29.04.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Спокойна събота с пазаруване, готвене и разходка.
30.04.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (през ~10-15 секунди) :
1. Клек - 20х1х120 кг.
2. Лег с пауза - 20х1х100 кг.
3. Набирания неутрален хват (с доп. тежест) - 20х1х20 кг.
4. Разтваряне с дъмбели назад с гърди, опрени в коленете (от седеж) - 20х1х30+30
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Имаше някакво събитие на IFBB в залата (национални квалификации или нещо такова) и едва намерих къде да паркирам.
Вътре обаче в тренировъчната част си беше нормално.
Положително:
- Кръстът много добре..
Отрицателно:
- Тежко и бавно, а и рамото ме поизмъчи.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нищо за разказване - освен до залата, другаде не съм излизал.
01.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Последен ден от дългия уикенд, отново без някакви особени занимания. Малко домакинска работа, разходка и това беше.
02.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга - 20 или 21х1х160 кг.
2. Гребане с трап бар от земя - 20 или 21х1х116 кг.
3. Въртене на диск над глава - 20х1+1х30 кг,
4. Бедрено разгъване на машина - 20х1х55 кг.
5. Бедрено сгъване на машина - 20х1х70 кг.
Положително:
- Кръстът е много добре, откакто промених някои детайли при клека и тягата. Вече не се чувствам, сякаш всеки момент ще стане нещо.
Отрицателно:
- Рамото страда от увеличената честота на тренировки, откакто спрях плуването. Май трябва пак да спра лега за известно време. Засега нищо повече от неприятно усещане, но знам накъде отиват нещата.
- Самата тренировка мина с доста пот и причернявания на тягата и гребането - на тия тежести не би трябвало да ми се случва.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Първи работен ден след дългия уикенд, а и много хора днес се връщат от отпуска, съответно се боря да изгазя през всичко, което се е натрупало.
03.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нищо особено - половин ден в офиса, половин в бесни задръствания заради стачките.
04.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Сутринта се наложи да ходя рано в офиса и отново изкарах над час в трафика. За сметка на това реших да си тръгна на обяд, за да мога да тренирам преди следобедните срещи. В бързината игнорирах препоръката на Waze да не се качвам на магистралата - по това време на деня обикновено няма трафик и пътят ми е 20 минути. Натресох се обаче на ново едночасово задръстване, този път заради голяма катастрофа, съответно тренировката остана за петък.
05.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Преден клек - 10х3х90 кг.
2. Набирания с подхват - 10х3.
3. Избутване от лег с прав лост (раменен хват) - 10х3х80 кг.
4. Разтваряне назад с дъмбели с гърди, опрени в коленете - 10х3х22+22 кг.
Някакъв ужас.
Положително:
- Кръстът доста добре. Рамото също го усетих по-добре от очакваното - може би заради двата дни пауза, вместо обичайния един.
Отрицателно:
- Много, много бавно и трудно. На границата на отказа на лега - наложи се да удължа доста паузите в края. На клека преди това след осмия подход ме сряза под ребрата и също се наложи да почивам повече, за да довърша обема.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Снощи имах някакви доста притеснителни неврологични симптоми и днес малко се притеснявах да тренирам, но нищо не се показа в залата. А и със сигурност причината не е в тренировките, а в други неща, най-вече свързани с работата. Задава се бърнаут и трябва много скоро да видя какво мога да направя, за да го избегна.
Задава се бърнаут и трябва много скоро да видя какво мога да направя, за да го избегна.
Като измислиш нещо по въпроса пиши, че аз вече за нищо не се сещам, а вече съм във фазата, в която вместо другите псувам себе си ??
Това пък какво е?
Заради работа да се косиш толкова ,че да изперкаш....И.Б.Б.К.
Това пък какво е?
Заради работа да се косиш толкова ,че да изперкаш....И.Б.Б.К.
Колко е лесно да го кажеш това отстрани...
Това пък какво е?
Заради работа да се косиш толкова ,че да изперкаш....И.Б.Б.К.Колко е лесно да го кажеш това отстрани...
Какво означава отстрани?
И аз ходя на работа от 25г...и работата не ми е да завивам с фолио шоколад .
Това пък какво е?
Заради работа да се косиш толкова ,че да изперкаш....И.Б.Б.К.Колко е лесно да го кажеш това отстрани...
Какво означава отстрани?
И аз ходя на работа от 25г...и работата не ми е да завивам с фолио шоколад .
Означава, че работата ни е различна, ние сме различни, в различен етап от кариерата, различни амбиции и различна лична ситуация и да обобщаваш така е най-малкото несериозно.
6 и 7.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Обичайните “забавления” за уикенда без нищо интересно за разказване.
Реших да отложа неделната тренировка за понеделник, защото през седмицата пътувам за Швейцария и няма да мога да тренирам най-рано до петък.
Това пък какво е?
Какво означава отстрани?
И аз ходя на работа от 25г...и работата не ми е да завивам с фолио шоколад .Означава, че работата ни е различна, ние сме различни, в различен етап от кариерата, различни амбиции и различна лична ситуация и да обобщаваш така е най-малкото несериозно.
Ейййй,баси и различията...добре,че нещо и за пола не написа.
08.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга с дъмбели - 10 или 11х3x60+60 кг.
2. Въртене на диск над глава - 10х3х15 кг.
3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х50 кг.
4. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 10х3+3х35 кг.
5. Бедрено сгъване на машина - 10х3х55 кг.
Тежичко и бавно, но май беше по-добре от предния път.
Положително:
- Отбелязвам си, че два дни почивка между тренировките ми идват добре - днес нито в кръста, нито в рамото усетих дори минимален дискомфорт.
Отрицателно:
- Тръгнах бързичко, но много бързо ми свърши въздухът. Същото по-разредено трениране, което ми се отразява толкова добре на ставите, тотално ми спъва прогреса като силова издържливост.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Типичен понеделник - нищо интересно.
09.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Ставане неприлично рано, безавариен полет до Цюрих, после след леко объркване на влаковете все пак стигнах до офиса в Роткройц (малко градче близо до Цуг) навреме за планираните срещи. Сега мисля да приключвам и да се ориентирам към хотела, който е в друго малко градче близо до Люцерн, защото не можах да намеря друг със свободни места по-близо при толкова късно планирано пътуване. Каквото-такова.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.05.23 14:28.
10 и 11.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Срещи в офиса, а след работа - ядене и лежане заради ужасното време.
В четвъртък след почти цял ден по автобуси, влакове и самолети се добрах до Лисабон в късния следобед.
12.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Клек - 20 или 21х1х120 кг.
2. Набирания неутрален хват (с доп. тежест) - 20х1х20 кг
3. Лег с пауза - 20 или 21х1х100 кг.
4. Разтваряне с дъмбели назад с гърди, опрени в коленете (от седеж) - 20 или 21х1х30+30
Като за след почивка прилично. Нещо с броенето не ме биваше и се наградих с допълнителни подходи на почти всички упражнения.
Положително:
- Прилично като усещане за тежест.
Отрицателно:
- След три дни лежане кръстът не беше много свеж. Рамото също се обади. И двете ги отбелязвам самонза пълнота - за рамото дори не мога да го нарека болка, а неприятно дразнене.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Не знам колко още ще изкарам на тая позиция - искат от мен да взимам стратегически решения, засягащи целия ни бизнес извън САЩ и да поема ангажименти за изпълнението, без да ми дават съответните ресурси и свобода на действие. Чувствам се като бушон.
13.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Мързелива събота у дома. Нищо за разказване.
14.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга - 20х1х160 кг.
2. Гребане с трап бар от земя - 20х1х116 кг.
3. Въртене на диск над глава - 20х1+1х30 кг,
4. Бедрено разгъване на машина - 20х1х55 кг.
5. Бедрено сгъване на машина - 20х1х70 кг.
Много спокойно в залата. Само един финландец, който държи непременно да си говори с някого, ми се оплакваше през цялото време колко му е трудно да работи с португалци.
Положително:
- Рамото се държа прилично, а и като цяло не беше много зле.
Отрицателно:
- Кръстът нещо ме чоплеше още преди да започна с тягата. След разтягането в края всъщност се подобри и ме оптусна.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, сега се каним да излизаме на разходка към Синтра.
15.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Много срещи - големи приказки, малки резултати...
16.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Още един ден в срещи. Следобед имах време да тренирам, но бях ял прекалено много на обяд.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.05.23 12:20.
17.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Преден клек - 10 или 11х3х90 кг.
2. Набирания с подхват - 10 или 11х3.
3. Избутване от лег с прав лост (раменен хват) - 10 или 11х3х80 кг.
4. Разтваряне назад с дъмбели с гърди, опрени в коленете - 10 или 11х3х22+22 кг.
Много почивки, много нещо - съответно тренировката беше доста зле. Поне залата беше сравнително празна, а тия дни, макар и да е доста топла, духа силен вятър и го няма това чувство за задух.
Положително:
- Кръстът и дясно рамо - без оплаквания днес.
Отрицателно:
- На клека ме сви под ребрата отдясно, както при дълго бягане, когато не съм във форма и се наложи нататък доста да намаля темпото, така че интервалите са символични.
- Голямо броене, голямо нещо - на всички упражнения съм почти сигурен, че направих по 11 подхода.
- Левият лакът си ме боли, както обикновено - вече не го споменавам, защото е така от години и нито се подобрява, нито се влошава, каквото и да правя, затова не ме притеснява особено. Напоследък обаче имам усещането, че маскира друга болка - колкото и смешно да звучи, по време на движението (на лег например) ми е много трудно да различа с точност дали ме боли лакът или рамо. Имам усещането, че едното прелива в другото. Отбелязвам си го тук, за да видя дали рамото ще се обади самостоятелно в някакъв момент, както прави дясното.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Обичайните неща - пак трафик и задръствания на отиване. Успях да се изнижа от офиса в ранния следобед, без да изпълнявам социални роли с присъствие на обяд и хем да избегна вечерния трафик, хем да тренирам в празна зала.
18.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Мислех си, че Стокхолм е с тежък трафик след София, но Лисабон е по-зле...
Всяка сутрин, като ходя до офиса, е ей така - 0 км/ч на магистралата.
19.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга с дъмбели - 4х3x60+60 кг.
и щрак.
Нещо изплющя отдясно на кръста на четвъртия подход на тягата и реших да зарежа всичко и да си тръгна, вместо да правя обичайните глупости.
Интересното е, че не е на обичайното място ниско долу отляво, а е няколко сантиматра по-високо (вероятно между следващите два прешлена) и отдясно.
Освен това единствената причина, за която се сещам, е, че имах мускулна треска на задната верига от онзи ден, макар и не мого силна. Иначе нито съм се кривил, нито съм си позволявал флексия, нито съм изгубил концентрация или компресия, нито пък съм сменял тежестта или упражнението.
Сега у нас Волтарен и апликатор и да видим утре как ще е.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Какво отрицателно, като нямаше тренировка...
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Петъчно - доста неща имам на главата, но без някакъв особен зор.
21 и 22.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
В петък през ноща кръстът беше доста зле, затова в събота почнах и орално НСПВС - разполагам в запас само с Мовалис (мелоксикам). В неделя бях по-добре, но беше рано да тренирам.
Мисля в понеделник да отида за някаква горна част и/или нещо по-динамично с малки тежести (високи изтеглания, обръщане от вис с лост, еветнуално и нещо с пудовки), но със сигурност не в интервал. Ще видим за какво ще имам време и желание.
22.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (през минута и половина - две) :
1. Избутване от лег с прав лост (раменен хват) - 7х100, 3х120, 6х100, 4х100 кг.
2. Набирания с неутрален хват (с доп. тежест) - 4х20, 5х15, 6х10, 5х10 кг.
3. Високо изтегляне с прав лост от земя - 6х90, 6х90, 6х90, 6х90 кг.
4. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж (редуване на широк и тесен хват) - 7x50, 6x50, 6x50, 4x50 кг.
Тренировка на принципа “така и така пия НСПВС, дай да видим какво ще стане”. Е, нио не стана, но заслугата не е моя.
Положително:
- Рамото и кръстът се държаха добре - само лек дискомфорт в рамото, нищо за кръста.
Отрицателно:
- Голяма изглагация на лега - изгубил съм много сила, 120 ми тежаха като 180. :(
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
В събота успях да унищожа още една гума заради комбинация от линейка и дълбока отводнителна шахта, през която се наложи да мина, за да направя път. Не губи налягане, но е сериозно увредена и не е безопасно да се кара така, затова поръчах нов комплект предни и днес след работа ще ходя да ги слагам. Така за година сменям и четирите нови гуми с още по-нови...
23.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Нищо особено - работен ден без неприятни новини, което в последно време само по себе си е добра новина.
24.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга - 3х140, 6х160, 3х180, 4х170, 3х170 кг.
2. Раменна преса с прав лост от стоеж - 6х50, 5х60, 6х60, 5х60 кг.
3. Пендлей гребане с прав лост от земя - 6х100, 6х100, 5х100, 5х100 кг.
4. Трицепсово привеждане на вертикален скрипец - 4x40, 8x35, 6x35, 7x35 кг.
Още експерименти. Не ми се тренира в интервали, не ми се тренира интензивно, не ми се тренира плътно, не ми се тренира изобщо. Не знам какво ще дробя нататък, ама ще е нещо ей такова хаотично засега.
Положително:
- Контузиите не се обадиха с изключение на едно припукване и неприятно усещане в рамото, особено в края на трицепсовото привеждане.
Отрицателно:
- Слабо, слабо навсякъде. Особен разочарован съм от хвата, който взе да се предава на третото повторение на 180.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Сравнително спокойна сутрин. По обед успях да отскоча до залата, а следобед ме чакат три часа забавление със задължително обучение по португалско трудово законодателство...
П. П. Все пак научих нещо интересно - в Португалия не е задължително да имаш писмен договор с работодателя, ако си на постоянна позиция. Разбирате се устно за заплата и условия и почваш... Как точно си го представя законодателят и как се връзва това с прогресивното данъчно облагане и изискванията на данъчното законодателство вече излиза извън способностите на въображението ми.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.05.23 16:52.
25.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Ходене до офиса, дълъг обяд с колегите по португалски обичай (рядко мога да си го позволя), после работа от вкъщи. Нищо интересно като цяло.
26.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Обръщане с две пудовки от вис - 2х8х32+32, 2х6х32+32 кг.
2. Тръстъри с две пудовки - 3х32+32, 3х5х24+24 кг.
3. Изхвърляне с пудовка от земя - 3х5+5х32, 4+4х32 кг.
4. Горила суингове с пудовка - 11x32, 8x32 кг.
Отново успях да подценя пудовките. Уж тръгнах с малка кошничка, а напълних само допълнителното джобче на дънките.
Тръстърите с двупудовки се оказаха неприятна изненада - не ги усещам на крака и ядро, но раменете умряха и реших, че е по-разумно да сваля малко тежестта. Другото също много постно - ни сила, ни въздух, ни техника. Даже успях да си направя пришка на дланта и да я скъсам.
Положително:
- Въпреки смешния обем и тежести, имаше едно усещане за задоволство накрая. Ще пускам някоя пудовка понякога - има смисъл.
Отрицателно:
- Освен горното, вместо да си ползвам лъскавите, нови пудовки, които ръждясват в мазето и да ги развъртя на въздух, аз се натресох в задушна зала с ръждиви и кирливи гюлета.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Честит петък!
27 и 28.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Спокоен уикенд. В неделя ходихме до Синтра и видяхме двореца Пена. Не успяхме да влезем - трябваше да чакаме три часа за следващия свободен час за влизане, но се разходиме добре (над 8 км) и го разгледахме отвън. Ще се върнем с предварително записан час - струва си заради историята и шаренийката. :)
29.05.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (суперсерии през минута и половина - две) :
1.1. Клек - 6х120, 5х120, 5х120, 3х130 кг.
1.2. Набирания с доп. тежест (неутрален хват) - 6х15, 5х15, 5х15, 5х15 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег - 6х100, 6х100, 6х100, 5х100 кг.
2.2. Разтваряне с дъмбели назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 6х32+32, 6х32+32, 6х32+32, 6х32+32 кг.
Много пренаселено и задушно в залата, макар че навън не е горещо.
Положително:
- Горе-долу прилично, макар и да можеше по-стегнато. 100 на лега са ми добре на рамото засега и не мисля да слагам повече. Доживях клекът да ми е по-силен от лега (по-скоро легът да ми е още по-слаб от клека).
Отрицателно:
- Какво да кажа - детски тежести с много зор.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Ужасен брой срещи днес и утре. Пак добре, че успях да тренирам, че дори и да хапна набързо на обяд.
30 и 31.05.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Няма много за разказване. В сряда се наложи да пътувам в ранния следобед и не успях да стигна до залата.
01.06.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Идеята ми беше да взема пудовките и да изляза някъде в гората да ги поразвъртя вместо тренировка в зала. Обаче след цял ден на кухненски стол едва бях в състояние да се разгъна. Понеже така или иначе си бях свършил работата, за която бях отишъл, направо след работа запалих колата и се прибрах в Лисабон по късна доба. Три часа и половина шофиране не се отразиха никак благотворно на кръста, но ще живея.
02.06.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга - 3х140, 5х160, 3х4х170 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж (с редуване на ръцете) - 6+6х25, 3х5+5х27½ кг.
3. Пендлей гребане с прав лост от земя - 3х5х100 кг.
4. Трицепсово привеждане на вертикален скрипец - 3х8x35 кг.
Жега, бързане, натегнат кръст още преди да пипна лост...
Положително:
- Рамото на практика не се обади - много добър знак.
Отрицателно:
- Слабо, бавно, кръстът като направен от кабели, през които някой периодично ми пуска ток.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Срещи, прехвърлане на отговорности, време, загубено заради културни различния (тоя път на мушката са канадците, не шведите)... Обичайната среда, в която работя - неизвестност, натиск и неприятни изненади. Искам да се пенсионирам.
03 и 04.06.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Щерката ни изненада с училищен проект, с който се ангажирала по собствена инициатива - три момичета от нейния клас да приготвят обяд за около 35 човека в кухня за бедни... Естествено, пазаруването и планирането се паднаха на мен, така че съботата и голяма част от неделята минаха в това и за тренировка нямаше как да мисля. Все пак се справихме.
За капак в неделя се събудих със схващане и болка между плешките и нагоре по врата и сега се налага да се въртя от кръста, за да погледна встрани. Не съм правил нищо в събота - нито съм тренирал, нито съм се претоварвал, нито дори ми се е налагало да правя резки движения, така че единствентата ми хипотеза е, че съм спал накриво и/или ме е надухало през нощта - бях оставил прозорците в две срещулежащи стаи отворени и си ставаше сериозно течение.
05.06.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (суперсерии през минута и половина - две) :
1.1. Преден клек - 7х100, 4х110, 4х110, 3х110 кг.
1.2. Избутване на дъмбели от лег с успореден хват - 12x35+25, 8x40+40, 2x50+50, 5x45+45, 4x45+45
2.1. Набирания (неутрален хват) - 10, 8, 6, 4 кг.
2.2. Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 8+8х15, 8+8х15, 6+6х15, 4+4х15 кг.
Набързо в стресиращ понеделник.
Положително:
- Можеше и по-зле да е. Рамото почти не го усетих. Ще видим нощес как ще е - често не усещам нищо по време на тренриовката и веднага след нея, но ме боли нощем.
Отрицателно:
- Слабо, слабо.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Срещи цял ден с малка “дупка” на обед. Довечера - служебна вечеря.
06.06.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Корпоративни вълнения - нищо необичайно.
07.06.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Обръщане с две пудовки от земя - 8х32+32, 2х6х32+32, 5х32+32кг.
2. Тръстъри с две пудовки - 4+1х32+32, 3+1х32+32, 5х24+24, 4х24+24 кг.
Още от загрявката и в началото на обръщанията усетих, че гърбът не ми е минал, а и кръстът не е свеж, затова съкратих доста заплануваното.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Всичко ме болеше днес - стигам дотам да си мисля дали да не захвана някаква генерична предварително разписана програма по сплит и да си джиткам по нея, без да мисля.
Добавки:
Без.
Обобщение за деня:
Отскочих до залата преди офиса. Бързах доста, всичко ме болеше, а и не бях концентриран, затова съкратих тренировката. Следобед две срещи с важни съобщения за промени в структурата на екипа.