Основни складове за суровини за хран.-вкус. и фармацевтичната промишленост

Прескочи до:
Krasimir Yolov

14.01.10
17:37

Понеже е криза и доста състезатели и клубове нямат финансовата възможност да закупуват вносни висококачествени протеини и добавки реших да пусна тази тема. Тъй-като преди време разполагах с такава информация а гледам, че и темата за П.И.К&Ко е помогнала на някои хора реших да се включа и аз. И така да продължа по същество - фирмите за които ще пиша продават само на ЕДРО - т.е. НЕразпечатани чували и кашони, които понякога имат относително висока себестойност, но ако няколко човека се обединят (или клуб със собствени състезатели) цената на дребно е относително добра. Аз няма да споря какво е качеството на дадените продукти, но ще спомена ако знам конкретни имена и линкове, за да подпомогна максимално всички. Държа да отбележа, че някои от фирмите си имат собствена политика и не продават на частни лица (срещу ЕГН), а само на фирми. Но не мисля че ще е проблем, например да се обединят хора около дадена фирма и да си разделят разходите. Самият аз не спортувам и нямам фирма, но мои приятели са пазарували от тези фирми и са били доволни. И така да започвам:
  Първата фирма която е доста основен вносител както на протеин, така и на някои други полезни за естеството на форума суровини е: BARENTZ.BG http://www.barentz.bg/mestopolozenie.html . Доста години тя беше един от основните вносител на новозенландския 85% протеин Alacen322. Цената му през 2005 беше 302,50лв без ДДС за 25кг чувал, а през 2006 продаваха само над 100кг/месечно за около 360лв без ДДС за чувал. Гледам на http://www.barentz.bg/ingredients-by-name.html?page=3 , че имат вече и изолат, но никога не съм купувал и нямам представа каква е цената. Това за което се сещам, че е интересно за трениращите са някои аминокиселини, но в 25кг кашони. Другото е хидролизирания желатин/колаген Gelita, витаминния премикс на KORTUS който е около 1500лв/25кг но съдържа 100%RDA на водоразтворимите витамини (+ витаминЕ /ацетат/) в 190мг премикс, което ще рече, че в 1кг се съдържат над 5000 дневни дози. L-carnitine base също е около 1500лв/25кг, но доколкото знам е силно хигроскопичен и трябва веднага да се употреби, или да се раздели в много сухо помещение. Има доста видове суроватъчни протеини - американски “суроватков” 80% например. Различни видове казеини. Аромати, фибри и много други, но всичко е в 20 или 25 кг разфасовки. Например по-рано като сме ходили да питаме и имаше: Grean Tea Extract 70% - 1750лв/25кг кашон без ДДС (по-нататък всички цени които знам са без ДДС), Macuna Prurient 50% L-Dopa - 7500лв/25кг кашон и Macuna Prurient 25% L-Dopa - 4200лв/ 25кг кашон, Garcinia Extract (Mg Salt) 60% - 1625лв/ 25кг и други продукти като Methyl Sulfonyl Methane (MSM), Glucosamine Hydrochloride, Chondroitin Sulphate всичките на BioNaturalle. Цените може да са се променили, но не вярвам да е с много, защото тогава долара струваше повече, а и сега в кризата много западни компании свалиха цените си. Няма да се учудя ако синефрина те го внасят, тъй като много български производители взеха да го предлагат.
  Това засега. Както се казва лъжичка по лъжичка, защото ги бях захвърлил рекламните брошури и сега ги намерих. Тeзи сертификати ми дадоха преди време за Alacen322 , когато си взехме с мои познати. Обърнете внимание, че в сертификата пише 80%, а на чувала отгоре пишеше 85%.
p.s. Намерих мострата на Gelita, която ми дадоха когато ходих да питам за протеин. Добавил съм снимка.
Данните за Alacen 322 съм ги променил, защото намерих един e-mail от който се сетих, че чувалите бяха по 25кг. Извинявам се за объркването, но беше преди доста време.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.11.11 23:36.

г-н Йолов, искренно се надявам да сте този за когото си мисля :). Ако не греша имате дълъг опит в публикуването на доста интересни материали за списание Олимп.
Въпроса ми конкретно по темата ми е, вие как сте усетили ефектите от тези добавки, в смисъл равностойни ли са като съотношение цена/качество на вносните американски продукти.

Krasimir Yolov

14.01.10
18:12

Да този съм за който се представям. Върнах се да пиша във форума, защото една личност чието име няма да споменавам си е правила гаври с мои снимки в нета. Информирал съм, че се включвам наново, тъй като бях помолил да ми анулират акаунта.  Лично аз съм ползвал само прословутия новозелански суроватъчен 85% протеинов концентрат Alacen322, но в комбинация с високи дози креатин монохидрат creapure-DSM-Austria, и ефекта беше комплексен. Тренирал съм по-сериозно до казармата - септември 1993(п.п-извинявам се първо бях писал 2003 - явно от годините вече и не помня), а в момента не тренирам. Когато позвах Alacen-a (края на 2005)  доста се бях омазнил от креатина, но силата ми се беше увеличила значително. Около 1,5см обиколка на ръката бях качил за месец, месец и нещо. Аз имам травма в едното рамо и на лежанката повече от 100кг не смея да сложа. По-принцип ако сега започна да вдигам ще правя с 70-80кг по 6-8 повторения. С 20-30гр. креатин дневно тогава правих 10-12 на 90 съвсем спокойно. Откъде сме си купили и поделили аз и още трима мои познати creapure-DSM-Austria ще пиша по-късно, защото трябва да си намеря всички брошури, за да не говоря общи приказки. В момента за съжаление DSM-Austria са спрели да го произвеждат.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 22.01.10 11:44.

Krasimir Yolov

14.01.10
19:31

Фирмата от която сме си вземали няколко човека по един кашон 25кг от creapure DSM-Austria се казва Дагатекс ООД и е подразделение на S&D Chemicals Bulgaria LTD. Креатина беше много добър. 6кг/човек - няма изпиване. Затова пиех по 20-30 грама - както дойде с протеина. Тогава около 2005 цената му беше май 792 лв/25 кг кашон. В момента до колкото знам са го спрели от производство, но същата фирма доколкото знам в момента продава китайски глутамин за около 1250лв/25кг. По-рано бяха в сграда на цариградско шосе пресечката преди спирката студенски общежития. Улицата която минава под комплексите на БАН (акад. Георги Бончев) в една пресечка вдясно и надолу - преди “Жълтия магазин”, но официално се водеше: бул. Цариградско шосе 105. Другото интересно (но по-скоро за химици) което също предлагат е полимера Carbopol Ultrez 10 - 600$/20kг, който заедно с триетаноламин (служещ за омрежване) се ползва в много от хидрогеловете (на водна основа).
Адреса на централният офис е в сградата на “Интерпред” на Драган Цанков 36.
п.п. Оказа се, че един познат е запазил сертфиката на креатина и ето го и него:

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 23.03.10 19:16.

Някакви наблюдения от л-карнитина имаш ли?
Иначе хубаво продават на едро, но за самостоятелен потребител е доста не удобно.
Пък и доколкото виждам всичко е валидно за Софиянци :)

Krasimir Yolov

15.01.10
06:45

Аз лично не съм го ползвал, защото той се използва за т.нар. течен  L-carnitinе , което е  неправилно понятие. L-carnitinе, както и аминокиселините не могат да са течни, а може да се разтворят - т.е. да са в разтвор . Български продукти на фирми които го ползват не съм ползвал, но съм му виждал Н-NMR данни, както и ъгъл на въртене и данните бяха добри. Но аз до колкото знам BARENTZ.BG вкарват и L-carnitinе L-tartrate, който се използва в капсулните форми, но те го продават и в П.И.К&Ко. на дребно. Тук съм писал за L-carnitine base, но ако представлява интерес ще напиша как човек може да си го приготви в разтвор.
п.п. Намерих брошурата за съдържанието на витамините KORTUS :

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 12.03.10 14:34.

Krasimir Yolov

17.01.10
15:01

Друга фирма е Аналитика ЕООД с интернет адрес: http://www.analytica-bg.com . От нея интерес представляват доста продукти. NUTRIOSE® FB. на Roquette, http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils/pages/dietary/ които представляват диетични фибри, може да се закупят и по 1кг. Предлагат се и продукти на дребно като сух екстракт на трибулус на ВЕМО 99 ООД - мин. количество е 30гр. Това което е най интересно, обаче са ензимите. Фирмата внася почти всякакви ензими и то на реномирани марки. Например ензимът Subtilisin, който там се предлага под името Alcalase 2.4L http://www.novozymes.com/en/MainStructure/ProductsAndSolutions/Dairy/Nutritional+products/Alcalase/Alcalase®.htm# за хранителни цели и Alcalase 2.5L за детeргенти на фирмата Novo Nordisk. Той е една от най-силните протеази и се използва от много фирми за разлагането на протеина до аминокиселини при относително “по-меки”  условия (рН 8.5-9 при 55-60 градуса) и максимално щадящ получените свободни аминокиселини в хидролизата. Получения продукт често го кръщават “Liquid Amino Acid” което е много грубо и неточно. Правилното му име е хидролизиран протеин, било той в разтвор или в суха форма (след сушене). Приблизителната цена за която се сещам беше 900лв/30л, но това беше много отдавна и може сега да се различава. Предлага се също и пепсин, в суха форма и то по 1кг, който директно се влага в сухи протеинови пудри. Тук http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/food-additives/ има и различни видове нишестета и подсладители като maltitol и други продукти използващи се в хранително-вкусовата промишленост. В сайта има и много полезна и компетентна информация: http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/usefull/ .

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.01.10 18:21.

17.01.10
21:35

Много полезна тема.Благодарности към Автора.Ще следя с интерес. :)

Krasimir Yolov

21.01.10
16:45

Друга голяма фирма в бранша е ”Пантелей Тошев” ЕООД (http://www.toshev-ltd.com/display.php).  Едно от най-интересните неща касаещи спортуващите са витаминно-минералните премикси, както и такива за енергийни напитки - http://www.toshev-ltd.com/display.php?show_category=soft&show_subcategory=soft_10 . Освен това могат да се закупят L-carnitinе и Кофеин по 1кг. За съжаление аромати не продават на дребно, но може да се закупят мостри, чийто количество е напълно достатъчно за собствени нужди. Сухите им аромат са на Givaudan (http://en.wikipedia.org/wiki/Givaudan) и са много добри. Има и всички видове подсладители http://www.toshev-ltd.com/display.php?show_category=sugar&show_subcategory=soft_9, сукралозата -78лв/250гр (видях го от темата за П.И.К&Ко), но доколкото знам ги продават и в П.И.К&Ко, включително и сукралозата. Също фирмата предлага много видове сиропи-концентрати и инстантни напитки с които човек може да си овкусява протеина. Витамин С,Е,А или микс от трите,coenzyme Q10, или енегиен микс може да се закупи и по 1кг.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 02.04.10 12:45.

Krasimir Yolov

31.01.10
14:11

Фирма внасяща и търгуваща със соеви продукти е ТЕХИНТЕР 2002 ЕООД намираща се на ул. Хайдушка поляна № 55, вх. А, партер , п.к. 37(София) . Повечето продукти са от сериите Витабел. Всъщност имат и соев изолат 90% китайски на цена под 6лв/кг. Не съм сигурен как се казваше, но мисля че беше Витабел 710.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 23.03.10 20:23.

Krasimir Yolov

22.02.10
16:28

Фирмата първа внасяща официално соевият изолат SUPRO 595 на DuPont e “БОБАЛ – Бояджиев”- http://www.bobal-bg.com/contacts.php?lang=0. Фирмата има клонове в няколко града.
Още преди 6-7 години доста хора си купуваха прословутия за времето си соев изолат в 20 килограмови чували от там. Белтъчното му съдържание е 90% с 2% лецитин. Гледам, че са започнали да внасят и млечни и суроватъчни протеини http://www.bobal-bg.com/showproduct.php?lang=0&id=127&pid=312 , но не съм ходил от няколко години там. На времето се продаваше и някакво соево брашно с 50% белтъчно съдържание и цена 36лв/25кг чувал. Няма да предполагам дали не е било ползвано от т.нар. производители - вие ще се досетите. Интересни продукти които предлагат са соев лецитин, различни растителни фибри http://www.bobal-bg.com/showproduct.php?lang=0&id=125&pid=184, пшенични брашна и много видове аромати.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 23.02.10 06:12.

Krasimir Yolov

03.03.10
10:30

Друга фирма в този бранш е ”Елтон Коорпорейшън”- ЕООД http://www.elton-bg.com/contacts.php . Фирмата предлага млечни протеини (казеинати), различни фибри, нишестета, лактати (соли на металите с млечна киселина), емулгатори (лецитин и др.), Хранителни добавки (CLA - Conjugated linoleic acid, Токофероли антиоксиданти и източници на Витамин Е, Лyтеинови естери и Натурални смесени каротеноиди (производни на витамин А), Бифидус активни пребиотични фибри - ACACIA FIBRES, средноверижни триглицериди (MCTs), фосфатни соли и много други) - http://www.elton-bg.com/pdf/food.pdf .

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 23.03.10 20:25.

Krasimir Yolov

23.03.10
19:15

Една позабравена фирма, но по-рано един от първите вносители на L-carnitine tartrate е ”БРЕНТАГ БЪЛГАРИЯ ЕООД” http://www.brenntag-cee.com/bg/pages/About_us/BrenntagCEELocations/index.html . Тя внася доста продукти за химическата и фармацевтичната промишленост. През 2003-2006 внасяше и различни видове млечни протеини (казеини) и сухи аромати . Друго за което се сещам е триетанол амин служещ за омрежване на полимера Carbopol Ultrez 10 в геловете, както и различни полимерни материали за таблетиране във фармацията като поливинилпропилидон.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 23.03.10 19:17.

Георги Николаев

27.03.10
12:05

А така!
Излиза, че не са 1 и 2 фирмите като Пико.
Обаче хич не им ем кеф на мнозина, че има такива, и чудно как още някой вносител не е оспамил темата: “Как може да вярвате на такива, къде ще купувате л-карнитен за 10 лв като при мен е мега-сертифициран за 100 и т.н.”

Благодаря!

Krasimir Yolov

28.03.10
13:18

При положение, че един от “БГ производителите” си е правил гаври с мои снимки в нета, аз няма да остана по-назад. Явно българина разбира само като му бръкнеш в джоба. Ако не работиш за някой и не му правиш пари ставаш автоматично олигофрен, гей и т.н. Аз няма да умра от глад защото не ме е срам да работя като охрана, но ако станат 10-15 фирмите няма да можеш да продаваш 100грама китайски креатин монохидрат за 10 лева. По-рано нямах предрасъдъци към никого, но явно съм излезъл наивен идиот. Единствено се радвам, че има сайтове като този, които не са създадени от бивши комунисти и второразредни ченгета, и не само оцеляват, но и прогресират.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.05.10 10:28.

29.03.10
13:56

Браво за темата, хубаво е да се знаят скалдовете, защото в тази криза не всички имаме възможности да купуваме висококачествени суплементи и повечето налитаме на по-евтиното (но гледаме и да е що-годе добро). Четох за ПИККО и аз и още не съм се решил дали да взимам от там макар че съм се насочил към казеина им (надявам се да е добър). Та по темата искам да добавя още няколко фирми които наерих в интернет. Може някой да ги знаят но се интересувам някой по-компетентен да си каже мнението дали продуктите им стават за консумация или няма смисъл. Мисля че това ще помогне и на други хора които са намерили чрез google фирми и се чудят дали да си похарчат парите за продуктите им без да знаят дали ще са качествени и т.н.

http://bodeks.webdesignbulgaria.biz/bg/produkti-za-industrialni-klienti/index.php

http://www.royal-v.domino.bg/prod_bg.htm

http://www.needmilk.hit.bg/productsbg.htm

http://www.dion.bg/products.html ( за тази май е ставало дума във форума, за другите ненамерих тема или не сам им написла имената правилно, незнам :)

Krasimir Yolov

31.03.10
08:47

казано от linxus на 29.03.10, 13:56:

Браво за темата, хубаво е да се знаят скалдовете, защото в тази криза не всички имаме възможности да купуваме висококачествени суплементи и повечето налитаме на по-евтиното (но гледаме и да е що-годе добро). Четох за ПИККО и аз и още не съм се решил дали да взимам от там макар че съм се насочил към казеина им (надявам се да е добър). Та по темата искам да добавя още няколко фирми които наерих в интернет. Може някой да ги знаят но се интересувам някой по-компетентен да си каже мнението дали продуктите им стават за консумация или няма смисъл. Мисля че това ще помогне и на други хора които са намерили чрез google фирми и се чудят дали да си похарчат парите за продуктите им без да знаят дали ще са качествени и т.н.

http://bodeks.webdesignbulgaria.biz/bg/produkti-za-industrialni-klienti/index.php

http://www.royal-v.domino.bg/prod_bg.htm

http://www.needmilk.hit.bg/productsbg.htm

http://www.dion.bg/products.html ( за тази май е ставало дума във форума, за другите ненамерих тема или не сам им написла имената правилно, незнам :)

Сайтовете за млечни и суроватъчни протеини, които си посочил, определено предлагат продукти които не са подходящи за спортуващи. За яйчните нищо не мога да кажа, защото си нямам и на идея кой ги произвежда или се внасят. Фирмите които съм посочил са именно тези, с които работят някои от родните производители. Забележи, че по-горе съм посочил вносители които работят с Roquette(http://www.roquette.com/), Novo Nordisk (http://www.novonordisk.com/), Givaudan (http://en.wikipedia.org/wiki/Givaudan) - все извесни фирми. Ако не знаеш кои са Novo Nordisk, ще ти кажа , че те са един от най-големите производители на инсулин. А това, че “БГ производители” в желанието си да не се минат назначават разни пенсии и хора дето да им работят за по 300лв на месец, и бълват “революционни” продукти си е техен проблем.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 02.04.10 05:31.

Krasimir Yolov

19.04.10
17:06

ХОБИ ТАКТ ООД (http://www.hobbytakt.com/bg/about.php) - това е фирма внасяща различни продукти, но тези които са интересни за хранително-вкусовата промишленост са ароматите, енергийните напитки (http://www.hobbytakt.com/products/3386845757.pdf) и желиращите вещества. Ароматите и енергийните напитки са на фирмата EUROFRAGANCE (http://www.eurofragance.com/aromas_home.php) и характерно е, че при енергийните напитки не са застъпени само кофеин и таурин, а и други аминокиселини - видно от .pdf -файла който съм посочил. Предлагат се разфасовки и по 1кг.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 19.04.10 17:19.

Krasimir Yolov

18.05.10
07:38

АРКОМЕРС ЕООД (http://www.arcommerce.com/index_bg.html) - фирма внасяща аромати, емулсии, подсладители, консерванти, закваски, емулгатори, фибри(FIBREX® продукт на DANISCO), подкислители и много други. Когато фирмата подържаше офис в София - в сградата на Интерпред, внасяха и таурин.

Предлагам някой админ да направи темата ВАЖНА, защото автора доста се е занимавал да набави тази важна информация, която може да послужи на мнозина.

head_hunter

18.05.10
09:25

Темата е променена със статус “важна”.

ludiaBG

23.10.10
08:35

http://orion-vm.com/index.php?page=3&art=5
глутамин 48лв/1кг
аргинин 42лв/1кг  мн е добър пробвъл съм го
креатин монохидрат 18лв/1кг
соев протеин 90%  8,50/1кг
таурин 32 или 35 несъм сигурен точно за цената /1кг

25.10.10
10:46

казано от ludiaBG на 23.10.10, 08:35:

http://orion-vm.com/index.php?page=3&art=5
глутамин 48лв/1кг
аргинин 42лв/1кг  мн е добър пробвъл съм го
креатин монохидрат 18лв/1кг
соев протеин 90%  8,50/1кг
таурин 32 или 35 несъм сигурен точно за цената /1кг

Някои пробвал ли е продуктите им?

Krasimir Yolov

25.10.10
16:59

казано от ludiaBG на 23.10.10, 08:35:

http://orion-vm.com/index.php?page=3&art=5
глутамин 48лв/1кг
аргинин 42лв/1кг  мн е добър пробвъл съм го
креатин монохидрат 18лв/1кг
соев протеин 90%  8,50/1кг
таурин 32 или 35 несъм сигурен точно за цената /1кг

Отлично попадение @ludiaBG. Ще напиша и аз някои по-интересни продукти. Цените може да са претърпели някакви незначителни корекции:
Таурин - 36лв/кг
L-карнитин-L-тартарат - 66лв/кг
L-карнитин база ( за разтвори само - силно хигроскопичен е!) - 66лв/кг
Креатин титрат (това е търговско име- става въпрос за креатин глюконат) - 30лв/кг
Витамин С - 30лв/кг
Витамин Е (сух= токоферол ацетат) - 70лв/кг
Витаминен премикс (за енергийни напитки) - 60лв/кг
Кофеин - 36лв/кг
Лецитин (фин гранулат) - 16лв/кг
Пектин - 30лв/кг
Предлагат се всякакви подсладители, като сукралозата е доста по-евтина от други вносители. Също почти всички видове киселини използващи се в хран.вкусовата промишленост, включително и “революционната” ябълчна киселина позната под страшното име “malic acid”.
Сухи аромати за овкусяване на протеина. Хигроскопични са и трябва да се държат на сухо място, като е препоръчително веднага да се разделят в малки пликчета, за да не се отварят многократно и да поемат влага. Слага се не повече от по 5-10гр/1кг протеин. Няма смисъл да слагате по 15-20гр аромат на 1 кг протеин.Това НЕ Е “Нескуик” или някаква друга простотия, с която си “овкусявате”, а това са концентрирани специфични аромати. И най-важното - вкуса се засилва с подслаждането.
Ванилия (Немска е и е нещо средно между ванилия и карамел - най-добрата която знам) - 36лв/кг
(само информативно ще вмъкна, че в магазините се продава ванилия в малки пакетчета по 0,2гр. Тука е 1кг - т.е. около 5 000 такива ванилийки)
Горска ягода (Givaudan = Живодан - в превод за кирилизираното общество у нас) - 82лв/кг
Банан (Givaudan) - 60лв/кг
Портокал (Givaudan) - 60лв/кг
Лимон (Givaudan) - 60лв/кг
Праскова (Givaudan) - 60лв/кг
- това са тези които съм пробвал. Има много други - http://orion-vm.com/index.php?page=3&art=3, а също може да питате, защото списъка на сайта не е пълен. Има също така и течни аромати, както и емулсии. Пробвал съм следните емулсии: Бъз и лимон, Фанта - портокал и див лимон. Ако нямате опит и познания по подслаждане и подкиселяване няма да получите добри разтвори. Отново подчертавам - това са концентрирани аромати, а не продукти от търговската мрежа. Използват се малки количества от тях - понякога няколко капки!
Толкова от мен. Който не може да разчете сертификатите да не бърза да се пени, че някои от продуктите са китайски. В Световен мащаб над 90% от аминокиселините се произвеждат от японски и китайски фирми.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 25.10.10 18:48.

14.11.10
06:08

Модерация: нарушена точка 1.0 от условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 14.11.10 06:27.

14.11.10
17:31

Здравейте,
аз работя в една от тези фирми. Виждам, че господинът добре се е запознал с част от играчите в тази сфера :)

Krasimir Yolov

14.11.10
21:14

Държа да подчертая, че нямам отношение към продажбите на нито една от гореспоменатите фирми. Фирми в България има много, но едва ли някой като мен, който не е финансово обвързан ще си позволи да предостави такава информация. Навремето след като пуснах информация за някои от тези фирми в един сроден форум и се създадоха две нови фирми “производители” на добавки, които аз наричам “координатори по препакетирането”. Просто е смешно една от най-популярните добавки креатин монохидрат да се предлага на цени от 7-10лв/100грама, при положение, че фирмите рядко я закупуват от директни вносители на цени над 20-25лв/кг. Познат военен който беше на мисия в Афганистан си беше купил 600грама креатин монохидрат за равностойността на около 23 лв от американска база и то преди доста години. Тука обаче, фирми те “уреждаха” за 9-10лв/100грама, че даже и промоции правиха. То се чуди човек да се смее ли, да плаче ли. Дето се вика разгледайте го от чисто екологични подбуди - пестите не само пари, но ограничавате използването на пластмаси.
Аз не мога да знам всички “играчи” на пазара. Има много фирми които могат да ти внесат 25-100кг от почти всичко, което във форума се разбира като “основни” суровини. Знам и съм контактувал с много други фирми които са изцяло ориентирани в химическата промишленост, но те не представляват чак такъв интерес за масовия трениращ. Едва ли някой от форума ще ползва изотопно белязани аминокиселини и или стандарти за хроматографски изследвания в ежедневието, а и няма чак толкова совбоден достъп за закупуването им. Тук ще си позволя спомена следният виц: “Американците за  7 години похарчиха около 11 млн. долара, за да създадат химикалка пишеща при нулева гравитация, за изискванията на космонавтиката. Всъщност създадоха и такава пишеща под вода. Руснаците оборудваха с моливи техните космически кораби.”
По-рано имаше секция за вносители, която е в момент на преработка. Ако някой иска да рекламира някакви продукти да се свърже с администратора на сайта. Позволил съм си да напиша някои цени, които може и да не са актуални, само с цел да ориентирам масовия потребител. Някои от “сертификатите” с които съм разполагал съм ги постнал също с тази цел.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 14.11.10 21:17.

Мила

13.12.10
14:36

казано от ludiaBG на 23.10.10, 08:35:

http://orion-vm.com/index.php?page=3&art=5
глутамин 48лв/1кг
аргинин 42лв/1кг  мн е добър пробвъл съм го
креатин монохидрат 18лв/1кг
соев протеин 90%  8,50/1кг
таурин 32 или 35 несъм сигурен точно за цената /1кг

Може ли да те попитам от къде точно си взе продуктите(смисъл от кой склад) и продават ли на дребно? Не ти ли казаха, че продават само на фирми, които имат ‘’точни рецепти’’ ?

казано от Krasimir Yolov на 14.01.10, 17:37:

  Първата фирма която е доста основен вносител както на протеин, така и на някои други полезни за естеството на форума суровини е: BARENTZ.BG http://www.barentz.bg/mestopolozenie.html . Доста години тя беше един от основните вносител на новозенландския 85% протеин Alacen322. Цената му през 2005 беше 302,50лв без ДДС за 25кг чувал, а през 2006 продаваха само над 100кг/месечно за около 360лв без ДДС за чувал. Гледам на http://www.barentz.bg/ingredients-by-name.html?page=3 , че имат вече и изолат, но никога не съм купувал и нямам представа каква е цената. Това за което се сещам, че е интересно за трениращите са някои аминокиселини, но в 25кг кашони. Другото е хидролизирания желатин/колаген Gelita, витаминния премикс на KORTUS който е около 1500лв/25кг но съдържа 100%RDA на водоразтворимите витамини (+ витаминЕ /ацетат/) в 190мг премикс, което ще рече, че в 1кг се съдържат над 5000 дневни дози. L-carnitine base също е около 1500лв/25кг, но доколкото знам е силно хигроскопичен и трябва веднага да се употреби, или да се раздели в много сухо помещение. Има доста видове суроватъчни протеини - американски “суроватков” 80% например. Различни видове казеини. Аромати, фибри и много други, но всичко е в 20 или 25 кг разфасовки. Например по-рано като сме ходили да питаме и имаше: Grean Tea Extract 70% - 1750лв/25кг кашон без ДДС (по-нататък всички цени които знам са без ДДС), Macuna Prurient 50% L-Dopa - 7500лв/25кг кашон и Macuna Prurient 25% L-Dopa - 4200лв/ 25кг кашон, Garcinia Extract (Mg Salt) 60% - 1625лв/ 25кг и други продукти като Methyl Sulfonyl Methane (MSM), Glucosamine Hydrochloride, Chondroitin Sulphate всичките на BioNaturalle. Цените може да са се променили, но не вярвам да е с много, защото тогава долара струваше повече, а и сега в кризата много западни компании свалиха цените си. Няма да се учудя ако синефрина те го внасят, тъй като много български производители взеха да го предлагат.
  Това засега. Както се казва лъжичка по лъжичка, защото ги бях захвърлил рекламните брошури и сега ги намерих. Тeзи сертификати ми дадоха преди време за Alacen322 , когато си взехме с мои познати. Обърнете внимание, че в сертификата пише 80%, а на чувала отгоре пишеше 85%.
p.s. Намерих мострата на Gelita, която ми дадоха когато ходих да питам за протеин. Добавил съм снимка.
Данните за Alacen 322 съм ги променил, защото намерих един e-mail от който се сетих, че чувалите бяха по 25кг. Извинявам се за объркването, но беше преди доста време.

Тъй като преди близо 3 години и половина ползвах въпросния новозеландски WPC, днес реших да се свържа с фирма Barentz.
Между другото, отговарят изключително бързо и отзивчиво!

Директно копирам кореспонденията, защото не ми се преразказва:

Владимир:

“Здравейте,

Интересува ме, предлагате ли новозенландския 85% сурватъчен протеин Alacen322 ? Също така, какво е минималното количество което може да бъде закупено от Вас и на каква цена?

В сайта Ви видях че предлагате и сурватъчен протеин изолат - може ли да ми дадете малко повече подробности за него: Процентно съдържание на белтъчините, минимално количество за закупуване и цена.

Ще бъда благодарен, ако дадете същата информация и за предлаганите от Вас млечни протеини/казеини.

Поздрави и успешна работа!”

——- Цитат от Mariana Gyurova (m.gyurova@barentz.bg), на 05.01.2011 в 15:04——-

  Здравейте!

  В отговор на Ваше запитване относно суроватъчен протейн прилагам спецификация на продукта, който можем да предложим.

  Продукта е на Arla, Дания и е наличен в единични опаковки от 15кг.

  Цената е 17,20 лв/кг без ДДС от склад на Баренц България в София.

  Разполагаме на склад и с креатин монохидрат, 25kg единична опаковка, и Pig gelatine hydrolysate with high protein content – SOL A, 20кг единична опаковка.

  Налични са и L-Carnitine Base и Taratrate в единични опаковки от 25кг.

  На разположение съм за възникнали въпроси.

  Поздрави,

  Mariana Gyurova
  Sales Manager

  BARENTZ BULGARIA
  247 Botevgradsko Shosse Blvd.
  1517 Sofia, Bulgaria
  Tel:+359 (0)2 942 47 10 Fax:+359 (0)2 942 47 13
  http://www.barentz.bg

From: vlad*@***.bg [ vlad*@***.bg]
Sent: Wednesday, January 05, 2011 3:21 PM
To: Mariana Gyurova
Subject: RE: Barentz Bulgaria/whey protein concentrate

Благодаря Ви за бързия отговор.

Тъй като на сайта Ви, в каталога с предлаганите продукти има обявени и сурватъчен протеин-изолат и млечни протеини, ще бъда благодарен, ако ми предоставите подобна информация и за тях.

Също така, какво ще бъде оскъпяването при доставка до Варна ?

——- Цитат от Mariana Gyurova (m.gyurova@barentz.bg), на 05.01.2011 в 15:22——-

  Здравейте!

  Към момента можем да предложим упоменатите в e-mail-a по-долу продукти.

  Доставка за какво количество Ви интересува?

  Поздрави,

  Мариана Г.

From: vlad*@***.bg [ vlad*@***.bg]
Sent: Wednesday, January 05, 2011 3:21 PM
To: Mariana Gyurova
Subject: RE: Barentz Bulgaria/whey protein concentrate

Става дума за 1 чувал 15 кг.

Останалите продукти вече не се предлагат от Вас или временно не са в наличност ?

——- Цитат от Mariana Gyurova (m.gyurova@barentz.bg), на 05.01.2011 в 15:22——-

Към момента не подържаме наличности от останалите продукти, към които проявявате интерес.

Доставката на 15кг WPC 80% ще струва 15,00 лв/кг без ДДС.

Мариана Г.

——————————————————————————————————————————-

Ето профила на предлагания от тях WPC на Arla. Излиза много изгодно, ако се съберат няколко човека и са от София :)
За останалите - не е особено изгодно :)

 

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 05.01.11 15:39.

Krasimir Yolov

07.01.11
01:53

В началото указах, че всяка фирма си има собствена политика. Една от политиките на повечето фирми е да защитават (дават приоритет) на сериозни и големи клиенти. Това не са фирми за типичната “интернет търговия”.
Все пак благодарности, че се включи с тази информация, която е в удобство на единичния потребител.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 07.01.11 02:09.

ludiaBG

15.01.11
11:25

Mon coeur est a vous отиваш и си копуваш няма проблеми

Krasimir Yolov

16.01.11
23:21

LudiaBG, не всички живеят в Карлово или ще пътуват до там за добавки за собствена консумация, независимо от офертите.
Mon coeur est a vous - има телефон и и-мейл в сайта им. Не е трудно. До колкото ми е известно доставят и по-малки количества от порядъка на 0,5-1кг.

Мила

17.01.11
16:21

казано от Krasimir Yolov на 16.01.11, 23:21:

LudiaBG, не всички живеят в Карлово или ще пътуват до там за добавки за собствена консумация, независимо от офертите.
Mon coeur est a vous - има телефон и и-мейл в сайта им. Не е трудно. До колкото ми е известно доставят и по-малки количества от порядъка на 0,5-1кг.

Преди месец се свързах с тях, съгласиха се да ми доставят по-колкото искам от което искам.Когато разбраха, че съм краен потребител, а не фирма и ми казаха, че продават на фирми, които имат ‘’точни рецепти’’ . Ако не бях пробвала да се свържа с тях, нямаше да задавам въпроси. :)

Krasimir Yolov

17.01.11
19:03

    Аз не знам какво са имали предвид под “точни рецепти”, ако си купуваш конкретно съединение, например L-карнитин тартарат, което е известно и като хранителна добавка. Вещества които са под контрол се дават само на фирми с разрешение за ползването им срещу подпис и данни от л.к. на лицето представител на (закупуващо за) фирмата. Дали ще си купиш 5000 ванилийки (х0.2гр=1кг) от магазина или 1кг аромат ванилия от фирмата само от теб зависи колко ще сложиш в протеина си.
    Не е толкова сложно да се изчисли количеството на подкислителя или основата спрямо молно отношение. Да не говорим, че в повечето комбинации от рода на BCAAs 2:1:1 или 4:1:1, става въпрос за тегловни проценти, а не за молни. Ако няма да се правят някакви сложни емулсии, гелове или напитки с широкоспектърен състав, или се работи с по-хигроскопични вещества, не са нужни някакви кой знае какви познания. Някои от т.нар. хранителни добавки не са особено приятни на вкус, след като им се коригира киселиността, добави им се подсладител и аромат вече стават по-приятни.

Мила

17.01.11
20:33

Ами аз исках да си купя точно Л-Карнитин, екстракт от зелен чай, кафеин, протеин и ванилия за овкусяване. Обаче ми казаха, че след като не съм фирма, а краен потребител ‘’в аптеките се продавали точните продукти’’ :) Няма значение вече :)

29.01.11
01:28

Здравейте,да вметна и аз нещо,тъй като съм нов във ББ само да кажа че се занимавам с ръгби,спорт който изразходва доста енергия.Та за въглехидрати ще стане на въпрос,след дълго търсене да закупя един определен такъв наречен палатиноза (Isomaltulose) го мернах в този сайт http://www.beneo-palatinit.com/en/Food_Ingredients/Isomaltulose/ оказа се,че имат представител за България за мое учудване http://www.novasladost-1.com/index.htm а цената им е много добра дори в Англия не съм намерил палатиноза на такава.Надявам се да съм бил полезен!

Мнението беше редактирано от Роман Пара на 29.01.11 01:39.

28.03.11
10:50

казано от Роман Пара на 29.01.11, 01:28:

Здравейте,да вметна и аз нещо,тъй като съм нов във ББ само да кажа че се занимавам с ръгби,спорт който изразходва доста енергия.Та за въглехидрати ще стане на въпрос,след дълго търсене да закупя един определен такъв наречен палатиноза (Isomaltulose) го мернах в този сайт http://www.beneo-palatinit.com/en/Food_Ingredients/Isomaltulose/ оказа се,че имат представител за България за мое учудване http://www.novasladost-1.com/index.htm а цената им е много добра дори в Англия не съм намерил палатиноза на такава.Надявам се да съм бил полезен!

А каква му е цената? В сайта пише само за изомалт.

Мила

28.03.11
10:56

На втория линк си пише - 1 кг. за 8.70 лв. Цената наистина е добра, преди 1 месец и аз търсих, но намирех само някакви дребни разфасофки, които не бяха изгодни. Мерси.

31.03.11
11:56

А тази палатиноза какъв точно въглехидрат се води , понеже четах във бб.ком го сравняваха със waxy maize , като въглехидрат за след тренировка , някой пък казват , че бил като овесени ядки и вместо тях пили палатиноза. Вие какво мислите ?

Мила

31.03.11
12:48

Палатинозата е извлечена от захарно цвекло,  но е въглехидрат с нисък гликемичен индекс (32 спрямо захарта която има 100).
FDA го категоризират като “non-cariogenic sugar” – захар, която не предизвикват загниването на зъбите и образуването на кариеси.

11.04.11
18:50

Коя от изброените фирми дава добавки на крайния потребител, но не на чували,а на килограм или нещо от сорта, аз попитах в 1-2 фирми но работят само с фирми.. :(

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1