05.01.10
09:19
Хей ме на! Отново :)
Чудих се и се маех дали да си направя нов дневник, дали наистина имам нужда от него и дали това не ме натоварва...но...май вече толкова съм свикнала с воденето му, че чак ми липсва :)
Няма да си поставям велики цели, защото очевидно не успявам да ги изпълня, както аз очаквам :)
Едничката ми цел е да се храня добре, да тренирам добре, да се чувствам добре и да ми личи :)
Покрай това може и да се отскубна от хранителните си зависимости (шоколад и сладки неща), да посваля килограми, да кача сила, да подобря техника, да се захвана с друг спорт...но на първо време:
да съм щастлива и да се обичам
Искам душевен мир и повече любов (основно към мен самата си). И ...ще се уча - ще се старая всеки ден да се вдъхновявам с нещо мъдро в тази насока :) Т.е.... ще си имам нещо като ‘мисъл/ цитат на деня’ :)
04/01/10
Fear less, hope more;
Eat less, chew more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Love more,
and all good things will be yours
Шведска поговорка
Тренировка: - спираща въздуха
Обръщане - 4 x 6 @ 30, 35, 37.5, 40 кг
Комплекс, 30 кг щанга, 8,7,6,5,4,3,2,1 с 60 сек почивка между сериите
- Румънска тяга,
- Пуш-преси,
- Отпади,
- Добро утро,
- Гребане,
- Лицеви опори,
- Планк колкото мога
5 мин почивка
Бърпита 2 х 2мин @ 31, 28 бр / 2 мин
Въженце - интервали 5 х 2:1 мин скачане: почивка
Дървар с дъмбел 4 х 1 мин @ 7,5кг
Храна:
8.30 - овесени ядки, тиква, масло, кокосови стърготини, мляко
10.30 - 2 маслени канелени коледни курабийки
13.30 - свинска пържола, салата цвекло, 30 гр черен шоколад
ТРЕНИРОВКА (18.40 - 20.00)
21.30 - салата спанак с риба тон и моцарела + дресинг кис. мляко + зехтин; кашкавал, свинска сушеница
22.30 - 4 мандарини, 1 ябълка, 2 ч.л. мед
През нощта: 5-6 л. цедено мляко с 2 ч.л. мед
Темата беше редактирана от Limka на 09.01.10 06:21.
Хей ме на! Отново :)...
Ами, здравей отново!
Хубави цели. Пожелавам ти да нацелиш правилния път!
Успех!
05.01.10
10:28
А честит ти нов дневник :) Скри ми шапката с тия бърпети. 32 наведнъж? как издържа? Баси аз съм много зле значи.....
05.01.10
10:38
Честит ти нов дневник и успех най-вече с повечето обичане на тебе си,защото според мене е ключово за успеха в каквата и да е област.И идеята за ‘мисъл на деня’ мн ми допада: )))
А честит ти нов дневник :) Скри ми шапката с тия бърпети. 32 наведнъж? как издържа? Баси аз съм много зле значи.....
Бърпетите са с лицева (на колене). Мен лично те ме задъхват малко по-малко от другите - може би, щото се мяткам по-малко... първата серия се ядва...Но след 2рата - всяко вдишване е съпроводено от желание да драйфам... а след 2х2 мин бърпети дишаш много и много често :)
К’во да прайш...тренер-садист си имам... Ама и аз си мълча, щото ям много и заслужавам да се трепя така :)
05.01.10
10:42
На мен ми хареса поговорката :)
Пожелавам ти успех в търсенето (намирането ) на баланса и постигането на целите ;)
05.01.10
11:20
Страхотно ново начало:)
Успех, Лим!!!
05.01.10
14:03
Честито ти ново дневние и от мен!Много успех и постигане на баланса ;-)
Мнението беше редактирано от irenaiv на 05.01.10 14:04.
Честитооооо ти дневниче и от мен, Limka! Ти си едно от момичетата в този форум, които са адски надъхващи!!! Пожелавам ти да си останеш такава и за напред и много успех с постигане на поставените цели! :)
Бъди все така устремена и харесваща себе си.Ти си била винаги една от тези във форума,служещи ми за пример :)
Хей, благодаря Ви много за топлото посрещане на новото ми дневниче :) Много сте мили :))
05/01/10
A man is but the product of his thoughts - what he thinks, he becomes.
Mahatma Gandhi
Тренировка:
45 мин бягане на студ покрай морето (около 7-8 км)
Храна:
6.30 - Кафе с мляко;
ТРЕНИРОВКА
8.30 - тиква, овесени ядки, кокос. стърготини, масло, мляко
около 1.5 лимона противовирусно
14.00 - мммм страхотно вкусни 2 яйца с масло, кашкавал и много малко сушеница, 1 краставица
16.30 - 3 мандарини
20.00 - Докато правя ореховки ( с мед ) – малко от сместа
21.00 - Салата спанак с морски дарове, рибена чорба, 1 ореховка, 2 мандарини
През нощта: 2 резена кашкавал (доста големи), 1 с.л медец - любима комбинация :)
Добавки: 1 гр омега
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 2 л вода
Скоро осъзнах, че толкова съм се вглъбила в глупавата цел да отслабна (съпътствана от планове за тренировки и храни) и в мисълта, че тогава ще съм щастлива, че забравям да се огледам и да осъзная, че аз всъщност съм щастлива. Всеки ден! :)
Благодаря, Лазаре, че ме ‘шамароса’ с истината!
Мнението беше редактирано от Limka на 06.01.10 05:31.
Хей, благодаря Ви много за топлото посрещане на новото ми дневниче :) Много сте мили :))
Скоро осъзнах, че толкова съм се вглъбила в глупавата цел да отслабна (съпътствана от планове за тренировки и храни) и в мисълта, че тогава ще съм щастлива, че забравям да се огледам и да осъзная, че аз всъщност съм щастлива. Всеки ден! :)
Благодаря, Лазаре, че ме ‘шамароса’ с истината![/quoteот планове за тренировки и храни.....и отчети?
7.25 е чудесно време да осъзнаваш,че си щастлива-събуждайки се бавно,хапвайки бавно хубава закуска,и правейки принципния план за деня(който включва само да се радваш) :))
Благодаря, Лазаре, че ме ‘шамароса’ с истината!
Лимче, това и на мен ми е прозрението напоследък.Вървя из улиците и вместо да гледам красиво осветената Варна, хората, хубавото време, аз мисля какво ще готвя за вечеря, за дае режимно, какво ще купувам за утре, как да си разпределя тренировките, как да не ям и как да претерениром общо взето. Баси глупостите...Накрая се спрях и си превъртях мислите..Аз съм щастлива, имам всичко, денят и града са прекрасни.Това е правилното мислене, но от тези режими мозъците ни са уморени и им трябва доста автотренинг за да влязат в час. Това става с почивка от всичко. Трениорвките са измамни понякгога. Уж серотонин ама си е стрес
06.01.10
11:48
Честит нов дневник :)
и посока :)
Едничката ми цел е да се храня добре, да тренирам добре, да се чувствам добре и да ми личи :)
последната част можеш да я забравиш. Тя ще се случи. Като начало обаче е важно да спреш да мислиш за нея. Всъщност тя вече се е случила и се случва - остава единствено ти да я видиш :)
Както е казал Лао Дзъ: ”Действай чрез бездействието и ще има ред” :)
поздрави :)
и да ми личи :)
О! Аз имах предвид това, че на здравите и щастливите хора им личи и външно...имат си аура :) Не съм имала предвид да ми личи като...измерим външен вид :)
06.01.10
13:13
и да ми личи :)
О! Аз имах предвид това, че на здравите и щастливите хора им личи и външно...имат си аура :) Не съм имала предвид да ми личи като...измерим външен вид :)
Тя аурата си ти личи, както казах - остава само ти да я усетиш :)
О, Даоизъм :) Супер :) много мъдри неща има в това течение на източната философия, ама някои са трудни за разбиране :)
Мнението беше редактирано от Ines на 06.01.10 14:22.
06.01.10
15:31
О, Даоизъм :) Супер :) много мъдри неща има в това течение на източната философия, ама някои са трудни за разбиране :)
Ето едно обяснение:
Действай, чрез бездействието, значи не се напъвай постоянно да действаш, а спри, помисли, помечтай - визуализирай -и действието ще потече от самосебе си.
Да действаш, без да визуализираш е като да се опитваш да преминеш през стена, като се мъчиш да я разбиеш с главата си.
Да визуализираш не значи да си мечтаеш и да очакваш да се случи чудо - а значи да ВИДИШ какво искаш да се случи първо как се случва в главата ти и да ВЯРВАШ.
Когато тези 2 условия са изпълнени - ти ще ЗНАЕШ какво да прави и правенето му ще ти достави огромно удоволствие
поздрави :)
Дени, отчетите не ми тежат...липсват ми в известна степен :) Свикнала съм дотолкова с това...
06/01/10
There are always flowers for those who want to see them
Henri Matisse
Много готин ден :)
Тренировка:
Набирания – 4x8 с ластик
Комплекс 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1; с 2 дъмбела x 10 кг
- гребане,
- снач,
- Саксонски наклони,
- странични напади (без дъмбели, че иначе мнг грозни ги правя)
- суинг,
- ренегадско
5 мин почивка
- 3x2 мин The manmaker
- 2x2 мин планинско катерене (130, 100 бр) - много го мразя и този път хич не си давах зор за макс бр. Спестих си последната серия
Понамързяваше ме и не ми се тренираше особено, но като започнах имах енергия.
Храна
8.30 - Кафе с мляко, 3 ореховки (орехи, белтък, мед), кисело мляко - пълном., мое производство
13.30 - 2 яйца с масло, кашкавал и много сушеница, зеле с моркови, 2 мандарини
16.30 - 1 ябълка
ТРЕНИРОВКА (18.30 - 19.45)
21.30 - Пилешка супа (бая гъста), зеле с моркови, малко кашкавал, 1.5 ч. вино, 2 мандарини
Добавки: 1 гр омега
Течности: 2 кафета, 1 зелен чай, 3 л вода, 1.5 ч вино
+ много усмивки :)
Откакто добави “+ размисли” дневникът ти има коренно различна вибрация. Сините буквички носят много позитивизъм :)
07.01.10
12:14
Дени, отчетите не ми тежат...липсват ми в известна степен :) Свикнала съм дотолкова с това...
Разглеждал съм случаи на жени физически малтретирани с години от мъжете си. Не ги напускали, защото били свикнали до толкова с това ...
:) всъщност въпросът е много по-сериозен и не смятам, че му е тук мястото да го коментираме, НО ... писането на храната е ЕТАП!
Това е ЕТАП, който ти помага от несъзнателно и безразборно, към съзнателно и отговорно хранене.
След като се научиш да храниш съзнателно и отговорно, воденето на дневник вече не ти е нужно.
Докато продължаваш да го правиш - няма да можеш да стъпиш на следващото стъпало, което е на подсъзнателно и интуитивно хранене. Този ЕТАП не избягва от отговорността - напротив - тя е по-голяма от всякога, но вече е на подсъзнателно ниво, а интуитивността е това, което ще ни помогне да оптимизираме храненето си оттук нататък и да го направим 100% подходящ за нас начин на хранене - в различните ситуация и в различните наши състояния :)
поздрави
Всъщност съм съгласна с теб.
Затова и бях решила да не си водя дневник...
...но някак ми липсва...
...ако щеш ми е скучно кафето сутрин (обикновено тогава си пиша отчета)...
Осъзнавам, обаче, че трябва да спра да мисля какво кога защо ям...но...както каза всичко е процес... при това започнат процес
Мнението беше редактирано от Limka на 07.01.10 12:28.
07.01.10
13:01
...ако щеш ми е скучно кафето сутрин (обикновено тогава си пиша отчета)...
искаш да кажеш, че това е единственото интересно нещо, което можеш да правиш сутрин? :)
Колко силни са навиците ебати :)
гххх... как се изкарах сама ограничен кон с капаци :lol: :lol: :lol:
Това, което си направиш сам, никой друг не може да ти го направи :)))
Мога, разбира се, да правя мнг други неща :)
...не още...когато интуицията ми е сигурна, мисля, че ще ми стане скучно да пиша :)
Осъзнавам, обаче, че трябва да спра да мисля какво кога защо ям...но...както каза всичко е процес... при това започнат процес
Явно по голямата част от жените тук във форума разсъждават така - аз съм по същия начин, мисля какво ще хапвам, кога, защо и т.н...понякога като че ли се се изморявам от това, така написано някои ще си каже, че си нямам друга работа, а абсолютно НЕ Е ТАКА. Денят ми е запълнен с пълноценни неща, но мозъкът ми намира време да мисли и за храненето..
Аз като нямам занимание или работа тогава мисля за храна, егати.Като ме завърти ежедневието хич не се сещам, но...като влезеш в заведение или магазин, онази мисъл какво да избереш от менюто винаги я има. Лимче, пожелавам ти да спре да се навърта при теб.
Воденето на дневник е удоволствие и заради контакта с хората във форума. Винаги има какво да научиш, да са заредиш или натовариш понякога, но не мисля че е само навик
Aбе, всички тук сме леко ‘болни’- питай един нормален човек дали помни какво е ял вчера (до хапка и до грамаж)... едва ли :)
07/01/10
Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.
Mark Twain
Много известна мисъл - това не я прави по-малко смислена, де :)
В този дух вчера за първи път се пробвах да танцувам танго :) Много...интересно и интимно... През цялото време ми повтаряха “не подскачай, не пружинирай. Този танц се танцува бавно” :lol: Как да стане т’ва? Не ми е на мен в темперамента да не подскачам и да не бързам :))))) Но пак ще се опитвам :)
Тренировка:
Около час ходене
Около час танго
Яката работа :)
Храна:
8.00 - Кафе с мляко, 3 ореховки с кис.мляко (хм, написах меденки=> ми се ядат меденки=> трябва да си направя меденки :) )
с кракомобила към работа
13.30 - 2 яйца с гауда и много масло, зеле с моркови, 2 малки ябълки
16.30 - 1/2 помело (относит. малко като за помело)
пеш към къщи
20.00 - малко моцарела
ТАНГО
22.30 - пилешка супа, от свинската сушеница на тати, зелена салата с яйце, 3 мандарини
През нощта: 3 ореховки
Айде поздравче и дано и аз да стана толкова добра ;)
http://www.youtube.com/watch?v=suyh4tGuScw
Мнението беше редактирано от Limka на 08.01.10 05:42.
09/01/10
It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure, to embrace the new. But there is no real security in what is no longer meaningful. There is more security in the adventurous and exciting, for in movement there is life, and in change there is power.
Alan Cohen
The power of intuitive understanding will protect you from harm until the end of your days.
Laozi (Lao Tzu, Lao Tse)
Без храна вече. Ще се науча да разчитам на интуицията си дали съм се нахранила добре, а не на други хора.
Много готин ден - едно такова леко ми е ме изпълват някакви странни усещания.Обядвах на плажа - страхотно спокойствие и красота носеше вчера морето :)
Тренировка
Ужасно дълга, ужасно тежка...Ама аз съм инат и си я направих. В началото - много енергия, в края - със зор се изкъпах. Тотално претрениране...Не можах дори да вечерям като хората след това...
Обръщане - 4 x 6 @ 30, 35, 37.5, 37.5 кг
Комплекс, 30 кг щанга, 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 с 45 сек почивка между сериите
- Румънска тяга,
- Пуш-преси,
- Отпади,
- Добро утро,
- Гребане,
- Лицеви опори,
- Планк колкото мога
5 мин почивка
Бърпита (без лицева) 3 х 2мин @ 34, 34, 34 / 2 мин
Въженце - интервали 6 х 2 мин:45 сек скачане: почивка
Дървар с дъмбел 5 х 1 мин @ 5кг
09/01/10
Work joyfully and peacefully, knowing that right thoughts and right efforts will inevitable bring about right results
James Allen
Опи, как сме? Много е гот да е събота :) Много забавен ден :)
Правих меденки - като малко дете си играх с тях. То не бяха медени звездички, лунички, сърчица, мечета, котета, рибки :)))
Не че станаха толкова вкусни..но поне външният им вид лъже ;)
Тренировка:
около 40 мин въженце
Голям кеф, напоследък ми е много любимо. Подскачам си напред, настрани, на един крак, тичам...супер просто.
И....24 double unders нъц-нъц-нъц :P
И....скъсах въжето (от кабел) :lol:
Мнението беше редактирано от Limka на 10.01.10 07:36.
10/01/10
To love oneself is the beginning of a life-long romance
Oscar Wilde
Добро утро :) Свърши почивката - кратка, но пък наситена :)
Неделна тренировка:
1 час хорца :)
Планът беше да има и някое комплексче на стадиона, но:
1. хорцата ми бяха напълно достатъчно като раздвижване;
2. заваля някакъв проливен дъжд, а нямах нагласа да се затворя да тренирам в зала :)
Туй то! Успешна, стремителна и усмихната седмица :)
10/01/10
To love oneself is the beginning of a life-long romance
Oscar Wilde
Добро утро :) Свърши почивката - кратка, но пък наситена :)Неделна тренировка:
1 час хорца :)Планът беше да има и някое комплексче на стадиона, но:
1. хорцата ми бяха напълно достатъчно като раздвижване;
2. заваля някакъв проливен дъжд, а нямах нагласа да се затворя да тренирам в зала :)Туй то! Успешна, стремителна и усмихната седмица :)
Лимче, точно снощи четох статия за хорото от един астролог. Аз нали съм си шантава малко и доста вярвам тези неща, та в статията пишеше, че хорото е мощен енергиен ритуал, подобен на космически поток, който имитира подредбата на планетите около слънцето. Енергията на хората участващи в хорото се увеличава в пъти и става огромно енергиино поле, което разпръсква тази енергия навсякъде. това било наследство от траките и хич не е случайно. Демек това е нашта йога и тай-чи. Също се спомена, че на световното 2004 г сме стигнали толкова далеч, защото сме играли хора.....Аз се замислих
П.П Липсва ми хранителния отчет. Едно такова мило и вкусно ми ставаше, пък и открадвах идеи
11.01.10
09:41
на световното 2004 до никъде не стигнахме ;)
11.01.10
09:43
Е, ти ся за някакви си 10г проблем ще правиш :)
Какво са 10г на фона на вечността :)
Много мразя незначителни забележки за правопис, граматика, технически и т.н грешки на фона на иначе дружелюбния форум. Да сме наясно ставаше въпрос за световното 94 г. И да сериЙ се пише сериИ и какво от това мамака му. Цитирам нечии дневник, но не помня кой...Форумите за правопис за на друго място
11.01.10
13:10
нечии дневник
нечиЙ дневник ;)
ами то не, че останалата част от пост-а ти имаше някакъв смисъл, ама да не ти убивам ентусиазма.. все пак - хоро???? за берекет и спортно щастие НЕ са играли нашите момчета ‘94, съжалявам, че те разочаровам.
И какво, хорото символизира подредбата на планетите????? и черпим от тях живителна сила????? колкото седящите места в трамвай 5 за княжево отговарят на съзвездията толкова и при хорото
Мнението беше редактирано от smacker на 11.01.10 13:11.
нечии дневник
нечиЙ дневник ;)
ами то не, че останалата част от пост-а ти имаше някакъв смисъл, ама да не ти убивам ентусиазма.. все пак - хоро???? за берекет и спортно щастие НЕ са играли нашите момчета ‘94, съжалявам, че те разочаровам.И какво, хорото символизира подредбата на планетите????? и черпим от тях живителна сила????? колкото седящите места в трамвай 5 за княжево отговарят на съзвездията толкова и при хорото
Айде пак, НЕЧИЙ, друга ми беше мисълта драги. Стига с тези дребнави глупости. Дори не вложих граматически смисъл, като го писах това за НЕЧИЙ дневник.Относно хорото за берекет на нашите момчета имам предвид това
Може да се каже и така: нашето хоро е българският цигун или традиционната ни йога. И убеден съм, няма да е далече времето, когато то съзнателно ще се използва по този начин, поддържайки здравето, силите и способностите на практикуващите го на високо равнище. Ще разкрия тук и една тайна: необикновените успехи на българския футбол в Америка през 1994 година до голяма степен се дължаха и на хорото, въведено (съзнателно или не) като основен метод за възстановяване след мач и за настройване преди мач. Това вероятно е главният принос на треньора Пенев тогаваИзточник:http://koncert07.hit.bg/index_files/Page659.htm
Пиша в дневника на Лимка и поста ми беше адресиран до нея, ако на теб не ти се вързва теорията с планетите, ок.Ако някой има право да коментира поста ми и правописа ми в момента е именно тя.
Лимче, извинявай за спама.Спирам
Лимка,тангото е уникален танц.На клипчето ме изкефи финала.Много чувствен и на фона на тренировките които правиш ще е адски разпускащо да танцуваш.Ти партньор имаш ли??Аз не разбрах записала ли си се или просто за кеф танцуваш?
П.П.Smaker, теб и Btkadsl една майка ли ви е раждала??И двамата сте ужасно нетактични и се месите все където не ви е мястото.
Мнението беше редактирано от Angella на 11.01.10 14:24.
11.01.10
17:18
Много мразя незначителни забележки за правопис, граматика, технически и т.н грешки на фона на иначе дружелюбния форум. Да сме наясно ставаше въпрос за световното 94 г. И да сериЙ се пише сериИ и какво от това мамака му. Цитирам нечии дневник, но не помня кой...Форумите за правопис за на друго място
Без страсти :)
Спомни си какво е казал Буда :)
поздрави
@ Дива и smacker - к’во се ядосвате за глупости??? Хората са различни, харесват различни неща и именно в това е цялата красота и пъстрота в света...И, да, и аз съм чувала/чела, че хорцата имат ефект на йога, т.е. успокояват и носят покой, но пък ми пасват доста повече на темперамента от йога ;)
@ Анджела - тангото верно е страхотно :) Имам партньор, да - с половинката се престрашихме да се научим. Намерих класове за начинаещи в един танцувален клуб :) Довечера пак :)
11/01/10
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
Jimi Hendrix
Тежък ден. Много емоционално неприятен и много болезнено зацикляне => в леглото на кравай вместо дъмбел комплекс в залата. И...вечерта изядох света...
Направих първото си телешко варено и беше страхотно :)
Направих един мексикански апетайзър и беше още по-страхотен с тънко нарязани краставички и зелен пипер. Дивичка, това специално за теб ;)
Купих си мед (от слънчоглед и кориандър) от нов “доставчик” - не можах да спра да го дегустирам :) С кашкавал :)
Овесени крекери Nairns с много масло са жестоки :)
Овесени меденки с кисело мляко - също :)
Любовта е сила. Любовта е и избор. Контролът не е сила. Контролът не е и здравословен.
Имаш само един живот и това е твоят живот. С него избираш какво да правиш.
Ничий друг живот не ти принадлежи и нямаш право и не можеш да го контролираш.
Мнението беше редактирано от Limka на 12.01.10 08:54.