казано от гаги на 24.03.10, 11:34:
Леле защо толкова малко калории-1400 :gulp: Няма да имаш сила за тренировките.
Хи, ми аз обикновено ги надскачам, това е просто ориентир..като се целя в тях, ще държа калориите под 1800 :lol:
На мен не може да ми се вярва хихи
казано от inis9 на 24.03.10, 12:19:
казано от гаги на 24.03.10, 11:34:
Леле защо толкова малко калории-1400 :gulp: Няма да имаш сила за тренировките.
Хи, ми аз обикновено ги надскачам, това е просто ориентир..като се целя в тях, ще държа калориите под 1800 :lol:
На мен не може да ми се вярва хихи
Абе Инис, що трябва да се мъчиш на НВД като ти е писнало. Пък и на ниски калории...Просто не яж боклуци и си бухай филиите с масло. не ти се отразяват никак зле.Какво по-хубаво от това???
Ми да и аз това казвам....изглеждаш супер,чувстваш се добре,защо да нарушаваш хармонията?
казано от гаги на 24.03.10, 17:59:
Ми да и аз това казвам....изглеждаш супер,чувстваш се добре,защо да нарушаваш хармонията?
x2
според мен тези калории определено ще са ти малко, та ти имаш такива сериозни тренировки, а и танците..не се мъчи така, няма нужда..
Хей, девойки, мерси, ама...абе с дрехи не е толкова зле положението, но без тях хич не изглеждам добре. Иначе не ми се оставят филийките с масло никак : )))))
Първи стъпки във влизането в час:
10,00 - 100 гр. извара, 50 гр. катък, 100 гр. кисело мляко 2%;
13,00 - 1 пилешка пържола от бут, 200 гр. зеле, 1/2 авокадо с 20 гр. синьо сирене;
17,00 - 20 гр. сурови бадеми;
18,00 - 200 гр. готвено зеле с пилешко;
- танци - по време на танците 3-4 дребни сладки;
21,30 - 3 бишкоти.
Вода - ок. 4 л.
Защо ми трябваха бишкотите не знам, валят се наоколо и аз от дума на дума....:lol:
Уж реших да не ям много през деня и да си хапвам вечер, а днес доста съм си хапнала. Но е нискокалорично, като изключим авокадото и синьото сирене.
Репетицията - никаква издържливост, лесна уморяемост, накрая плетях краката, даже от началото плетях краката. Мъка 2,5 часа...По едно време усетих как за част от секундата щях да стъпя накриво при един подскок с цялата си тежест и допускам, че щях да си счупя глезена...размина ми се, някак успях да стъпя правилно. Само дето се уплаших.
Уф, още малко...
Утре тренировка.
Днес тренировка:
1. Набирания с подхват 5 х 2, в последните 2 серии вторите повторения асистирани;
разтяжки
2. Оувърхед клек 4 х 5 с 20; 30; 35; 32,5 кг.;
3. Външни ротации с 4 кг. 3 х 10 измежду останалите упражнения;
4. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10;
5. Обръщане:
1 х 4 с 48 кг. - мъка, отказ на петото повторение. Нещо с техниката не се спогодихме;
2 х 5 с 38 кг. - тук се вработих и потръгнаха нещата;
Малко изтласкване с 20 кг за техника;
6. Набирания подхват 3 х 1, последното асистирано.
Храната довечера.
Мнението беше редактирано от Инис на 25.03.10 11:36.
Абе, Инис, отдавна си мисля да те питам за тия обратни коремни преси и забравям...
Крайната цел е да започнеш да ги правиш без тежест ли?
Аз ги правя без никаква тежест в ръцете...не изпитвам, каквато и да е нужда да се държа за нещо... Мога да си кръстосам ръцете пред мен и все ще ми е едно и също... В същото време съм убедена, че ги правя без засилка, просто защото ги правя ужасно бавно... И пак не са ми особено предизивикателство....
Някакво тънкост друга има ли? Честно се чудя дали аз не си ги улеснявам по някакъв начин...
П.П. Поздравления за прогреса с набиранията ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 25.03.10 12:06.
Ами, да, Лим, това е целта. Щом ги правиш без тежест, значи имаш дооооста здрав корем, аз евентуално бих могла да направя 2-3 общо без тежест.
http://www.youtube.com/watch?v=vv6jGrvRmgc&feature=player_embedded
За ей такива става въпрос.
Ами ab wheel с цяло тяло ще ти осигури нужното предизвикателство. Аз опитах веднъж и ахаха да се задържа и се пльоснах по брадичка : )))))
Нямам прогрес с набиранията за жалост. В най - добрите си времена правех по 3-4 с подхват, той ми е и най - лесен.
Мнението беше редактирано от Инис на 25.03.10 12:52.
Хм, не ги правя съвсем така.
Започвам движението от по-рано, т.е. краката ми не са прибрани толкова към корема, а са по-скоро перпендикулярни на земята, свити силно в коляното в контрашпиц, за да не мога да засилвам...
Ще пробвам и със съвсем прибрани крака....
Колелце изправена..хм...не благодаря...не съм достатъчно здрава за това - не успявам да завърша повторение, защот ме удря силно в кръста (т.е. не ми е достатъчно як корема) и спирам движението. С кръстовете трябва да се внимава, особено като предупреждават сами :)
Мерси, Инис :)
П.П. Как да нямаш прогрес в набиранията? Нали правиш 2 с надхват вече...допреди месец-два и едно не можеше да направиш...
Аз можех да правя 5-6 с подхват, когато най-после успях да си направя 1то набиране с надхват... При подхвата бицепса мноооого помага....
Ммм, Лимче, нямам 2 набирания с надхват, но ще го приема за стимул : )))))) Виж, с подхват и с неутрален - да. Там помага бицепсът я, аз заради него съм в състояние да се набера, гърбът никаква работа не върши, само ме ядосва : ))
Меню:
-тренировка (по-горе);
10,30 - 100 гр. извара, 200 гр. кисело мляко, 20 гр. масло;
В течение на деня: 50 гр. сурови бадеми, 20 гр. синьо сирене, 4 маслини;
21,00 - 200 гр. зеле с пилешко, 100 гр. извара.
Вода: над 4 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 25.03.10 20:08.
25.03.10
21:53
казано от inis9 на 25.03.10, 19:46:
Меню:
-тренировка (по-горе);
10,30 - 100 гр. извара, 200 гр. кисело мляко, 20 гр. масло;
В течение на деня: 50 гр. сурови бадеми, 20 гр. синьо сирене, 4 маслини;
21,00 - 200 гр. зеле с пилешко, 100 гр. извара.Вода: над 4 л.
Яж така (като аскет) и скоро ще правиш набирания без хват, с кръстосани крака :D :lol:
@KETLOT,
чудих се много каква е тая стойка, да не би ръцете да са кръстосани?! :lol:
Днес - ПРЕнатоварен ден, все едно два работни в един. Имах ангажимент вечерта, отложих го, понеже се чувствах парцал и главата ме болеше. Тръгнах си по-късно от работа; за капак софиянци тъкмо си пътуваха към родните места и движението беше....мислех да ходя на танци, но...просто се прибрах вкъщи. И без това цял ден ми се вие свят, кръвното ми беше ниско целия ден май. Уморена съм. Абе, старост-нерадост. :lol:
И всичко това в петък....
Храна:
10,00 - 100 гр. извара, 30 гр. овче сирене, 30 гр. филаделфия;
В течение на деня: 60-70 гр. суров бадем, 5 маслини, 20 гр. синьо сирене;
19,15 - 2 яйца с лук и свинска мас, 200 гр. боб от консерва (домашна), 2 хапки извара, 5 кисели краставички.
Доооста добра вечеря. В интерес на истината бях гладна цял ден.
Вода: ще стигне - 3 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 26.03.10 18:09.
26.03.10
19:02
казано от inis9 на 26.03.10, 18:08:
@KETLOT,
чудих се много каква е тая стойка, да не би ръцете да са кръстосани?! :lol:
Аз така си го представям набирането без хват с кръстосани крака :
(само един лост под брадичката липсва :D )
(edit :от KETLOT е поста :D )
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 26.03.10 21:22.
Уф, аз пък се стресирах, защото си представих едни набирания към висините с кръстосани ръце. Мрачна прогноза, общо взето, :lol: затова днес голямо ядене падна...
Храна:
10,00 - 50 гр. суров бадем;
13,00 - “Песто” - картофи с доматен сос, кашкавал, кисели краставички, шунка - ок. 500-600 гр.;
18,00 - 1 мъъъъничък еклер;
тренировка;
21,00 - 20 гр. шунка, 20 гр. сирене, 1 домат, 100 гр. краставица, 50 гр. руска салата, 4 маслини, зеленчукова супа.
Вода - над 4 л.
Тренировка:
1. Тяга - смесен хват:
4 х 3 с 85 кг. - тежи си ми, още няколко пъти ще я правя на тройки, после петици;
2 х 5 със 75 кг. - леко беше доста след тройките, чак се учудих;
2. Обръщане - без оставяне на щангата на земята:
1 х 5 с 40 кг.;
2 х 2 с 50 кг. - трудно, бързо се уморявам. Тук може би трябваше да правя единици, а не да ги мъча в серия;
1 х 5 с 45 кг.;
1 х 5 с 40 кг.;
3. Отпади 3 х 5 с 40 кг. +
4. Ренегатско на пейка 3 х 5 с 10 кг.;
Тия отпади нещо май не ги правя добре с тежест, непривични са ми, никак не са ми удобни. И 40 кг. ми тежат, а на напади не ги усещам.
Май ще си продължа с нападите :)
Ренегатското беше...трудно.
5. Странична преса:
3 х 3 с 15 кг.;
1 х 5 с 12,5 кг.;
Доволна съм много от нея.
6. Добро утро 3 х 5 с 35 кг. - след тягата хич нямах ищах да товаря на “добро утро”. Затова лекичко;
7. Кардио - пътека 20 мин. с 9, 9,5 и 10 км/ч. - леле, аз правя кардио. Ами правеше ми се, пък и картофите по обяд ме вкараха в размисли :lol:
П.П. И разхвърляни три набирания надхват почти без помощ.
Хайде лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 27.03.10 21:50.
Сервус,
хайде още една тренировка в спортната ми кариера:
1. Ходещи напади с 10 кг. диск над главата - х 10 на крак;
2. Суинг с 16 кг. - х 10;
3. Бърпита без лицева - х 10;
4. Ходещи напади с 10 кг. диск над главата - х 10 на крак;
5. Гребане с 16 кг. - х 10 на ръка;
6. Последователно изнасяне на ръцете встрани от планк + цяла лицева опора - х 10;
7. Ходещи напади с 10 кг. диск над главата - х 10 на крак;
8. Обратни коремни с 16 кг. - х 10;
9. Глутеус мост - х 10 на крак;
10. Ходещи напади с 10 кг. диск над главата - х 10 на крак;
11. Обръщане и изтласкване с една ръка на 16 кг. пудовка - х 10 на ръка;
( при мен в серия 5 + 3 + 2 на ръка)
12. Ходещи напади с 10 кг. диск над главата - х 10 на крак;
13. Суинг с 16 кг. - х 10;
14. Бърпита без лицева - х 10.
Значи схемата беше такава, аз малко се обърках и преди обръщането на пудовката, започнах направо със суинга, после обръщането, едни ходещи напади и направо бърпитата.
Направих и една допълнителна серия суинг извън посочената схема.
Обаче завърших твърде бързо, което ме навежда на мисълта, че може да съм пропуснала едни напади. На момента бях сигурна, че съм направила всичко, но наистина завърших много бързо, пък аз обикновено се влача на опашката на кондиционните. :lol:
Техниката няма да я коментирам, днес определено не й обръщах много внимание.
Малко почивка и изометрия:
3 кръгчета от:
1. Планк - х 60 сек.; х 45 сек.; х 30 сек.;
2. Изометричен клек - х 60 сек.; х 45 сек.; х 30 сек.;
3. Планк - х 60 сек.; х 45 сек.; х 30 сек.;
4. Стойка на ръце, краката подпряни, на 90 градуса - х 60 сек.; х 45 сек.; х 30 сек.;
5. Планк - х 60 сек.; х 45 сек.; х 30 сек.;
6. Страничен планк на всяка страна - х 30 сек.
На места дооста си почивах, особено след стойката си почивах на планковете. Но бях се и поуморила.
Иначе много зареждаща тренировка. След вчерашната се бях сковала, а днес добре се раздвижих някакси, сковаността изчезна.
Храна:
10,30 - 1/2 пълнозърнеста багета, 20 гр. шунка, 50 гр. овес с мед и прясно мляко, 100 гр. извара;
- тренировка;
14,30 - дробчета с мед, салата домати със сирене, 1 чаша бяло вино;
- 3 тестени сладки (общо 50 гр.);
Вечерята ще бъде - шунка, домат, краставица, извара, маслини. Ще я едитна по - късно.
ЕДИТ 20,30: 30 гр. шунка, 50 гр. руска салата, 1 малък домат, 100 гр. краставица, 5 маслини, заленчукова супа и....3 домашни малки целувки. :red:
Водата ще надхвърли 4 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 28.03.10 18:20.
Инис, много обемна ми се стори тази тренировка, как се чувстваш след нея? Колко време ти отне?
казано от S_L на 28.03.10, 16:41:
Инис, много обемна ми се стори тази тренировка, как се чувстваш след нея? Колко време ти отне?
Ами, S_L, тя е групова, в ЛТЛ. Общо не надхвърля 1 час.
След нея се чувствам по - добре, отколкото след вчерашната :)
+ това може да съм сгрешила в изброяването, макар че не вярвам.
казано от inis9 на 28.03.10, 16:49:
казано от S_L на 28.03.10, 16:41:
Ами, S_L, тя е групова, в ЛТЛ. Общо не надхвърля 1 час.
След нея се чувствам по - добре, отколкото след вчерашната :)
+ това може да съм сгрешила в изброяването, макар че не вярвам.
Супер, само мога да ви кажа БРАВО! :) Позамислих се за теб, тъй като храната ти днес не е много, как си издържала, но очевидно си се справила..
Опа, здравейте, хора!
Хи, аз съм пример как не трябва да се яде....
Вчера напр. - малко калории, за сметка на това предимно въглени. Е, поне не вечерях с тях.
Днес:
- тренировка;
14,30 - 1 домат, 100 гр. извара, 100 гр. пуешко, 3 маслини, 20 гр. кашкавал, 200 гр. кисело мляко 3,6%;
20,00 - 150 гр. пиле на грил, 1 домат, 1 зеленчукова супа, 50 гр. сметана, 20 гр. рикота, 4-5 маслини, хапка хляб с масло, 2 хапки руска салата.
Вода - над 3 л.
Зле с храната, но нямах време да се обърна днес. След тренировката се фейнах по служебни ангажименти и чак следобяд ядох. Страдах и аз от този факт.
Тренировка:
1. Набирания неутрален хват: 2, 2, 1, 1 (всички самостоятелно, а единичките със задържане в горна точка)+
2. Оувърхед клек - почти без забележка :) - но ме умори много;
2 х 5 с 30 кг.;
1 х 5 с 35 кг.;
1 х 5 с 37,5 кг.;
1 х 10 с 30 кг.;
3. Изтласкване с 30 кг., ама онова, дето не го мога - 2-3 серии по няколко повторения общо и окапах тотално;
4. Изометричен клек 3 х 30-60 сек. +
5. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10;
Разтяжки китки;
6. Обръщане с преден клек - 3 х 4-5 с 40; 35; 35 кг. - китките вече доста ме боляха, бях уморена от опитите да се правя на щангист и хич не ми вървеше. Особено с 40-те кг. Вляза ли в ритъм, правя доста добри повторения на обръщане с клек, днес обаче ми се получи съвсем към края...и не можех повече.
Колене, ръце, рамене, китки - всичко ми се гънеше кашкавалски.
Между всичките обръщания и изтласквания направих два половинчати и неуспешни опита за набиране. Абе изтощително беше, оувърхед клека винаги ми причинява страшна умора и на практика ми разваля тренировките. :lol: Да взема да заяквам ли?!
Но пък беше екстра. Раменете ме болят все по - малко. Вече не усещам онази остра и продължителна болка по време на и след тренировка. Е, още се уморяват доста бързо и ме понаболват, но е все по - добре.
Ами това е. Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 30.03.10 19:21.
Опс,
я, един хубав пролетен ден днес. А пък и предпразничен.
Храна - в норми, повечко въглени, нищо страшно.
Следобяд пак се фейнах извън офиса, та даже се и прибрах по - рано вкъщи.
Бях на репетиция от 19,00 до 21,00 и за този отрязък от време хапнах вкусни неща, е, джънк, де....много именници, много рожденници, пък и аз не се лишавам. А не се лишавам, защото психясвам иначе бързо-бързо.
Водата днес е малко, но ок. 2,5 л. ще има.
Ммм, лека.
Ето една от тези тренировки, които ме карат да се чудя защо изобщо тренирам...после ми минава.
Тренировка:
разтяжка
1. Набирания (асистирани) с надхват 4 х 1 (последните две със задържане) +
2. Изтласкване с 30 кг. - 2 х 10 +
3. Изхвърляне с 30 кг. - 2 х 10
Откъм техника зле. Изхвърлянето ми е доста силово, абе зле. То и изтласкването ми е същото.
4. Обратни коремни с 6; 6; 4 кг. - тренерът ме излъга последната серия, аз си мислех, че са 3 кг. дъмбелите, а той ги подменил, без да видя :lol: Чудех се, защо ми е така трудно последната серия, но пък ги направих без отказ; +
5. Изометричен клек 3 серии 30-40 сек. - вторият и третият съответно с тесен и широк разкрач - трудни са така;+
6. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10;
Пак опити за изхвърляне....приключихме със
7. Snatch balance с 10 кг. - 2 серии по десетина повторения;
И още едно изхвърляне на 30 кг, на което със сигурност щях да се пребия, ако бях сама - щангата отлетя твърде назад и залитнах. Иначе то беше сполучливо откъм останалите параметри :lol:
Такива работи. Тренирала съм, щом излязох от залата озверяла от глад....
Мнението беше редактирано от Инис на 01.04.10 09:23.
Опа, хайде една хубава тренировка:
1. Лежанка:
1 х 5 с 30 кг.;
4 х 3 с 45 кг,;
2 х 5 с 40 кг.;
в суперсерия с
2. Кофички - с.т.:
3 х 6;
3 х 4;
Не беше много добър експеримент, защото вместо да кача бройките на 45 кг., аз едвам изкарах всичките серии, все бях пред отказ. Трицепсът ми стана на камък. Ама ги изкарах, де;
3. Тяга:
2 х 5 с 85 кг. - смесен хват;
2 х 10 със 75 кг. - 4 повторения с надхват и по 3 със смесен;
Имах намерения да правя тройки на 85 кг., но като започнах първата серия се усетих силна и във форма - нямах никакъв проблем с петиците! А десетките на 75 кг. ми докараха замайване, егати кардиото! Не си спомням да съм правила десетки на тяга, беше много уморително. Накрая започна да ми изпуска и смесения хват, а предмишниците ми гръмнаха. Ама се изкефих пък :) ;
4. Обръщане с преден клек: 4 х 5 с 40; 45; 40; 40 кг. - бях доста уморена вече, затова само една серия на 45 кг.
Това е новото ми любимо упражнение... много енергоразходващо и приятно за изпълнение. Само ще кача бройките на 8-10 следващия път;
И 2-3 серии wall slides между другите.
5. Кардио - 20 мин. ходене под наклон - 8-15, със смяна на скоростта.
Всичко общо - ок. 70 мин.
Много ми хареса.
Мнението беше редактирано от Инис на 05.04.10 09:04.
03.04.10
17:23
много силни ставате всички :)))
евала за тая лежанка.
аз гоня 80кила ама ще ги видя през кривия:))))
Ами аз не съм мръднала откъм сила на лежанката, в смисъл, че не бях правила лежанка повече от половин година и още на първия път установих, че се е качила с ок. 30%. За тази година ми е 3-ия или 4-ия път, когато я правя. Но мисля да наблегна на нея, затова правя тройки. Искам серии с 50 - 55 кг. като за начало.
А ти....ще видиш какъв бум ще стане при теб със силата с новите тренировки. А пък аз ще си крада схеми от твоя дневник :)
Ахой,
от последната тренировка имам страхотна мускулна треска на гърдите, целия гръб и раменете. И по - лека на д-то, трицепса. За пръв път усещам как удря тягата, нищо чудно с тия десятки миналия път. Но съм вкарала рамо при лежанката, което хич не ми харесва.
Лошото при раменете е, че не зная дали това е просто мускулна, защото ме болят зверски. Чудих се много дали да тренирам днес, но мноооого ми се тренираше, т.е. клякаше. Тъй че тренировката се превърна в крака и корем.
Тренировка:
1. Клек:
2 х 5 със 70 кг. хихи, :) ;
3 х 5 с 65 кг.;
След първата серия реших, че има вероятност от отказ и се огледах за подкрепление. В крайна сметка пичът от залата ме пази втората серия на 70 кг., но нямаше нужда. Даже мислех и трета серия на 70 кг. да направя, но ми стана неудобно да го моля пак да ме пази. Следващият път ще са три серии на 70; щом направих днес две на 70 + още три серии със 65, няма начин да не мога;
2. Ренегатско със 17,5 кг. - 3 х 5;
Някой беше свил едната петнайска....
3. Напади с 45 кг. - 4 х 6;
Уморително, както винаги;
4. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 4 х 6;
Поне разбутах малко раменете, боляха ме, но не толкова много;
5. Наклони встрани с дъмбел 20 кг. - 4 х 5;
6. Кардио - 20 мин. пътека - ходене под наклон, тичане - общо взето качване и сваляне на пулса.
Между сериите изхвърляния с лоста, няколко обръщания с клек на 45 кг., няколко оувърхед клека с лоста, разтяжки.
Сега се чувствам перфектно. Надявам се до утре раменете да се оправят, защото ме чака тренировка сутринта.
Мнението беше редактирано от Инис на 05.04.10 14:43.
Опа, хайде още една раздвижваща тренировка:
1. Планково ренегатско 3 х 7 +
2. Изометричен клек 3 х 30-40 сек. - различен разкрач +
3. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10 +
4. Висене и люлене на лоста с цел един ден да направя кип - 3 серии;
В резултат дланите ми, въпреки ръкавиците, имат вид на длани на човек, който се занимава със селско стопанство, а не на човек, който по цял ден стои в офис...Не ми се мисли, ако всеки път правя такива опити;
5. Изхвърляне + оувърхед клек + snatch balance с лоста 18 кг. - десетина повторения общо + люшкания на лоста :lol:;
(Е, Лим, задобрявам със snatch balance -а :) )
6. Обръщане с преден клек с 38 кг. - 3 х 4-5, че и две с изтласкване. На първото изтласкване тренерът рече, че прилича на чийтвана военна преса :lol: Второто стана по - добре, но има много какво да се желае и според мен; +
7. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10.
Някъде там между сериите имаше и shoulder dislocations.
Ами хубав ден на вас и на мен.
Мнението беше редактирано от Инис на 06.04.10 07:12.
Виждам те аз :)
с всичко задобряваш, не само със снач баланс :)
Клекове, тяги...всичко мачкаш :)
06.04.10
07:28
казано от inis9 на 06.04.10, 07:12:
Опа, хайде още една раздвижваща тренировка:
4. Висене и люлене на лоста с цел един ден да направя кип - 3 серии;
В резултат дланите ми, въпреки ръкавиците, имат вид на длани на човек, който се занимава със селско стопанство, а не на човек, който по цял ден стои в офис...Не ми се мисли, ако всеки път правя такива опити;
Така ще е, че и по-зле ще става..... Мен как ме боли в момента ако ти кажа....
06.04.10
08:42
казано от Венцеслава Атилова на 06.04.10, 07:28:
Така ще е, че и по-зле ще става..... Мен как ме боли в момента ако ти кажа....
Айде сега, тя щото малко се омагьосва негативно, че и ти да и помогнеш :D Ти както не се набираше и сега не пускаш лоста... нормално да те боли :P
С Поли ако го кара внимателно ръцете ще привикнат и няма да боли, и ако си почисва и редовно мазолите студено горещи водни бани и ги маха внимателно с пила за пети ще има бебешки длани ;)
edit пп. Поли забравих да те питам какво стана с домашната ?!?!? :P
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 06.04.10 08:46.
Ха-ха-ха :)
Преди известно време работата ми беше такава, не можех да се отърва от мазоли и загрубели ръце. Сега обаче ми се ще да ми личи (само по ръцете), че съм офис дама :))))) Така че ще има и студени, и горещи бани, ако се налага : )))))
Венци какъв е лъв на киповете, мани-мани.....
Домашната е в процес на писане. Заканила съм се много сериозно : )))) Ще се похваля с резултати публично.
Днес:
- тренировка - по-горе;
- в течение на деня - 200 гр. кисело мляко, 1 тънко парче домашен козунак, 1 домашна бисквитка, 3 яйца, 20 гр. шунка, 1 маслина;
19,30 - 150 гр. свинско с лук, 1 зелена салата с 1 яйце и 3 маслини (с олио), 2-3 пържени картофчета, 1 чаша бяло вино.
Вода: ок 3,5 л.
Засилила съм се да слабея. Хич не знам колко тежа вече, но коремчето доста се е заоблило. А и апетитът ми намаля, тъкмо време да поизчистим леко.
Лимче, няма ли да започнеш да пишеш тренировките в дневника? Вече е трудно да следим как тренираш. Аз чета из кросфит раздела, но като не е систематизирано, не може да се проследи нишката. Пък твоите тренировки заслужават да се четат.
Inis, не се очертава скоро да пиша тренировки никъде - водя си лог и от време на време го пускам на тренера :) . Може да кандидатстваш за копие :-P Твърде ми е чудесно така без дневник, за да разваля комфорта :) - понеже и аз страдам от синдрома на ‘пишкомеренето’ ( :) ), оказа се, че дневникът много добре ми е хранел този синдром :) (в допълнение на това, че толкова стриктно следене на храна просто е болестно състояние)
Сега си тренирам, когато и каквото ми е кеф и когато има време. И уж пазя коленете... Имам си програмка корекции + тежести и една бруталия с пудовки - успявам да правя по 1 тренировка/седмично от тях; останалите тренировки са ми танци, бягане, кратки или по-дълги кросфит (или кросфитоподобни) комплексчета в зависимост от настроението ми и наличното време :)
Мнооого е суперско така :)
Мнението беше редактирано от Limka на 07.04.10 13:43.
Ами, Лимче, кажи какви документи трябват и ще кандидатствам :P
За храната съм склонна да се съглася. Но, иначе, това с “пишкомеренето” съвсем не е толкова лошо, ама съвсем. То, първо ни изкарва от рутината, е, мен поне и ме стимулира да се развивам. Спор няма, че стимулът се явява външен, но пък удовлетворението не е. После, аз на практика няма с кого да споделям как ми протичат тренировките, нямам познати и приятели извън форума, с които да сме на една вълна. Даже обичайно избягвам да споменавам думата “фитнес” и “тренировки”, защото хората задават едни такива смешни и дразнещи въпроси.
Мен изобщо не ме натоварва дневникът, даже ми е много полезен, особено от гл.т. на тренировките. Но това е, сигурно, защото като ученичка не съм си водила такъв. :lol: Общо взето за мен са само плюсове. Дори и тренировката ми да е била разочароваща, в момента, в който го напиша в дневника и се успокоявам, минава ми ядът.
Ей съвсем наскоро гледах, че съм имала неуспешен опит за изхвърляне на 30 кг. Изобщо не си го спомнях и доста се смях как съм се вкиснала тогава :lol: Даже цвета съм сменила, с червено, да личи. :lol:
Кросфитът виждам, че ти върви; пожелавам ти успех с танците, дано са успели да те грабнат!
Днес: имам много работа напоследък, не ми остава време да ям, нямам и апетит. Даже водата съм намалила много. Днес за пореден път си тръгнах с час по - късно и закъснях за танците. А там - бавно и мудно с тия нови хореографии. Та:
- в течение на деня: 1 яйце, филийка типов хляб с филаделфия, 1 бисквитка;
19,30 - 21,00 - танци, и по време на тях - 2 малки парчета домашен козунак, 1 бисквитка;
22,00 - 1 яйце, 100 гр. сметана.
Вода - не повече от 2 л. Но докато заспя, ще замине още поне половин.
Лека.
Уф, ама че ден. Толкова не си спомням да съм гладувала отдавна.
Тренировка:
1. Набирания подхват: след всяка серия от дадено упражнение (до 5-тото вкл.) - по една тройка набирания. Според мен над 10 серии общо - не ги броих, но сега, като гледам тренировката, ми се струва нереално да съм направила чак толкова много. В първите две серии - по две самостоятелни, всички останали - асистирани. Последните 2-3 серии с по - дебеличък ластик;
2. Преден клек 5 х 3 с 58; 63; 68; 65; 58 кг.;
3. Изометричен клек 3 х 30-40 сек. - различен разкрач;
4. Обръщане с изтласкване с 40 кг. - няколко единички, 1 х 3 и пак 2-3 единички - някои бяха добри, други - още по - добри, трети за нищо не ставаха :lol: ;
5. Snatch balance с 20 кг. - 3 х 6-7;
6. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10.
Така май беше. Но беше и отдавна, та може да съм пропуснала нещо.
Днес:
- тренировка;
14,30 - 50 гр. питка, 100 гр. шунка, 150 гр. домашна снежанка;
20,30 - 1 домат, 20 гр. сирене, 4 маслини, 250 гр. телешки бъбреци с лешници и масло, от вкусните рецепти на Венци.
Аз не съм никакъв готвач, но ми се получи горе - долу. Малко им беше маслото, следващият път ще подобрявам изпълнението. :lol:
И една мандарина.
Вода - пак е малко. Засега ок. 3 л. Но поне още половин ще изпия.
Мнението беше редактирано от Инис на 08.04.10 20:25.
09.04.10
07:23
Браво за бъбреците Поли :) , а набиранията ти бяха 13 серии ;)
Ей, мерси :) То едни набирания, ама хайде :)
Тренировка:
1. Лежанка с 45 кг. - 7 х 3 - не знам кога ще мога в серия по петици, тежи си ми;
2. Тяга с 85 кг. - 4 х 5 - тук вървя добре, цели четири серии...скоро ще мятам тройки на 90. Не че сега не мога, но искам да спрат да ми тежат така 85-те кг., ако може :lol: ;
3. Обръщане с клек с 40 кг. - 5 х 5 - да не казвам хватът ми, както беше пострадал от тягата, колко пострада и тук...Но ето, прибавих и още една серия;
4. Ренегатско от пейка с 12,5 кг. - 4 х 5 - тук буквално ми прилоша, започна да ми се повдига леко, много е уморително от пейка това нещо;
5. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 3 х 5;
6. Wall slides - 3 х 8-10 между сериите.
Аз съм много доволна :) Храната дотук е един овес с мед и ябълка. И ще излизам, но ще се държа подобаващо.
П.П. Вчера беше добре откъм храна горе - долу, малко повечко козунак хапнах през деня. А и танци нямаше.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.04.10 08:14.
Ами за вчера добавям една салата домати с печен пипер и сирене, пилешко месо в сметанов сос и няколко картофчета. И две чаши бяло вино.
Днес - кондиционна ЛТЛ - тренировка:
3 кръгчета, 30 сек. работа, 10 сек. почивка:
- ритник с ляв крак;
- ритник с десен крак;
- едно особено упражнение за предмишница с диск 10 кг.; 5 кг.; 5 кг.;
- хвърляне на топка;
- свободен клек;
Същинска част:
2 големи кръга от:
3 кръгчета от:
- оувърхед отпади - х 5 на крак с 10 кг. (едната серия с 15);
- лицеви опори (2 серии и половина цели, ост - половинки, т.е. от колене) - х 10;
- бърпи + прескачане на въже + претъркулване под въжето - х 5;
- колелце от колене - х 10. За мен само една серия, останалите 5 ги замених с планково ренегатско х 10 на ръка. Причината - заболя ме кръстът, мисля, че е заради вчерашното трениране на корем + тягата;
- подскоци на пейка - х 10;
+
- обръщане и преса 16 кг. пудовка - х 5 на ръка;
- 10 спринтчета по десетина метра;
- 10 суинга с 16 кг. пудовка.
Тежко, но не и невъзможно. Аз за всеки случай почти се разпаднах :lol:
Храна:
10,30 - 50 гр. овес с мед и 50 гр. извара;
12,30 - 13,30 - тренировка;
14,30 - дробчета с мед, салата домати със сирене, 1 чаша бяло вино;
20,00 - двойна порция зеленчукова супа, 30 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 4 маслини, 50 гр. бъбреци с масло и лешник, 1/3 краставица, 1 киви.
ЕДИТ в 22,30 - 50 гр. рикота, 1 манарина.
Вода - ок. 3,5 л.
Ами това е засега.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.04.10 20:00.
Днес - натоварен ден, няма тренировки, няма нищо...
10,00 - 200 гр. кисело овче мляко 6,5%;
13,30 - 150 гр. бъбреци с лешник, 150 гр. домашна снежанка, 20 гр. хляб, 5 големи маслини;
20,00 - 2 яйца, 50 гр. извара с киселец, 1/3 краставица, 20 гр. сирене, 3 маслини, 1/2 препечена филийка, зеленчукова супа, 1 киви.
Вода - ок.2,5 л.
Тренировка:
1. Набирания подхват - двойки между сериите, общо няколко серии, на всички вторите повторения асистирани, а накрая с ластик 1 х 3 и 1 х 6, като шестото беше почти до горе, ама не съвсем;
2. Изометричен клек, различен разкрач 3 серии + активции пул тру 3 х 10 + изхвърляния със снач баланс с 18 кг. 3 х 3;
3. Изхвърляне единички на 23; 25; 30; 32; 35 кг. - неуспех на 38 кг., даже 2 пъти;
4. Обръщане с клек 3 х 5 с 38 кг.;
5. Разтяжки + shoulder dislocations между сериите.
Освен явния песимизъм, при връщането на щангата на последното обръщане я изтървах и въпросните 38 кг. се сгромолясаха на пода. Добре, че не беше от много високо.
Едит: 22,20 -
Чудех се дали да го впиша това, но след време зная, че ще искам да го прочета.
Направо не зная как някой успява да тренира след работа...аз съм буквално парцал. Днес бях без настроение още сутринта, развалих си тренировката, после храната, и си тръгнах от работа с главоболие и страхотна умора. И свят ми се виеше.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.04.10 20:26.