Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.11.10
14:01

Слагай щангата по-ниско на гърба и няма да те захлупва нищо ;)

19.11.10
14:04

Цък, болят ме ръцете.
Вие, дето сте на по 15 години и нямате тия проблеми, ви е лесно....ама аз имам намерение още доста да потренирам, та затова се пазя от болежки :D

21.11.10
12:39

Опа, хайде една неделна тренировка...

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 5 с 40 кг.;
1 х 5 с 45 кг.;
1 х 3 с 50 кг.;
1 х 2 (+ 1 с помощ) с 50 кг.;

1 х 5 с 45 кг.;

Супер...помолих един здрав пич да ме пази и на третото повторение на втората серия с 50 кг. имах нужда от помощ. Но съм доволна, защото макар и с тройки, чувствам, че ще стане работата. За късмет и инструкторът беше в залата, та обеща да осигури дискове единички в скоро време, което на мен си ми е голям проблем - не мога да качвам през 5 кг. на лежанката;

2. Тяга:
1 х 5 със 70 кг. (надхват);
1 х 3 с 80 кг. (фитили);
1 х 3 с 90 кг. (фитили);
2 х 4 със 100 кг. (фитили);
1 х 3 със 100 кг. (фитили) - тук забравих, че правя четворки :D

3. Сумо тяга:
3 х 5 с 90 кг. (фитили);

Този път сумото ми тежеше доста....:(;

4. Wall slides - 4 х 10 +
5. Knees to elbows - 3 х 5.

Последните две бяха колкото да не е без хич.
Пак ми отне време - 65-70 мин.

Много, много съм доволна :) :) :)

Ето и клипчета на четворките тяга със 100 кг.:

Първа серия:

Втора серия:

Мнението беше редактирано от Инис на 21.11.10 12:57.

21.11.10
15:47

казано от inis9 на 19.11.10, 14:04:

Цък, болят ме ръцете.
Вие, дето сте на по 15 години и нямате тия проблеми, ви е лесно....ама аз имам намерение още доста да потренирам, та затова се пазя от болежки :D

Пазиш се от болежки в рамото които могат да те предпазят от болки в кръста, интересно...

21.11.10
18:09

Оценявам желанието ти да си полезен с мненията си, а също и това - да си винаги прав.
Когато, обаче, съветваш някого, е добре да си прехвърлил дневника му или пък изобщо да имаш някаква представа за това как тренира или какви здравословни проблеми има. Само така би излязъл от рамката на стандартните, повтарящи се навсякъде мнения из форума и би бил от полза с мненията си. Добре е също да избягваш категоричните твърдения.

По въпроса - аз ги имам болежките. Както имам дискова херния, така имам и болки в раменете и в ръцете. Вместо да влошавам положението с low bar, аз предпочитам да тренирам с достатъчно добра техника без low bar. Разбира се, отклонения от добрата техника има на моменти.
Да не говорим, че аз имам достатъчно опит и зная при какви обстоятелства кое движение ми носи риск или не.

Мнението беше редактирано от Инис на 21.11.10 18:10.

23.11.10
09:22

Хоп, хайде още една тренировчица:

1. Опити за кипове, набирания надхват с подскок, набирания подхват и т.н. забавления - 3 серии +
2. Ренегатско - 3 х 5 със 17,5 кг.;
3. Скрипец широк надхват - 3 х 5 с 45 кг. +
4. Гребане на машина - 3 х 6 с 30 кг.;
5. Долен скрипец - 3 х 6 с 40 кг. +
6. Напречна лежанка с 1 дъмбел - 3 х 6 с 15 кг.;

7. Zercher клек:
1 х 5 с 50 кг.;
2 х 5 с 60 кг.;
1 х 10 с 50 кг. +

Днес се старах клекът да е бавен и широк. Последната десятка ме разби тотално.

8. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 20 кг. +
9. Wall slides - 4 х 10.

Всичко 50 мин.

Мммм, добре, че си направих клипчета тия дни. Забелязвам, че доста бързам, което ме учудва. Наистина има полза от клипове.
В неделя на тягата ще коригирам това, което ме дразни.
Даже мисля да връщам кг и на тяга, и на клек и да наблегна на техника повечко...

Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 09:24.

23.11.10
09:44

евала,маце:)определено много ме вдъхновяваш ама не вярвам някога да те настигна:(
откъде го вядиштоя здравия кръст за тягата?
досега не бях виждала Zercher клек
освен краката къде натоварва?

23.11.10
10:45

Ей, здрасти, Куийн : ))))
За тягата си слагам специалния, здравия кръст :D

Zercher клекът ми е упражнението за корем. Натоварва го много + гърба. 3 в 1 е, затова го обичам. Аз никак не долюбвам упражненията за корем и този клек е един страхотен компромис в това отношение.
Като стигна при него обичайните кг на клек, т.е. след още 15-20, ще казвам, че коремът ми е здрав :)
Иначе аз го опитвам и с по - широк разкрач да влезе повече в д-то, но не е задължително.
Горещо го препоръчвам, едно от най - любимите ми упражнения.

Поздрави и се обаждай по - често!

23.11.10
14:32

РАДВАШ инисче!!!
Хубава тяга....чук си голям:))
Я пробвай прониран хват за големите кила или това, което аз правя сега...надхват, но на Hook grip…не ме кефиш с тия фитили нещо...

пробвах зеркер клека...яко удря корема-ДА, но не ми издържат сухожилията..в смисъл болят ме ужасно като ги понатисне лоста...ще слагам блуза някаква, ама над 80 кила не знам дали ще има ефект...теб боли ли те?

23.11.10
15:00

:) Слави, и ти радваш много - чета ви в по дневниците и в кросфит раздела и само цъкам с език - големи машини сте, S класа :)

За hook grip - да, така ще пробвам, трибоецът в нашата зала ми говори за него веднъж, преди това veronique ми беше споменавала, та ще го пробвам.
Просто още се радвам на 100 кг. щанга....още 1-2 пъти - после ще намаля кг и ще пробвам тоя ключ.

Не ме боли нищо от Zercher-а...абсолютно нищо. Но аз все пак го правя само с 60 кг. засега, не зная на големи кг как ще бъде...

Мнението беше редактирано от Инис на 23.11.10 15:28.

25.11.10
08:12

четвъртък

Добро утро,
хайде още една лекичка тренировка днес:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
4 х 3 с 47,5 кг;

Ей, инструкторът обеща дискове 1,25 кг. и ги е донесъл. Супер, сега вече ще тръгне работата :)
Следващият път четворки на 47,5…;
+

2. Клек:
1 х 8 с 60 кг.;
1 х 8 със 70 кг.;
1 х 8 със 75 кг.;
1 х 8 с 80 кг.;

Тоя клек...мислех да намалявам кг, а не да правя осмици с 80 кг...не бях досега, но тоя формат ще трябва да го попрактикувам, иначе няма да кача на 90….техниката ми не беше очарователна, но ставаше....и все пак следващият път ще намаля...надявам се.
Все пак - израдвах се, защото - 1. нямаше отказ; 2. не мислех, че ще съм в състояние да ковна осмица след първите три серии клек;

3. Добро утро с 40 кг. - 4 х 5 +
4. Гребане на машина  - 4 х 5 с 30; 35; 35; 35 кг.;

Добре е, на доброто утро не се затрудних изобщо, имам напредък...и на машината за гръб имам - съвсем доскоро едва правех с 30 кг., пък сега без проблем пляснах три серии по 35…абе, вървя ми днес! :)

5. ФКТ - 3 х 5 с 10; 7,5; 7,5 кг. +
6. Скрипец надхват - 3 х 5 с 45; 50; 50 кг.;

И тук идеално - ФКТ не съм правила доста отдавна и досега нямам в третата серия 7,5 кг...все трябваше да намалявам на 5 (ЕДИТ: имам, но е било доста отдавна)...пък сега почнах с десет и дори не беше толкова трудно!
И скрипеца - 2 серии с 50 кг, и то до гърдите - ужасно съм доволна.

7. Суинг с 20 кг. диск - х 10 на ръка и 10 с две ръце, т.е. общо 30 бр.

Нямах никакво време за още, но и не ми се щеше...тоя суинг е разсипия, особено с по - тежичък диск. Нищо, на следващата тренировка ще го правя пак.

Беше ми хубав ден за трениране!

П.П. Ей, пропуснала съм бедреното сгъване!!! Ама съм и аз! :D

Мнението беше редактирано от Инис на 28.11.10 18:08.

25.11.10
08:29

Ох, кога ли ще те стигна с този клек... много ти се кефя, да знаеш :)))

26.11.10
20:31

Естествено, че ще ме стигнеш, Илюжън....аз едва ли ще кача още много в близко бъдеще. Пък и клякам по - отдавна и винаги с цел да качвам кг., т.е. винаги съм тренирала за сила. И аз ти се радвам на ентусиазма и предричам качествен скок в твоите постижения покрай Лимка и Вик.

Ей така, седейки си преди около месец, разбрах какъв ми е проблемът - имам нужда от акцентиране върху изоставащите според мен МГ...пък те са: гръб (без горен трапец), задно бедро, глутеуси. И ядрото има нужда от още... Вече не ми върши работа тренировка за цялото тяло, трябват ми повече упражнения за мускулна група. Та, експериментирах последните 2-3 седмици.
Отделям тренировката във вторник приоритетно за гръб, тренировката в четвъртък - крака + лег и в неделя - лег и тяга. То по малко крака имам във всяка тренировка, но ще струпам повечко упражнения в четвъртък. По повода ще включа и изолиращи - аз вече ги включих всъщност. Засега няма да сменям протокола, все ще е 3-4 х 5-6.

Набиранията, вместо да ми стават по - лесни, ми стават по - трудни, а не съм качила кг, поне според кантара. От 6 в серия, сега едва правя по 4-5 и ми е ужасно трудно. Този регрес, внезапно появил се, ме стресна и ме накара да преосмисля тренировките си...Засега преустановявам набиранията поне до Нова година, защото само се ядосвам.

Друго - замразявам работните кг на клек и тяга. Искам поне 2 месеца да изкарам на 80 кг. за клек и 100 кг. за тяга, за да има време 63 кг. ми физика да свикне с това натоварване, да изчистя техниката, да стана по - стабилна на тия кг. и да намаля на минимум риска от травми. Понеже аз се увличам понякога....Ще качвам само на Zercher клека, който върви с гърба във вторник.

Забелязах, че на петъчните репетиции ми е доста трудно...чак днес се свитнах, че това е заради тренирането на краката в четвъртък. И днес бях на танци и се поизмъчих малко, защото съм с мускулна треска и краката ми са някак сковани. Ама така ще е, няма как. Държа тягата да е в неделя, за да съм максимално свежа и отпочинала за нея.

Стъпалата - май ще се окажа накрая дюстабан. За репетиция 2 часа ме заболяват целите стъпала, начело с възглавничките. Като за начало мисля да си взема стелки и да видя ще има ли разлика.

Мнението беше редактирано от Инис на 27.11.10 13:50.

26.11.10
20:39

Инис, ти си мислещ и анализиращ човек  (bow) ..исках само да споделя възхищението си :)

26.11.10
20:58

Ани, трогната съм. Взаимно е...надявам се някой хубав ден да се видим на живо!

Поли, има разлика със стелки, но да ти кажа трябва доста внимателно да избираш.
Най-добре е ако ти ги направят по поръчка, по твоя отпечатък, но може би цената няма да е добра :(
Защото аз имам два варианта - едните ме убиват много и просто не мога да ги нося, другите (след като свикнеш с тях) прилепват доста добре и ако наистина имаш плоскостъпие, се усеща разлика.

За тренировките ти се радвам, защото съм същата - искам повече и повече, но понякога пропускам факта, че на това тяло му трябва време да свикне :)
Обаче усещането от наистина тежки клек и тяга, и успешното им преодоляване е дооста яко!

28.11.10
16:10

Верка, мерси. Ако се затрудня, ще питам за още съвети :)
Защото досега нито съм се сблъсквала с такова нещо, нито съм се интересувала.

Като си говорим за тежка тяга, ето и днешната ми тренировка. Тя беше общо взето успешна, с малки забележки...

Тренировка:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
4 х 3 с 47,5 кг.;
1 х 5 с 47,5 кг.;

Добре, добре, вървя нагоре. Нямах никакво намерение да правя петица, но след третото повторение се поблазних;

2. Тяга:
1 х 5 със 70 кг. надхват;
1 х 3 с 80 кг. с фитили;
1 х 3 с 90 кг. с фитили;
3 х 4 със 100 кг. с фитили;

Тежеше доста стотарката....на инат я докарах до три серии;

3. Сумо тяга (всичко с фитили):
3 х 5 с 90 кг.;
3 х 6 с 80 кг.;

И тук 90 кг. бяха доста тегави, но през 80-тте прелетях буквално. Тях ги редувах с

4. Wall slides - 4 х 10 +
5. Молитва:
1 х 20 с 50 кг.;
2 х 15 с 55; 60 кг.

Забележките са по отношение на времетраенето - ок. час и половина....какво се размотавах и аз не знам. Ама пък ми е неделна тренировка, така че предпочитам да ми е кеф, отколкото да бързам и да намалявам кг. И все пак ще поработя върху времетраенето.

Другото - направих си рана под коляното на тягата, защото влача щангата. Още на първата серия със 100 кг....та малко ми беше дискомфортно. И трето - ожулих си китките с фитилите.

Но все пак си беше хубава тренировка, доволна съм. Снощи бях на кръчма до никое време и днес не се чувствах много в кондиция, затова сигурно се мотах малко повече.

Мнението беше редактирано от Инис на 28.11.10 16:17.

30.11.10
12:45

вторник

Хайде още една тренировка:

1. Скрипец надхват: 4 х 5 с 45; 50; 50; 50 кг. +
2. Ренегатско: 3 х 5 със 17,5 кг.;
3. Долен скрипец: 4 х 6 с 40; 45; 45; 40 кг. +
4. Гребане на машина: 4 х 6 с 30; 35; 35; 30 кг.;
5. Wall slides: 4 х 10 +
6. Zercher клек:
3 х 5 с 50; 60; 62,5 кг.;
1 х 10 с 50 кг.
+

7. Бедрено сгъване: 3 х 10 с 20 кг.

Време: 45 мин.
Идеално беше. Сложих отгоре на долния скрипец и на гребането (и то за две серии), та и три серии на вертикалния с 50 кг. направих... Доволна съм.
На клека мислех да не се тормозя, но какво пък - 2,5 кг. отгоре не ги усетих.
Много доволна от тренировката :)

Мнението беше редактирано от Инис на 30.11.10 12:46.

02.12.10
10:15

четвъртък

Ами като съм започнала, хайде още една тренировчица в актива:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 4 с 47,5 кг.;

Доволно...легът си върви. Изобщо не ми беше лесно, в неделя ще пробвам петици на 47,5…ако стане - стане, ако не - здраве да е;

+

2. Клек - 6 х 5 с 60; 70; 70; 75; 80; 70 кг.;
Не можах да се въздържа от една по - тежка серия все пак. Но съм доволна иначе;

3. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 20 кг. +
4. Преден клек - 3 х 5 с 60 кг.;

Бях забравила какво беше предният клек...От Нова година ще спра задния и ще правя само преден за известно време, усещам го перфектно, за разлика от задния, където напоследък не си харесвам изпълненията. Е, китките малко ще болят, но какво пък....;

5. Напади - 3 х 5 с 40 кг. +
6. Наклони встрани с дъмбел - 3 х 10 с 20 кг.

Нямах сила за повече кг на нападите - и така си ме умориха.
Всичко 55 мин.

Ами само това беше. Мисля, че ще ме тресне мускулна....

П.П. Снощи бях на танци и нещо не бях в кондиция...интерeсно ми е утре в каква кондиция за подскачане ще съм :D

Мнението беше редактирано от Инис на 02.12.10 10:18.

04.12.10
19:44

събота

Вчера реализирах едни танци. Мускулна имах, но не беше толкова зле и нямах проблем на танците.

Неделната тренировка стана съботна. Утре ще съм много заета цял ден, за разлика от днес и изместих тренировката. Чудех се дали по - малката почивка ще се отрази на работните кг., но май не успя :) или поне не много.

Е, тренировката:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 5 с 47,5 кг.;

Еми, направих ги трите петици. Беше доста трудно, още повече, че днес разширих хвата с още няколко сантиметра и вече е порядъчно широк. Имах съмнения, че това ще повлияе на плановете ми, но не успя. На третата серия си имах пазач и бях пред тотален отказ на петото повторение, но все пак се справих сама;

2. Тяга:
1 х 3 с 80 кг. с фитили;
1 х 3 с 90 кг. с фитили;
3 х 5 със 100 кг. с фитили;

Тежеше доста стотарката, както миналия път...всъщност повече. Добутах я, но оттук нататък ще трябва да мисля някаква стратегия - или да върна кг и да увеличавам бройката, или да остана на 100 кг., но да правя тройки и четворки в повече серии. Петиците ми дойдоха в повече, не съм съвсем готова за тях;

3. Сумо тяга (всичко с фитили):
1 х 5 с 90 кг.;
5 х 5 с 80 кг.;

Тук 90 кг. бяха ужасно тегави и дума не можеше да става за три серии на 90 кг., както в предишните тренировки. Затова безапелационно свалих десет кг. и карах с 80 кг.;

+

4. Wall slides - 4 х 10.

Всичко 60 мин.
Абе добре беше, каквото бях запланувала, стана. Естествено, доволна съм :)

Мнението беше редактирано от Инис на 04.12.10 19:47.

07.12.10
10:00

вторник-2

Опа, тоя дневник много назад отишъл, май съм спряла да тренирам нещо...
Я да компенсирам леко!

Тренировка:

1. Скрипец надхват - 4 х 5 с 50, 50, 45, 45 кг. +
2. Негативни набирания широк надхват - 4 х 5;
3. Долен скрипец - 4 х 5 с 40; 45; 40; 40 кг. +
4. Гребане на машина - 4 х 5 с 35; 35; 30; 30 кг.;

5. Zercher клек:
1 х 10 с 50 кг.;
2 х 5 с 60; 65 кг.;
1 х 10 с 50 кг.;
+

6. Бедрено сгъване - 3 х 8 с 20; 25, 25 кг.

Пускам по някоя по - тежка серия и на скрипеца и на гребането. Задържам на всяко повторение поне по секунда - две, а в края на серията - по десетина.
Клекът на 65 вече започва да си тежи и като клек, не само на корема и гърба. Идеално.

Всичко 45 мин.
Бързах много, понеже закъснях за тренировката и някак не я усетих много.
Пораздвижих се поне :)

Мнението беше редактирано от Инис на 07.12.10 10:01.

07.12.10
21:54

мен този зеркер ми смачаква сухожилията на сгъвката...сложа ли повече от 90кила и умирам...не са ми тежки, но болката става нетърпима!!!..дори и с блуза!!!

11.12.10
19:09

събота

Слави, разбрах за какво говориш. И на мен след последния такъв клек ми се получи (лека, обаче) болка. Като се усили, ще го спра, вероятно след 5-10 кг. и повечко повторения.

Не съм тренирала в четвъртък. Имах доста работа и доста неща за правене, от които се прибирах вечер полуумряла за сън и от нерви. Нито ми се тренираше, нито ми се танцуваше, та и на репетиции не съм ходила, 3 дни ме боля глава.
Днес, обаче, положението търпи положителна промяна, вследствие на което потренирах леко.

Тренировка:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
4 х 5 с 47,5 кг.;

Брей, цели четири серии....на последната се стреснах леко; стори ми се, че някак колебливо измъквам щангата предишните две серии и си викнах един пич да ме пази. Е, нямаше от какво :D
Доволна съм, скоро започвам петдесетака...

+

2. Клек:
5 х 5 с 60; 70; 80; 80; 80 кг.;

Лекичко така, технично. Последната серия малко ме озори, но понеже редувах с лежанката, имах и достатъчно време за почивка. Все пак с удоволствие приключих третата серия на 80 кг.;

3. Долен скрипец:
3 х 6 с 45 кг. +

4. Гребане на машина:
3 х 6 с 35 кг.;

И на двете не съм правила по толкова серии с тези кг. Задържане в края на всяка серия. Вървя нагоре, определено;

+
5. Тяга:
1 х 3 с 80 кг. с фитили;
1 х 10 с 90 кг. с фитили;
1 х 10 с 80 кг. с фитили;
1 х 10 с 85 кг. с фитили;

Е, това беше в чест на Вероника. Направо не зная, слънце, как имаш нерви, аз откачих.
Първата серия беше ужасно тегава - имах нужда от доста време да си възстановя дишането, а и много тежеше, особено към осмото повторение. Другите две по се ядваха, но си знаех, че няма да имам сила за още две десетки на 90 кг. - сигурно щях да извия гърба.
Следващият път, като заякна още :D

Емммм, това беше. Тръгнах си полека - полека от фитнеса (giggle)

Мнението беше редактирано от Инис на 11.12.10 19:10.

еййй браво, Поли :)
наистина си много силна!

нерви имам, защото ме кефи - тягата си ми е любима от край време :)
на клека обаче ми е тегаво и на моменти откачам и аз:))

11.12.10
23:52

Еййй, мерси, Верка!

Едва успях да си натикам егото в джоба и да сваля от 90 на 80. Хич не ми хареса как ми натежа накрая хихи и проявих разум. До последно се колебаех да разтоварвам или не.
Реших да видя какво е с повечко повторения в духа на твоите тренировки в момента, но за петнайски (и то на 90) има още хляб (+ пържоли) да ям.

Абе старая се. Няма по - приятно усещане от това да преодолееш себе си, макар и с мъничко. Това много ме зарежда.
Мъничко на лег, мъничко на тяга - където може - натискам, където не може - оставям да отлежи. Като с набиранията. Цялата година мина под мотото “Мъчи се на лоста!” и не ще и не ще. Имам само една измъчена тройка надхват и шестици и някоя измъчена седмица подхват. Като видях, че връщам назад, просто спрях да ги мъча. Иначе все отивах на тренировка с мисълта: “Ще успея ли днес да си направя набиранията или няма?!”, та чак не ми се ходеше в залата.
По едно време на тягата спрях да прогресирам и почти я зарязах, в момента се случва същото с клека и него ще го зарязвам от Нова година. Та напълно те разбирам - понякога си мисля, че ми е еднакво трудно с 60 и с 80 кг. - на третата - четвъртата серия все ми тежи :D

Преди спазвах правилото никога да не правя тежък клек и тежка тяга в една тренировка.
Интересно, че сега ми стигат силите да се раздам и на лег, и на клек, и на тяга в една тренировка.
Нищо, че тази комбинация много ме мори, правя я почти винаги, когато почивам повече като сега.

Даже днес успях да се вместя в 65-70 минути, и то защото едно момче ме занимаваше с тренировъчната си стратегия и трябваше да почивам малко повечко по повода.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.12.10 23:53.

Знаеш ли, че има нещо вярно.
Пустата психика е голяма работа, а явно ние мислим в една посока.
Когато всеки понеделник правех максове на клек-лег-тяга, постоянно мислех ‘Днес ще дръпна ли толкова килограми?’ и т.н. Пък истината е да не се тормозим за тези неща, да ни е кеф независимо колко ни е голяма гирата :D Обаче чувството от големи тежести или много повторения с големи тежести е жестоко нали:) Случвало ми се е така да се задъхам, че да легна на пейката, но с кеф!

Ти имаш страхотен потенциал, като ти гледам работните тежести и знам колко килограма си, винаги си казвам “ехее, браво бе!” :)

15.12.10
11:28

сряда

Верка, абсолютно подкрепям! Без частта за моя потенциал - не е нищо особено, ама мерси :) Все пак е приятно да го прочета.
Вчера пропуснах тренировката, тъй като трябваше да изляза по - рано и нямаше да имам време. А и много студено....

Днес наваксах - тренировка - бърза и лека:

1. Скрипец широк надхват - 4 х 6 с 45; 50; 45; 45 кг. +
2. Ренегатско на пейка - 3 х 5 с 15 кг.;
3. Долен скрипец - 4 х 6 с 50; 45; 45; 40 кг. +
4. Гребане на машина - 4 х 6 с 35; 30; 30; 30 кг.;
5. Wall slides - 3 х 10 между сериите;
6. Zercher клек:
1 х 10 с 50 кг.;
1 х 5 с 60 кг.;
3 х 5 с 65 кг.;

+

7. Бедрено сгъване - 3 х 10 с 20; 20; 25 кг. +
8. Пул тру - 3 х 10 с 60; 65; 70 кг.

Бре, браво на мен....клекът беше супер, стабилна съм на 65 кг., ама си тежи :D
Пул тру-то ме учуди, беше ми доста лесно, включително и с целия магазин от 70 кг.

Всичко 45 мин. Летях като финикиец.

Довечера ме очакват танци. Миналата седмица не ходих и вече много ми се тропка...:D

16.12.10
14:55

Ей, не знам дали работят съобщенията и затова действам на сигурно - искам да те питам дали знаеш едни неща за едни алуминиеви профили и планки
Извинявай за спама :)

17.12.10
10:06

петък

Хайде и аз с една тренировка:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 3 с 50 кг.;
1 х 8 с 45 кг.;

+

2. Клек:
5 х 5 с 60; 70; 80; 80; 80 кг.;
1 х 10 със 70 кг.;

Уф, голяма борба с тоя лег....супер доволна съм, тежи...абе така тежи, че все съм пред отказ...а последната осмица на 45 кг. ми взе душата. Хвата съм го нагласила, няма да го разширявам повече.
Малко ме беше страх да сложа 50 кг., но си казах: “Който го е страх, да не ходи в гората!” и ги отнесох 50-те кг. като куцо пиле домат, без никой да ме пази.

3. Пул тру: 3 х 10 със 70 кг. +
4. Напади: 3 х 5 с 40 кг.;
5. Добро утро: 4 х 5 с 40 кг. +
6. Наклони встрани: 3 х 10 с дъмбел 20 кг.

Много добра тренировка, 60 мин. В това време се включват и разговорите с едни младежи, които искаха да тренират гръб. В някакъв форум им дали програма за гърба в 2 дни по 5 упражнения....не попитах дали не е нашия, щото хич не ми се искаше да окаже той....както и да е.

Довечера - танци. Малко кофти програмата тая седмица, все в един ден ми се падат тренировка и танци. А днес ми притреперваха крачката след тренировката, та довечера ще видим дали ще ми върви тропането.

17.12.10
10:16

Днес голям спам му дръпнах из темите, ама какво да направя като ми е едно бъбрииииво. Та на темата - адмирации от мен за лега! Искрено ти се възхищавам!

Депресираш ме с тоя лег:)
Аз от теб очаквам скоро да направиш едно максимално, да сложиш 60кг и да мирясам, че съм ги видяла най-накрая в тоя форум :)))))))))))))))))

17.12.10
14:15

Мерси, Илюжън! Дължи се на огромните ми рамене в по - голямата си част! :D
За последно ги мерих към 112 см. Може да не е съвсем точно, и по - добре да не е :D

Верка, слънце, и аз така се депресирам с твоите клек и тяга, хем ти си без фитили...ако е за макс - до някоя и друга тренировка 60 кг. ще ги докарам със сигурност.
Ама целта е серии с 60 кг...дългосрочна цел : )))))))

17.12.10
14:35

Браво за клековете !

17.12.10
15:25

Ахаа, мерси, може да съм дъртофел, ама клякам :D
Илюжън, зарази ме днес, и аз се разприказвах :D

Щом децата във фитнeса ми говорят на “Вие”, смятай :D

Мнението беше редактирано от Инис на 17.12.10 15:26.

17.12.10
21:43

......и да си отбележа, че тренировка + репетиция е мнооого лоша идея. Хем днес ядох, и все хубави неща, и по много.
Краката ми си бяха на олово и ми костваше двойно повече усилия. На всичко отгоре съм си докарала мускулна треска.
И за да е картинката още по - цветна, репетицията беше доста тегава, темпото - бързо. Така обичам аз по принцип, но ми дойде в повече днес :D
Другата седмица - никакво отклонение от графика.

19.12.10
16:13

Вчера (събота) - импровизирана тренировка в хотелски “фитнес”. Покрай мен се прескачаха деца, зяпачи и играещи тенис на маса. Общо взето, екстремни условия. Нямах ръкавици и изобщо не ми беше ден за трениране, защото беше и втори пореден - на мен това ми се отразява със спад по всички показатели. Та, нещото като тренировка:

1. Планк:
1 х 40 сек., 3 х 1 мин. +

2. Лег:
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 5 с 40 кг.;
2 х 5 с 45 кг.;
1 х 5 с 40 кг.;

Точно предния ден правих лег и затова не се мъчих изобщо с повече - и така тежеше;

3. Оувърхед клек:
3 х 10 с 20; 25; 25 кг.;

Много се прецаках тук...мислех, че съм сложила 35 кг. и се радвах, че изобщо не ми тежи и без проблем правя десетки. Чак като свърших третата серия видях, че са били 25…;

4. Скрипец: 3 х 5 с неизвестни кг., според мен 45;
5. Напади: 3 х 5 с 35 кг. +
6. Добро утро: 3 х 5 с 35 кг.;
7. Сумо тяга: 3 х 5 със 70 кг.

Вечерта - много, много танци. Доразмазах се, буквално. Понеже знаех, че така ще стане, направих тренировка именно вчера - днес не бих била в състояние...

19.12.10
16:57

Всеки път като ти чета дневника и се сещам за тази снимка
(сори за спама, не се сдържах). Много радваш с начина си на трениране

19.12.10
23:09

Хи, посланието е хубаво : ))))
Подкрепям напълно.
П.П. Надявам се да си подновиш дневника скоро, беше интересен.

21.12.10
09:57

вторник

Хайде една свежа тренировка : )))))

1. Скрипец широк надхват: 4 х 6 с 45; 50; 45; 45 кг. +
2. Ренегатско: 3 х 10 с 12,5 кг.;

Това ренегатско ми смаза корема...не си спомням да съм правила десятки, само петици и определено си беше разнообразие :D

3. Долен скрипец: 4 х 6 с 45; 45; 40; 40 кг. +
4. Гребане на машина: 4 х 6 с 35; 30; 30; 30 кг.;

Беше тегаво, не зная защо. Затова и намалих след първата (респ. втората) серия, за да не правя компромис с доброто изпълнение. Задържане в края на сериите;

5. Wall slides: 3 х 10 между сериите;

6. Zercher клек:
1 х 10 с 50 кг.;
1 х 5 с 67,5 кг.;
1 х 10 с 67,5 кг.;
1 х 10 с 50 кг. +

7. Бедрено сгъване: 3 х 10 с 25; 25; 30 кг.+
8. Външни ротации: 3 х 10 с 3 кг.

Уникално беше, израдвах се много. Към осмото повторение имах чувството, че ще се разпадна, :D обаче удържах фронта и завърших серията. Е, не знам кога ще си го причиня пак :D

Всичко 50 мин.

Мнението беше редактирано от Инис на 21.12.10 10:32.

23.12.10
09:58

четвъртък

Това не е истина, днес направих една от най - удовлетворяващите си тренировки!

Тренировка:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
4 х 3 с 50 кг.; +

2. Клек:
2 х 5 с 60, 70 кг.;
4 х 5 с 80 кг.;

Голям кеф, вървя нагоре. И клекът, и легът ме мъчат, ама става :D
Нямам досега четири серии на 80 кг., нито пък - на 50 кг. лег. Перфектно!

3. Преден клек:
1 х 5 с 60 кг.;
2 х 5 със 70 кг.;

И тук нямам изобщо петици на 70 кг....имам тройка, и то една само. Заякнала съм със сигурност, отвях ги и двете серии :D

4. Набирания подхват: 7, 5, 5, 6, 5 +

Е тук направо ми се допя и дотанцува :D
Реших просто да направя една серия преди НГ, да видя къде съм.
Бяха едни от най - силните ми набирания до момента, нищо, че са петици повечето.
Така се израдвах, че няма накъде. Не ми бяха лесни, но определно не бяха и чак толкова трудни, както си мислех, че ще са. Е, седмото повторение на първата серия и петото на петата бяха с мах, ама какво е това между приятели....и не съм търсила отказ.
Абе нямам думи!

5. Пул тру - 3 х 10 със 70 кг.

Запознах се с един човек, който беше впечатлен от клека ми, оказа се, че има малък клуб по трибой и предложи да ме вземе при тях. Нямат си нито една жена :D за състезания. Ще направим евентуално една пробна тренировка по - натам, да видим какво ще излезе. Според него с 2-3 месеца тренировки и подходящата техника мога да кача поне по 20 кг. на упражнение. Е, мисля си аз, сега трибоят ми е ок. 260-270 кг., иначе над 300 ли ще дойде?!
Ако не друго, поне си поговорихме приятно...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1