09.02.05
11:24
само калорийна бомба или удачен източник на прости и комплексни въглехидрати ?
Гласувам за калорийна бомба. А и със сигурност съдържат бързи въглехидрати и транс мазнини. Не бих прекалявал с тях.
09.02.05
11:35
а дали има комлексни въглехидрати...?
09.02.05
11:56
Вероятно да. Поне доколкото е и с зърнен произход...
Ама не мисля, че едновременно сложни и много прости въглехидрати имат много рационаален смисъл. Въпреки всичко, ако си на ВВД - може и да става.
09.02.05
20:41
Аз си купувам Боровец. Пише че имат около 60 гр. въглехидрати. И са прости предполагам, то в тая сладка вафла сложни въглехидрати не виждам откъде могат да се вземат. Аз си хапвам по няколко веднага след тренировка плюс няколко банана (не винаги) и протеиновото шейкче.
Добра идея е да се тъпчеш с прости и сложни въглехидрати около час след тренировката.
10.02.05
09:53
защо чак цял час? Не е ли по-добре веднага след, а протеинчето 15-20 мин след фафлите :wink: ?
Според мен веднага след тренировка тялото е още под стрес и трябва да му се даде малко време (факт е, че апетита ми идва не по-рано от половин час след тренировка)
Това дали ще ги приемаш наведнъж протеина и въглехидратите или с 15-20 минутна разлика няма кой знае какво значение, щото така или иначе се смесват в стомаха... Иначе за да е разделно - протеина трябва най-малко час-два след въглехидратите.
10.02.05
13:46
хм...захарта от фафлите и др. подобни след 20 мин е вече в кръвта...в стомаха ще се смесят само остатъците.
Да захарта бързо “влиза”, ама полизахаридите? Те не забавят ли усвояването на протеините?