01.01.10
13:31
Здравейте, съфорумци!
Започвам с нов дневник през тази година най - вече заради необходимостта от прегледност.
Прелитам в 2010, изпълнена с ентусиазъм за една още по-добра визия през тази година, повече сила и силова издържливост. Съвсем накратко ще поясня, че новата година за мен ще започне със сваляне на 4-5 кг. и тренировки 3 пъти седмично. Няма да правя кардио - ходя на танци 1-2 пъти седмично. Два пъти седмично тренирам сутрин с треньор и преследвам съвсем различни цели с тези тренировки - усвояване на техниката на основните щангистки движения. Както споделих в дневника за 2009, тези тренировки ми носят голямо удоволствие. През уикенда имам и една моя тренировка, където общо взето гледам да компенсирам нетренираните през седмицата мускулни групи. Тренирам почти изцяло с многоставни упражнения.
Хранене - ще залагам на НВД, с особено внимание към мазнините. ВМ не ми понася заради малките количества храна, иначе е доста “вкусен” режим.
Цели:
- да върна % мазнини до 11 - и в тази връзка си пожелавам талия под 70 см;
- да кача работните кг на основните упражнения - тяга и клек. За тяга - 100 кг., за клек - 80 кг.;
- в края на годината да имам поне 5-6 чисти набирания подхват и поне 3-4 надхват;
- да се запозная по - отблизо с кросфит - вероятно от средата на тази година;
- до м. август да изглеждам по - добре (с повече мускул, по - изчистена) отколкото на снимките по - долу. Те са правени през м. септември 2009 и отразяват най - добрата ми форма за годината. За съжаление така и не си направих “фитнес” снимки през този период;
- бих се зарадвала на по - добър релеф на корема и на повече обем и плътност в глутеусите;
В тази връзка и малко уточнения. В момента, в който мина на НВД, работните ми кг ще паднат. Затова очаквам да започна да постигам целите, свързани със силовите постижения, на един по - късен етап, вероятно лятото. Основният ми проблем ще бъде тягата, и то основно заради хвата. В момента държа с надхват пряко сили за една серия 70 кг., а на 80 кг. започва да ми изпуска и смесения хват. Вероятно отначало ще правя тяга с кг до 70 и с повече повторения, с цел заздравяване на хвата. Иначе 100 кг. тяга ще остане в мечтите ми. А фитили не желая да ползвам.
Кросфит - свързан е с “обучението” ми по щанги. Докато не ги усвоя безрисково, няма да се пробвам. А иначе точно тази част от кросфит ме привлича, и то повече заради момента на съревнование със самия себе си. Не съм фен на комплексите със собствено тегло и подчертано аеробен характер. Засега поне.
Травми:
- започвам със старата травма - двустранна дискова херния. Не ми създава проблеми засега, старая се да съм безупречна с техниката на всички упражнения;
- болки в коленете - миналата година имах голям проблем с тях. Откакто обаче спрях кардиото и си оправих техниката на клек и напади, не съм се сещала за болки в коленете;
- болки в раменете - за съжаление съвсем актуален проблем. Болките са съчетани със слабост в раменния пояс, което е малко в противоречие със “щангистките ” тренировки. Честно казано, не зная начин да се оправят, така че просто внимавам и тренирам според моментното си състояние.
Ето и малко постижения, копирани от финала на стария ми дневник - те са работни, не са максове - обикновено за 3 х 5:
Мъртва тяга - 80 кг.;
Сумо тяга - 75 кг. - не съм я правила толкова често, иначе мисля, че е 1:1 с класическата;
Клек - 60 кг. - отдавна не съм опитвала повече, би трябвало да се справя със 65 поне;
Преден клек - 58 кг - правя го отскоро, но ми се струва, че е 1:1 с класическия;
Напади - 50 кг.;
Лежанка - почти не съм правила, за последно преди лятото на 2009 бях опитвала единични серии с 38 кг. Мисля, че 40 кг. сега няма да ми се опрат за три серии;
Скрипец надхват - 50 кг., но не в три серии;
Скрипец подхват - 60 кг., но в 2-3 х 3;
В тази връзка набирания не съм опитвала отдавна, иначе съм правила по 3-4 с подхват и по 2 с надхват. Предполагам, че моментните ми възможности са пак такива, най-много да съм добавила по още едно.
Пуш пул - 44 кг.;
Военна преса - 30 кг.;
Кофички - 3 х 5 с 5 кг. тежест; иначе ги правя в 4 х 6 със ст;
Ренегатско - 18,5 кг., иначе го работя с 12,5 и 15 кг.;
Обръщане - 2 х 5-6 с 40 кг.
ЕДИТ (27.02 и 28.02) :
Клек - 2 х 80 кг.;
Класическа мъртва тяга - 1 х 100 кг.
Ще се старая да ги подобрявам, затова е дневникът.
Както и през изминалата година, и през тази ще разчитам на вашите мнения и коментари. И критики, разбира се.
Пожелавам успех на вас и мен през 2010 г.!
Ето и снимките - наистина трябваше да си направя “фитнес” такива, но все пак мисля, че тези създават горе-долу вярна представа...През лятото на тази година се надявам на по - добри снимки : ))))
Темата беше редактирана от Инис на 30.12.10 23:17.
01.01.10
14:52
Честита ти нова година и нов дневник! Нека е спорна и късметлийска.
Бъди все така упорита в тренировките и постиженията ще дойдат неусетно!
Респектираш с целите които си заложила. Желая успех.
Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 01.01.10 14:54.
01.01.10
16:37
Ехееее....Инис,честито ново дневниче!
Желая ти постигане на целите-5-6 килограма се свалят лесно.А за постиженията ти думи нямам....никога не бих могла да ги стигна просто!
01.01.10
19:21
ЧНГ и честит дневник и от мен! :)
желая ти постигане на целите които си си поставила :) успех!
01.01.10
19:40
Четита Нова Година и честито ново дневниче!И другите преди мене са го казали -браво за изминатия нелек път и още повече мотивация,сили и нови постижения през 2010
Благодаря ви, хора!
Понеже заминавам, ще постна набързо днешната си тренировка:
1. Лежанка
2 х 8 с 20; 30 кг.;
3 х 5 с 40 кг. - никакъв проблем, можех да направя и още една серия. Още един- два пъти за затвърждаване и ще качвам;
2. Клек
3 х 5 със 60 кг.;
1 х 10 с 50 кг. -
И тук ми е време да качвам;
3. Ренегадско 3 х 5 с 15; 12,5; 12,5 в комбинация с
4. Обратни коремни с 8 кг. дъмбел - 3 х 10 - коремът ми става на сол от тая комбинация;
5. Скрипец надхват 3 х 5, 5, 4 с 50; 45; 50 кг. - последната серия ми беше трудна, затова оставих само четири повторения.
Времетраене: 50 мин.
Доволна съм много - сила колкото искаш, жалко, че бързах.
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Инис на 02.01.10 10:37.
А добър вечер,
те тия снимки не са от сега, те са окачени да ми напомнят как съм изглеждала преди. С тях ще се сравнявам през лятото.
А в момента имам + на всички обиколки с по 2-3 см., и отделно 4-5 кг. отгоре. Но е просто абсурд да се снимам така. Не че е зле, аз не се харесвам. Само от гледна точка на силата съм доволна - миналата година три серии на лежанката с 36 кг. ми костваха големи усилия, а онзи ден 40-те кг. изобщо не ги усетих, и то при положение, че има сигурно период от повече от половин година, в който не съм правила лежанка...
Напоследък не се храних много читаво, не си бях в София. Хапвах по някоя питка, по някой картоф, но в никакъв случай не съм прекалявала с калориите. Утре започвам сутринта с тренировка и добро, надявам се, хранене. Ще направя опит за ограничаване на въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Инис на 06.01.10 17:33.
Добър вечер,
днес е един що - годе добър ден в тренировъчно отношение.
12,30 - 1 пълнозърнест земел с масло, 1/2 италианско хлебче с маслини, пак с масло, 50 гр. овес с мед,чай и 1 банан - тия хлебчета...ама много са вкусни. Напоследък не мога да се откъсна от комбинацията хляб с масло.;
17,10 - 18,20 - тренировка
19,00 - 1 мандарина.
Още не съм вечеряла, но ще бъде свинско с още нещо. Ще допълня.
Тренировка:
Запалих се по това (от едноименната тема в раздел “Кросфит”):
“Valeria” - кросфитоподобен тест за силови атлети от Tim Henriques
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/test_your_metal_introducing_valeria
и реших да го пробвам. Бях с огромни резерви, но и с по-големи очаквания...Та ето и резултата:
1. Лег:
1 х 4 с 45 кг.;
3 х 4 с 40 кг.;
1 х 5 с 40 кг.;
2. Тяга:
4 х 4 с 80 кг.;
2 х 3 с 80 кг. - + 1 допълнително повторение заради смяната на хвата.;
3. Набирания - замених ги с набирания подхват - 15 бр. За съжаление ги правих по 2 и по 1, докато станат 15. Тук ми отиде най - много време;
4. Бицепсово сгъване:
1 х 2 с 25 кг.;
1 х 4 с 20 кг.;
5 х 3 с 20 кг.;
Общо време: 35 мин. За съжаление на бицепсовото нямах никаква сила, бях пред отказ през цялото време. Мисля, че опитът за Валерия се брои за неуспешен, но все пак влезе в тренировката ми днес.
Най - доволна останах от тягата - в серии по 4 бр. нямам никакъв проблем с нея. Всичко смесен хват. Лежанката също ме изненада приятно - 1 х 4 с 45 и после още серии на 40 кг., доволна съм. Там очаквах проблем и отказ, но всъщност 21-те повторения направих много бързо.
След тягата бях вече уморена. И все пак очаквах да направя 15-те набирания по-лесно. Мислех, че ще мога да ги направя поне по 2 в серия, за съжаление не можех! Започнах с 2, и после само по 1 - слаба работа.
И като стигнах до бицепсовото, след бицепсовите набирания, буквално нямах грам сила в ръцете. Сложих отначало 30 кг., които не успях да вдигна изобщо. Намалих на 25 кг. и усетих, че не мога да продължа след второто повторение. На 20 кг. ми беше трудно, но не невъзможно - направих 21-те повторения съвсем чисто....макар че на 20 кг. няма и какво да се чийтва...
Резултат от Валерия:
1. Лег - стойностите за very good са 0,75*BW или 48 кг. - при мен са 40 кг - падам на good;
2. Тяга - стойностите за very good са 1,5*BW или 84 кг. - при мен са 80 кг. - падам на good;
3. Набирания - търсят се 15 за very good, направих ги, но с подхват и с мъка;
4. Бицепсово сгъване - стойностите за very good са 0,4*BW или 25 кг. - при мен са 20 кг. - падам на good.
Разочарована съм от себе си. Но в най - добрия случай можех да се вмъкна на тягата за very good, но си мислех, че аз 21 повторения с 80 кг. досега не съм правила и се съмнявах, че ще ги направя с добра техника. Там обаче нямах проблем, можех да сложа и 85 кг.
Времето за теста е под 30 мин., аз имах нужда от 35. Вината е в набиранията. Ако бях направила само 5 набирания, щях да завърша навреме.
И продължих с:
5. Обратни коремни със 7 кг. дъмбел - 3 х 10;
6. Напади 3 х 5 с 50 кг. - тежаха си ми, но ги изкарах;
7. Обръщане 3 х 5, 5, 4 + 1 с 30; 35; 35 кг. - малко на майтап го направих, ей така за техника, а и защото се ядосах на слабия резултат при набиранията и бицепсовото. На третата серия обаче бях пред отказ и затова я накъсах на 4+1.
Като изключим Валерията, съм доволна от тренировката. Стана тежка.
Мнението беше редактирано от Инис на 10.01.10 13:16.
Така, вечерята беше:
21,30 - 200 гр. задушено зеле, 100 гр. наденица, 20 гр. сирене, 50 гр. извара, 7 маслини, 50-60 гр. маскарпоне.
Вода - над 4 л.
И още нещо днес в залата. След опита за Валерия, докато правех обратните преси, наблюдавах двама души, които правеха тяга. С еднаква, ужасна техника. Много ми се искаше да се включа още докато първият правеше тягата, но не се включих, защото той правеше със 70 кг., с колан и със смесен хват. Когато обаче и вторият се залепи за щангата, не се сдържах...и той отначало започна със 70 кг, но започна да качва и качи на 110. Краката му бяха в положение между римска и класическа тяга, нито приклекнал, нито изправен, гърбът му беше на дъга, не пускаше до долу, щангата беше далеч от краката му, а на всичко отгоре бързаше страшно - направо в аеробно темпо! Беше просто покъртително за гледане и страшно рисковано. И затова нацелих момента и го попитах каква тяга прави. А той каза, че не знае каква е тягата!!! На което аз му казах, че трябва да поработи много над техниката си, ако не иска да се контузи. И той отговори, че знае това, притесни се и изчезна.
Такова изпълнение не бях виждала отдавна. Аз го засичам този младеж в залата, ако трябва, пак ще говоря с него....направо беше самоубийствено изпълнение, основно с кръста.
И двамата с тази техника са типичен пример за уроци, научени от някой в залата, вероятно един и същ им е “преподавал” изпълнението на мъртвата тяга.
Ооп, добър вечер!
Храна:
09,00 - 1/2 хлебче с маслини и масло, 50 гр. овес с мед, чай, 50 гр. извара, 50 гр. маскарпоне, 50 гр. рикота - направо манджа с грозде;
14,00 - 200 гр. зеле с мааалко свинско, 2 биренки, 30 гр. кашкавал, 100 гр. извара (14 гр. мазнини)
ммм и се започна:
1 банан, 1 ябълка, 1 мандарина
100 гр. шоколадов фъстък
19,00 - 21,00 - танци
Бяха размазващи, повече от безумното ми кардио в началото на миналата година :lol:
Няма да вечерям - ще се науча да не ям боклуци.
Тъй...утре мисля да тренирам. На гърба, д-то, квадрицепсите, бицепсите!, трицепсите имам мускулна треска. Таз Валерия и нападите ме подредиха добре. А дано утре сутринта да съм по-добре, че мисля да правя клек със 65 кг., а ако продължи и утре тази зверски мускулна на д-то може и да не се пробвам. И ще ме е яд.
Лека.
Ахой,
вчера не тренирах. Досегът ми с Валерия + нападите ме беше поутрепал и имах здрава мускулна. Затова вчера си дадох свободно, но пък потренирах днес.
Тренировка:
1. Кофички - 4 х 6 - много сила, много нещо, ще слагам тежест;
2. Заден клек 3 х 5 със 65; 60; 60 кг. - ами можех и още със 65, но някак се уплаших...няма да бързам, ще качвам плавно - серия по серия;
3. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 4 х 6, след втората серия в суперсерия с
4. Преден клек 3 х 5 със 60; 55; 55 кг. - на третата серия бях буквално труп, зверска умора;
5. ФКТ 3 х 5 с лоста 20 кг. + 10; 7,5; 7,5 кг. в суперсерия с
6. Скрипец надхват 3 х 5 с 50; 45; 45 кг. - ако не беше в суперсерия, щях да направя поне още една серия на 50 кг. Нищо, следващият път. Имах намерение да ги направя по 4 серии, но наистина се уморих много, предмшниците ми щяха да гръмнат.
Доволна съм много.
Храната довечера, че от сутринта имам само един овес и някоя мандарина.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.10 22:50.
...и храната, докато не съм опустошила хладилника...
11,30 - 50 гр. овес, 100 гр. сирене, 1 с.л. мед, 150 мл. прясно мляко 3%, 1 банан;
2-3 мандарини
тренировка (по - горе) - ок. 70 мин.
1 портокал
18,30 - 200 гр. сготвено зеле, 200 гр. хамбурски, 30 гр. кашкавал, 30 гр. лютеница, 50 гр. сирене;
4 портокала
21,00 - 100 гр. сготвено зеле, 2 биренки, 30 гр. лютеница, 20 гр. кашкавал, 50 гр. рикота.
Вода - над 4 л.
Искрено се надявам да е това. Апетитът ми е на 6. Огладнявам за нула време. А след тренировката ми идваше да изям света...
Мнението беше редактирано от Инис на 10.01.10 19:19.
Супер кг, Инис - 65 клек, 60 преден клек. нцнцнц, аз скоро не мога да мечтая за това :)
Супер кг, Инис - 65 клек, 60 преден клек. нцнцнц, аз скоро не мога да мечтая за това :)
Лимче, мерси, ама....само защото не си опитала...ти си по-силна,
но аз се храня доволно, а ти я караш по-постничко;
а пък и цената, която платих (+ 5-6 кг. вече), не знам дали си струваше :lol: Кантарът вече минава 65 кг.
Щото бая съм се заоблила, вече съм тип арабска мечта, физиономията ми е кръгла, кръгла...: )))))
Храна днес:
08,30 - 50 гр. овес, 30 гр. сирене, 1 с.л. мед, 100 мл. прясно мляко;
1 банан;
14,00 - 2 филийки типов хляб, намазани с филаделфия; 100 гр. бахур; 20 гр. кашкавал, 1 лентичка филе, 200 мл. прясно мляко;
18,30 - 250 гр. сготвено зеле, 150 гр. наденица, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 100 гр. пача, 50 гр. рикота, 1 ябълка.
На мен “интуитивното” хранене ми се отразява с бързо качване, та ще влизам под режим, не ми работи интуицията нещо...:lol:
Водата ще стигне 3 л.
Надявам се да е това...
Здравейте и тази вечер,
06,30 - 50 гр. овес, 1 с.л. мед, 50 гр. извара, 100 мл. прясно мляко 3%;
тренировка
13,00 - 1 пилешка пържола от бут, 150 гр. зеле, 10 гр. кашкавал;
1/2 ябълка
18,15 - 200 гр. сготвено зеле, 150 гр. наденица, 20 гр. сирене, 100 гр. извара (14 гр. мзанини), 1 морков - ииии съм си гладна...приготвила съм си 1 ябълка, май ще я хапна...
Вода - ще стигне 4 л.
Тренировка:
Хммм
отбелязвам си 2-3 неща...
пул тру - разтяжки - изометричен клек (30; 60; 90 сек горе-долу)
обратни коремни със 7 кг. дъмбел - 3 х 10 - разтяжки;
преден клек 5 х 5 с 48; 53; 55; 53; 48 кг. - тъй ще да беше. Много ми върви да клякам напоследък. Днес, макар и с по - малки кг., ми беше по - трудно от предишната тренировка;
обръщане + изтласкване - опити с лоста и 2 успешни опита на 40 и 42 кг. - да не повярваш. Тук ми се струва, че рано или късно ще се науча;
изхвърляния - опити с лоста (цък, цък, има да се упражняявам :lol: - коленете влизат навътре, като карикатура съм) - разпъването на ластик за абдуктори - външни ротации с 2 кг.
Ами това май беше.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:26.
13.01.10
07:04
обръщане + изтласкване - опити с лоста и 2 успешни опита на 40 и 42 кг. -
брейй ,браво
обръщане + изтласкване - опити с лоста и 2 успешни опита на 40 и 42 кг. -
брейй ,браво
Хе, мерси, ама не знам дали споменах, че техниката ми не е от най - добрите...поне не паднах :)
13.01.10
08:58
Е пак се брои.Аз гледах едно клипче как се преби един човек от изхвърляне май беше...втрещих се от ужас,като си помислих да видя такова нещо на живо,камоли аз да съм под щангата
Е пак се брои.Аз гледах едно клипче как се преби един човек от изхвърляне май беше...втрещих се от ужас,като си помислих да видя такова нещо на живо,камоли аз да съм под щангата
Хмм, да не е било това клипче с лежанката - там си беше много опасно, но човекът е оживял все пак, ако не се лъжа...така или иначе трябва много да се внимава.
13.01.10
09:20
Хмм, да не е било това клипче с лежанката - там си беше много опасно, но човекът е оживял все пак, ако не се лъжа...така или иначе трябва много да се внимава.
не друго беше..човекът бързо се изправи и си замина ,явно не е било толкова сероозно
Ахой,
днес е танцувален, хубав ден.
09,30 - 2 филийки типов хляб, намазани с Филаделфия, 10 гр. кашкавал, 20 гр. филе някакво, 200 мл. прясно мляко, 1 киви
11,00 - 1 киви;
15,30 - 100 гр. царевична питка (страаашна беше), 100 гр. свинска шунка, 100 гр. извара, 100 гр. кисело мляко 2%, 20 гр. Филаделфия;
18,30 - 21,15 - танци, и в паузите - няколко дребни сладки :(
И къщи смуших една съвсееем дребна ябълка.
Мисля да не вечерям, прекалих с въглените днес. Ако съвсем ми пристърже, ще хапна от мазната извара 100 гр. и толкова....
Още не мога да се откъсна съвсем от въглените. Другия месец ще взема Файър и ще увелича леееко кардиото, т.е. ще вкарам кардио в неделната тренировка. А мисля да опитам и тае бо. Днес говорих с една позната, която ходи на тае бо в понеделник - близо е до вкъщи - и ако не този, следващия понеделник мисля да се пробвам. Ще е забавно. Да видим толкова ли е пък уморително.
При такава схема ще имам три силови тренировки седмично (едната с кардио), 2 пъти танци и 1 път тае бо, т.е. шест дни от седем ще реализирам някакво движение. Заедно с Файъра и липсата на апетит за 1 месец трябва да сваля 3-5 кг без проблем...
Ще видим, де. Те, моите сметки и планове са ОК, ама кръчмарят какво ще каже :lol:
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.01.10 20:13.
и нямаше ли проблеми със ставите - колене, глезени?
Тае-бото ги размазва. Аз съм страхотен фен, но много ме болят коленете от него...Е, вярно, че аз си и тежа повечко :)
и нямаше ли проблеми със ставите - колене, глезени?
Тае-бото ги размазва. Аз съм страхотен фен, но много ме болят коленете от него...Е, вярно, че аз си и тежа повечко :)
Мдааа, по принцип имам с коленете, макар за момента раменете да са ми най - голямата болка. То по - скоро ще пробвам тае бото, може и да не ме впечатли, а и повече от веднъж седмично няма да ходя.
Днес се измерих с дрехи и обувки - 66 и нещо кг. И аз си тежа повечко :)
Тренировка:
ммм, неясна, но пък общата умора след нея е голяма.
Правихме малко ратяжки всякакви, висях малко тук и там, изправях се на ръце под 90 градуса и до стената - хич ме няма с тия работи.
Изометричен клек - 30; 55; 90 сек. - тежко...
Обратни коремни със 7,5 кг - 3 х 10 трябваше да са, но в едната серия май бяха 9;
Пуш преса с 30 кг. - 3 х 10; 8; 8 - тук съм точно толкова зле, колкото и при изхвърлянията. Коленете ми влизат навътре, а и след изпълненията със стойките, раменете ми бяха уморени. За болене не ме болят, но се уморяват бързо и внезапно. А и пуш пресата ми странно прилича на военна преса...
Малко извърляния с оувърхед клек с 15-тина кг.;
Пул тру + външни ротации с 2 кг. - 3 х 10.
Това беше. Храната довечера, че като гледам с какъв апетит съм. Закусвах, тренирах и излязох от тренировката, озверяла от глад...
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 08:21.
Мдааа, храната:
06,30 - 50 гр. овес, 50 гр. сирене и малко захар - свърши ми меда, бързах, а неподсладен овес не мога да ям. И докато се сетя за подсладител, бях изсипала захарта - няколко грама;
тренировка - по-горе
10,00 - 100 гр. извара, 200 гр. кисело мляко 2 %, 50 гр. царевична питка, 20 гр. филаделфия, 50 гр. шунка;
15,30 - 2 филийки ръжен хляб с филадефия, 50 гр. извара, 100 гр. кисело мляко 2%, 100 гр. шунка;
19,00 - 200 гр. сготвено зеле, 20 гр. сирене, 20 гр. гауда, 50 гр. кисело мляко 0,1%, 50 гр. рикота, 50 гр. сметана, 4 големи маслини.
Вода - ок 3 л., но ще стане 4.
Танци и кофти храна.
09,30 - 1 кашкавалка - краката сами ме заведоха, хем се проклетисвах, хем я купих и изядох;
14,00 - 1 пилешка от бут, 1/2 свинска, 150 гр. зеле;
18,00 - 1 пълнозернеста багета + 1 пълнозърнест земел, намазани с много масло - и тук се проклетисвах;
танци
Няма да вечерям. Най - много да бодна малко извара. В хладилника се мотат ябълки, мандарини и кивита, нищо чудно да сгъна някое.
ЕДИТ в 23,00 - 50 гр. извара, 100 гр. кисело мляко 0,1%, 50 гр. сметана, 50 г. рикота, 1 мандарина, 1 киви.
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 16.01.10 00:27.
15.01.10
21:54
хлебец :)
inis9, kакво са земел и багета?
хлебец :)
За жалост....но пък са страшни :lol:
П.П. Файърче, такъв смях ме разтресе, като прочетох как лукаво си го написала :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 16.01.10 00:28.
Храна - повече от зле.
10,00 - 2 земела с масло, 100 мл. прясно мляко;
15,00 - пица с типов блат;
Тренировка:
1. Кофички 2 х 6; 2 х 8;
2. Сумо тяга 5 х 5 със 70 кг. надхват! Супер, хватът държи, макар че на някои повторения оставях щангата, за да го намествам - но това си е ОК. Другия път класическа със 75 кг., пак с надхват. Ще заякне, няма къде да ходи;
3. Ренегатско 2 х 5; 2 х 6 с 12,5 кг.;
4. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 4 х 6;
5. Обръщане + изтласкване с 30 кг. - 3 х 5;
Кардио - пътека 31 мин. Осн. скорост - 9, спринтове 30; 40; 50; 60 ; 80 сек. Правих ги през няколко минути. Издържливостта ми е на ниво, доволна съм. И накрая малко куул даун.
Вечерята ще я добавя. Мислех да я пропусна, но съм озверяла от глад.
ЕДИТ в 22,00 - 150 гр. домашен суджук, 20 гр. сирене, 50 гр. сметана, 50 гр. рикота, 1 ябълка, 1 мандарина, 2 кивита.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.01.10 21:04.
Инис,кофичките са адски трудно нещо поне за мен,а ти как успя да правиш по 6 и 8,направо незнам.
Досега търсих за тягата.Сумо тяга незнаех че има и още повече как се прави,но пак с гугъла се оправих.Прочетох,че е за седалище и крака и сигурно ще е хубаво упражнение.
Инис,кофичките са адски трудно нещо поне за мен,а ти как успя да правиш по 6 и 8,направо незнам.
Досега търсих за тягата.Сумо тяга незнаех че има и още повече как се прави,но пак с гугъла се оправих.Прочетох,че е за седалище и крака и сигурно ще е хубаво упражнение.
http://www.bb-team.org/exercise/1197/ - обяснение за тягата и сумо тягата;
http://www.youtube.com/watch?v=z5SXCA9SEY8 - сумо тяга - но тази кака много бърза според мен;
http://www.youtube.com/watch?v=QSMlFsgqY1Y&NR=1 - още една кака със сумо, ама главата й ще се откачи по трасето, иначе ми допада;
http://www.youtube.com/watch?v=zrQnJKoG6pA&feature=related - пак сумо;
http://www.youtube.com/watch?v=8-O_MT72rck&feature=related - инструкции за класическа тяга;
http://www.youtube.com/watch?v=03o918xKKmY - класическа тяга (Петко К).
Значи, аз правя сумото вместо напади, защото я усещам много добре в глутеусите и бедрата. Ако правиш класическа, няма да е проблем да научиш и тази. Много е добра : )
Кофичките, Анджи - за съжаление нямам никаква заслуга. Още когато започнах първите си фитнес тренировки през 2007, можех да правя по 1-2 и за няколко месеца започнах да правя по 5-6. Сега са ми много по-лесни от тогава. Правилната комбинация е гърди + трицепс и покоряваш лежанка, лицеви и кофички.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.01.10 18:47.
Отново благодаря за посробните разяснения.Радвам се,че си усвоила техниката на кофичките и се справяш доста добре,аз съм много надъхана на набиранията и вече правя 4 ама пускам до долу и вдигам до горе.Ако правя някакви половинки може и повече да направя.Много се кефя на жените които могат кофички и набирания,радва ме просто.А сега като гледах линковете които си пуснала попаднах на това http://www.youtube.com/watch?v=qo2hF5S0a8o&feature=channel . Много готина мадама.ЕЕ как да пусна линк неможах да схвана.Абе аборигенска работа.
Петко К - така линка става ли? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.01.10 20:47.
Отново благодаря за посробните разяснения.Радвам се,че си усвоила техниката на кофичките и се справяш доста добре,аз съм много надъхана на набиранията и вече правя 4 ама пускам до долу и вдигам до горе.Ако правя някакви половинки може и повече да направя.Много се кефя на жените които могат кофички и набирания,радва ме просто.А сега като гледах линковете които си пуснала попаднах на това http://www.youtube.com/watch?v=qo2hF5S0a8o&feature=channel .Много готина мадама.ЕЕ как да пусна линк неможах да схвана.Абе аборигенска работа.
За нищо, Анджи :)
За линка - става, като има пауза преди и след него.
http://www.youtube.com/watch?v=N1CulITc2Ro - твоята не е лоша, но и тази не се дава! :lol:
Само като й гледам работните кг и ми се завива свят...и се набира, с надхват при това :lol:
И аз бях много надъхана за набиранията, ама остарях ли, кво ли и вече не са ми толкова зор...сигурно, защото с нито един метод не бях достатъчно упорита, за да проработи и да кача бройки.
Малко офф, че вчера забравих да го напиша:
Вчера пак се изживях като голям разбирач, съвсем скоро ще ме изхвърлят от залата, ако продължавам в същия дух. Ами видях едно момче да прави тяга, гледах, чудих се, пък накрая го заговорих, обяснявахме се кое как и защо се прави, издемонстрирах 2-3 повторения на 70 кг. с надхват - и това към края на моята тренировка - никакъв проблем след сумото по повода. То това хубаво, след разговора той поизправи гърба, започна по - контролирано да спуска, макар че имаше още какво да се желае.
Ужасът настъпи, когато започнах да си правя кардиото, а стойката е точно срещу пътеката. И дойде друго момче, което правеше тяга с котешки гръб, не, не с котешки, още по - извит....Идваше ми да изскоча от пътеката и да му издърпам щангата от ръцете... В тази зала не съм засичала никой досега с добра техника на тяга или клек. Затраях си - той направи 2-3 серии с малки кг. и спря. А и не мога да обикалям всички и да им давам акъли...и това не е добре. А мен чисто по човешки ми е жал за хората и кръстовете им - аз съм особено чувствителна на тая тема. :lol:
П.П. Храната днес е буламач, така че ще я пропусна. Такива менюта никой не иска да чете.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.01.10 21:07.
И аз в събота сутринта като тренирах дойдоха 2 момчета.Едното сега ще показва на другото как да кляка на машината.Първото го виждам от скоро в залата,то нищо не знае,а и ученик си води.Накара момчето да кляка първата серия само с лоста и той един клек мале мале и на втората серия му сложи 2х20 и онова милото наляво, надясно залюлява се ужас направо и тоя с гордост му вика споко бе ще свикнеш.Незнам това момче как не се контузи,но не ми беше удобно да му кажа нещо,все пак имаме инструктор,който само се пощи някъде.Ей така стават травмите и много бързо излизат от залата за дълго време едва дошли.
П.П-тя твойта сложи мойта в малкия си джоб.Много се изкефих,много яка,малее с какви килограми работи това момиче не е истина.
Мнението беше редактирано от Angella на 17.01.10 23:05.
Това като си го представих...сигурно и с олюляването се свиква. :lol: По - лошото е като изкарат 2-3 месеца в залата и почнат да качват сериозно кг и вече са със самочувствие на истински профита, а чийтват даже бицепсовото сгъване, без да знаят - тогава идват и контузиите. Като един, на който му казах, че техниката му на тяга е лоша, а той рече:”Знам!”, сякаш това обяснява нещата и го пази от контузия. Ами вземи мерки, бе, пич, като знаеш! Той поне знае, а тия, дето не знаят, пък носът им е вирнат до небесата?!
Тя, лошата техника, се разлива като вълна из залите. Като влезе някой с 45 см бицепс, хвърли 2-3 дъмбела на земята и всички ще се изпотрепят да го разпитват и да го копират. И после учат другите как се тренира.....грешно.
За какво ги слагат тия инструктори в залите, хич не е ясно.
Гледах оня ден един, който гребеше с 80 кг. На самото гребане си беше ок, но как ги вдигна от земята..леле, леле.
Мацката - тя май не е чиста, но все пак заслужава адмирации. И аз много я харесвам : )
Ахой,
вчерашния ден заминава като много други в кошчето по отношение на храната. Всичко беше добре, докато вечерта не се озовах в една пицария, където сгънах една пица с малка бира. И после не мога да огладнея.
Днес тренировка:
пул тру 3 х 10 + планково ренегатско 3 х 5;
преден клек 3 х 3, 3, 6 с 50; 55; 60 кг. - мисля, че лостът беше 20-ката, а не 18 кг. Последната серия трябваше да е до отказ, но аз така сгънах коленете навътре, че се “отказах” доброволно;
обратни коремни със 6 кг. дъмбел 3 х 10; 9; 9 + ходене настрани с ластик за абдуктори;
изометричен клек 3 х 30; 60; 90 сек. + разтяжки - определено ми беше по - лесно от миналия път с клека;
изхвърляне - няколко с лоста и няколко на 30 кг., накрая бях пред отказ с раменете, а техниката ми е за кошчето. Не ми се удава и това е - коленете са все навътре, не отскачам достатъчно - все едно ми липсва сила и така...Ама хайде, ще стане някой ден;
малко подскоци от място на следващо и през едно стъпало - целта е да не гъна коленете навътре, но бая има да подскачам;
външни ротации с 2 кг. - 3 х 10.
Имах по-малко сила, особено се учудих на предния клек. Днес не закусвах обаче. Нищо, ще видя на неделната тренировка как ще е, тогава ще правя сигурно заден + преден клек.
След тренировката хапнах 200 гр. кисело мляко, 100 гр. извара, 50 гр. филе.
Храната после ще я допълня, т.е. надявам се да е достатъчно добра.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:25.
След тренировката хапнах 200 гр. кисело мляко, 100 гр. извара, 50 гр. филе.
Храната после ще я допълня, т.е. надявам се да е достатъчно добра.
...ми не е достатъчно, но пък и не е толкова зле
тренировка - по - горе;
09,30 - 200 гр. кисело мляко, 100 гр. извара, 50 гр. филе;
14,00 - 1 малко бутер кроасанче с масло, 1 пилешко бутче, 100 гр. салата син домат, 100 гр. краставица, 150 гр. домат;
20,30 - 150 гр. суджук, 3 големи маслини, 20 гр. сирене, 20 гр. филе, 10 гр. хляб - 2 хапки т.е...
Ако огладнея пак, ще ям малко салата айсберг с извара и сметана. И ще едитна.
Абе аз снощи не огладнях, но днес...много кофти меню, не знам какво ми става, нямам желание да ям нормална храна, само боклуци ми се ядат...а аз като искам нещо, обикновено полагам усилия, така че резултатът е налице :lol:
10,00 - баничка, кексче, 1 кисело мляко 3,6%;
За целия работен ден - около 200 гр. бисквити със слънчоглед;
17,00 - 1 пилешка от бут, 1 пилешко шишче, 100 гр. салата син домат с нещо си, 200 гр. салата зеле, 20 гр. типов хляб.
Вечерта танци, и в паузите 2-3 сладки.
Мисля да не вечерям, но ако много огладнея, ще хапна салата айсберг и сметана.
Утре тренировка.