17.08.2010 г.
Днес пак малко интервален велоергометър. Направих точно 9:40 минути с два и половина спринта. Този път никой не ме прекъсна, просто издъхнах. Очевидно е било крайно време да се вкарам малко във форма - ако не за лятото, то за зимата. :)
Имаш прогрес от последното кардио :) Не е важно за кога,въпросът е да се получи :) Успех!
18.08.2010 г. (тренировъчен ден 1, седмица 8)
Тренировка - гръб, предмишница
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 9х49, 9х56 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х91 кг.
Тук пробвах едно единствно набиране, но реших, че все още ме боли сухожилието и не е разумно да продължавам.
Работни серии:
1 Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 5х105, 5х98, 5х98 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка пред гърди - 5х98, 5х98, 5х98 кг.
3. Гребане с щанга - 7х125, 6х125, 6х120 кг. Първата серия направих с подхват, както обикновено, но ме прерязя яко сухожилието на дясната ръка, затова другите две бяха с прониран хват.
5. Сгъване за предмишница с щанга - 4х60, 6х60 кг.
6. Сгъване за предмишница с дъмбели встрани от тялото от стоеж - 9х27, 8х27 кг.
Слаба тренировка - нищо не направих. Гърбът изобщо не се натовари, а ръката ме заболя много. Започвам да се питам къде минава границата между волята и чистият глупав инат* - ако бях починал десетина дни, вероятно сега щях да съм забравил за травмата. Въпреки това все още нямам намерение да я оставя на мира.
* - това е риторичен въпрос, ясно е, че граница няма, а едното постепенно преминава в другото. :)
Определено ,ако не искаш да направиш почивка,ще трябва да намалиш работните тежести особено за бицепс,гръб и предмишница.Личи си,че не се отказваш лесно,щом на два пъти си почувствал остра болка и въпреки това си изкарал тренировката докрай.Обаче трябва да вземеш някакви мерки,за да не се влошат нещата.
18.08.2010 г
След работа - малко интервален велоергометър. 10 минути, три едноминутни спринта. Ще увеличавам до 20 минути, после ще заложа на повишена интензивност.
Определено ,ако не искаш да направиш почивка,ще трябва да намалиш работните тежести особено за бицепс,гръб и предмишница.Личи си,че не се отказваш лесно,щом на два пъти си почувствал остра болка и въпреки това си изкарал тренировката докрай.Обаче трябва да вземеш някакви мерки,за да не се влошат нещата.
За 35 години все още не съм открил къде е задната предавка на моята скоростна кутия, но си прав, че трябва поне да намаля малко скоростта. :)
По-добре я намали от колкото принудително да се налага, да я търсиш задната скорост : )
Като го погледна от страна е супер глупаво.. НО да се замисля за първи път правих със 100 кила лег ( полулег за повторения ,но просто до сега не бях правил 1ца), след като едвам стигнах до залата със счупен пръст(след опусната тежест върху него). И след 10 мин в обувка бяха адски болки. Аз тренирах 75-90мин. + пътя ми 30 мин.
Прещипах си пръста със 60кг дъмбел в следствие на което със 2 дози обезоболяващо(аулин) + още една 4 часа след първите 2 усещах болка и неможех да спя.Пропуснах работа обаче тренирах преди да се върна на работа.
Точно като почвах фитнес ми вадиха нокътя и естествено аз съм щур и ще ходя да тренирам като едвам хващам дъмбела..
И естествено: значи имах приятел който казваше ще тренирам до като умра.. Почна работата на която съм аз сега и спря.И ми казваше айде ела и теб да те видим дали ще тренираш. Аз обаче тренирам няколко часа след като съм бил нощна смяна в адска жега.И то нощната ми е поне 12 часа като имам 4 почивка ,но в тях немога да почина заради жегата.
Та искам да се извиня за дългия пост и да обобщя ,че това си е краста която в някои случаи е добра , в повечето лоша... Внимавай какво правиш !
По-добре я намали от колкото принудително да се налага, да я търсиш задната скорост : )
Знаеш ли какво е да не можеш да заспиш, защото нещо те чопли отвътре заради пропусната тренировка? :) Тренирал съм с 38 градуса температура, тренирал съм с контузено рамо, с изкълчен пръст...
Иначе си прав, разбира се. Ще имаш чудесен повод после като се сговнят нещата, да кажеш “Аз нали те предупредих”. :)
Като го погледна от страна е супер глупаво.. НО да се замисля за първи път правих със 100 кила лег ( полулег за повторения ,но просто до сега не бях правил 1ца), след като едвам стигнах до залата със счупен пръст(след опусната тежест върху него). И след 10 мин в обувка бяха адски болки. Аз тренирах 75-90мин. + пътя ми 30 мин.
Прещипах си пръста със 60кг дъмбел в следствие на което със 2 дози обезоболяващо(аулин) + още една 4 часа след първите 2 усещах болка и неможех да спя.Пропуснах работа обаче тренирах преди да се върна на работа.
Точно като почвах фитнес ми вадиха нокътя и естествено аз съм щур и ще ходя да тренирам като едвам хващам дъмбела..
И естествено: значи имах приятел който казваше ще тренирам до като умра.. Почна работата на която съм аз сега и спря.И ми казваше айде ела и теб да те видим дали ще тренираш. Аз обаче тренирам няколко часа след като съм бил нощна смяна в адска жега.И то нощната ми е поне 12 часа като имам 4 почивка ,но в тях немога да почина заради жегата.
Та искам да се извиня за дългия пост и да обобщя ,че това си е краста която в някои случаи е добра , в повечето лоша... Внимавай какво правиш !
Да, точно за това говоря и аз. :) Едно вътрешно дяволче, което дълбае ли, дълбае.
Абе аз знам какво е, и това е част от “играта” :))
За сговняването ще си го кажа, как :P :D :D
19.08.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 8)
Тренировка - рамо, трапец
Загрявка:
Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8х18, 8х18 кг.
Адаптация:
Раменна преса с прав лост от стоеж (пред гърди) - 3х60, 3х60 кг.
Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 5х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5х36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6х27 кг. - не много чисто тук, но каквото-такова.
4. Повдигане на прав лост с трапец - 8х180, 7х200, 6х600 кг.
4.1 Мъртва тяга - 1х240 кг. - преди последната серия с прав лост за трапец прецених, че съм разгрял достатъчно кръста, а вече съм в края на тренировката и реших да пробвам нещо, кето не съм правил много отдавна - единица за максимум. Резултатът беше едно гърчаво, треперливо вдигане на 240 кг, което въпреки това си ми е личен макс. Като се вземе предвид това, че съм на здрава диета вече седмица и съм стегнал колана с цяла дупка, а и днес ми трепереха коленете и ръцете още от първата серия, смятам, че все пак е доста добре. Ето го и самото “треперене”:
Помолих едно момче да ме снима и той преценил, че ако обърне така телефона, ще се вижда по-добре. Прав е, но youtube не е съгласен за съжаление. :)
Много силно тръгна, ама горе по-трудно, супер е :))
Ахахах, от страни гледат като препикано мушкато :D
Днешният ми максимум на мъртвя тяга, който от една страна звучи добре в абсолютна стойност, но от друга едва прави два пъти личното ми тегло, ме накара да се замисля за нещо, което се знае от всички, но рядко се взима предвид. Ако се абстрахираме тук от активното тегло и говорим статистически, по-тежките хора имат по-лошо съотношение сила/лично тегло, отколкото по-леките. Понеже не разполагам със статистика по този въпрос, реших да си направя малък анализ, който няма доказателствена стойност, но все пак може да е интересен за някого. За база ми послужи таблицата със световните рекорди във вдигането на тежести. Тя е добра основа, защото отразява върховите постижения на хора с ясно определено тегло - никой щангист не може да си позволи да е много далеч от горната граница на категорията си. За съжаление данните не са достатъчно, за да имат някаква статистическа стойност, но са едно добро начало.
Направих две диаграми - първата показва съотношението между личното тегло и максималните постижения в изхвърлянето и изтласкването във всички категории. Ясно се вижда тенденцията към намаляване на съотношението с увеличаване на теглото, като “ускорението” се засилва в горните категории. Ако Халил Мутлу е изтласкал над главата си точно три пъти собственото си тегло, то Хюсеин Разадех не е успял да направи това дори с два пъти тежестта си.
Втората графика е дори по-показателна - тя изследва връзката между разликата в килограмите и прираста на сила средно за двете движения. Ако между категориите до 56 и до 62 разликата в силата е почти 2,5 кг на килограм тегло, то между до 105 и над 105 кг тя е под 0,5 кг на килограм тегло.
Ясно е, че не откривам топлата вода и че това са широкоизвестни факти. Обаче често попадам в нета на разни схеми за измерване на силата, базирани на пропорционална зависимост между лично тегло и повдигнати тежести. А зависимостта всъщност е непропорционална, а логаритмична. Съответно и схемите за измерване на силовите постижения би трябвало да са съобразени с това, тоест да са построени с постепенно намаляване на прираста на сила с всеки допълнителен килограм телесно тегло, точно както показва втората диаграма. За да може обаче да се разработи адекватна схема за оценка, базирана на логаритмична функция, са нужни голямо количество данни, с каквито за съжаление не разполагам.
И ако някой е прочел всичко до тук, ето за награда двете диаграмки: :)
... по-тежките хора имат по-лошо съотношение сила/лично тегло, отколкото по-леките.
Абсолютно си прав в ръзсъжденията и изводите си. Същото важи не само за хората, но и за представителите на животинския свят (мравката може да носи 15 пъти собственото си тегло, а слона - едва 1/3 от теглото си).
Все пак - хубаво е да си относително силен, но понякога не стига и тогава размера има значение ;)
... по-тежките хора имат по-лошо съотношение сила/лично тегло, отколкото по-леките.
Абсолютно си прав в ръзсъжденията и изводите си.
Всичките ми сметки и разсъждения ще потънат тук в дневника, без някой да им обърне внимание. :) Ще взема да пусна една отделна тема, пък да видим дали ще предизвикам дискусия и интерес. :)
Аз също имам такива наблюдения за относителната сила,че леките хора са с предимство.Веднъж преди няколко месеца в залата,която тренирам дойде едно момче на вид към 80-85кг и достигна за последни серии единици на 210кг на тяга или в залата по гимнастика до стадион Гагарин един от треньорите е 60-65кг и правеше единици леженка на 130.Аз целя да развивам относителната сила,тъй като тя е функция от масата на атлета и теглото на щангата.
Респект за тягата...не човек а Боби (rock)
19.08.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 8)
Загрявка:
Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8х18, 8х18 кг.Адаптация:
Раменна преса с прав лост от стоеж (пред гърди) - 3х60, 3х60 кг.Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 5х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5х36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6х27 кг. - не много чисто тук, но каквото-такова.
4. Повдигане на прав лост с трапец - 8х180, 7х200, 6х600 кг.4.1 Мъртва тяга - 1х240 кг. - преди последната серия с прав лост за трапец прецених, че съм разгрял достатъчно кръста, а вече съм в края на тренировката и реших да пробвам нещо, кето не съм правил много отдавна - единица за максимум. Резултатът беше едно гърчаво, треперливо вдигане на 240 кг, което въпреки това си ми е личен макс. Като се вземе предвид това, че съм на здрава диета вече седмица и съм стегнал колана с цяла дупка, а и днес ми трепереха коленете и ръцете още от първата серия, смятам, че все пак е доста добре. Ето го и самото “треперене”:
Помолих едно момче да ме снима и той преценил, че ако обърне така телефона, ще се вижда по-добре. Прав е, но youtube не е съгласен за съжаление. :)
Браво Боби :)То при такава тежест няма как да не ти треперят краката.Да се надяваме,че ще ни зарадваш с още по-добри постижения занапред :). Как ги събра тези 600 кг.за трапец ?
Браво Боби :)То при такава тежест няма как да не ти треперят краката.Да се надяваме,че ще ни зарадваш с още по-добри постижения занапред :). Как ги събра тези 600 кг.за трапец ?
:) Преди време бях правил едни 900 кг на лежанка... та и тия 600 така - копи-пейст грешка. :)
20.08.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 8)
Тренировка - крака
Загрявка:
Клек с щанга зад врат - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.
Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 5х160, 5x155, 4x150, 4x150 кг.
2. Напади с щанга - 5х60, 5х60 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 5х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 8х110, 8х110, 7х110 кг.
Ето и клипчета от днес:
На 5х160 не ми хареса това, че заради стойката и дисковете почти нищо не се вижда, затова помолих и на втората серия да ме снимат - тя е на 5х155. В края на второто операторът даже е проявил творчество. :)
А по-сериозно след 1-2 тренировки мисля да гоня шестица на 160, а после ще видим. 200 още не би следвало да ми е по силите, но вече е на хоризонта мисля.
П. П. Голяма мъка днес с форума - едва-едва зарежда, тайм аути постоянно... Не знам на какво се дължи - нещо от хостинга вероятно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.08.10 12:34.
Доста добре ти се отразява диетата :) Мазнините се трансформират в сила.И вчера и днес много добре.Браво !
21.08.2010 г.
Събота, ден за мерки и теглилки. Точно седмица, след като реших да “стягам колага”, отчитам първите резултати.
Тегло: 122,3 кг (124,5 преди седмица)
Коремна обиколка: 113,3 см (114 преди седмица)
% мазнин (ориентировъчно - според кантара): 19,6 (20,0 преди седмица)
Бедрата миналата събота бяха 73 и 72 см ляво и дясно, а сега са 71 и 70. Там също имам доста мазнини, така че и такава промяна е добре дошла на първо време. Гръдната обиколна миналата седмица не съм я мерил, днес беше 129,5 см някъде (при максимално поет въздух).
За съжаление голямата ми дъщеря ми скъса хубавия медицински метър днес. Обичам да се меря с един и същи уред (метър, кантар), за да са по-последователни резултатите, но здраве да е - сантиметърът си е сантиметър в общи линии. :) Този ми беше мостра, предназначена за рекламен подарък на лекари за един антидиабетен продукт и не знам откъде мога да си намеря такъв сега. Ще трябва да се задоволя с шивашки метър май. Е, не е драма, ама се ядосах на тийнчето - аз го ползвам 5-6 години, а тя за 30 секунди успя да го скъса. Голямо опъване е било.
21.08.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 8)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 9х70, 9х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3х120, 1х120кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х140 , 4х135, 4х130 кг. - за пръв път правя чиста четворка на 140 кг! :)
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 4х110 кг.
3. Кофички - 10, 8 повторения. Кофичките се получиха с лекота. Можех и повече от 10, но ме сряза леко рамото и реших да не си играя с това.
4. Коремни преси с прибиране на коленете към гърдите (с доп. дъмбел) - 12х12,5, 12х12,5 кг.
5. “Молитва” на скрипец - 7x70, 7х70 кг.
Много приятна тренировка! Лошото е, че както обикновено в момента, в който огранича калорийния прием, имунната ми система пада. Пак ме боли гърлото.
22.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8х40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 1х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х70, 5х70, 5х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х36, 5х36 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 5х20 кг.
4. “Френско” разгъване с крив лост - 5х85, 4х85 кг. Ето и клипче на първата серия:
Мисля, че в сравнителен план това ми е най-силното упражнение.
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 6х20, 6х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 4х60 кг.
Вчера след тренировката вдигнах температура, боли ме и гърло, но днес съм малко по-добре. Ръката още ме боли, но вече не ми пречи чак толкова - по всичко личи, че разтежението ще отшуми без повече усложнения.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.08.10 16:10.
Браво за френското - верно си нечовек... добре, че пускаш клипчета иначе щях да си мисля че си зелен и имаш антенки :D
А за тягата няма какво да кажа - според мен макса ти е по-нагоре дори... едно 250 може да закръглиш, само малко да поизправиш кръста и ще си перфектен. Поздрави ;)
22.08.10
16:00
Поздравления за тежестите, какво мислиш за използването на колан.
Не е ли “френско разгъване” ? :)
Да, разбира се, че е разгъване. :) Копи-пейстът води до такива неща. :)
Браво за френското - верно си нечовек... добре, че пускаш клипчета иначе щях да си мисля че си зелен и имаш антенки :D
А за тягата няма какво да кажа - според мен макса ти е по-нагоре дори... едно 250 може да закръглиш, само малко да поизправиш кръста и ще си перфектен. Поздрави ;)
Да, максимумът на тяга ми е по-висок вероятно, но не мисля скоро да пробвам пак за единица. Доста е хазартно човек на ръба на възможностите си да пробва, носи си риск от контузии, а все пак си имам едно на ум за кръста, дори когато не ме боли.
Поздравления за тежестите, какво мислиш за използването на колан.
Принципното ми мнение е, че в повечето случаи е излишен и ако се ползва редовно, може да създаде дисбаланс в силата на балансиращите мускули в облстта на кръста и корема. За съжаление обаче имам дискова херния и дори бицепс правя с добре стегнат колан с прилично качество - или ще е така, или ще трябва да забравя клек, тяга, гребане с щанга или дъмбел и още някои упражнения.
Колкото до тежестите, има упражнения, от които съм доволен, има и такива, в които изоставам и се ядосвам на себе си - лежанката например ми е доста слаба, а в ръцете имам доста сила. Сега обаче съм в период на чистене - заприличал съм на торба със сланина. В началото първите 5-6 килограма мазини ще се преобразуват в сила, но когато тялото мине в режим на понижена консумация на калории, нещата ще се обърнат и ще започнат да ми треперят ръцете и коленете. :)
21.08.2010 г.
Днес уж си имам оправдание - още ме боли гърлото, денят беше много дълъг и напрегнат, но всъщност причината да не се кача на велоергометъра е, че в крайна сметка ме домързя...
Боби може ли да направя заявка за 1 клипче.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х36 кг.
Вярвам ти, но ми се иска да го видя как е на клип
Боби може ли да направя заявка за 1 клипче.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х36 кг.
Вярвам ти, но ми се иска да го видя как е на клип
С доста поклащане е - не съм любител на изчистената техника, както си личи от всичките ми клипчета. :) Но ще снимам другият път, ако имам възможност и ще го пусна.
24.08.2010 г
Днес като се прибрах от работа, завъртях малко интервален велоергометър. 10 минути, три едноминутни спринта. Изглежда малко, но въртя на високо съпротивление и се опитвам особено при спринтовете да не се щадя изобщо.
Тази седмица трябваше да почивам от силови тренировки, но понеже другата съм в командировка, ще удължа тази програма с още седем дни.
25.08.2010 г. (тренировъчен ден 1, седмица 8+1)
Днес няма да ви отегчавам с клипчета на клякащия ми дебел задник или друг контрахиращи части от анатомията ми. :)
Тренировка - гръб, предмишница
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 9х49, 9х56 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х91, 1x91 кг.
Работни серии:
1 Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 5х105, 6х98, 6х98 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка пред гърди - 6х98, 6х98, 5х98 кг.
3. Гребане с щанга - 6х120, 8х120, 8х120 кг.
5. Сгъване за предмишница с щанга - 6х50, 6х55, 6x55 кг.
6. Сгъване за предмишница с дъмбели встрани от тялото от стоеж - 8х27, 10х27 кг.
Стана над месец, откакто се контузих, а ръката още ме боли при “дърпащите” упражнения. Хубавото е, че все пак напредък има. Днешната тренировка се получи почти нормална. Не успях много да натоваря гърба заради пазенето на ръката, но не го оставих и съвсем без нищо.
Довечера ако имам малко сили, ще повъртя велоергометър.
25.08.2010 г
Продължавам с кардио тренировката - интервален велоергометър. 13 минути, четири едноминутни спринта. След това целият съм вир вода и се потя вече 20 минути, откакто слязох от колелото.
26.08.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 8+1)
Загрявка:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 9х40, 9х40 кг.
Адаптация:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 3х70, 1х70 кг.
Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 5х85, 4х80, 4х80 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 4х36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6х27 кг.
4. Повдигане на прав лост с трапец - 6х190, 6х190, 6х190 кг.
Днес никаква сила нямах. Петицата на 85 някак я избутах в първата работна серия и натам всичко тръгна надолу.
Вчера пък преядох на вечеря и се почувствах крайно неприятно след това. Като цяло за храната не мисля да пиша - твърде много ми идва. Само ще кажа, че ям каквото трябва, но все още повече, отколкото е нужно. :) Още малко трябва да редуцирам количеството - по груби сметки вчера съм изплюскал малко над 3000 ккал и е несериозно да очаквам добри резултати при това положение.
26.08.10
15:17
25.08.2010 г
Продължавам с кардио тренировката - интервален велоергометър. 13 минути, четири едноминутни спринта. След това целият съм вир вода и се потя вече 20 минути, откакто слязох от колелото.
Трябва някой по- компетентен да се обади по въпроса и да каже колко е показателно това, че се потиш много. Защото и аз съм същия, на 5мин съм вир вода в залата, обаче не мога да сваля, въпреки че не ям толкова junk. А кача ли се на колело не мога да намеря сухо място на фланелката си.
26.08.10
15:21
Не се ли изпотим като животни в залата, все едно не сме тренирали :)
Трябва някой по- компетентен да се обади по въпроса и да каже колко е показателно това, че се потиш много. Защото и аз съм същия, на 5мин съм вир вода в залата, обаче не мога да сваля, въпреки че не ям толкова junk. А кача ли се на колело не мога да намеря сухо място на фланелката си.
При разграждането на мастната тъкан един от отпадните продукти е вода. Но по време на кардио-тренировка потенето се дължи на прегряване, съответно си е чиста проба обезводняване, което после се наваксва. С две думи не говори особено много за ефективността.
27.08.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 8+1)
Тренировка - крака
Загрявка:
Клек с щанга зад врат - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.
Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 5х160, 5x155, 5x150, 5x150 кг.
2. Напади с щанга - 6х65, 5х65 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 6х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 10х110, 10х110, 8х110 кг.
Днес се получи много хубава тренировка! Не успях да направя шест повторения на 160 (всъщност даже петото се получи едва-едва), но за сметка на това се записах с петици и в останалите серии, което рядко ми се случва - обикновено когато правя четири серии клек, четвъртата е измъчена четворка. Другите упражнения също станаха добре. Между двете серии на римската тяга се позаговорих със собственика на залата Филип и поизстинах, затова останах само на четири повторения във втората. Общо взето всичко си беше както трябва днес - енергия, сила, желание, концентрация. :)