Свинско/Телешко в сладко-кисел сос.

28.12.09
13:31

Продукти: грамажа - според това колко порции - в моя случай 200гр. Днеска беше свинско, но става и с телешко, а и защо не пилешко.
свинско/телешко
200мл топла вода
1/2 голям лимон
2 мандарини
черен пипер
дафинов лист
сол по желание
30-50мл прясно мляко
универсална подправка за месо
скилидка чесън
магданоз

Приготвяне : Най-добре е да използвате тефлонов тиган, за да не се налага допълнителна мазнина. Изливате водата и слагате месото.
След като заври изстисквате лимона и мандарините и след 5-7 минути добавяте черният пипер, дафиновия лист и по желание солта.
След като добре заври и започне да се изпарява - добавете млякото(то трябва да е наистина малко 30-50мл, само и единствено да оцвети соса) и след 5 мин. добавяте бирата (по същата причина). След това нарязвате 1 голяма скилидка чесън и оставяте да се вари-пържи (и двата процеса станаха при мене :) ) докато е готово. Поставя се в по-дълбока чиния, за да има място и за соса и по желание се поръсва с пресен магданоз.

Мислих да сложа и снимка, но го изсипах в 1 паничка, която не е много фотогенична  :lol: и оставям на въображението ви как изглежда. Не е китайска рецепта за сладко-кисел сос, но на вкус определено е такова и е изключително вкусно!

28.12.09
17:21

Ще го пробвам тея дни и ще дам оценка :)

15.02.10
15:00

Аз използвах пилешко и много добре се получи,мерси за рецептата :)

15.02.10
20:34

казано от Mihail на 15.02.10, 15:00:

Аз използвах пилешко и много добре се получи,мерси за рецептата :)

;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1