13.01.10
14:52
Поогледах се доста, намерих информация за ввд, нвд и така нататък, но ако може да ми дадете малко подробна информация за ВВД. Засега знам, че протеините се приемат при всяко ядене, и само толкова.
Въпросът: Какви въглехидрати и с какъв гликемичен индекс да приемам, и по-важно - кога и в какво количество? (Тежа 70 кг, ако има значение).
Не съм изобщо информиран от страна на въглехидратите, има прекалено много подробности, но засега това ме засяга.
Поздрави.
4-5гр на кг трябва да ти е приема. Приемай сложни въглехидрати преди и прости след тренировка. Яж ориз, картофи, овесени ядки..
казано от TheRunawy на 13.01.10, 14:58:
4-5гр на кг трябва да ти е приема. Приемай сложни въглехидрати преди и прости след тренировка. Яж ориз, картофи, овесени ядки..
Благодаря за бързия отговор, обаче да питам - за закуска, към 15:00 и за вечеря какви вва са най-подходящи? Удачно ли е сутрин да се приемат въглехидрати от рода на ориз/картофи?
За закуска са добре овесените ядки, към 3 ориз или картофи. А за вечерята е относително, според зависи дали се омазняваш лесно.
казано от TheRunawy на 13.01.10, 15:19:
За закуска са добре овесените ядки, към 3 ориз или картофи. А за вечерята е относително, според зависи дали се омазняваш лесно.
Благодаря ти много!
14.01.10
17:34
Въглехидратите да ,4-6гр/кг е ок,но може повече или по малко според общия калориен прием на фона на този който ти е необходим.Въглехидратите най добре от кафяв,ориз,кафеви макарони/спагети,овесени ядки,пълнозърнест хляб и тн.Мазнините в такъв тип режим като цяло е добре да са малко,освен ако не си ектоморф или искаш здраво омазване,тоест добри източници на протеин в случая са ти: пилешко,пуешко,телешко (чисто),извара,белтъци,сурватъчен протеин,риба тон,и др.Може да направиш пък някакъв смесен тип нещо като РБД тогава гледай калориите между мазнини и въглехидрати да са ти горе долу по равно за деня.