Too Little, Too Late

Прескочи до:

14.12.12
20:22

казано от Old Timer на 14.12.12, 19:53:

Тази история не е за това “меме”, което е показал Боби, а за първото което е показал Жиката. :)

Вярно, сега като ги видях се сетих :)
Иначе другият - църничкият е идеален за целта :D

Мнението беше редактирано от Петър на 14.12.12 20:24.

14.12.12
23:51

казано от Boby_ на 12.12.12, 09:20:

На този етап не мисля с класически масивен строеж да се захващам. По-скоро ми се върти из главата модулна къща от американски тип. Стават за нула време (дори по-луксозните за не повече от 2-3 месеца), изолацията е страхотна и като цяло са идеални за нашия климат.

Това метафора за системата ти на тренировки ли е? :D

15.12.12
01:22

Да се разпиша, тъй като бях споменат :D

Иначе отново не по темата, ама относно как да станем жувотни- то един виц това. Глад, бой и стригане по 3 пъти на ден и от куче лъв става... та така.

15.12.12
18:56

15.12.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 8)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5х155, 4х155, 4х155 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х120, 5х120 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 9х35, 5х40 кг.
4. Коремни преси с прибиране на краката към тялото (с доп. тежест) - 15х15, 14х20, 13х20, 12x20 кг.
5. “Молитва” на скрипец - 11х65, 7х70, 8х65 кг.

Обобщение за тренировката:
Много добре! Затвърждавам петицата на 155 - беше ми по-лесно от миналата седмица, а добавих и още едно повторение в последната серия, като станаха две чисти четворки. Започвам да мисля за шестица.
На кофичките както миналата седмица едва избутах 6-ца с 35, така днес отпрах 9-ка без напрежение. За пръв път слагам 40 - можех и 6 да направя, но нещо се излигавих накрая.

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Foods.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 1 капсула ZMA на Now Sports.

Днес ми свършва и ZMA-то. Чудя се още от него ли да поръчвам или пак да си взема от витамините на Олимп Лабс, които Владо продава - имат доста цинк и магнезий, а вече изпих една кутия и съм много доволен от съотношението цена/качество.

Храна:
1. Обяд - пет варени яйца, шунков колбас, кисели краставички, лютеница.
3. Вечеря (план) - предната седмица контрафилето с горчица на фурна по рецепта на NeDD много ми се услади, та и днес си правя, макар и в леко модифициран вариант. :) 

През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Днес станах прекалено рано дори за работен ден, за да карам голямата щерка на олимпиада по математика. После хранене на кученца, оправяне на аквариуми, пазаруване в Метро. За съжаление нямам пътуване до края на годината и се наложи за Коледа да си взема алкохол от България, затова предпочетох този магазин. Покрай по-известната марка за празника видях някакъв уж сингъл малц GlenGrant - неизвестен (поне за мен), на промоция за 20 лв. Подозрителна работа, но го награбих и него с цел да го проверя още днес що за сингъл е и има ли нещо малцово в него. :) Науката иска жертви! В момента се занимавам с опитване - никак не е зле за нещо на тия пари и определено е по-добре от всякакви балантайнси и червени джонита. :)

15.12.12
19:00

Викаш, Боби, да мина през Метро, а? :D

Мнението беше редактирано от Петър на 15.12.12 19:00.

15.12.12
19:19

казано от Петър на 15.12.12, 19:00:

Викаш, Боби, да мина през Метро, а? :D

Само да не те подведа - остричко е. Етикетът сингъл малц не значи непременно, че е на едно ниво с Glenlivet или дори съществува в едно измерение с него. :) То си личи и по цената, де. :)

15.12.12
21:03

Ето малко днешни снимки под надслов “Аз и моята сянка”. :)

16.12.12
09:52

Правилен избор с Метро, с алкохола от там не ме е боляла май кратуната, но виж имаше по едно време някаква мания да пазаруваме от веригата “АВАНТИ” верно е нереално по-евтино, но след няколко купона и рязане на глави с банцига се уверих, че в Метро му е майката :)
Та ко речи малц за 20лв. ? :D

16.12.12
17:57

Моето 1во напиване беше с алкохол от “Аванти’ .. ;д Нереално евтино е от тях.

16.12.12
18:04

16.12.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8)

Тренировка - гръб, предмишница

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Набирания с раменен подхват - 4, 4.

Работни серии:
1. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест)  - 6х30, 5х30, 5х27 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 6х95, 7х95 кг.
3. Гребане с щанга - 6x70, 7х120, 6х120 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 5х180, 5х180, 5х180 кг.
5. Сгъване на китки на хоризонтален скрипец (за предмишница) - 10х20, 8х25, 7х30, 7х30, 6х30 кг.
6. Сгъване на китки встрани от тялото с дъмбели (за предмишница) - 8х35, 8х35 кг.

Обобщение за тренировката:
Хубава тренировка стана. За пръв път слагам 30 кила на кръста за набирания - стана си прилична шестица и после петица. На тягата стигнах “гърлото на бутилката” - хватът взе да изпуска. 180 са ми леки на гърба и краката, но още на втората серия усетих как хавтът ме предава. Чудя се дали да не спра качването на тежестта за две-три седмици, докато предмишницата навакса. Има и друго - в тази програма правя предмишница заедно с гърба, като вкарвам сериите между основните упражнения. Това ще рече, че като дойде време за тяга към края на тренировката, предмишницата вече е доволно уморена. Така или иначе това беше последна тренировка по тази програма, в следващата ще съобразя подредбата, за да не се получава този ефект. Другият вариант е изобщо да не правя предмишница отделно от тягата - тя и без друго се товари достатъчно при набирания, придърпвания на скрипец и самата тяга. Ще видим.

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Kъм 20 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports.

Спрях креатина и бета-аланина преди вече 5-6 дни, но все още не усещам някакъв спад на силата. Общо взето накрая ще вземе да се окаже, че уж най-работещата добавка всъщност дава повече психологически, отколкото физически ефект. :) Е, има време, докато организмът ми се изчисти от натрупаното депо, така че ще видим тепърва.

Храна:
1. Обяд - две парчета печено свинско контрафиле, лютеница, варено яйце. 
2. Вечеря (план) - нещо леко ще е, придружено с отстатъка от снощната бутилка.

През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.

Обобщение за деня:
Неделя като неделя - мързелуване у нас. Притеснява ме обаче, че от доста време всеки път, като копирам стар ден, за да запиша съответната тренировка, в края виждам завършек с алкохол. Май от Нова година ще се спира пиенето - и без това трябва да изчистя едни 7-8 килца...

16.12.12
20:34

Боби, не се притеснявай човече, всичко е в реда на нормалното... всички сме битови алкохолици :D

16.12.12
21:16

казано от gotcha на 16.12.12, 20:34:

Боби, не се притеснявай човече, всичко е в реда на нормалното... всички сме битови алкохолици :D

И това защо трябва да е успокоително?
:D

16.12.12
21:19

Човек се успокоява, когато разбере, че не е единствен :)
Само ти го напомням :D

17.12.12
14:02

17.12.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods.
2. Kъм 20 (план) -2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - няма.
3. Вечеря (план) - има едно печено свинско контрафиле у нас. Ще си го комбинирам с някаква салата.

През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.

Обобщение за деня:
Последна работна седмица за годината, а има още толкова работа да се отхвърли. На всичко отгоре чакам ОК за част от въпросната работа и дори не мога да я започна... Е, така ще е до петък. :)

17.12.12
18:29

Продължавам вчерашното си наблюдение върху поседствията от спирането на креатина и бета аланина.
Днес за пръв път поне от месец усещам мускулна треска на гърдите и гърба, тоест при постоянен обем на тренировките ми възстановяването се различава. Вероятно след още няколко дни ще усетя спад и в силата.
Проявявам постоянство в пиенето - за два дни литрова бутилка. Май и днес основната част от вечерята ще е в течен вид.
Но от Нова година спирам с това. И не са празни закани - правил съм го неведнъж. :)

17.12.12
21:05

J&B-то нещо ме разнежи... Ска вместо екстремен метъл - трябва да се взема в ръце...

17.12.12
21:44

казано от Boby_ на 17.12.12, 18:29:

И аз забелязах,че откакто започнах да ги пия,не съм имал никаква мускулна треска.
Дори да е имало нещо е било незначително :)

17.12.12
22:00

Продължавам вчерашното си наблюдение върху поседствията от спирането на креатина и бета аланина.
Днес за пръв път поне от месец усещам мускулна треска на гърдите и гърба, тоест при постоянен обем на тренировките ми възстановяването се различава. Вероятно след още няколко дни ще усетя спад и в силата.

Честно да ти кажа, Боби, имам чувството, че прекалено много внимание обръщаш на “все още отсъстващия спад в силата” и го чакаш едва ли не във всеки един момент (като забавено действие на разхлабителни :D). Прави ми впечатление, че във всеки пост го споменаваш (респ. всеки ден го мислиш) и най-накрая ще вземе да ти падне силата, но чисто психосоматично. Не го мисли толкова...ако падне...падне :)

Мнението беше редактирано от Петър на 17.12.12 22:01.

17.12.12
22:11

казано от Петър на 17.12.12, 22:00:

Честно да ти кажа, Боби, имам чувството, че прекалено много внимание обръщаш на “все още отсъстващия спад в силата” и го чакаш едва ли не във всеки един момент (като забавено действие на разхлабителни :D). Прави ми впечатление, че във всеки пост го споменаваш (респ. всеки ден го мислиш) и най-накрая ще вземе да ти падне силата, но чисто психосоматично. Не го мисли толкова...ако падне...падне :)

О, не. Аз съм “перде”. Легна ли под щангата на лежанка например, всичко друго изчезва. Винаги успявам да се събера и дори кофти загрявка и психическа умора не ми влияят. Това по-горе е анализ и самонаблюдение с цел да го чета след време - гледам да съм съвсем честен, за да не се самозаблудя по-натам, когато краткосрочната памет е напълно изличена. :) Не си търся оправдания, дори да изглежда така. :)

18.12.12
01:30

Боби, разочароваш ме...

18.12.12
11:23

казано от gotcha на 18.12.12, 01:30:

Боби, разочароваш ме...

С кое по-точно? :) Със заканата да спра пиенето? :)

18.12.12
11:33

Да ;(
Макар, че в момента ми се въртят и на мен такива мисли... що ли :D

18.12.12
14:02

Сега вече официално мога да се похваля!
От днес съм горд собственик на парче кална земя, необитаема барака, множество стари овошки, ужасно много храсталак и две около 50 годишни иглолистни дървета, които продавачът наричаше борове, но определено имат повече общо с кипарисите. Всичко това - в полите на Лозенската планина, с ток, вода, приличен достъп и на 500 метра от главния път през Лозен. :)
Сега остава “само” да си изчистя кредитите и заемите и се захващам с къща на въпросното място. Това, разбира се, едва ли ще стане в следващите 2-3 години, но все пак съм с една крачка по-близо. :)

А ако някой знае какви са дърветата на третата снимка, ще получи ръкостискане. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.12.12 14:03.

18.12.12
14:07

Честито!!!
И теб Дедото не те подмина :)
Искам следващият път като идеш да извикаш силно няколко пъти - ТОВА Е МОЕЕЕ, САМО МОЕЕЕ :D не питай що...

18.12.12
14:23

казано от Boby_ на 18.12.12, 14:02:

А ако някой знае какви са дърветата на третата снимка, ще получи ръкостискане. :)

Приличат на смърчове, ама да ги беше снимал от по-далеч и да питаш “ония дървета в далечината какви са ” :D
Здрава къща, пълна с щастливи обитатели ти пожелавам да вдигнеш там !

18.12.12
14:29

казано от James Hinks на 18.12.12, 14:23:

казано от Boby_ на 18.12.12, 14:02:

Приличат на смърчове, ама да ги беше снимал от по-далеч и да питаш “ония дървета в далечината какви са ” :D
Здрава къща, пълна с щастливи обитатели ти пожелавам да вдигнеш там !

Благодаря!

Не са смърчове, някакви кипариси са или chamaecyparis (което било родствено, но не точно кипарис) ми казва една позната, която се занимава с ботаника. Ще взимам шишарки и ще снимам листата отблизо следващият път, като ходя. :)

18.12.12
14:31

Тия дървета ми изглеждат като да не са с иглички, ако е така са нещо от рода на секвоите предполагам...
Но предпочитам Сашо да е прав, защото горните дъски на цигулките се правят от смърч, та Боби ...хм ...мдам :D

18.12.12
14:40

По силуета прилича на смърч, но напълно е възможно да е лъжекипарис или пък аляски кедър. Все тая - не става за цигулки...Може да си спокоен за набезите на Готча ;)
“Шишарките” приличат ли на топчета ? С иглички ли е или е с едни перести, подобни на игли, но не остри листа ?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.12.12 14:41.

18.12.12
14:44

казано от James Hinks на 18.12.12, 14:40:

По силуета прилича на смърч, но напълно е възможно да е лъжекипарис или пък аляски кедър. Все тая - не става за цигулки...Може да си спокоен за набезите на Готча ;)
“Шишарките” приличат ли на топчета ? С иглички ли е или е с едни перести, подобни на игли, но не остри листа ?

Това е най-доброто, което измъкнах от телефона. Топчести са шишарките - приличат на кипарисови. Листата не са иглички, перести и по-плоски са. Другият път ще ги снимам по-отбизло - като ходих предишния, беше един от многото огледи и не съм обърнал твърде много внимание. :)

18.12.12
14:45

Бас държа, че са перести и с топчести шишарки, нещо като Туя е, демек пак кипарисово. Ае колко разбирам и аз от дървета... :D

П.С. Еее, Боби, все постваш преди мен...

Мнението беше редактирано от gotcha на 18.12.12 14:46.

18.12.12
14:48

казано от Boby_ на 18.12.12, 14:44:

Това е най-доброто, което измъкнах от телефона.

Не напразно NOKIA е марката, а не SAMSUNG :D
Chamaecyparis lawsoniana, лъжекипарис. Със SAMSUNG - толкова...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.12.12 14:49.

18.12.12
14:52

Сашо, а снимай с твойта Нокия де :D

18.12.12
14:54

Ще излезнат родопски черги на снимката ;) ама не и кипарис

18.12.12
14:58

казано от Jikata на 18.12.12, 14:54:

Не, няма да излезе нищо - няма камера :D

18.12.12
15:01

казано от James Hinks на 18.12.12, 14:58:

казано от Jikata на 18.12.12, 14:54:

Не, няма да излезе нищо - няма камера :D

Ее,така кажи...то и няма много смисъл да си купуваш Нокиа с камера ;)

ПП: и аз съм така :) Нокиа без камера.

18.12.12
15:03

Не е точно така...Nokia 808 Pure View ;)

18.12.12
15:10

Колкото ще мегапиксели да й набият в матрицата, без оптика нищо не става... :)
Сега като ходя по празниците, ще ги снимам с Nikon D7000 + AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED + SB-700 AF Speedlight.
Да видим дали няма да се различават и порите по игличките. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.12.12 15:11.

18.12.12
15:29

казано от James Hinks на 18.12.12, 14:48:

Не напразно NOKIA е марката, а не SAMSUNG :D

За съжаление, Нокия отдавна не е марката ;)

18.12.12
15:45

казано от Boby_ на 18.12.12, 15:10:

Затова се води таблет-телефон а не фотоапарат, а истината е че за качествена оптика и качествен звук е необходим обем, който определено липсва в 9-10-те мм или колкото там е Самсунга.

18.12.12
15:58

казано от Boby_ на 18.12.12, 15:10:

E, все пак от към оптика Нокия са добре ;)
Пък и с едно обективче стават още по-добре. Но си остава телефон с камера, не става фотоапарат от висок клас.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1