време за интервалите - 08:49 мин.
Преходи - 2:11 мин.
Днес чак себе си изненадах. Бързата кучка планина повдига.
Положително:
- На клека свалих 20 секунди от предния път. Разликата при оставянето на лоста между различните стендове е много голяма - отбелязвам си да ползвам неудобния за клек само в супер краен случай.
- Най-бързият досега лег (с уговорката, че може и да бяха девет подхода).
Отрицателно:
- Китките много ме болят от клека. Стигам дотам, че след първите два-три подхода не мога да мисля за самия клек.
Добавки:
Обобщение за деня:
Топлото време продължава - днес отново 9 градуса. Започвам да си мисля, че като дойде истинската зима в края на месеца, ще ни държи чак до май.
Говрих следобед с колегата, когото изгониха от Швеция и сега работи от Мелбърн. Положението с пожарите е доста притеснително и далеч по-сериозно от предишни години. Каза, че по принцип са доста добре подготвени, както и че 80% от населението живее по източния бряг и то доста далеч от основните огнища, но димът се вижда практически отвсякъде. Освен това пожарите горят от зимата, а не отсега и на практика през всичкто това време не е валяло. Напомни също, че за размерите на Австралия това означава да си седиш в Швеция, а да гори нещо на разстояние колкото до Италия. В общи линии всичко това се интерпретира погрешно и от климатичните истерици, и от заврелите глави в задниците си “отрицатели”.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.20 19:46.
08.01.20
20:00
За да не се чудиш дали си си направил всички подходи си изтегли tabata timer. Можеш да си подредиш всички тренировки с почивки, подходи, време на изпълнение и каквото се сетиш. Аз се родих. Много е гадно като си уморен да броиш и да помниш.
Мнението беше редактирано от Barberian на 08.01.20 20:06.
08.01.20
20:31
Боби, за болката в китките и лактите при клека, аз си реших проблема с един особен хват - хващаш лоста с палец, показалец, среден и безименен отгоре над лоста, оставяш кутрето под лоста и завърташ китките леко навън 🙂
08.01.20
21:01
Аз така правя тръстер, но според мен е опция само за някакви леки кила.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.01.20 21:02.
казано от Barberian на 08.01.20, 20:00:
За да не се чудиш дали си си направил всички подходи си изтегли tabata timer. Можеш да си подредиш всички тренировки с почивки, подходи, време на изпълнение и каквото се сетиш. Аз се родих. Много е гадно като си уморен да броиш и да помниш.
Ще го пробвам, благодаря! Само не знам времето на изпълнение и почивките как ще ги наглася, защото варират доста дори в рамките на един интервал. Сега засичам общо време на интервала, а като объркам бройката, обикновено добавям по един подход, за да съм сигурен, че не се скатавам.
казано от Alexander Krastev на 08.01.20, 20:31:
Боби, за болката в китките и лактите при клека, аз си реших проблема с един особен хват - хващаш лоста с палец, показалец, среден и безименен отгоре над лоста, оставяш кутрето под лоста и завърташ китките леко навън 🙂
Благодаря, Сашо! Ще го пробвам и това! 🙂