22.12.09
18:46
Така, съжалявам ако повтарям някого.
Тъй като за релеф и изчистване на мазнини се приема ниско количество въглехидрати, а за маса трябва то да е сравнително високо, как може да се запази или покачи мускулната маса и да се чисти едновременно? Също така, за да избегна задаването на такива глупави въпроси, някой може ли да ми препоръча интернет страници, в които е ПОДРОБНО описано действието и комбинациите на различните хран. в-ва?
Благодаря много.
23.12.09
10:41
казано от the_animal на 22.12.09, 20:12:
Сам си си отговорил - невъзможно е, освен ако не си на стероиди.
Обикновено човек си прави изводи за нещо на базата на собствения си опит, както и на опит на хората, които познава или хората, за
които е чел (като последното не винаги е надежден източник на информация)
Това количество информация обаче, сравнено с цялото количество информация, което съществува, е нещо подобно на това да сравняваш песъчинката с плажа :)
И в този ред на мисли - аз казвам - МОЖЕ да сваляш мазнини и да качваш мускули ЕДНОВРЕМЕННО. Дори не е особено трудно. Аз лично съм изкарвал плочки на не един и двама, като в същото време личното им тегло се е покачвало.
поздрави :)
23.12.09
10:43
Лазар Радков кажи някои от апсектите на тази тайна :).
Доколкото аз знам да качваш и сваляш едновременно има два начина
1. Хубава химия предполагам е валидно и за добавки
2. Да си начинаещ
23.12.09
11:37
- темата гласи “Въпрос от начинаещ ... “
- над 90% от пишещите и четящите тук са начинаещи
При наличие на поднормено активно и наднормено пасивно тегло, да се качват мускули, докато се свалят мазнини, не е кой знае какъв проблем. А случая при над 90% от хората е точно такъв.
поздрави
23.12.09
11:40
На теория звучи лесно, да си надномен и след време да се окажеш, релефен че и с по добри размери в мускулите.
Но на практика едва ли е толкова просто. Тренираш хапваш и хооп хем си свалил хем си качил чиста мускулна маса...
Не би ли следвало тялото да е или в отрицателен баланс или в положителен...
23.12.09
12:15
Нямам идея как е на теория, понеже пиша единствено и само на базата на практиката си. Тренирам и консултирам хора още откакто бях студен в Германия (от преди 4 години). Ако нямам практически опит в нещо, или не давам акъл, или изрично упоменавам, че нямам практически опит в дадената сфера.
Концепцията с калорийния баланс е много примамлива, понеже е точна, ясна и ... крайно опростена. Има твърде много фактори (различни от ръст, възраст, килограми, % мазнини и физическа активност) които остават неизвестни. Веднага се сещам за 2 изследвания - първото го бях чел покрай Косгров - мъже на 800ккал на ден, тренират яко и .. освен че свалят мазнини, качват мускулна маса ... при 800ккал дневно. И не са били джуджета :)
Сещам се и изследване на хора с положителен калориен баланс, при което свалят мазнини. Както писах по-горе - мога да аргументира всяко свое твърдение с пример от практиката си. Даже в момента подготвям една статия за един човек, когото тренирам в Пловдив, който свали 7, 10 и 13кг съответно за 1, 2 и 3 месеца. Междувременно измерванията с калипер отчитат 4кг повече активно тегло в края на 3тия месец. Човекът е бивш фехтовач и е може би човекът с най-яки глутеуси, които някога е дошъл при мен. (и междувременно всичко това се случва при следните утежняващи тренировките обстоятелства - сериозни проблеми с разширени вени по краката и контузия в лявото рамо)
Общо взето да разчиташ на изчисления за калорийния баланс е като да се опитваш да нарисуваш картина на тигър с боички:
- колкото и добър художник да си - тигърът от рисунката ще се различава видимо от тигъра пред теб
- освен това можеш да нарисуваш тигър гледайки го от само една перспектива. А всички останали перспективи?
поздрави
23.12.09
12:30
Аз не отричам мнението ти по въпроса, но така и нестава ясно каква е тайната. Как така се качват мускули и се свалят мазнини едновременно, каква е причината. Тренировката ли е по специфична храненето ли ..добавките ли, или просто е естествен процес при някои хора.
23.12.09
18:39
Обещавам да подготвя подробна статия по въпроса :)
Според мен,някак от ли4ен опит го знае6,но неможе6 да ни обясни6 как става,което не озна4ава 4е това което казва6 не е вярно.Само4е аз мисля 4е може да се изгарят мазнини и да се гради мускул,но поне едното от 2те 6те е с малак прогрес.
Или 6те гори6 пове4е мазнини и 6те гради6 бавно мускул или 6те гради6 пове4е мускул и 6те гори6 малко по малко мазнини.Но Според мен е невъзможно и 2те едновременно да са в добър прогрес. :)
24.12.09
07:54
казано от Николаи на 23.12.09, 22:23:
Според мен,някак от ли4ен опит го знае6,но неможе6 да ни обясни6 как става,което не озна4ава 4е това което казва6 не е вярно.Само4е аз мисля 4е може да се изгарят мазнини и да се гради мускул,но поне едното от 2те 6те е с малак прогрес.
Или 6те гори6 пове4е мазнини и 6те гради6 бавно мускул или 6те гради6 пове4е мускул и 6те гори6 малко по малко мазнини.Но Според мен е невъзможно и 2те едновременно да са в добър прогрес. :)
Всичко може да се обясни, при това сравнително просто, но както казах - за това смятам да отделя повече време след празниците (т.е. догодина :) )
А относно кой в какво и какъв прогрес има и ще има, нека първо определим какво е прогрес и кога прогресът е голям и кога - малък.
Това:
- първо, са доста субективни понятия
- второ, при голяма част от трениращи единствените “измервателни уреди” за прогрес са: кантара, огледалото, сантиметъра (с който се мери мицепса) и “какво ще кажат другите”
А тези “измервателни уреди” често не са особени точни. За измерване на активно и пасивно тегло аз лични използвам калиперометрия, Владо Недков използва биоимпеданс. Смятам скоро и аз да се възползвам от този метод и да експериментирам, съпоставяйки го с калиперометрията.
поздрави
24.12.09
09:28
И в този ред на мисли - аз казвам - МОЖЕ да сваляш мазнини и да качваш мускули ЕДНОВРЕМЕННО. Дори не е особено трудно. Аз лично съм изкарвал плочки на не един и двама, като в същото време личното им тегло се е покачвало.
поздрави :)
Аз съм на същото мнение.Бях на НВД,посвалих доста кг-ми.След това Въглехидратна ротация ориентирана към покачване,върнах си всичката изгубена маса от НВД,то без да съм омазнил,дори напротив,плочките взеха полека лека да се показват,защото ми се увеличи % на мускулната маса,заради мускулната памет и чистото качване.От няколко месеца съм на въглехидратна ротация и имам леко покачване на силата и масата,без да съм се омазнил видимо.Това е от опита ми,а не от някоя книга,какво можело и какво не можело...ами напоследък така популярния из форума СлинСане... при перфектно хранене дали не е възможно ,а ... ?В момента не бих се похвалил със същият ефект,тъй като не излизам от НВД,но си качвам чисто.Друг е въпросът,че става доста по-бавно,а повечето искат да качат много и то бързо,стават като мечоци и после голямото чистене,все едно ще ходят на състезание.8 месеца мечок и 3-4 месеца чист. :) правил съм го и на мен не ми допада :)Наистина обаче за сериозно покачване говорим и за сериозно омазняване(не става въпрос за начинаещ или,като мен излизане от НВД).Сериозно покачване без омазняване,вече или ген или стероиди,друг начин нема
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.12.09 09:37.
13.01.10
06:47
казано от Иван Шишманов на 23.12.09, 12:30:
Аз не отричам мнението ти по въпроса, но така и нестава ясно каква е тайната. Как така се качват мускули и се свалят мазнини едновременно, каква е причината. Тренировката ли е по специфична храненето ли ..добавките ли, или просто е естествен процес при някои хора.
казано от Лазар Радков на 23.12.09, 18:39:
Обещавам да подготвя подробна статия по въпроса :)
Като начало съм документирал един скорошен случай от практиката ми: Документиран случай: 7-10-13 кг свалени за съотвено 1-2-3 месеца
Подробна статия статия за BB-Team имам намерение да напиша по-нататък :)
поздрави