08.12.12
18:16
Най-после се получи чистата петица на 155 на лежанката!
Браво, браво ! (rock)
Най-после се получи чистата петица на 155 на лежанката!
Браво, браво ! (rock)
Благодаря!
Това трябваше да стане отдавна, но все имаше нещо, което да ми пречи. Както твърди древната народна мъдрост, на крива ракета космосът й е виновен... :) Днес обаче оправданията се изчерпаха.
Сега следват 2-3 седмици затвърждаване и после почвам да гоня 6-ца на 155.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.12.12 22:08.
08.12.12
23:28
Да, повторението е майката на знанието :) Мускулна треска в задните бедра от тяга би била чудесна новина след като промениш заученото движение (beer)
09.12.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 7)
Тренировка - гръб, предмишница
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен подхват - 4, 4.
Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 7х25, 6х25, 5х25 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 6х95, 5х95 кг.
3. Гребане с щанга - 6x70, 6х120, 6х120 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 6х170, 6х170, 6х170 кг.
5. Сгъване на китки на хоризонтален скрипец (за предмишница) - 10х20, 8х25, 8х25, 7х25, 7х25 кг.
6. Сгъване на китки встрани от тялото с дъмбели (за предмишница) - 8х35, 8х35 кг.
Обобщение за тренировката:
Добра тренировка днес. След цялото говорене днес мислех да сменя схемата, но като влязох в залата, видях двама образи (мъж и жена) да правят тяга. Говореха си за състезания по трибой, бяха с чорапки за тяга, с хубави колани (всеки с индивидуален), така че предполагам, че се състезават. Тежестите и на двамата бяха доста сериозни за категориите им, но за сметка на това техниката и на двамата беше толкова трагична, че моята най-лоша тяга изглежда като перфектно изпълнено движение.
Затова реших, че не само мога да си позволя да правя тяга днес, ами и трябва да си кача още 10 кила, както беше по план. Стана си добре - отново без фитили, с внимание към детайла и т. н. Накрая взе да изпуска хватът, но при техника с оставяне на лоста между всеки две повторения това не е чак такъв проблем, както когато я правех по другия начин.
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Sports, 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Sports.
3. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Now Sports, 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - салата айсберг с орехи и синьо сирене, сухи мезета, свински ребърца на скара, три малки уискита, сок ананас.
2. Вечеря (план) - не знам още какво ще ям, но съм си отворил вече биричка.
През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.
На обяд бяхме на гости и падна голямо плюскане, а сега си допивам. Общо взето алкохолен ден.
Обобщение за деня:
Днес нищо особено. Тръгнахме си следобед скоропостижно от гости, даже ми стана неудобно от домакините, но имахме среща с продавачите на един имот. Започва се тежък пазарлък...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.12.12 09:03.
09.12.12
17:37
Конвенционална тяга ли правиш? Къде я усещаш най-вече?
Конвенционална тяга ли правиш? Къде я усещаш най-вече?
Конвенционална правя, да. Усещам я в гъза, задните бедра и еректорите в долната част на гърба. Това е по време и малко след тренировката. Болката в кръста се появява часове по-късно и почти няма разлика между дните с тяга и тези без. Правя си извода, че е от тягата, защото заради скорошна контузия съвсем бях спрял тягата за месец и половина. Болката изчезна за известно време и се върна, когато тягата взе отново да надхвърля 150 кг.
10.12.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods.
2. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Креатинът ми свърши. Мисля да направя един месец пауза, макар с оглед на профила на безопасност на монохидрата да нямам някакви съществени прични за това, освен най-елементарна предпазливост. Същото ще се случи и с бета аланина.
Оставам на омега 3, ZMA, а ще си взема и витамини тия дни.
Храна:
1. Обяд - няма.
3. Вечеря (план) - у нас има някакви кюфтета и зеле с ориз на фурна.
През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Денят минава в телефонни разговори, размяна на и-мейли и срещи...
11.12.12
13:44
С какво ги захрани ?
11.12.12
13:45
Много са сладки (inlove)
С какво ги захрани ?
Първо с адаптирано кучешко мляко, после с каша за кутрета. Ползвам Meradog - по-добри са от Роял Канин (от млякото се запичат), а цените са добри.
Още няколко дни и ще включим полека разкисната гранула за бебета - цял чувал Проплан съм приготвил. :)
11.12.12
14:24
Язък ти за опита...аз бих ползвал съсвем друга схема ;)
Това в кръга на шегата, но наистина бих ползвал съсвем друга схема и други храни.
Язък ти за опита...аз бих ползвал съсвем друга схема ;)
Това в кръга на шегата, но наистина бих ползвал съсвем друга схема и други храни.
Пробвал съм и други варианти - този е най-безболезнен за бързащи хора. :) Нали трябва сутрин да приготвя всичко и да нахраня 9 гърла за половин час, след което да се изстрелям на работа.
11.12.12
14:40
Суров телешки шол, смлян на каша с пасатора от 15-тия до 21-24 ден, като първия ден даваш веднъж, втория по два , третия по три пъти. Почваш с доза колкото събира половин чаена лъжичка в първия и втория ден, третия удвояваш, на петия даваш по две чаени лъжички на хранене. После може да си играеш да готвиш и да слагаш варени яйца, извара и малко гранула, а може и съвсем без гранула. При бултериера това е доказана и безотказна схема на хранене на малките, предполагам, че и при лабрадора ще върви успешно ;) Пък и даже съм сигурен, защото схемата е с Асеновградски приозход :)
Суров телешки шол, смлян на каша с пасатора от 15-тия до 21-24 ден, като първия ден даваш веднъж, втория по два , третия по три пъти. Почваш с доза колкото събира половин чаена лъжичка в първия и втория ден, третия удвояваш, на петия даваш по две чаени лъжички на хранене. После може да си играеш да готвиш и да слагаш варени яйца, извара и малко гранула, а може и съвсем без гранула. При бултериера това е доказана и безотказна схема на хранене на малките, предполагам, че и при лабрадора ще върви успешно ;) Пък и даже съм сигурен, защото схемата е с Асеновградски приозход :)
Да, знам я тази схема, но просто няма кой да се занимава. :) Сравни я със “шест-девет мерителни лъжици каша на прах, разтворени с леко разбъркване в 600-700 мл. топла вода от 21-вия до 35-тия ден и после постепенно добавяне на разкисната гранула и подмяна на кашата”. Всъщност разликата не е голяма, но пасаторът ми идва в повече. :)
11.12.12
14:59
Да, знам я тази схема, но просто няма кой да се занимава. :) Сравни я със “шест-девет мерителни лъжици каша на прах, разтворени с леко разбъркване в 600-700 мл. топла вода от 21-вия до 35-тия ден и после постепенно добавяне на разкисната гранула и подмяна на кашата”. Всъщност разликата не е голяма, но пасаторът ми идва в повече. :)
Щото кученцата ти са за продаване, нали (grin) (cash) :D
Инак, ако ще гледаш BISS, Club Winner 2014 нямаше да се правиш на толкова забързан ;)
Инак, ако ще гледаш BISS, Club Winner 2014 нямаше да се правиш на толкова забързан ;)
Според мен наследствеността играе доста по-голяма роля от ранното захранване с шол, но това е много дълга тема. :)
Да, наистина са за продаване, но не мога да не им желая най-доброто, при положение, че съм ги акуширал, а половината съм ги реанимирал със собствените си ръце. Въпрос и на възможности е (не финансови, а времеви) - при 4-5 кученца, колкото очаквахме заради 3-те от първото кучило, нещата стоят по съвсем друг начин в сравнение с 9. Освен това не разчитам (само) на собствения си опит (който не е чак толкова богат, колкото явно съм оставил впечатление :)), а на съветите и напъствията на хора, които имат не по-малко успехи от Павлин.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.12.12 15:46.
11.12.12
16:49
Инак, ако ще гледаш BISS, Club Winner 2014 нямаше да се правиш на толкова забързан ;)Според мен наследствеността играе доста по-голяма роля от ранното захранване с шол, но това е много дълга тема. :)
Да, наистина са за продаване, но не мога да не им желая най-доброто, при положение, че съм ги акуширал, а половината съм ги реанимирал със собствените си ръце. Въпрос и на възможности е (не финансови, а времеви) - при 4-5 кученца, колкото очаквахме заради 3-те от първото кучило, нещата стоят по съвсем друг начин в сравнение с 9. Освен това не разчитам (само) на собствения си опит (който не е чак толкова богат, колкото явно съм оставил впечатление :)), а на съветите и напъствията на хора, които имат не по-малко успехи от Павлин.
50 на 50 са според мен. Поне за породата, за която мога да говоря с много опит и познания.
Никой не говори за Павлин ;) Друг човек, който е постигнал много в кинологията визирах. Павлин даже вода не може да му носи...
50 на 50 са според мен. Поне за породата, за която мога да говоря с много опит и познания.
Никой не говори за Павлин ;) Друг човек, който е постигнал много в кинологията визирах. Павлин даже вода не може да му носи...
Не споря. В кинологията съм само напреднал любител. :) Всъщност майката на това кучило (котило е вярната дума, но някак не стои на място) ми е трето куче, но чак при нея за пръв път подходих сериозно и се заехме да я подготвяме и водим по изложби. Засега се ограничаваме в България, а в последно време лабрадорски “специалки” няма, но кучката е много лачена и ще видим дали няма да се появи желание да попътуваме малко. :)
Иначе сме близки със собствениците на бащата - Cheek to Cheek. Изключителен мъжкар, който в един период обираше почти всички лабрадорски изложби в България, а има и доста успехи на международно ниво. Мъжът е председател на софийската секция на БНЛРК и имат някои дърпания с Павлин, макар и нищо открито, доколкото знам. Така или иначе са сериозни кинолози с няколко кучета и доста шампиони зад гърба си.
Следвам много стриктно техните съвети, а това е като с лекаря или треньора - имаш си един. Вторият вече предизвиква объркване. :)
11.12.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 8)
Тренировка - бицепс, трицепс (суперсерии)
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.
Работни серии:
1. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 6х130, 5х130, 5х130 кг.
2. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х75, 5х75, 5х75 кг.
3. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 5х60 кг.
4. Скотово сгъване с дъмбел - 5х30, 5х30 кг.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец с подхват (с една ръка) - 6х40, 6х40 кг.
6. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х35, 6х35 кг.
Обобщение за тренировката:
Нищо особено като тренировка. Все пак с оглед на това, че от два дни не съм на креатин, бива. Ясно е, че организмът ми още не се е “изчистил”, но вече би трябвало да се усеща.
Добавки
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now food.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - пилешка супа, свинско с картофи, печено постно зеле.
2. Вечеря (план) - взех някакви боклуци на скара от топлия щанд на супермаркета.
През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес отново се ядосвам със съседите под мен. Последният път, когато ми пуснаха чалга в 2 през нощта, се скарах зверски с момчето. Така бях запалил фитила, че без малко да направя някоя глупост. Като се успокоих накрая, онзи ми каза, че съм бил правел грешка. Днес си паркирах колата в служебния гараж. Вечерта преди тръгване от работа видях дълбока бяла драскотина, започваща от фара, минаваща през калника, предната и задната врати и стигаща почти до багажника. 99% съм убеден, че е това леке. Ако можех да го докажа, щях да говоря с полицията (колкото и да е безнадеждно), но сега ми се наложи отново с наемодателя му да се разправям. Обвини ме, че лъжа - бил чувал различни версии от различни места. На последното общо събрание на входа решихме да му връчим последно предупреждение за изгонване по чл. 255 от ЗЗД, но като гледам, трудно ще вземем окончателно решение - дори кворум не можем да съберем на общите събрания. Изобщо безнадеждна работа...
Добре поне, че нещата с парцела се развиват добре и по някое време през следващите две-три години има добри изгледи да си построя самостоятелна къща и да се разкарам от панелки, съседи и простотии. За да налетя на цял клас нови проблеми вероятно, но това ще го покаже времето. :)
11.12.12
19:45
... 50 на 50 са според мен...
Подкрепям Сашо. Съотношението на процентите е относително, но не може да извадим наследствеността от околната среда и обратното. И нещата са много сложни, за да търсим истината тук. Я по-добре да ви кажа един виц по темата:
- Какво е “наследственост” и какво “околна среда”?
- Ако децата приличат на майката и бащата, това е наследственост. А ако приличат на съседа, това е околна среда.
... 50 на 50 са според мен...
Подкрепям Сашо. Съотношението на процентите е относително, но не може да извадим наследствеността от околната среда и обратното. И нещата са много сложни, за да търсим истината тук. Я по-добре да ви кажа един виц по темата:
- Какво е “наследственост” и какво “околна среда”?
- Ако децата приличат на майката и бащата, това е наследственост. А ако приличат на съседа, това е околна среда.
Спорът каква част от фенотипа се определя от генотипа и каква - от средата, е стар като самата генетика като наука (т. е. доста млад). :) Така или иначе все пак съм захранил животинките с маркова, изпробвана храна. Вероятно с шол отрано с все протеините и креатина му биха се развили малко по-добре, но не е като да съм им взел едните 50%. Може би онези 1-2%, които правят големия шампион, но нищо повече.
Боже,тва съседите са голяма работа..
най - добре му играй един чук в главата и да се мирва :D
Боже,тва съседите са голяма работа..
най - добре му играй един чук в главата и да се мирва :D
Знаеш ли ако живеех сам и нямах деца, преди колко време щях да съм ги направил това?
На момента,дори сега нямаше да го обсъждаме,съседа ти щеше да е too busy да си ближе раните за да ти прави тези мизерии:D
Мнението беше редактирано от Vintage на 11.12.12 20:11.
11.12.12
20:12
съседите под мен
Ще ги наводня, мамицата им
съседите под мен
Ще ги наводня, мамицата им
А, ето това вече е идея. :) Не ми беше хрумвало.
11.12.12
20:22
Грозна работа е да имаш гадни комшии. Имах едни над мен)) една вечер влязох със вратата. Оказаха се двама)) полиции разправии, накрая излазох виновен. Мани, не се занимавай! Полиция му е майката, да се разправят със тях.
Грозна работа е да имаш гадни комшии. Имах едни над мен)) една вечер влязох със вратата. Оказаха се двама)) полиции разправии, накрая излазох виновен. Мани, не се занимавай! Полиция му е майката, да се разправят със тях.
Ей затова се въздържам... А другата причина е, че приличам на кучето си (лабрадор). Достатъчно голям, изглеждащ заплашително за непосветените и тотално неагресивен. :)
Хайде малко музика за смяна на темата.
Е нищо не ти пречи да вметнеш в непринуден разговор, че е имало камери в гаража и застрахователната компания е иззела записите за разследване и повдигане на обвинение за с/у неизвестен извършител - ей така превантивно. ;)
Е нищо не ти пречи да вметнеш в непринуден разговор, че е имало камери в гаража и застрахователната компания е иззела записите за разследване и повдигане на обвинение за с/у неизвестен извършител - ей така превантивно. ;)
За съжаление в гаража се е стопил снегът и ледът и заради това тогава видях щетата. Иначе е станало на паркинга пред блока.
11.12.12
20:50
съседите под мен
Ще ги наводня, мамицата имА, ето това вече е идея. :) Не ми беше хрумвало.
Добре поне, че нещата с парцела се развиват добре и по някое време през следващите две-три години има добри изгледи да си построя самостоятелна къща и да се разкарам от панелки, съседи и простотии. За да налетя на цял клас нови проблеми вероятно, но това ще го покаже времето. :)
Няма оправия в подобни общежития...Настъпвай строежа, ще се родиш.
11.12.12
23:56
строеж = загробване, не на раждане, ама да не му чупя хатъра на Боби :)
“Свободата е робство”
или да перифразирам Оруел:
Свободата е лично робство
Не плашете човека сега :) То е ясно, че ще има ядове и с архитекта и с конструктора и с останалите специалности. Ясно е, че ако не виси лично и персонално на главата на изпълнителите ще има много изненади и все няма да са приятни, но това си е част от процеса. После обаче ще се чувства прекрасно в къща създадена по негова идея, направена по начина, по който той иска и най-вече лишена от обкръжението на разни случайни хора.
Иначе приказките за строежите са като приказките за казармата - ядосваш се докато се случва, но после не го помниш с лошо :)
На този етап не мисля с класически масивен строеж да се захващам. По-скоро ми се върти из главата модулна къща от американски тип. Стават за нула време (дори по-луксозните за не повече от 2-3 месеца), изолацията е страхотна и като цяло са идеални за нашия климат.
Боби,
Беше изказал преди време едно мнение по отношение на хомеопатията, за което ние с Вик не бяхме съвсем съгласни. Днес прочетох следната новина http://it.dir.bg/news.php?id=12603207
Изглежда руснаците ще докажат това, което Ханеман е констатирал преди повече от два века, а по този начин ще се докаже научно и че хомеопатичните лекарства действат. :)
12.12.12
15:54
Бах мааму, до сега са ни продавали разредени лекарства, разредени колбаси, разредени ракии,. Сега съвсем ще ги разредят)))