Днес дойдоха ЕкоГрийн витамини от USA, бяха 21 долара, помолих ги да напишат на кутията цената на артикула само и след 2 седмици пристигна в местния пощеснски клон. Доволен съм от нетришън. Тези дни ще поръчвам пак така Рибено масло, Акаи и мелатонин :)
И аз реших да направя проба с 1 малка поръчка от Netrition. Поръчах си витамини на Now за $12 и за седмица го получих в България.
12.02.10
08:32
Минаха 25 дни и още си чакам моята. Днес мисля да ходя до местния софииски клон, с надеждата просто бележката от пощата да не е стигнала още до мен :(
Искам да попитам , ако си поръчам gold standart 10lb bcaa 400cap от netrition и ако им кажа да напишат на доставката 20$ за да не плаштам ДДС.Да ли ще го направят и ако да ще се усъмнят на митницата ?
14.02.10
11:41
Митничарите не са малоумни...
Не са ,но и не всички пратки минават проверка ...риск печели риск губи,но по добре не...
20.02.10
23:08
e, кво 5кг хранителни добавки ще струват 20 долара ... успех
Еми може хората за толкова да са искали да му ги продадат.Все едно получава доста голям % отстъпка. :)
Аз им писах на netrition.com и те ми отговориха , че ще напишат на доставката 20$.
21.02.10
13:21
Те ще напишат 20$, ама ти ще гориш най-вероятно с акт за митническа измама и мито и ддс на реалната стойност, след като направят сверка колко струват продуктите.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.02.10 13:21.
02.03.10
09:12
И така - понеже обещах да се отбележа в темата, щом си получа пратката - ей ме на най-накрая!
Поръчката
Добавките си ги поръчах на 06.01.2010 от Netrition.com (едва днес си ги взех - причината за закъснението надолу). Обща стойност на добавките - $150, shipping - $55. Около 4 кг. тежина. Направих си труда да проверя колко бих платил, ако си поръчам същите неща от BG - малко над 600 BGN.
Закъснението
Пичовете от Netrition.com принтвайки ми адреса и закачайки го на чувала, резнали последната цифра от номера на улицата. Така вместо Ул. Еди-си-коя N 74, адреса станал Ул. Еди-си-коя N 7. Добре, че реших да отида до районната пощенска станция и контролно да проверя има ли нещо... Иначе колета е получен на далечния 17-ти Януари. Служителката в пощата ми каза, че отдавна е трябвало да го върнат обратно, но щели да направят още един опит да намерят получателя.
Защо в пощата, а не на митницата?
Принципно трябваше да платя ДДС, а не се знае и с високия долар дали нямаше да вляза и в митото, защото съм на границата на 150-те евро. Та обяснението е - колета е с адрес на изпращача Германия. BTW - вчера си писах с Netrition.com относно това дали имат някакво инфо за пратката и ми казаха следното (цитирам):
As you have selected International Airmail as your shipping method, your package will be delivered to you by your local postal service. The International Airmail service is provided by Deutsch Post who picks up the packages from our warehouse, processes the packages and puts them directly into the postal service of your country.
Cheers!
Мнението беше редактирано от Иван Котев на 02.03.10 09:15.
Аз миналата година юни месец си поръчах 2 кутии Fyre от Америка,като без да казвам нищо на кутията отвън пишеше Vitamins и че струват 9 долара и си ги взех от пощата.Дали и сега би минала една такава поръчка за да не се плаща ддс ?
Аз миналата година юни месец си поръчах 2 кутии Fyre от Америка,като без да казвам нищо на кутията отвън пишеше Vitamins и че струват 9 долара и си ги взех от пощата.Дали и сега би минала една такава поръчка за да не се плаща ддс ?
От netrition би трябвало да мине. Вече няколко човека казаха, че са им пристигнали пратките директно в пощата, и то след 01.01.2010г.
04.03.10
10:15
Фактура имаше ли вътре в пратката от Нетришън?Ако да и на нея ли пишеше германски адрес?
До колкото разбрах от това, което са ти отговорили нетришън за международни пратки ползват услугите на Германски Пощи, които пребират стоките от техният склад и затова като адрес на изпращача се пише Германски адрес.Ако пазиш бележката ще може ли да направиш един скрийн да видя принципно как изглежда..?
Другото за което се чудя е дали ако се праща пратката по Американски пощи ще може да се напише адрес на изпращача Германия.
То така си е доста оферта да си пише адрес на изпращача Германия, защото няма на митницата за какво да се хванат.Излиза, че пратката е от ЕС, което е просто супер. :)
В случая нещата ми бяха поръчани от ebay.com
Ами тогава, ако човека, който ти праща пратката напише gift може и да мине, но не мога да съм сигурен тъй като от както са новите промени не съм поръчвал от ebay.
Моята пратка престигна около 20 декември, но още си пазя фактурата и на нея пише Albany, NY. Естествено и аз съм ползвал International Airmail, но тогава не видях на бележките какво пише от къде идва пратката понеже не бяха влязли в сила новите разпоредби. Силно се съмнявам след Нова година да са почнали да пишат друго на фактурите пък и ми се струва леко незаконно. Въпреки това ако отвън на пратката пише, че изпращача е от Германия ще е супер и би трябвало да минава номера ;)
Мнението беше редактирано от Конан на 04.03.10 13:02.
04.03.10
19:04
Фактура имаше ли вътре в пратката от Нетришън?Ако да и на нея ли пишеше германски адрес?
Има си фактура и на нея си пише Netrition Inc., Albany NY. Няма немско на фактурата.
До колкото разбрах от това, което са ти отговорили нетришън за международни пратки ползват услугите на Германски Пощи, които пребират стоките от техният склад и затова като адрес на изпращача се пише Германски адрес.Ако пазиш бележката ще може ли да направиш един скрийн да видя принципно как изглежда..?
Така - значи обяснявам как дойде колета: в чувал от зебло завързан отгоре. На гърлото на чувала има три бележки/картончета:
- Една, на която пише само: Transbordement direct/Direct Transfer/Direktumladung
- Втора, на която е изписан моя адрес и име (това е на едно листче), което е лепнато на картонче, на коeто е изписано PRIORITAIRE/Deutsche Post/Frankfurt. На гърба на картончето е цитирана цената на колета в долари (без транспортните разходи) и пише NON-DOCS.
- Третата е вече от нашите пощи - чувал еди-кой-си, не-нам си кво.
Т.е. външно въобще не става ясно, че иде реч за добавки.
Като надникнеш в чувала вече е кашона, на който е прасната бележка с изпращач Netrition, Albany NY и SHIP TO са изписани моя адрес и име. В горен десен ъгъл пак е лепната бележка PRIORITAIRE/Deutsche Post/Frankfurt.
(Според мен) От Щатите пътува само кашона, а чувала (и остатъка от бележки) е от немските пощи.
Мнението беше редактирано от Иван Котев на 05.03.10 08:48.
04.03.10
22:10
Еми значи това си е много добра оферта.Трябва да го пробвам с А1 да видя дали ще стане.
Лошото е само някой да не се усъмни нещо да отвори кашона, но досега като съм поръчвал от Англия съм нямал такива проблеми.Смисъл, че като е от Евросъюза директно го пускат до вас без да му мислят много и да питат много какво е що е.
Мерси за изчерпателното инфо. ;)
А ако реша да си поръчам от нетришън за под 30 лв около 17 долара , не трябва да им пиша да не пишат парите за доставка която е 15 долара нали ? и също да попитам ще мине ли ако им кажа вместо 22 долара да кажем ако ми е поръчката да ми напишат , че е 20 долара :)
Мнението беше редактирано от hardrlz на 12.03.10 21:33.
25.03.10
20:48
Ето още един сайт и купон за него. www.iHerb.com . Имат супер много продукти, аз отдавна си поръчвам всички витамин, масла и тем подобни от там. Имат най-ниските цени и ти дават 10% отспъка за поръчка над 60$ и много евтина доставка. Сравнявал съм цените със всеки друг сайт и незнам как го правят но техните са винаги най-ниски. Супер са акуратни и бързи. Купона е LAG552 и е за 5$ отспъка.
Поздрави,
даНги
Направих една поръчка от www.iHerb.com, възползвайки се от любезно предоставения от ДаНги купон. За първи път ми се случва още в рамките на същия ден да ми изпратят продукта. След има-няма 3 часа, откакто направих поръчката, ме уведомиха, че е изпратена и си я взех от районния пощенски клон след 12 дни, защото все пак беше един продукт само ;o)
По-здрави
Мнението беше редактирано от magister_militum на 31.08.10 14:27.
Поръчах една кутия Адам за 20 долара, стискайте палци да нямам проблеми :)
днес си взех поръчката от нетришън - дойде за 13 дена и е на стойност 143$ с шипинга - дойде в пощата - никакви ядове с митница
Аз си поръчах Meltdown-а от Америка и на 7-10 ден си ме чакаше в пощата без никакви други такси ;)
Поръчах една кутия Адам за 20 долара, стискайте палци да нямам проблеми :)
и аз след колегата,поръчах една кутия АДАМ от iherb-a и след 1 седмица,получих бележка,че вече е в пощата и ме чака,взех си я-всичко е точно.С доставката ми излезе 24$ (20$ продукта + 4 $ доставка).
Аз ли не виждам нещо или в Netriton-a няма Intrabolic ?
Като цяло не предлагат марката Athletic Edge Nutrition, което наистина е загуба. Може би, ако им се пише и се прояви интерес към марката, може да заредят.
Аз ли не виждам нещо или в Netriton-a няма Intrabolic ?
Hello,
Thank you for writing.
Please go to our Web Site and click on contact us. Click on the
Product Selection Form and enter the items you would like to see
us carry.
Пишете и вие да го слагат че ми омръзна “сладинката” от purple-a ;)
23.04.10
14:40
Днес ми дойдоха поръчаните в началото на декември продукти от нетришън. Трябва да е някакъв рекорд това като време... Взех си го от пощата, пратката се водеше от Германия. Явно затова всички се разминават с мита и ДДС при поръчки от нетришън, просто се води, че пратката е от ЕС.
Честно казано от началото на годината (е предполагам и преди това си го е имало...) има претоварване с колети от Америка към Европа, в това число и България, тъй като на никой не му пука за получателите се получават такива неща, не знам дали си пускал да си следиш къде ти е пратката и да си писал, че вече не пристига много време та може за това да ти се е забавила толкоз, просто да е била “изгубена” нейде и да се е появила наскоро някъде... Подобно нещо се случи на 1 приятелка, пратиха и колета януари и вместо за ~месец колета и дойде началото на април след няколко жалби и писмо, че праката е загубена някъде и изведнъж дойде от нищото...
Мнението беше редактирано от Lenks на 23.04.10 14:52.
23.04.10
16:07
Януари-февруари им писах няколко пъти на нетришън дали мога да проследя къде е пратката, но понеже я пращат като писмо, не като колет и си пише, че е непроследима, казаха, че няма какво да се направи и очевидно проблема е в митницата. Бях се отказал да я чакам вече, мислейки, че някой на митницата си я е харесал. Не знам на какво се дължи забавянето, а и не ме интересува честно казано, понеже от тук ми излиза с някакви левчета по-скъпо и не си струва нервите и времето.
02.05.10
05:51
В крайна сметка опрости ли се процедурата за минаване през митницата, и таксува ли се ДДС за всяка пратка.
май никой поръчал от нетришън, не е имал ядове с митницата - всичко си идва в пощенския клон
02.05.10
07:37
Доколкото помня е опростена процедурата, но ДДС и евентуално мито си се плаща. А иначе от нетришън мисля, че на всички ни докарват поръчките в пощата е понеже ги пращат през Германия и се води, че пратката е от ЕС.
Mай не е за тук, но да питам. Ако спечела търг в ebay за добавка която струва 50$ да речем, а аз спечела търга за 15$, пак ли трябва да плащам мито и ДДС? И цената на доставката влиза ли в общата цена? Т.е. ако струва 15$ и имам 15$ примерно доставка, събират ли се или доставката си е съвсем отделна?
Добре, значи в крайна сметка, от нова година насам ДДС трябжца да си се плаща(поръчки над 30лв). Засега от поръчалите от netrition има ли някой, платил ДДС ?
А има по поръчали от a1suplements ? Там дали ще е същата работа с ДДС/Мито или просто в момента всичко е до късмет ?
//Искам да си поръчам 2 кутии HardFX, защото скоро няма да ги има в БГ, а те ще ми излязат около $90. От a1 сякаш ще ми излезе по-евтино, но ме притесняват сега тези истории с митницата и ако казвате, че от netrition досега никой не е имал проблем, по-добре хората да се ориентират натам.