Боби, спри интернета и никой няма да може да те следи. Особено много ще затрудниш лично отговорния за теб чиновник в NSA.
Боби, спри интернета и никой няма да може да те следи. Особено много ще затрудниш лично отговорния за теб чиновник в NSA.
Още малко ще кажеш и пиенето да спра. Бива ли такова нещо?
10.11.14
14:34
А дотогава четете Оруел, Хъксли и Бредбъри, докато още не са ги забранили.
Те 90% от родените след 1990 година на това се надяват - да забранят четенето :)
10.11.14
14:36
Да, ама мен тези неща ме вълнуват, пък другото и да се противиш и да не се противиш, какво от това, можеш ли да промениш нещо? Твоят custom ROM колко човека могат да си го сложат на телефона и знаят въобще какво е това? Със сигурност са в пъти по-малко от редовния потребител. Apple ги нямат тези грижи, те телефон със слот за карта нямат :D
Надали си чувал за целувката между IPhone 2 и CIA преди 6-7 години ;)
Предполагам имаш впредвид 3GS, защото Iphone 2 няма, мисля че е 2009 събитието.
10.11.14
15:03
Не, имам предвид 2G, от 2007 година. Ако помня правилно, но е напълно възможно и да греша с модела. Иначе събитието се разчу(доколкото въобще може да се говори за разчуване) някъде тогава - 2008-2009 година.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.11.14 15:06.
Е просто приеми, че винаги можеш да бъдеш проследен. Особено днес всеки телефон е с gps и заедно с данните от клетките могат да те локализират до сантиметър. Отделно вързан ли си с нета по някакъв начин винаги ще могат да ти прегледат файловете.
А ако плащаш с карта в магазина знаят и какво пиеш.
Е просто приеми, че винаги можеш да бъдеш проследен. Особено днес всеки телефон е с gps и заедно с данните от клетките могат да те локализират до сантиметър. Отделно вързан ли си с нета по някакъв начин винаги ще могат да ти прегледат файловете.
А ако плащаш с карта в магазина знаят и какво пиеш.
Не знам защо няколко човека се впуснахте да ми обяснявате колко много неща не знам за електронното следене и достъпа до “лична” информация. Дали съм ви дал повод да ме мислите за технически неграмотен профан? Извинявай, но как точно разбра, че не съм наясно с всичко това или че не мога да живея с него?
Но остави знанието настрана. То е факт от десетилетия. Тук говорим за следващото ниво - пряк контрол върху това какво можеш и какво не можеш да правиш. За него досега никой нищо не каза.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.14 15:22.
10.11.14
15:22
По клетката - в населено място до 20 метра, извън населено място до 500. Поне преди време бяха това числата.
Не всеки телефон е с GPS, има такива от 20 лв без :)
Не те смятам за профан, но се хващаш за това, че апликациите на телефона не могат да правят нещо с СД картата. И то при положение, че тенденцията е да няма СД карти.
Сега се ядосваш, че телефона ти ограничава действията. Бордовия компютър също ти ограничава колата, но можеш да я “чипосаш”.
Въпросът е, дали Гугъл ти дава повече ползи, отколкото ти вреди. И естествено не си длъжен да използваш продуктите му, щом смяташ, че ти ограничава свободата.
Не те смятам за профан, но се хващаш за това, че апликациите на телефона не могат да правят нещо с СД картата. И то при положение, че тенденцията е да няма СД карти.
Естествено, че ще е такава тенденцията. Но замислял ли си се защо е така? Нито Гугъл, нито другите акули имат интерес да съществува евтин носител, който да може да надгражда скъпата вътрешна памет на устройствата и (което е далеч по-съществено) да съхранява лични файлове, върху които предлагащите “облачна” услуга компании да нямат контрол и от които да не прибират пари по един или друг начин.
Какви са ми алтернативите, ако реша да не използвам продуктите на Гугъл, ако не е тайна? Apple, Micro$oft реално предлагат същите неща. Опция две е Убунту. Ще видим как ще се развие, но засега няма свестни телефони с тази ОС, а и не вярвам големите да го оставят току-така да си разиграва коня. Остава ми да стана лудит и да се върна в каменния век на комуникациите на хартия и “глупавите” телефони, което по ред прични, свързани с работа, хобита и интереси няма да направя.
Естествено, избрах последния вариант, който засега е възможен - да си сложа custom ROM и така да сваля доста от ограниченията. Но първо това си има цена като време, занимавка (или пари, ако дадеш на някой да ти го прави), загуба на гаранция и второ не оправя всички проблеми, така че е компромис.
Защо скачам и коментирам... Ако се беше появил някой нов играч на пазара, който от самото начало налага такава политика, нямаше да ми направи впечатление (пример - огризката). Просто изобщо нямаше да си купя тяхно устройство и да ползвам тяхната система. Само че аз вече съм потребител на Андроид и то от самото начало. Нещо, което преди месец приемахме за даденост, вече не ни се позволява. Никой не ме е питал искам ли, нужна ли ми е тази допълнителна “сигурност” и изобщо какво мисля по въпроса. Как така толкова версии на Андроид преди тази прословута КитКат нямаха проблем със сигурността, а сега това изведнъж се оказа на дневен ред?
Сигурно си имаш основания да омаловажаваш въпроса и да си мислиш, че правя от мухата слон, но за мен това, което става, е съществено. Излъгани надежди. Чувствам се подведен от една от малкото компании, на които имах някаква вяра, макар и не безрезервна.
Затова и както казах в началото, започвам да си търся алтернативи, дори това да значи, че ще трябва да се разделя с някои от възможностите, с които съм свикнал. А всеки с глава на раменете си е свободен да решава как да тълкува случващото се и дали то му харесва.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.14 16:01.
10.11.14
16:42
....Опция две е Убунту. Ще видим как ще се развие, но засега няма свестни телефони с тази ОС, а и не вярвам големите да го оставят току-така да си разиграва коня. ....
Има и други - webOS, Firefox OS, Tizen, jolla…Но тенденцията е една. webOS са на ХП, които и без това са ми неприятни, защото са поредната компания, дето е решила, че са добри във всичко. Tizen е може би единствената свястна алтернатива - тя е на Самсунг и е правена за азиатския пазар, където гугъл продуктите са на 3 или 4 място. Но проблема на всичките, че няма много ‘апове’ - тепърва тези приложения трябва да се разработват, и те ще са несъвместими с андроид. И аз изпадам в оруелски настроения, ама миграцията между ОС би трябвало да е прогрес, не регрес.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 10.11.14 16:42.
Боби , в Андроид 5 Lollipop , отново се връща възможността приложенията да пишат върху SD картата . Поне така пишат по техно-сайтовете .
Мнението беше редактирано от The Saint на 10.11.14 17:23.
Все още има много телефони на по-стари OS от KitKat, дори galaxy S3, мисля че не е актуализиран до KitKat, а е на Jelly Bean. Много от китайските модели са на Jelly Bean, тия новите румънските също, Prestigio също. Е скоро и те ще са на KitKat, тъй като съвсем скоро излиза Lollipop. Всичко, което не е Android или iOS няма особено бъдеще, поне до излизането на Windows 10. Просто нивото на апликациите е доста ниско. Евентуално Blackberry. Nokia в скоро време ще дръпнат много (Windows Mobile). Windows 10 се очаква третата четвърт на 2015, тамън за контра на Samsung и Apple.
Боби , в Андроид 5 Lollipop , отново се връща възможността приложенията да пишат върху SD картата . Поне така пишат по техно-сайтовете .
Нека излезе първо официално, да го видим, да се уверим с очите си и ще си взема думите назад. Поне временно. ;)
Просто смятам, че начинът на мислене е грешен. Не смятам, че е редно да се оплакваш от решенията на една частна компания как точно да ѝ функционират продуктите. Не смятам, че гугъл, майкрософт, или който и да е технологичен гигант се интересуват от твоето моето или на Иван, Драган и тн. мнението.
Предполагам са те питали, дали искаш да ъпдейтнеш телефона?
та това ми е и мисълта. Не смятам, че който и да е има право да се оплаква от определен продукт, който сам е избрал.
Естествено алтернативите не са по-добри. Нито някога ще има перфектна алтернатива, която да пасва перфектно на 3 милиарда потребителя.
На мен също не ми харесва, че 1/2 от музиката в ютуб не е достъпна в Германия. Обаче алтернативите са зле. затова работя с едно прокси, но и то не е перфектно.
Продукт на частна фирма на свободен пазар с лоялна конкуренция е едно, продукт на фирма в доминираща монополна/олигополна позиция, за какъвто си говорим - съвсем друго.
Освен това пиша в частен форум, в който правилата не забраняват изрично това да се оплаквам от въпросния продукт на така дискутираната частна фирма, нито пък го забраняват законите на страната, в която живея и чиито гражданин съм или пък някакви договори, които съм сключвал с трети страни. И на мен не ми харесва, че на теб не ти харесва, че на мен не ми харесва новата версия на Андорид и подхода на Гугъл, но какво от това? Колкото моето е оплакване, толкова твоето - пъхане на главата в пясъка.
Изострям вниманието към проблема на сварената жаба. Може би е фалшива тревога, може би не, но не е оплакване.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.14 18:37.
10.11.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
В офиса сме в траур... Така де, в одит. Няма голяма разлика.
Храна:
Днес балансът е небалансиран. Не пих, а ядох колкото когато пия. Изводът е, че спирането на пиенето нарушава равновесието.
Ммм одит. :) Преди време редовно ми гостуваха едни юнаци от отдела за вътрешен контрол и corporate policy compliance. (или “Векере-та” за по-старото поколение :) ) Половин загубен ден и незабравимо преживяване за по-впечатлителните колеги.
11.11.2014 г.
Тренировка 26 - Силова Б
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 6x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 6х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 1х170 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
1.1. Мъртва тяга - 1х195, 1х195, 1х195, 1х195, 1х195, 1х195, 1х195, 1х195 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 1х150, 1х150, 1х150, 1х150, 1х150, 1х150, 1х150, 1х150 кг.
2. Изометрии и частични повторения (последователно):
2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 15, 15, 15 с.
2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 15 с х 140 кг, 12 с х 140 кг, 12 с х 140 кг.
2.3. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 2х217½, 1х217½, 2х215 кг.
2.4. Частични повторения на лег с 12 см трупче - 2х162½, 2х162½, 2х162½ кг.
2.5. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 13 с х 16 кг, 10 с х 16 кг, 9 с х 16 кг.
Обобщение за тренировката:
Прилична тренировка, поне в началото. Започнах стегнато и бързо, но после взеха да ме прекъсват - проведох поне десет телефонни разговора, наложи се да пускам компютъра и да отговарям на мейлове. Това доста разтегна времетраенето и наруши концентрацията ми, но като цяло съм доволен.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now,.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 2 грама L-Carnitine на SIlver.
3. По време на тренировка - 15 грама Complete Intraworkout на Bulk.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Сутринта интервюта с одитори, после си “откраднах” малко време за (не толкова) бърза тренировка, а след това - бегом на летището.
Полетът беше без емоционални моменти, точно каквито ги харесвам. Като влязох в хотелската стая, се сащисах.
Бяла, бяла... Даже усмирителната риза си висеше в коридора, приготвена специално за мен. Стана ми мило. Прилагам доказателствен материал.
Храна:
Нещо изпуснах края на калориите днес не без помощта на рум сървиса и последвалата вечеря. Получи се сериозен излишък, но какво пък - и аз съм човек понякога.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.11.14 23:23.
Леле, погледнах снимките преди да прочета текста и първата ми мисъл беше дали поради някаква причина не си настанен в някоя луксозна болница...
Телефонът и закачалката са черни! Безобразие! Веднага да се оплачеш! :@
Мнението беше редактирано от Петър на 12.11.14 11:03.
12.11.14
20:07
На мен пък някво много футурама ми изглежда! Кефи! Ти сигурен ли си, че беше самолет а не някоя капсула за телепорт.. или пък си в западна Европа?
12.11.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Цял ден в среща, вечерта - на самолета към София с двучасов престой на летището заради липса на по-ранен полет. Все пак се прибрах благополучно. Заради разни логистични спънки пак се наложи да си оставя колата на летището и пак ме одраха с безобразна цена, но вече взех да свиквам.
Храна:
Имах усещането, че съм ял много и цял ден ми е тежко, а като теглих чертата, се оказа, че съм в дефицит. Може да съм пропуснал нещо, защото и кантарът не го долавя този дефицит на следващата сутрин. Нищо де, един ден с разминаване не е съществен на фона на месечното движение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.11.14 09:47.
13.11.2014 г.
Тренировка 27 - Силова В
Загрявка:
Преден клек - 6х50, 4x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3x90 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег - 3+1х150, 4х147½, 3х147½, 2+1х147½ кг.
1.2. Преден клек - 4х120, 4х120, 4х120, 4х120 кг.
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х75, 4х72½, 2х7½, 4х7½ кг.
2.2. Кофички с допълнителна тежест - 4х55, 4х55, 4х55, 4х55 кг.
3. Изометрия на кофички на тясна успоредка малко над 90° ъгъл в лакътя (без движение) - 25, 23 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
Днес приличен клек - на тази тежест вече слизам достатъчно ниско, за да не е полуклек, а и не ме навежда напред. Мисля да увелича тежестта другия път, макар че стъпката ще е 2½ кг, не повече.
На лега същата работа като предната седмица, затова тежестта остава така - 150 за първа серия, после 147½, ако не стане четвора на 150.
Раменните трагични - след лежанката и предния клек раменете просто не работят вече. Интересното е, че на кофите увеличавам за втора поредна седмица и си изпълнявам протокола, макар да не е с лекота. Другият път още повече.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 2 грама L-Carnitine на Weider.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Обобщение за деня:
Поредно интервю с одиторите, после ме подхванаха други задачки и денят се източи.
Храна:
Записвам калориите, но може да хапна още нещо по-късно. Засега дефицит, а разпределението между макронутриентите е близко до идеалното за разлика от прекалено многото въглехидрати в предните няколко дни.
Какво си направил с аватара и заглавието на дневника, Фофи ! Ужасяващо! :D :D
П.С. Сега очаквам Zozo да се прекръсти на Фифи и съм туш отвсякъде :D
Мнението беше редактирано от Петър на 14.11.14 10:57.
Петък е, а одитът още не е свършил. Като изтрещя съвсем, може нещо още по-ужасяващо да родя. :)
14.11.14
12:05
Phat phe phuck ? :D
Неузнаваем си! :D виждаш ми се слабичък на аватара :D :D Тоя ден верно върви странно...
14.11.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Одитът приключи! Докладът ще бъде завършен след 2-3 седмици, но от заключителната среща стана ясно, че има само един “minor finding” и той не е в моята градинка.
Ордите на хаоса си заминават вече! Пф, пф, пф! :)
Храна:
Малко над неутралния баланс днес, но нищо драматично.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.11.14 23:22.
П.С. Сега очаквам Zozo да се прекръсти на Фифи и съм туш отвсякъде :D
Чета, чета, и все повече ми харесва Фифи. Ама пък и какъв супер пудел си закачил :D:D
Задобряphаш
Аз винаги съм си бил добричък.
А простотиите тази седмица не са свършили. Първо ключалката на багажника ми отказа и трябва да бъркам през задните седалки, а после и компютърът ми се сдуха. Откачих го от докинг станцията работещ, прибрах се, опитах да го включа, но не пожела да запали. Имам всичко на архив, но все пак е неприятно и досадно. По този повод храна тия дни може и да не описвам.
П. П. Лаптопът зацепи накрая след 2-3 сваляния и слагания на батерията, така че храна ще се пише, но в понеделник все пак ще ходи на доктор - ако не друго, поне да го почистят.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.11.14 20:26.
14.11.2014 г.
Добавки:
Здрасти, как ти действа хрома? Намалява ли апетита? Мисля да си поръчам и аз сякаш...
14.11.2014 г.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.Здрасти, как ти действа хрома? Намалява ли апетита? Мисля да си поръчам и аз сякаш...
Определено има влияние върху апетита, особено в комбинация с алфа липоева киселина. Двете заедно влияят много добре на инсулиновата чувствителност.
Oph, Phоphи, трябpha ли да ти обяснявам точно на теб защо го написах тоpha?
Кеphя се, че разчупphаш леда, консерphата не е единстphената зимнина (dull)
15.11.2014 г.
Тренировка 28 - Силова Г
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60 кг.
Мъртва тяга - 8х20, 6х70, 4х120 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Мъртва тяга - 2х170 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х35, 4х35, 4х35, 4х35 кг.
1.2. Мъртва тяга - 3x200, 3х200, 2х200 кг.
2.1. Гребане с дъмбел (от земя) - 7х67, 6x67, 5х67, 5х67 кг.
2.2. Силово обръщане - 4x85, 4х85, 3х85 кг.
3. Изометрия на набиране в горно положение - 15, 15 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
Днес съм доволен от себе си като цяло. Може би имаше как да се напъна за трето повторение на последната серия тяга, но и така е добре.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 2 грама L-Carnitine на Weider.
Обобщение за деня:
Днес нормална събота без нищо за отбелязване. Вечерта мръднахме на кино за пръв път от много време (изключвам детските филми). Гледахме Интерстелар - доста приличен филм, даже повече от приличен. Сюжетът е интригуващ, героите - сравнително добре разработени, има драма и интрига. Издиша на доста места откъм достоверност по отношение на физика и биология, но в сравнение с други скорошни и нетолкова скорошни холивудски продукции с етикет “научна фантастика” си е направо като научнопопулярен филм.
Храна:
Лек излишък днес.
16.11.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Сутринта пазаруване, на обяд гости при роднини, следобед домашно кино и денят си замина.
Храна:
За трети ден подред съм в излишък. Ще видим докъде ще доведе това.
17.11.2014 г.
Тренировка 29 - Обемна Д
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8х39, 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Бедрени разгъвания - 11х79½, 9х79½ кг.
2. Преден клек - 15х100 кг.
3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 48.
4. Лицеви опори със събрани длани - 19.
5. Кофички - 19, 17.
6. Флайс с дъмбели - 10х25 кг.
7. Избутване на прав лост от полулег - 7+1х100 кг.
8. Кросоувър на портален скрипец - 9х8 плочки.
9. Френско разгъване с крив лост - 8х58 кг.
10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х100 кг.
11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
Днес прилично. Малко се скатах на максималните бройки - на лицевите можех да изцедя още едно или даже две повторения, но като си подминах досегашния максимум, нещо не се раздадох.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се разправях с неща, които би трябвало да се регулират сами, но не го правят. :) Денят завърши с изненадваща среща с важен човек, а аз бях по дънки и необръснат. Гледаха ме малко странно секретарките му, като се появих, но вече не ми и дреме особено.
Храна:
Дефицит с добро съотношение на макронутриентите днес. Без алкохол лесно постигам и двете.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.11.14 21:56.