Краве масло

Днес си вземах 2x250гр краве масло на Бор Чвор.Добро ли е според вас или да взимам друго за напред?

07.12.09
21:02

Не съм го ползвал, но иначе продуктие на тази марка са добри :)

ЛР

08.12.09
13:53

Повечето български масла са изключително зле като качество. Преди ползвах Lactea, но с времето минах само на немско.
От няколко месеца насам си взимаме и носим масло на трениращите при нас от една високопланинска мандра, където суровината за маслото (млякото) идва от крави, които са се изхранвали изключителни с паша.

поздрави :)

08.12.09
18:28

Въпроса е, че вие сте в София. Бих се радвал да препоръчаш някаква марка масло или е по- добре да вземам от един фирмен магазин на мандра? Знам че разбираш от маслото и затова те питам. Поздрави.

ЛР

09.12.09
06:59

казано от Giovane на 08.12.09, 18:28:

Въпроса е, че вие сте в София. Бих се радвал да препоръчаш някаква марка масло или е по- добре да вземам от един фирмен магазин на мандра? Знам че разбираш от маслото и затова те питам. Поздрави.

Ако държиш на високо качество, обърни внимание на следните неща:
- запознай се откъде идва суровината на мандрата, кравите свободно ли са пасли или са от кравеферма и до колко са хранени със смески.

Маслото с най-високо качество и хранителна стойност идва от чист (обикновено балкански район), кравите основно са пасли трева, при това свободно. Тези последните 2 неща слжат и като превенция на заболяванията при говедата, което пък ограничава нуждата от употреба на антибиотици, което определено в в наш плюс :)

Ако не можеш да намериш такава мандра или не си сигурен за произхода на суровината, консумирай Deutsche Markenbutter или President. Препоръчвам ти тези 2 марки, понеже съм следвал “Хранене” в Германия и там има супер строг качествен контрол. Т.е. каквото пише на опаковката - това има и вътре 1 към 1. Във Франция не съм бил, но съм чувал подобни неща от приятели, които са там. За съжаление не можем да кажем същото за България. Все още де :) надеждата в светлот бъдеще все пак остава :)

поздрави

Аз си купувам масло от мандрата на село при баба ми. Сигурен съм че се прави от мляко защото изкупуват млякото на целия окръг около селцето. Кравите са си на свободна паша, има си организиран кравар и всеки ден ги извежда и прибира, селото не е много планинско надморската му височина е от  250 до 300 метра.
Един килограм който ми стига за доста време ми струваше последно по спомен 6 лева. Дори нямаха направено във форма ами ми дадоха като насипно в торбичка.
Обърнах внимание, че ако стои на стайна температура вкисва и доста брутално се размирисва, затова само в хладилника.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 09.12.09 10:39.

09.12.09
13:13

Купувай си немско, има различни марки, няма да сгрешиш; президент също е хубаво масло, но е по-скъпо.

казано от soul rebel на 09.12.09, 13:13:

Купувай си немско, има различни марки, няма да сгрешиш; президент също е хубаво масло, но е по-скъпо.

Ок,едната ще я оставя при баба ми да има там,а  другата като я свърша минавам на немско.Благодаря за съветите,но като коментар от мен,това на БорЧвор ми допада,но човек никога не може да е сигурен в татковината,така че... markenbutter

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.12.09 19:56.

12.01.10
06:19

Някой чувал ли е марката Мегле? Скоро си купих от тях, бяха най-скъпите в магазина, ама подозрително ми напомня вкуса на маргарин? Уж са немски пък......

12.01.10
07:58

Мегле мисля, че не са немски, пък и на вкус са много зле както си забелязал, така че купувай само Deutsche Markenbutter и President.

12.01.10
09:56

казано от Лазар Радков на 09.12.09, 06:59:

, консумирай Deutsche Markenbutter или President

здрасти!
какво ти е мнението за био-масло(немско) в сравнение с маркенбутера ?
:)

12.01.10
13:00

На опаковката пише, че се прави от 100% прясна сметана...дали пък не се дължи особения вкус на това?

ЛР

12.01.10
20:24

казано от tra^la^la на 12.01.10, 09:56:

казано от Лазар Радков на 09.12.09, 06:59:

, консумирай Deutsche Markenbutter или President

здрасти!
какво ти е мнението за био-масло(немско) в сравнение с маркенбутера ?
:)

не съм го пробвал.

Имайте предвид нещо друго - последно време бая “немски” масла се появиха на пазара и повечето май не са пакетирани точно в Германия, та .. едно на ум какво точно е маслото.

Датското масло също е добър избор :)

аз лично от Мегле изобщо не съм довлен, словенци са (уж), но за момента не мога да се сетя за техен продукт, който да ми е харесал

поздрави

преди известно време си купих това на Мегле и бях шокирана - имаше странен горчиво-кисел вкус, сякаш е “прокиснало”. Беше ужасно и директно го изхвърлих, даже и на мирис не ставаше.
най-съм доволна от датското :)

най-хубавото масло е това, което се яде със суджуци :Д

казано от veronique на 12.01.10, 20:39:

най-хубавото масло е това, което се яде със суджуци :Д

!!! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1