28.12.09
13:31
Продукти: грамажа - според това колко порции - в моя случай 200гр. Днеска беше свинско, но става и с телешко, а и защо не пилешко.
свинско/телешко
200мл топла вода
1/2 голям лимон
2 мандарини
черен пипер
дафинов лист
сол по желание
30-50мл прясно мляко
универсална подправка за месо
скилидка чесън
магданоз
Приготвяне : Най-добре е да използвате тефлонов тиган, за да не се налага допълнителна мазнина. Изливате водата и слагате месото.
След като заври изстисквате лимона и мандарините и след 5-7 минути добавяте черният пипер, дафиновия лист и по желание солта.
След като добре заври и започне да се изпарява - добавете млякото(то трябва да е наистина малко 30-50мл, само и единствено да оцвети соса) и след 5 мин. добавяте бирата (по същата причина). След това нарязвате 1 голяма скилидка чесън и оставяте да се вари-пържи (и двата процеса станаха при мене :) ) докато е готово. Поставя се в по-дълбока чиния, за да има място и за соса и по желание се поръсва с пресен магданоз.
Мислих да сложа и снимка, но го изсипах в 1 паничка, която не е много фотогенична :lol: и оставям на въображението ви как изглежда. Не е китайска рецепта за сладко-кисел сос, но на вкус определено е такова и е изключително вкусно!