10.02.05
12:52
Здр,аз съм на 22 години.Висок съм 184 и тежа 79-81 кг.Тренирам от 2 години.До сега съм пил по различно време:суроватачен протеин,Л-карнетин,креатин,аминокиселини,декстроза и глюкоза.От тази седмица си сменям програмата и занапред (поне 9-12 седмици) ще вдигам по този начин : Неделя (гърди);Понеделник (гръб): Четвъртък (ръце);Петък(рамо+крака).Събота ще ходя сутрин на гладно да правя долна и горна част корем + 15 мин велоергометър.Купих си глюкоза,Креатин монохидрат,хидролизирани аминокиселини (KUEN на Муса6и) и Протеин Про (с BCAA,мисля,че е български на цена 17лв/ 500грама).Искам да ми дадете съвет как да ги пия.По колко да ги пия и да има ли време м/и приемането им.За сега смятам да пия така :
-една чаена лъжица аминокиселини 10минути преди тренировка.По време на тренировка м/у серийте да пия 30-50гр протеин с вода.След тренировката веднага о6те 1 лъжица амино и 30 минути след това 30гр глюкоза + 5гр креатин.И след това 30-на минути да не ям ни6то. А в дните когато нямам тренировка по 1 лъжица амино сутрин и ве43р + 30 гр протеин м/у две хранения.Освен това след всяко ставане (спа и всеки обяд) пия по 1/2гр Витамин Ц + 2 таблетки Калций.
-жената която ми продаде работите ми даде съвет да пия така : 30гр протеин+5гр амино преди тренировка и 30гр протеин+5гр амино+5 гр креатин+30гр глюкоза след тренировка.А в дните когато не тренирам -да не пия ни6то.
Сигурен се,43 като питам в залата кочто тренирам как да ги пия 6те ми дадът друго мнение.Надявам се да не съм писал прекалено дълго и да ми дадете правилен съвет кое кога да пия и колко време да има м/у отделните добавки и храненето.Предварително благодаря :)
10.02.05
15:40
:?
Аз лично бих ги пил така:
Преди тренировка 30гр глюкоза+ лъжичка амино. По време на тренировка- само вода. След тренировка- 60-70гр. глюкоза+ лъжичка креатин. След 30мин 30гр чист протеин (ако ти е 75% напр., значи към 40гр. прахче) в мляко + лъжичка амино. Вечер преди лягане още 30гр чист протеин + лъжичка креатин....
Ама иначе не съм експерт, просто аз бих го направил така...
Като ги пиеш 1-2 месеца, пусни една тема да кажеш в крайна сметка как си ги приемал и имало ли е ефект, щото аз сега съм на същата комбинация, само без креатин, от който почивам 2 месеца...
6те по4на да ги пия таka:
-сутрин след ставане и ве43р преди лягане всеки ден по 1 ч.л (около 3-5гр) хидролизирани аминокиселини.
-след кардио тренировка - 6ейк от 30 гр.суроватъчен протеин (Mega BCAA Prо 90% protein)
-след силова тренировка - 6ейк от 50гр.суроватъчен протеин + 30 гр. глюкоза + 1 ч.л (около 3-5гр) креатин монохидрат (Nutrim)
Отделно след сутре6ното ми и следобедното ми ставане пия по 1/2 грам Витамин Ц + 600 гр. Калций и Фосфор.
Смятам да ги пия така около 8-10 седмици и пак 6те пи6а какво е станало.
13.02.05
18:10
Е защо след кардио ще пропуснеш глюкозата??? :shock: Никаква логика...
Според мен има смисъл да пропусне глюкозата след кардиото. Защо ли? Ами, защото целта на кардиото е да поизгориш малко мазнинки, а ако вземеш бърз въглехидрат веднага след кардиото, самото кардио се обезмисля до голяма степен. Глюкозата ще достави голямо количество енергия за кратко време и най-вероятно ще има излишък на енергия, който ще се складира като мазнини. Веднага след кардиото е добре аминокиселини (както и преди него) или суроватъчен протеин. 15-30 мин след него обаче без въглехидрати, а после по-добре бавни въглехидрати.
veso1714, според мен след тренировка въглехидратите са ти малко. Не знам колко време след протеиновият шейк се храниш пак, но ако това време е повече от половин-един час, трябва да взимаш повече въглехидрати (зависи от теглото ти и диетата ти). А и вит С-то, това дето го взимаш следобяд, в тренировъчните дни го взимай след тренировка, щото след нея в тялото ти има доста вредни свободни радикали.
15.02.05
14:53
Е според мен въпреки всичко дори след кардио трябва да се приемат по малко въглехидрати, за да се предпазиш от загубата на мускулна маса...