Too Little, Too Late

Прескочи до:

22.05.21
16:00

22.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес пазаруване и готвене. Намерих си в магазина някаква унгарска паста от люти чушки, предназначена за гулаш и я употребих в импровизирани свински бонфиленца, запържени с лук и после задушени с гъби, преждеспоменатата паста и подправени със смлян кориандър, пипер, фенел и т. н. Стана страшно вкусно!
Вчера пък една колежка се изпусна, че ми готвят подарък за довиждане, което ме наведе на мисълта, че е добре да направя и аз някакъв жест и да приготвя на всеки нещо дребно. Говорим си за 20-тина човека и се чудя какво дребно за спомен бих могъл да им подаря. Мислех си за по една книга, свързана с интересите им, но не съм убеден, че е много удачно. Всякакви идеи са добре дошли.

22.05.21
19:37

Банкетче за двайсетина човека

Мнението беше редактирано от ISB на 22.05.21 19:39.

22.05.21
20:58

казано от ISB на 22.05.21, 19:37:

Банкетче за двайсетина човека

Имах предвид нещо за спомен.
А и тук няма как още. Не можем дори в офиса да се съберем. Разбрали сме се да се видим в началото на юни.

Нещо от рода на “Време разделно”  или  “Под игото ” на шведски .

23.05.21
00:30

По един пуд(овка)....алкохол)))).
Иначе сериозно...по едно ножче на опинел ,да речем.

23.05.21
13:40

23.05.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга  (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
  2.Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х52½ кг.
  3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
  4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 4х15 кг.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 16:30 мин.
Общо време за тренировката - 19:01 мин.

Положително:
- Качих с 2½ кг тежестта на раменната, че 50 бяха твърде леки. Носи даже на 55.
Отрицателно:
- Много  бавно, с много болка в лакътя и отвън, и отвътре. Няма да стане работата със задния клек на този етап. Връщам се на преден, а ще пускам заден веднъж в месеца примерно, колкото да се поочупя и да не губя съвсем подвижност на раменете.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Някаква никаква неделя - трябва да почвам да планирам местенето в детайли, а не ми се захваща изобщо.
Затова днес няколко бири, Формула 1 (доколото Монако изобщо е състезание от Формула 1, а не някакво обикаляне на влакче по улиците заради пари) и последният кръг на Висшата лига. Утре е нов ден и нова седмица. :)

24.05.21
14:53

24.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Честит празник на всички!

Подозрително спокоен понеделник (засега). Не е учудващо - в Швейцария е почивен ден, а моите хора тук в Стокхолм вече на практика поеха всичко важно.

25.05.21
15:29

25.05.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг

Чисто време за интервалите - 18:53 мин.
Общо време за тренировката - 22:19 мин.

Речено-сторено - смених клека обратно на преден с приемлив резултат.

Положително:
  - След смяната на клека болката от вътрешната страна на лакътя не се появи днес. Явно наистина е било рано.

Отрицателно:
  - За сметка на това външата страна на лакътя ме скъса от болка. Обикновено ме попрерязва на първите 2-3 подхода на лега, после отшумява, но днес си остана до края и се пренесе и на набиранията.
  - Натежал съм много - набиранията ме мъчат нечовешки. Скоро може да се окаже, че това, дето го писах в дневника на Дидо за <20% мазнини, вече си е жива лъжа. :)
  - Кръстът май също се опита да се обади, макар че може и да си въобразявам.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден)

Обобщение за деня:
Продължавам със срещите по цял ден.
Все пак успях да тренирам, после си “откраднах” и време за един семеен обяд в кварталния китайски ресторант.

25.05.21
23:35

Какво каза ехографът за тези сухожилия? Надали е просто възпаление след толкова време, а най-вероятно имаш дегеративен процес, вкостенявания и т.н. Предложиха ли ти лечение с кръвна плазма?

26.05.21
10:12

казано от Von Suthaus на 25.05.21, 23:35:

Какво каза ехографът за тези сухожилия? Надали е просто възпаление след толкова време, а най-вероятно имаш дегеративен процес, вкостенявания и т.н. Предложиха ли ти лечение с кръвна плазма?

Латерално не са ме гледали, но май е време да се погрижа наистина.  Отдавна има нещо дегенаративно там вероятно, да. Така съм от 7-8 години с подобрения и влошаване по няколко пъти на месец. То вече не знам кое по-напред... Ако не са колене, ще е кръст, ако не е лакътят латерално, ще е медиално.
От вътрешната страна е ясно какво е - синдром на кубиталния тунел, за щастие отшумяващ, след като установих причината. Там ми трябва още търпение само и да не правя глупости (което при мен също не е гарантирано).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.05.21 17:46.

26.05.21
15:27

26.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Те дните ми вече станаха еднакви - безброй срещи с опити да прегледам и осмисля някой документ в паузите. Единственото различно идва от това дали тренирам или не.
И понеже днес не тренирам, да си отбележа едно следствие от вчерашната тренировка. Имам добре изразена мускулна треска на глутеусите. Интересно защо когато сменя заден с преден клек, но и обратното, винаги имам мускулна треска там и никога - на квадрицепсите.

26.05.21
15:32

Защото глутеусите са основния динамист при клека(при тягата също). Просто при различните клекове работят по различен начин.

27.05.21
15:26

27.05.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  2. Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х55 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 4х15 кг.

Чисто време за интервалите - 14:47 мин.
Общо време за тренировката - 17:54 мин.

Положително:
- Качих раменната до 55 кг. Това ще е тежестта - нататък вече се концентрирам да стигна 15х2 и после 10х3 на същите тежести, преди да мисля за друго.
- Учудващо бързо на всички движения, без умишлено да съм си давал зор - просто така си вървеше.
Отрицателно:
- Нищо ново.

Добавки:

Обобщение за деня:
Супер гнусно време - не е спирало да вали от два дни, а температурата днес падна до 6 градуса (над нулата за щастие). На тоя фон планирам пътуване до Лисабон на 23-ти юли. Адаптацията ще е интересна, ако времето в Стокхолм се задържи такова. :)

28.05.21
15:29

28.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Чудех се днес от какво се пада да се оплача - от времето ли (то пък взе да се оправя), от контузиите ли (ама днес нищо не ме е боляло), от работата (ама то само три срещи и последната приключи преди малко). Затова ще е от португалската бюрокрация. Имам два месеца до местенето, а вече съм в културен шок. То не са документи, документчета, хартиени заявления, подписи, мокри печати, данъчни номера... Даже не мога да шофирам там дългосрочно с шведската си книжка - трябва да си издам някаква хартийка от местния КАТ, която да придружава винаги книжката и важи за две години, а после - задължително португалска книжка. Добре дошъл в 19-ти век!

IV

28.05.21
16:01

казано от Boby_ на 28.05.21, 15:29:

Добре дошъл в 19-ти век!

Ще компенсират с кухнята португалците, дръж се :))))

29.05.21
13:58

29.05.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 5х28, 5х28 кг

Чисто време за интервалите - 18:16 мин.
Общо време за тренировката - 22:16 мин.

Положително:
  - Обичайните болежки, но по-слаби от обикновено (затова влизат при положителното).

Отрицателно:
  - Нищо особено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренирах. Бях се зарекъл, че няма да взимам бира - два дни ми стигат. Като видях обаче опашката пред System Bolaget, рязко ми се допи нещо и реших да измамя системата - взех си вино.

30.05.21
14:32

30.05.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Цяла сутрин пиша домашно по музика, че се оказа непредадено от предния срок и ще влезе като коментар в оценките за годината на щерката. Да завършва вече, че ми дойде до гуша от всякакви училищни активности, родителски срещи, детски концерти, домашни, недоволни класни от най-различни националности...

31.05.21
18:31

31.05.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 5х15 кг.

Чисто време за интервалите - 15:35 мин.
Общо време за тренировката - 18:18 мин.

Положително:
- Субективно добре се чувствах.
Отрицателно:
- Малко по-бавно от предния път, но без да има нещо конкретно, което да ме е забавило.
- Нещо се изкривих на едно от повторенията на раменната, за да не ударя стойката - от мързел за да не правя допълнителна крачка назад, бутам точно покрай нея и понякога удрям дисковете. Изщрака нещо на обичайното място отзад малко над плешките и сигурно утре ще съм малко като Робокоп, но това поне минава бързо. Записвам го не за друго, ами защото е още нещо, за което нямам диагноза и ще трябва рано или късно да се погрижа.

Добавки:

Обобщение за деня:
Един от тия дни, в които се чудя кое по-напред да захвана и докато се усетя, денят е свършил, без да съм успял да приключа всичко. Няма да ми е нито за пръв, нито за последен път.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.21 23:40.

01.06.21
16:20

01.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
В крайна сметка сутринта се събудих със схванат и болезнен врат и пак се налага да си въртя главата от кръста. Следобед започва да ме поотпуска, така че за щастие пак ще мине бързо, както и очаквах, но наистина трябва да се погрижа поне да знам какво има там, вместо да се успокоя и да го влача още години така.
Иначе нищо ново за деня - страшно много работа, срещи, организация на лични въпроси... Трябва някак да намеря време в следващите дни да отида до посолството за заверка на документи, а консулската служба приема само между 10:00 и 12:00 (щото защо да си правят труда да работят с хората, заради които съществува самата служба, за по-дълги периоди, нали така).

01.06.21
19:10

Обобщение за май 2021

През май месец съм качил 1,4 кг - от 113,7 на 1-ви май до 115,1 кг на 1-ви юни.
Средният излишък е 348 килокалории дневно при 7709 за килограм промяна в теглото. Приетите калории са средно 3565 киликалории на ден, като неутралният баланс излиза 3217. По Мифин-Сейнт Жур неутралният баланс е 3273 при коефициент на физическа активност 1,55. Както обикновено, когато през месеца няма промяна от сваляне към качване или обратно, сметките излизат много точно.
Какво стои зад сметките - продължавам да качвам и то с още по-заплашителни темпове. Мога да потърся причината в стреса - при мен той води до стремглаво увеличаване на апетита. Другият фактор е, че въпреки заканите ми да пия само уикенда, чак до последната седмица на месеца не го направих.

При тренировките всичко е под контрол - редовно през ден, направих дребни промени, отказах се от някои.

Не знам какво да се заричам за юни - иска ми се да обърна тенденцията, но от друга страна последното, което ми трябва в момента, е допълнителния стрес от отрицателен баланс.

02.06.21
15:03

02.06.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 16:12 мин.
Общо време за тренировката - 19:26 мин.

Положително:
  - Много бързо и без кой знае какво усилие днес. Щеше да е хубаво да мога да тренирам така пълноценно и да натискам и без да съм на НСПВС, ама тия времена май отминаха безвъзвратно. :(

Отрицателно:
  - Набиранията тежaт много, но то не е заради закачената на колана допълнителна тежест, а заради друга една...

Добавки:

Обобщение за деня:
Служебни и лични разправии от най-разнообразен характер, но нищо, което да ми се разказва.
Щерката има днес контролно по физическо на тема футбол, та досега си говорихме за правила, отбори, полувремена, фази на играта, тактика, що е то обратен тъч и т. н.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.06.21 15:34.

03.06.21
15:40

03.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо ново - срещи, малко работа помежду им, тичане по нотариуси да заверявам документи...

04.06.21
16:31

04.06.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга  (през 10 секунди) - 12 или 13х2х130 кг.
  2. Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12х2х55 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 5х15 кг.

Чисто време за интервалите - 15:01 мин.
Общо време за тренировката - 17:09 мин.

Положително:
- Безаварийно, сравнително бързо и доста потно. 
Отрицателно:
- Нищо конкретно днес.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта се оказа, че трябва да карам щерката на доктор, а никой не ми е казал предварително. Наложи се да размествам срещи, да планирам неща за късния следобед в петък (което във фирмата се смята за проява на изключително лош вкус), но все пак успях.
Следобед пък се видяхме с хората от бившия ми вече отдел в парка. От една страна ми беше драго да ги видя всичките след толкова време работа от вкъщи, от друга знам, че вероятно ще е за последен път и ми беше доста тъжно. Дори ми бяха приготвили книга за подарък, подписана от всички, което за тукашните нрави е особено голяма проява на внимание. Сега се прибрах и продължавам със срещите.

05.06.21
17:57

05.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Във вторник имам презентация пред Nova University в Лисабон и планирах днес да си нахвърлям бележки какви локуми ще разтягам, но имам такава болезнена нужда от почивка, че отложих за утре. В крайна сметка може и да импровизирам, ако се наложи.
И това го казва човек, който след първата си презентация преди неясно колко години имаше бели петна в паметта от притеснение... Направо завиждам на сегашните ученици - учат ги на такива умения още в средното училище. А нас ни гонеха да знаем наизуст дати и  събития. Нищо хубаво няма в старите времена, няма такова нещо като традиционни ценности и светът трябва да върви напред и да остави назад старото. :) Който не е съгласен, да си ляга кротко сам в гроба.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.21 19:06.

06.06.21
13:53

06.06.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 18:27 мин.
Общо време за тренировката - 22:18 мин.

Положително:
  - На практика без никаква болка днес, въпреки че тренирах без налакътници - излязъл ми е някакъв гаден сърбящ обрив (вероятно някаква кандидоза, отключена от влагата и топлината на налакътниците).

Отрицателно:
  - Бавно, тежко и потно. Тъкмо направя една тренировка с лекота и си помисля, че адаптацията се виждана хоризонта и дойде една такава.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за разказване. Днес е националният празник на Швеция, но шведите традиционно не го празнуват много-много и май се вълнуват повече от финала на световното по хокей на лед, въпреки че няма да играят нито в него, нито в мача за третото място днес.

П. П. Това, че не го празнуват много ентусиазирано, не значи, че не си обичат страната. По-скоро самият празник е доста изсмукан от пръстите - отбелязва се като Национален ден на Швеция едва от няколко десетилетия, като преди 1983-та е бил ден на флага. Зад него не стои и никакво конкретно събитие - някой през 1916 решил най-общо да празнува деня на Густав Ваза, който през 1523-та (но не на тази дата) откъсва Швеция от доминираната от Дания Калмарска уния. Но нещо така и не е хванал корени точно този празник - шведите по-скоро си празнуват някои традоционни празници от езическо време, като Middsommar примерно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.21 14:08.

07.06.21
15:27

07.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Срещи от сутринта до вечерта почти без пауза. “Избягах” в офиса, макар че още официално не е отворен, че от вкъщи с други хора наоколо не става вече - една-две срещи на ден е едно, осем часа плътно приказки с включена камера съвсем друго.

08.06.21
14:34

08.06.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  2. Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12х2х55 кг.

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 14:38 мин.
Общо време за тренировката - 18:19 мин.

Положително:
- Доста бързо и без някакви конкретни оплаквания, въпреки че пак бях без налакътници. При всички положения те никога не са ми били толкова необходими, колкото наколенките. 
Отрицателно:
- Тръгвам за интервал на раменна и усещам, че нещо не върви еднакво от двете страни - оказа се, че съм забравил да сложа 2,5 кг от едната, та се наложи да започна отначало.

Добавки:

Обобщение за деня:
Не ми се разказва - ако започна, ще го обърна на оплакване.

09.06.21
15:42

09.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес срещи, работа по плана за обучение, планиране... Вече се чудя как да не си сипя едно довечера.

П. П. Проблемът не би бил в това, че ще съм си сипал едно, а че няма да е едно. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.06.21 16:25.

10.06.21
15:55

10.06.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 17:15 мин.
Общо време за тренировката - 20:48 мин.

Положително:
  - Сравнително добре като време, макар че не бях много концентриран. Все пак не се претрепах, която при мен вече си е успех само по себе си.

Отрицателно:
  - Наболяваше ме тук-там, но нищо отвъд обичайното.

Добавки:

Обобщение за деня:
Какво да му обобщавам? Поне времето е хубаво, макар да е тежко и задушно за дишане.

11.06.21
17:44

11.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Започнах днес с интервютата за новите позиции в Лисабон. Не съм никак очарован от първите кандидати. Още е рано за отчаяние, освен това е петък и ми е разрешено да пия няколко бири. В понеделник ще го мисля...

12.06.21
20:18

12.06.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 15:44 мин.
Общо време за тренировката - 18:47 мин.

Положително:
- Нищо кой знае какво.
Отрицателно:
- Бавничко и без особено желание, ама с малко сън - толкова.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме със Зозо да ѝ държа ръката, докато се ваксинира (голяма паника). Моята първа инжекция беше в кварталната поликлиника и не бях виждал временните ваксинационни центрове, та се впечатлих от реда и мащаба. На моменти се чудя дали взех правилното решение да тръгна за Португалия, вместо да напусна и да си търся друга работа в Швеция, но после идва някоя проява на шведския климат и всичко си застава по местата.
После тренирах, а следобед бяхме канени на изпращане на абитуирент при приятели (италианци - приятели шведи нямаме за 5 години тук).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.06.21 00:19.

13.06.21
06:28

Каква ваксина си сложихте ?

13.06.21
10:15

казано от kaloyan на 13.06.21, 06:28:

Каква ваксина си сложихте ?

Pfizer ни сложиха. Тук не дават право на избор. Над 65 слагат Астра Зенека, на по-младите Pfizer или Moderna.

13.06.21
21:35

13.06.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Какво да разказвам - то все едно и също уикендите.

14.06.21
15:51

14.06.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 16:35 мин.
Общо време за тренировката - 19:50 мин.

Положително:
  - Доста по-добре, отколкото очаквах.

Отрицателно:
  - Обичайните оплаквания - наболява ме тук-там на все същите стари места, но или по-малко отпреди, или поне не повече, което на тия години е все едно да не ме боли изобщо. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Понеделик не само в пряк, ами и в преносен смисъл (и то от най-лошите).

14.06.21
16:45

Боби, като човек от “индустрията”, какво ти е мнението за Ивермектин и страничните ефекти на ваксините. Отзивите от използването на Ивермектин са положителни, до удивителни, а лекарството е старо и изпитано.
Информацията ми е главно от подкастовете на Bret Weinstein. Последните два. Единият е тук: https://covid19criticalcare.com/videos-and-press/flccc-releases/covid-ivermectin-and-the-crime-of-the-century-podcast-with-dr-pierre-kory/

П.П. Чисто от интерес. Ваксинирам съм, но смятам, че предловената от тези хора стратегия за профилактика с Ивермектин е доста адекватна.

14.06.21
17:16

казано от CarnalK на 14.06.21, 16:45:

Боби, като човек от “индустрията”, какво ти е мнението за Ивермектин и страничните ефекти на ваксините. Отзивите от използването на Ивермектин са положителни, до удивителни, а лекарството е старо и изпитано.
Информацията ми е главно от подкастовете на Bret Weinstein. Последните два. Единият е тук: https://covid19criticalcare.com/videos-and-press/flccc-releases/covid-ivermectin-and-the-crime-of-the-century-podcast-with-dr-pierre-kory/

П.П. Чисто от интерес. Ваксинирам съм, но смятам, че предловената от тези хора стратегия за профилактика с Ивермектин е доста адекватна.

Не съм се интересувал задълбочено от Ивермектин.
За пет минути попаднах на две проучвания:
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2777389
https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30464-8/fulltext

Едното не намира връзка между приложението на ивермектин и подобрение на симптомите, другото открива. И двете обаче не са категорични, а в добавка са и смешно малки за по-сериозни изводи, така че си оставам скептичен.

При всички положения обаче сами по себе си ваксините няма да решат проблема дългосрочно. Трябва да се търсят решения по целия спектър - превенция, профилактика, ваксинация и лечение. И се търсят - има обещаващи кандидати за лечение в доста напреднала фаза за проучване.

Няма и какво толкова да говорим за страничните ефекти на ваксините - има ги, понякога са сериозни, дори смъртоносни. Честотата им обаче е толкова малка, че всякакво сравнение полза/риск между тях и неваксинирането е несериозно. А има достатъчно натрупан опит вече (над два милиарда ваксинирани с поне една доза, почти половин милиард с две), за да е ясно, че честотата наистина е пренебрежимо малка.
Това, което мен ме притеснява повече при ваксините, са мутациите на вируса, които в крайна сметка могат и ще ги направят неефективни и неизвестните около продължителността на имунитета. За първото решението би могло да дойде от mRNA ваксините, които се модифицират много бързо, за второто ми се струва, че ще трябва да си има ежегодна ваксинация, както при противогрипните ваксини.
Засега мога само да си разсъждавам - бъдещето ще покаже какво ще се случи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.06.21 17:21.

14.06.21
23:08

Много от нещата, които написа ги казаха и в подкаста. Но, че ваксините имат такива неочаквани ефекти и крият дългосрочни рискове особено при жените ( липида от спайк протеина се концентрирал в яйчниците) ми дойде много изненадващо. Както о фактът, че спайк протеина се разнася по цялото тяло, което не би следвало да се случва… Ако имах тази информация не бих се ваксинирал. Чукам на дърво всичко да са предположения к да се размине.

15.06.21
00:15

казано от CarnalK на 14.06.21, 23:08:

Много от нещата, които написа ги казаха и в подкаста. Но, че ваксините имат такива неочаквани ефекти и крият дългосрочни рискове особено при жените ( липида от спайк протеина се концентрирал в яйчниците) ми дойде много изненадващо. Както о фактът, че спайк протеина се разнася по цялото тяло, което не би следвало да се случва… Ако имах тази информация не бих се ваксинирал. Чукам на дърво всичко да са предположения к да се размине.

Какви са му източниците за това твърдение за натрупване на спайк протеин в яйчниците? Не успях да намеря нищо достоверно по въпроса. Това за ефекта на ваксините върху половата система и “натрупването” на липидни наночастици в яйчниците, тестисите и други органи, е стар рефрен на антиваксърите и звучи подозрително сходно с твърденията им за HPV ваксините.
Даже д-р Горски вече излезе със статия, в която оборва тези твърдения и проследява произхода им.
Фактът, че ги повтарят в този подкаст, ме кара да се замисля за достоверността на всичко останалов него. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.06.21 00:17.

15.06.21
11:48

Съсед на тъста ми, с който ходеха на риболов с лодка, пенсионер на 70 год, но здрав и много активен човек, една седмица след вакиснирането се разболя тежко и почина. Не знам дали подобни случаи влизат в официалната статистика за ваксинираните, но едва ли.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1