Лостове и успоредки в София

Прескочи до:

08.12.09
12:56

Идеята ми е тук да споделяме къде има лостове и успоредки (читави не някфи кривляци :D) интересно ми е някой дали знае за лостове в планината или някъде сред природа . Ето и някои от посещаваните от мен :
1.Борисовата градина - накъдето и да се обърнеш има лостове , но аз ходя най-вече до кортовете на “Академик”
2.СМГ-доста стабилна успоредка (широка) +лост
3.Панчарево - над трибуните има като се тръгне от паркинга при герман по пътеката нагоре
4.10то ОУ (Младост) - добър избор от уреди
хайде добри ми хора , прибавяйте други интересни места ;)

P.S.интересува ме , по-конкретно и някое училище в Гео Милев

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.04.11 19:30.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

10.12.09
07:45

Хубави лостове (дори и с паралелен хват) + успоредка (малко тясна, но здрава) има в двора на 120-то ОУ Г.С.Раковски, на бул.”Е.Георгиев”, като тръгнеш от НДК към ст.В.Левски по десния тротоар, на около 300 м. от моста на въздишките.

10.05.10
20:44

Темата не се радва на голяма популярност? Защо така? Я някой да добави нови лостове и успоредки ;)

22.12.10
00:48

Някой знае ли хубави лостове и успоредки в Люлин?

22.12.10
10:45

В Люлин 1 има хубава успоредка и висилка. Те се намират надолу от 26-та поликлиника по посока (диагонала) към метрото. Преди тях има 1 детска площадка, те са под нея.

23.12.10
17:02

В Младост-1, 125 СОУ има някакви лостове, успоредки и разни хубави нещица. :)
Отделно в гимнастическите зали има, аз лично ходя на Герена, но рядко. :)

TO

23.12.10
19:30

Град София 142 -  ПГИЧЕ Св.Методий...Квартал Борово при пазара,улица Пчела май се води...2 лоста,единия доста на високо,успоредка и също висока катерушка...

Мнението беше редактирано от Torres9 на 23.12.10 19:31.

БО

04.01.11
16:40

В Надежда на бул. Ломско шосе има успоредка и лостове в двора на 61во училище

казано от Боян Наков на 04.01.11, 16:40:

В Надежда на бул. Ломско шосе има успоредка и лостове в двора на 61во училище

Има успоредка, висок лост, шведска стена, две греди с различна височина и удобна за набиране успореден хват установка. Лошото е, че точно под лоста се е показал корен на дърво и не става за бърпи с набиране, но това е бял кахър.
Ето снимки от кросфит тренировки във въпросното училище:

ГН

05.01.11
16:12

А в Гео Милев, където и да е?

05.01.11
16:23

Извинявам се, че питам тук. Някой знае ли за какво служат/могат да се използват “железата” от третата снимка?

казано от TheRunawy на 05.01.11, 16:23:

Извинявам се, че питам тук. Някой знае ли за какво служат/могат да се използват “железата” от третата снимка?

Можеш да ги използваш като греда, по която да ходиш и т.н. А може да проявиш въображение и да правиш и повечко неща. На тренировките я използваме предимно за скалиране на лицевите (като на снимката), но и за: скалиране на HSPU, l-sit, прескачане (настрани ляво/дясно), изометрии, прикачване на ластици за различни упражнения и...закачалка за дрехи :)

БО

24.01.11
18:11

Говори се, че Столична община през пролетта започва изграждане на спортни площадки по кварталите с уреди като тези в Южния парк.

24.01.11
18:27

Може ли тази информация от някаде да се прочете или това е на някаква вътрешна информация.Ако е на истина просто нямам думи :)

БО

24.01.11
20:46

На касиера на острещния блок са му пратили писмо от общината в което казват и показват какво и как ще се случи със задблоковото пространство. Аз това писмо не съм го виждал, за да потвърдя. Но на сайта на Столична община отрих Програма за развитие на физическото възпитание, спорта и туризма 2006-2010. В нея в “Раздел III - Ефективно управление и модернизиране на наличната спортна база и изграждане на нови спортни обекти и съоръжения” и конкретно точка 1(2) пише: “Създаване на условия за възстановяване на спортни площадки и междублокови пространства”. В същия раздел в точка 2(1) пише: “Изграждане на изцяло нови площадки”.

Единственото, което ме озадачава е, че периодът 2006-2010 е минал и тази Програма поне на хартия вече я няма. Но всичко останало звучи много добре и обнадеждаващо и се надявам, че просто програмата по нашенски се е забавила и ще бъде 2011-20?? година. Чакаме да видим.

Мнението беше редактирано от Боян на 24.01.11 20:49.

31.01.11
13:14

В студентски има много хубава успоредка и лост за набиране срещу 40ти блок. Там тренират от НСА кросфитъри много често. ;) :)))
В Люлин 10 точно зад 170 блок има много хубав лост, и гараж на който виждам често разни момчета да висят и да правя коремна преса.
В Бели брези има в една детска градина много хубави успоредки и лостове.
П.С: Сто процента зад Street fitness-а съм. Малко ми е студено сега, но... важното е дух да имаш.

23.04.11
13:32

В Дианабад в 11 Основно, на ул. “Никола Габровски” има успоредка, шведска стена, греди за ходене, и още доста уреди. Освен това има и доста детски площадки на около които позволяват да се правят и по различни упржнения:)

24.04.11
01:50

Дружба 2 в 163- то оу.

25.04.11
16:39

Някой има ли представа в Западния парк дали има някакви лостове, успоредки :? и ако има да обясни г/д къде се намират :)

25.04.11
19:24

Хаджи Димитър 93-то ул. Ангел Войвода, горе-долу прилични

27.04.11
15:18

11-то училище в Дианабад, много добро място има 3 лоста на всякаква височина добра успоредка и още уреди, а там също има и паркче, в което може да се тича направо е супер там! :)

Здравейте, искам да попитам къде точно се намира тази успоредка и лост до кортовете на стадион “Академик”, защото ходих, обиколих около кортовете и футболните игрища и не я видях. Нали става въпрос за “Академик” до зала фестивална. Иначе има лост в парка “Гео Милев” и успоредка в “Бастилията” (училището зад Румънското Посолство (не знам името му точно)
Благодаря. Препоръчайте лостове и успоредки в Слатина или Гео Милев.

28.05.11
13:27

Здравейте! Не съм от София, така че повечето от изброените места не ми говорят нищо. Познавам бегло центъра, Студентски град и кв. Стрелбище. От Бургас съм, а тук във всяко училище има успоредка, лост и катерушка(не му знам точно името, като деца така му викахме) и бях крайно изненадан като обиколих 3 или 4 училища без да намеря лостове, накрая попитах един човек, а той ми посочи “лоста” за тупане на килими и ми каза, че успоредки имало само във фитнес залите... Та може ли някой да ми каже къде в близост до кв. “Стрелбище” или Студентски мога да намеря пълен комплект “стрийт фитнес” уреди. :)

П.С: Някъде из центъра също ме устройва :)

В студентски град има на спирката на баба яга в парка, веднага като слезеш на спирката от другата страна на оградата. Има още и до фатнастико, в лявата улица от главния вход, продължаваш нагоре, където има футболно игрище, а до него и лостове.

28.05.11
13:37

В Студентски град, зад  Librata има лостове, успоредка и шведска стена

30.05.11
10:20

И аз да попитам за Гео Милев може и Редута или Слатина, ако някой знае моля да драсне.
В парка на Гео Милев има лост , аме е отрязан от двете стани - гадна работа.

15.06.11
13:02

Много благодаря, ще ги потърся на следващото ходене :)

28.08.11
11:32

Красна поляна, до блок 38А ( на Вардар) има два лоста - единия по-висок, другия е по-нисък, но за съжаление нищо друго няма. Това е в градинката на блока.

TA

11.09.11
23:19

Привет и от мен,
Включвам се с надеждата да намеря съмишленици в моя район и да стегнем едно прекрасно място за тренировки.
Намира се в близост до кръстовището на булевардите Вапцаров и Черни Връх (прилагам и карта).
Изключително спокойно и зелено е,нещо като мини борова гора. За съжаление съоръженията са изградени отдавна и лостовете, (както може да се види на снимката), са се свлекли и от едната страна са много по-ниски. Заради наклона е невъзможно да се ползват.
Единственото, което трябва да се направи, е да се подкопаят циментовите отливки и да се подложат почва или камъни, за да се нивелират лостовете. С други думи са необходими още един-двама души и права лопата. Нека който има желание да организираме това полезно дело да пише на Л.С.

Мнението беше редактирано от Taurus на 18.09.11 23:37.

12.09.11
09:20

Стадион Раковски-лостове, успоредка и писта за бягане-даже мисля един месец да потренирам само там преди да стане студено и да се затворя в залата ;)

31.10.11
21:26

Здравейте на всички :)
Искам да попитам ако някой знае къде има успоредка в кв. Овча купел 1 ? Ще съм много благодарен ако някой отговори:)

31.10.11
22:37

казано от zdravko dimchov на 31.10.11, 21:26:

Здравейте на всички :)
Искам да попитам ако някой знае къде има успоредка в кв. Овча купел 1 ? Ще съм много благодарен ако някой отговори:)

507 или 506 блок перфектна успоредка и два лоста.

28.11.11
00:25

А за района на Стрелбище някъде случайно да има ? От отдавна искам по-интензивно да почна да си тренирам , но ..

28.11.11
12:09

казано от В. Тодоров на 28.11.11, 00:25:

А за района на Стрелбище някъде случайно да има ? От отдавна искам по-интензивно да почна да си тренирам , но ..

три поста по-нагоре от твоя.

Стадион Раковски-лостове, успоредка и писта за бягане-даже мисля един месец да потренирам само там преди да стане студено и да се затворя в залата

добавям за раковски малко инфо:
Писта на самия стадион - 400 м.
“писта” над трибуните - бетон, долу като е кал - 800 м
Стълби
две успоредки
Лост - стълба, т.е. не става за коремно, слънца и др. с въртене
Гуми - различни големини
пожарникарска кула за закачане на въже за катерене
павета насам натам - да тъпчем раниците и да се набираме
Като влизаш на самия стадион от ляво и дясно на входа  има асфалт под наклон, около 20 м. за спринтове по нанагорнище. много удобно, може да се прави въртележка. тичаш нагоре-слизаш по стълби-качваш стълби-тичаш надолу и пак. Прехода е една крачка.
удобен голям паркинг, което не е малко за центъра на сф. на това му викам перфектни условия за офп. поздрав

28.11.11
22:16

казано от Z H на 28.11.11, 12:09:

казано от В. Тодоров на 28.11.11, 00:25:

три поста по-нагоре от твоя.

Видях , че колегата е попитал за Студентски град или Стрелбище , но специално за Стрелбище няма отговор ... всичките ги изчетох :)

Мнението беше редактирано от В. Тодоров на 28.11.11 22:16.

16.01.12
15:10

Здравейте приятели ! Имам страхотно предложение към вас . Искате ли това , което правите да бъде видяно от вашите близки и приятели ? Искате ли да се видите в спортната емисия на БНТ ? Ако имате интерес пишете ми като лично съобщение ! :-] ...... Репортаж за момчета от София можем да направим още днес ! Очаквам ви ! :-]]]]

26.04.12
22:55

Здравейте! Да ви попитам някъде в района около МОЛ Сердика да има сносни лостове?

11.09.12
17:00

Здравейте,

търся лостове в района на спирката на метрото на Г.М. Димитров

Мнението беше редактирано от Кретеин Макс на 11.09.12 17:06.

04.10.12
16:24

Здравейте,
Някой да знае лостове или успоредки в радиус от 2км от квартал Бъкстон - примерно Павлово, Борово, Манастирски ливади...
Мерси!

06.10.12
21:46

Има в двора на 2ро училище на ул.Пирин и ген.Суворов

29.12.12
15:05

Аз търся дълга хубава висока успоредка за възножност за правене на мнооого луди и опасни мокри кофи ... писна ми от импровизирани заварени дружки за обикновенни стандартни кофи ... искам да се мятам ... някой нещо знае ли по варпоса ?? Район Южен парк борово красно село хиподрума някаде из по булевард България кварталчетата ??? !

Мнението беше редактирано от Niko Mitev на 29.12.12 15:06.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1