04.01.10
14:35
Здравейте, сигурно е задавам 1000 пъти този въпрос, но поне аз не намирам нищо което да ми помогне в решението.Въпроса ми е кое е по-добре?Протеин или аминокиселини или пък и 2-те?!Като чета за аминокиселините уж са нещо като разграден протеин и се усвоят по-добре и по-бързо, ама все пак да попитам старите кучета.Благодаря предварително на отзовалите се.
П.П Само да отбележа, че от месец пия креатин, но като че ли не е достатъчно...тренирам бойни изкуства+фитнес и общо взето съм на големи натоварвания затова търся максимална сила и издържливост.Говори се из фитнеса за някви буустери или нещо подобно давали много енергия и сила, ама поне аз ровейки из сайтовете намирам само някви анаболик или нещо от тоя род беше което ми звучи малко стряскащо...
04.01.10
14:56
казано от Стоян Христов на 04.01.10, 14:35:
...кое е по-добре? Протеин или аминокиселини или пък и 2-те?!
Има някаква далечна логика да предпочетеш аминокиселини, ако търсиш сваляне на килограми и протеин - в останалите случаи.
Не е задължително, обаче... Според мен е въпрос на пари, защото можеш спокойно да комбинираш двата продукта.
Като чета за аминокиселините уж са нещо като разграден протеин и се усвоят по-добре и по-бързо...
Точно това са - протеин “на парчета” (образно казано, ако искаш ще обясня и по-подробно).
Дали се усвояват по-добре? Едва ли може да се изведе подобна зависимост. Бих казал - не.
Дали се усвояват по-бързо? Да (логично).
Говори се из фитнеса за някви буустери или нещо подобно давали много енергия и сила, ама поне аз ровейки из сайтовете намирам само някви анаболик или нещо от тоя род беше което ми звучи малко стряскащо...
Вероятно говориш за азотни буустери. Типичен пример - N.O. Xplode на BSN, има и доста други, разбира се.
Няма нищо стряскащо в процеса, наречен анаболизъм. Той е напълно нормален жизнен процес, желан от всички, които искат да постигнат нещо в някакъв спорт. Научи повече за него и за обратния - катаболизъм.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.10 15:04.