10.02.05
20:26
темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=39137#39137
така пичаги срещам доста не приятен проблем на всякуде има 2,2 белтъчини примерно или там някакви цифри аз как да изчисля коя храна колко е ?? моля помогнете
Здрасти приятел,
Отиваш тук: http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php и виждаш че показанаията са за 100 гр. продукт. От там нататък изчисляваш колко грама от кое ядеш и си ги смяташ. Ако например изпиеш 100 гр прясно мляко това означава че си поел 3.1гр белтък, 3.2гр мазнини и 4.7гр въглехидрати. Много е лесно. Пробвай
само че тук не пише за дадените продукти в колко грама се съдържат дадените мерки
Дадената храна и нейните стойности са еквивалентни на 100 грама продукт! Примерно, пилешко месо - 22 грама белтъчини, т.е. ако изядеш 100 грама пилешко, ще имаш 22 гхрама протеин! Така е и със всички други индекси за калории, въглехидрати, мазнини и белтък! Сега не ме питай и за разлика между белтъчина и протеин - е , едно и също са братле! Хапвай и расти мноооооооооого, в протеина му е майката! :wink: :wink: :wink: :wink:
имам един въпрос. според таблицата за храни, във ББ теам, е дадено въглехидратната стойност на 100 грама ориз, това е в неприготвено състояние предполагам? колко въглехидрати се съдържат ж ориза след като се приготви? 4увал съм 4е във вси4ки варива се (макарони, ориз, картофи) се губят около 30 % от ве6тествата след приготянето му, и мога ли да изхождам 4е на ядене използваме около 50 гр ориз?
мерси предварително на помогналите
Мериш ориза в сурово състояние. Трудно би разбрал какави са стойностите след обработка. Зависи от самата обработка, вида ориз и тн. Какво се губи при готвенето на храната също много трудно може да се каже. А ако имаш везна вкъщи, лесно можеш да си направиш експеримент и да разбереш горе долу каква е разликата между суровия и обработения ориз като грамаж.
Поздрави!