25.01.10
19:46
Днес си взех поръчката. На колета отвън пише само крайната цена без транспорт, вече вътре има лист с цените на всяка добавка и транспорта.
Би ли споделил какво поръча?
Храносмилателни ензими за десетина долара да пробвам.
25.01.10
19:48
уфф, не прочетох внимателно поста на Oranje. ;) Ясно значи! Пишат само сумата на продуктите БЕЗ транспорта на листа, залепен от външната страна на колета.
Мнението беше редактирано от magister_militum на 25.01.10 19:51.
Между другото от нетришъна може би е най-безопасно да се поръчва, от към ддс, защото и на мен на колета ми пишеше, че идва от Германия, тоест от ЕС.
25.01.10
20:43
За това има два варианта според мен.Единият е да имат складове и в други държари.Вторият вариант е, че съкращенията на България и Германия са съответно BG и GB тоест може да са се объркали и пратката първо да е отишла в Германия и сътоветно след това е да била препратена към България.От друга страна някой пък каза, че неговата е престигнала от Полша... :)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 25.01.10 20:44.
25.01.10
21:00
GB е Англия, не Германия, пък не се е чуло на някого да му е дошла оттам. Моята дойде от Полша, а не мисля, че там имат складове. Просто няма директни полети и ги пращат с прекачване явно.
П.П. Това, че е дошла от Германия, Англия или ако ще Ватикана не означава, че не пише, че е пратена от САЩ. Никой митничар няма да се заблуди от това, спокойно ;)
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 26.01.10 13:01.
Ами едва ли е второто, доста е вероятно да имат складове и в Европа, което може да е много хубаво, защото могат да се помолят да бъдат пратени от Европа, което прави проблема с ддс-то и митото решен. Трябва да се питат.
Те ако имаха складове в Европа мислиш ли, че щяха да се набутват всяка пратка по отделно да пращат от щатите със самолет :) Дори и някога да направят складове, в което силно се съмнявам цените ще са други защото трябва да си избият разходите ;)
И аз мисля като Конан , Мартин Томов какво искаш да кажеш , че колета ти ИДВА от Полша или ? Или то си пише , че са изпратени от САЩ и през Полша идват в БГ ?
25.01.10
23:57
Могат да кажат само тия дето са получили колетите.Наистина може и да са дошле с прекачване макар, че то така ако можеше да се заблуди митничар щеше да е много яко хех .. :)
26.01.10
06:58
И аз мисля като Конан , Мартин Томов какво искаш да кажеш , че колета ти ИДВА от Полша или ? Или то си пише , че са изпратени от САЩ и през Полша идват в БГ ?
Изобщо не пишеше нищо за Полша. На колета пише откъде е пратен - САЩ и за къде е пратен - България. Аз когато се интересувах по пощи и митници какво става с пратката ми разбрах, че идва от Полша от, така да се каже, малко вътрешна информация. Колета ти и целия свят да обиколи, тая си е, пише си САЩ.
Изобщо не пишеше нищо за Полша. На колета пише откъде е пратен - САЩ и за къде е пратен - България. Аз когато се интересувах по пощи и митници какво става с пратката ми разбрах, че идва от Полша от, така да се каже, малко вътрешна информация. Колета ти и целия свят да обиколи, тая си е, пише си САЩ.
Специално на мен на кашона не помня дали пишеше САЩ, но съм сигурен че имаше лепенка, че идва от Германия и на бележката, която ми пратиха от пощата също пишеше Германия.
26.01.10
09:51
Някой от вас, които са получили колетите от Германия и всички поръчвате от Нетришън не може ли някой да влезне да ги попита съпорта им дали пък случайно не са го направили те това ...хах знам, че зувчи малко фантастично, но след като няколко човека вече получават пратки така.Пък и според мен ще бъде доста полезно за темата да се знае повече по въпроса. ;)
Аз да ви попитам вие къде си мислите, че отива самолета, като тръгне от щатите? В Европа мисля, че имаше 2-3 места където кацат самолети от щатите. Едното място е Лондон, а другото за, което знам е Рим. Естествено, че пратките ще идват от страни от ЕС. Директен полет Америка-България няма все още пък и вероятно никога няма да има :)
Колко време трябва да се изчака за да се разбере че колета се е изгубил някъде. Приеха ми поръчката от нетришън на 12.01.2010 . Днес сме 1ви и още нямам известие в пощенската кутия. Звъннах на български пощи за да попитам дали мога да проверя дали имам колет на мое име, но те ми казаха че това трябва да го направя на място в пощенски център. Мисля утре да отида до най-близката поща. Вече си мисля че игорях с 100 лева
Мнението беше редактирано от Zidan на 01.02.10 09:09.
01.02.10
09:36
На митницата звъни, не в пощата. Даже и по някаква причина да стигне до пощата колета, преди това ще е минал през митница и там ще могат да ти кажат със сигурност дали е в България. Лошото на нетришън е, че не го пращат като препоръчана поща, а май като “малък пакет”, който е непроследим и единственото, което можеш да правиш, е да чакаш да ти кажат, че е дошъл.
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 01.02.10 09:37.
Преди малко говорих по телефона с жена от митницата. Та тя ми обясни че те не складирали колетите. Аз и казах че има голяма вероятност пратката да бъде задържана за да се плащат мита и данъци. Отговорът беше че дори да трябва да се плаща такса всичко било в ръцете на български пощи. Вече сериозно почвам да си се притеснявъм. Мисля си че пакета е стигнал до България, но поради ниските температури на пощальоните им е било прекалено студено да разнасят писма. и колета ми в момента седи някъде, но не знам къде
01.02.10
10:08
Не знам с кого си говорил, но за да стигне до пощата, колета трябва първо да мине през митница. Пратката ти е над 30лв, така че би трябвало да я спрат на митницата и да те викнат да си я освободиш оттам. Но щом касае българските митнически служби, няма нищо сигурно... Понякога все пак по неведоми причини освобождават пратките без да се плаща нищо и тогава трябва да чакаш да те викнат от пощата. И в двата случая обаче, това, което можеш да правиш, е да чакаш. Моята пристигна след месец и половина, прибързваш малко с притесненията :)
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 01.02.10 10:08.
При мен колета беше пристигнал в понеделник, а бележката ми доиде чак в четвъртък.Иначе колета ти ако е пристигнал би трябвало да е в пощата в колетното... при мен беше така.
зидан - на мен една пратка ми се забави с почти 2 месеца и накрая пристигна с печати от цял свят.
всички пратки от нетришъна са ми идвали от германия ... сигурно имат склад там ....
Нетришън нямат склад в Европа. Пратките ви идват от Европа, защото самолета не лети директно към България, а към някой от големите градове в Европа и след това пътува насам :)
Нали не очаквате че има директни самолети Нетришън—> София :) Всичкото карго се разпределя според графика на полетите и идва от различни места...
02.02.10
14:12
Zidan - споко... аз поръчах на 06.01 от Netrition и още нямам известие...
Повече ме притеснява поскъпването на долара... още 2-3 стотинки да се качи и отлитам в митото с поръчката....
Всички мои поръчки до момента са пристигали от Германия. До колкото разбрах самолета с пратките за европа каца там и след това се разпределят по дестинация. Доставките от нетришън винаги са ми идвали през Български Пощи и винаги са ми казвали че не минават митница(незнайно за мен защо). Даже последно ми казаха че тарифата с която ми пращат кулета е найскъпата, найбързата и найсигурната услуга с която разполага нашата поща!
някой разбра ли дали ЕОРИ -то е махнато,казаха ми че днес или утре се очаква да им дадат кочани на ръка и само да се изземва ддс-то на място,че пратката ми стои 2 седмици на митницата а ми трябва...
04.02.10
10:46
@Тони1 - вчера бях на митницата.
Доколкото разбрах, вече е опростена процедурата. Плаща се на място ДДС-то , на ръка на митническият/пощенският служител.
Точно за това говорех,мерси Алекс след малко се обличам и отивам да видим какво ще стане...
Сашо, за Русе ли говориш ? Първо беше ясно, че само за София стартира проекта, но не знам подробности ...
Ами във Варна работата пак е преебана за сега са им казали ,че няма да го махат ,днеска ми изкараха еорито за половин час,но беше голямо обикаляне и пак не можех да си взема пратката,защото не остана време да платя в банката ,утре ще е денят ,само се моля да не ми искат сертификати за добавките както ми намекнаха.................
И на мен в Агенция Митници ми споменаха за сертификат ... но накрая минах без сертификат .... за щастие , но не мисля че ще ти искат , не е нужно , те се продават и в България , така че ...
Вземах ги всичките неща ,излязоха точни хората и се заговорихме за добавките като цяло,но не излязох кой знае колко на далавера в сравнение с българските цени,заради ддс-то и таксите там,от цялата сума съм на далавера само с 50 лева, иначе щях да съм на 130+ при поръчка от 400 лева,които не си заслужаваха при всичкото ми изгубено време и разкарване...както и да е ,скоро ще направя нещо от ЕС да видим какъв ще ми е късмета този път :)
Ако направя поръчка малко над 30 лв - за около 26-27 долара и транспорт 15 , дали и на мен ще ми се направят така във Варна ?
Какво да ти се направят ? То в закона си го пише над 30 лева ддс + еори(такса тук ,такса там накрая 30 лева отгоре за деклараций и преводи) но това еори вече трябва да го махнат навсякъде не знам какво чакат...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 05.02.10 20:03.
Имах предвид за еори и дали ще искат сертификати ала бала ;) дано няма такива проблеми и да го махнат тва еори
06.02.10
01:53
Наистина с това ЕОРИ е голямо разиграване.Аз първия път не Юли 2009 като плащах мито и ддс, като че ли не помня нищо за ЕОРИ-та.Аз дори не знам всичко, което го пишеше в документите де, но до някъде като улеснят нас потребителите се улесняват и сами.
ПС- pachkata, не сме се чували скоро по Скайп, но се радвам, че след като помогнах до колкото можах за поръчката си се оправил и вече пиеш нещата. :)
incessantforce всичко е бомба , вече ги пия дори ;) мерси за всичко
Мнението беше редактирано от pachkata на 06.02.10 10:17.
07.02.10
02:56
Ее нямаш проблем.Аз пък благодаря на Господ, че почти изтрезнях ... :D
Айде лека вечер! ;) хаха
Ее нямаш проблем.Аз пък благодаря на Господ, че почти изтрезнях ... :D
Айде лека вечер! ;) хаха
//// Що не си ги водите тия разговори на ЛС?
Ето още един сайт и купон за него. www.iHerb.com . Имат супер много продукти, аз отдавна си поръчвам всички витамин, масла и тем подобни от там. Имат най-ниските цени и ти дават 10% отспъка за поръчка над 60$ и много евтина доставка. Сравнявал съм цените със всеки друг сайт и незнам как го правят но техните са винаги най-ниски. Супер са акуратни и бързи. Купона е LAG552 и е за 5$ отспъка.
Поздрави,
даНги