Поръчки Online - USA - update 17.02.2011

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.12.10
16:53

За поръчка от iherb.com някой може ли да ми разясни как точно стават нещата по поръчката .. каква карта трябва, как мога да си я направя, някакви подробности по поръчката има ли .. и какво представлява шипинг-а ?

12.12.10
16:56

Всякаква дебитна/кредитна карта с пари в нея ;) Доставката е 4 $ по пощата. Вчера пуснах поръчка, ще драсна след седмица-две ъпдейт. Междувременно ако някой иска код за 5 $ намаление да свирка.

12.12.10
17:32

Еми то още няма ЛЦ-та така че ако напиши кода тук.. Аз се интересувам. :)

Мила

12.12.10
18:40

Ето код за 5% отстъпка от iherb - KOV482 , в нета има колкото искаш, този и аз съм го използвала.

16.12.10
01:10

казано от monlew на 06.12.10, 22:13:

Извинявам се за може би глупавият въпрос, но http://www.a1supplements.com/ дали пращат пратки до България.Имам желание да поръчам, но не ми е ясна процедурата и се чудя колко ли би излезнал шипинга до България за пратка с общо тегло около 700 гр ?

Братле пиши ми на Скайп- incessantforce да ти разесня за А1 нещата, защото тука във форума влизам доста рядко а и нещо си обърках акаунтите и сега съм се конектнал през фейсбук логина. :)

21.12.10
11:03

Доставката до България от A1supplements e 35$ и според мен няма смисъл. iHerb е по-добрият вариант.

21.12.10
13:51

hardrlz ... Kakво стана с твоята поръчка взе ли си я ?

Мила

22.12.10
14:31

казано от hardrlz на 09.12.10, 12:27:

Вече 14ти ден не ми идва поръчка от iherb едната ми поръчка пристигна , тя беше 2рата направих я 2 дена след първата , но първата още не е дошла и не знам  какво да правя вече .. къде да ходя да се разправям в пощата ли , e mail на iherb ли да пиша какво да правя  според вас ? и утре ако не дойде трябва да  предприема нещо

Какво стана, получи ли си пратката. И аз чакам вече 14 дена от iherb, ходих до пощата, но ми казаха, че нямам пратка.

22.12.10
15:11

Гледате новини, виждате какво става по летищата ;)

22.12.10
16:36

Mila Ch, първата ми поръчка от iHerb дойде за около 9-10 работни дни, колкото и дават самите хора от страницата за нормално до България. Отивайки да я взема в пощата (просто да проверя без да ми е дошла бележка) ми казаха, че нямат нищо за мен и да ида утре, след което аз се върнах вкъщи, където обаче установих, че пратката е донесена току що от пощальон. Изобщо координацията в родните пощи е на ниво ;)

Втората ми поръчка от iHerb дойде рекордно бързо. Едната седмица в четвъртък писаха, че са я пратили и на следващия четвъртък в 8 сутринта беше на вратата ми донесена от пощальона :-))) Има няма...5 работни дни...от САЩ... ;-) Явно обаче си е въпрос на късмет...

Мила

22.12.10
17:57

Знам, че понякога е въпрос на късмет. Миналата година по това време пуснах поръчка от нетришъна и я чаках около 25 дни, а втората ми поръчка дойде за 6 дни. Може би покрай празниците и най-вече лошото време е така.

Миналата година пуснах поръчка по това време и я чаках 5 месеца :) Дали е въпрос на късмет, дали на безхаберието в родните пощи резултатът в крайна сметка е, че никога не знаеш кога ще ти дойде поръчката... По това време на годината де, през останалото време ряко има проблеми.

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 22.12.10 21:55.

22.12.10
22:34

Да рефрешнем малко информацията около iHerb:
1. Забавянето с поръчките е напълно нормално предвид лудницата около празниците и затворените летища на запад!
2. Много от пратките през последните 30 дни отидоха на митницата, така че не е зле да проверите дали и вашата е там. Отново са налице закани, че вече всеки колет ще минава през митница, но това го имаше и маналата година. Както и да е, ако ви се наложи да си взимате нещата от там трябва да имате предвид, че ще се плаща ДДС за всяка поръчка над 30 лева + мито за такава над 150 евро. Отделно се заплащат 4лв за всяко кашонче. Задължително си носете разпечатка от самата поръчка за да не ви опарят с парите, защото често се е случвало.
3. Добавени марки през последните дни: Dymatize, Primaforce, Scivation, LG Sciences, Muscletech. В близките дни се очаква и Optimum Nutrition.
4. Year End Sale: Extra 10% Off Top 12 Best Selling Brands:
5. Код за $5 отстъпка с всяка първа поръчка - ROV312

Общо взето така стоят нещата :) Всеки си има глава на раменете и сам може да си прецени кое от къде ще му излезе по-изгодно.
”Който го е страх от мечки, не ходи в гората!” 8-)

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 10.03.11 16:34.

30.12.10
00:48

имам две дебитни карти: маестро на Райфайзен и виза електрон на Уникредит.
Мога ли с тях да поръчвам от iherb, защото в сайта не можах да намера списък с валидните карти

30.12.10
01:24

Някой може ли да ми обясни, къде е предимството на въпросния iHerb, при условие, че има излючително ограничен избор на спортни суплементи ?

Предимството е ако поръчваш дребни продукти до 3 либри и до 80 долара - тогава доставката е 4 долара. Относно ограничения избор - това е факт, но започнаха да се появяват доста от популярните марки и би трябвало до няколко месеца да ги има налични и продуктите на сносни цени. А и affiliate програмата им спомага за промотирането им :)

П.П. @The_scouser, с визата не би трябвало да има проблем.

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 30.12.10 01:37.

30.12.10
10:26

Съгласих се, даже ще направя една пробна поръчка.

Хайде още един код за намаление: ADI941 :)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 30.12.10 11:50.

От bodybuilding.com може ли да се поръчва, някой поръчвал ли е, намерих една тема за някакъв посредник buynowfromusa.com, само през него ли може да стане? В момента има някаква оферта за фрий шипинг за поръчки над 99$ в bodybuilding.com и затова питам дали ще може доставката да ти излезе без пари а да платиш само комисионната на тоя посредник 10% ? Или направо директно от сайта http://www.bodybuilding.com/store/help/countries.htm тука пише че с банков превод или western union можело обаче не знам точно какво и как трябва да стане, намам 18 години. Писах им имейл обаче не са ми отговорили от 2 часа...

02.01.11
07:31

Някой има ли представа до кога са валидни намаленията в иХерб?

казано от Мартин Диновски на 01.01.11, 23:04:

От bodybuilding.com може ли да се поръчва, някой поръчвал ли е, намерих една тема за някакъв посредник buynowfromusa.com, само през него ли може да стане? В момента има някаква оферта за фрий шипинг за поръчки над 99$ в bodybuilding.com и затова питам дали ще може доставката да ти излезе без пари а да платиш само комисионната на тоя посредник 10% ? Или направо директно от сайта http://www.bodybuilding.com/store/help/countries.htm тука пише че с банков превод или western union можело обаче не знам точно какво и как трябва да стане, намам 18 години. Писах им имейл обаче не са ми отговорили от 2 часа...

Ще ти отговорят до ден-два. Все пак доста хора им пишат на ден, не можеш да очакваш да ти отговорят до 2 часа... Аз преди около година и половина бях поръчвал оттам с дебитна карта, не стана понеже искаха да им пращам каква ли не информация за мен, за да удостоверя, че въпреки, че съм българин, не съм някакъж измамник... Изчакай да ти отговорят, може и да са променили политиката си в това отношение. Сподели и тук след това ако желаеш, мисля, че би било полезно. Според мен не си струва да се занимаваш с посредници...

@gips, това в iherb не са намаления, такива са си цените. И не са чак толкова ниски в края на краищата, предимството е практически безплатната доставка. Хайде и още един код за намаление да добавим към списъка - OMO096

02.01.11
18:56

казано от gips на 02.01.11, 07:31:

Някой има ли представа до кога са валидни намаленията в иХерб?

Намаленията бяха до 31.12.10 - 10% намаление на топ 12 най-продавани марки, сред които и NOW!

Код за $5 отстъпка при всяка първа поръчка - ROV312

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 10.03.11 16:36.

Ще ти отговорят до ден-два. Все пак доста хора им пишат на ден, не можеш да очакваш да ти отговорят до 2 часа... Аз преди около година и половина бях поръчвал оттам с дебитна карта, не стана понеже искаха да им пращам каква ли не информация за мен, за да удостоверя, че въпреки, че съм българин, не съм някакъж измамник... Изчакай да ти отговорят, може и да са променили политиката си в това отношение. Сподели и тук след това ако желаеш, мисля, че би било полезно. Според мен не си струва да се занимаваш с посредници...

Отговориха ми, казаха ми при поръчката да напиша произвлна страна и да им пиша имейл за да им кажа че тая поръчка е за БГ, да си получат парите и тогава щели да пуснат пратката. Само ме притеснява да не би тука да ми направят проблем митници ала бала понеже и протеини има, а те тежат:(

Не знам как пращат от bb.com, в смисъл от нетришън например пратките са със статут на писмо ако мога така да се изразя и минават метър. Дали и за bb.com стоят така нещата не знам, някой ако е поръчвал да каже. Ако не ти се бере страх, дай 20-30 лева отгоре и си вземи протеина оттук...

02.01.11
22:52

А цените на доставката от бб.ком доло горе как варират , някой има ли представа ?

В момента е безплатна :)

02.01.11
23:20

Здравейте пичове:)
Да ви питам сега ако поръчам от Iherb за колко време ще пристигне доставката доло горе : )

03.01.11
00:20

Средно за около 8-10 работни дни. Отново да повторя: през последния месец над 50% от пратките отиват на митница!

03.01.11
11:41

а като отиват на митница плаща ли се мито или ддс ако е до 80$
и zip code имат предвид 359 нали?

03.01.11
11:46

е сега ако поръчам и за 10 дена трябва да е тука нали : ) А за митницата какво става там..

03.01.11
11:49

“Както и да е, ако ви се наложи да си взимате нещата от там трябва да имате предвид, че ще се плаща ДДС за всяка поръчка над 30 лева + мито за такава над 150 евро. Отделно се заплащат 4лв за всяко кашонче. Задължително си носете разпечатка от самата поръчка за да не ви опарят с парите, защото често се е случвало. ”
Ники тази разпечатка от емайла ли си я вадиш? Сори за тъпите въпроси ама за първи път сам порачвам от САЩ

03.01.11
11:50

ДДС колко пари е

казано от Tihomir Grozev на 03.01.11, 11:46:

е сега ако поръчам и за 10 дена трябва да е тука нали : ) А за митницата какво става там..

Би трябвало, ама покрай празниците стават доста големи забавяния по вина на нашите служби. ДДС-то в нашата страна продължава да е 20%. Най-добре направи някоя малка поръчка за проба. Това “50% от поръчките отиват на митница” си звучи все едно е въпрос на изцяло на късмет. Ако все пак държиш на щатите, от нетришън не съм чул някой да са го викали на митница.

казано от Tihomir Grozev на 03.01.11, 11:50:

ДДС колко пари е

Ако питаш Google той ще ти каже колко е ДДС... Е, Мартин Томов развали магията.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.11 11:57.

03.01.11
12:03

martin дай си скайпа да те питам едни работи : )

А от бодибилдинг дали ще я спрат на митница?

Ами разрови се из темата да намериш някой, който евентуално е поръчвал оттам да ти каже със сигурност. Аз мога да кажа само за orbitnutrition - викат на митница, и за нетришън - досега не са го направили.

03.01.11
14:22

The_scouser, разпечатката я вадиш от e-mail-а, а на zip code пишеш пощенския код на твоя град, в случая 4000 май беше.
Няма значение от кой сайт поръчвате! Нетришън или Айхърб, все тая - идват от Америка, минават през Франкфурт и в БГ. Преди 2 седмици един приятел го извикаха за пръв път на митница за поръчка от Нетришън, така че е до късмет. Вярно, теглото беше внушително - 17кг, но все пак...
А за тези, които им е сефте и се притесняват, ще ги посъветвам да си направят една пробна малка поръчка до $20, включително с доставката, за да се разминат с митницата. Там някакви витаминчета или пък рибено масло и като ползвате кода за $5 отстъпка - бижу :) Ето го и него: ROV312 ;)

Мнението беше редактирано от Hикoлaй на 10.03.11 16:36.

Брат, сложи си кода в подписа, че да не се мориш да го пишеш във всеки пост ;)

03.01.11
17:53

Дае тос николай са насра (с извинение) да си промотира код-а ... ако искаш си нарпави една отделна тема със заглавие “най-добрия код за 5 долара отстъпка” нахален ставаш вече .. Иначе от бб.ком щом е над 100 долара безплатна доставката е мн добре дори и да се плати 20 процента ддс пак излиза на кирия доста според мен и си заслужава да се обърне внимание , а за да се избегне митницата поръчката трябва да е под 20 долата + доставката или тя не се включва към тази цена ?

Имам само 1 кратък и точен въпрос: Колко е максималното тегло и максималната стойност на пратка, за да може тя да премине без да я спрат на митница?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1