Боксова круша !?

18.01.10
17:27

Здравейте,на 14г. съм и брат ми отскоро си е направил боксова круша (напълнена е с пясък) искам да попитам дали има проблем ,че още от началото започвам да бия по по твърда боксова круша,защото съм чувал ,че трябва в началото с по-мека.Това ,че е по твърда може ли да ми навреди на китките или нещо подобно.

18.01.10
17:55

Мека,твъда като нямаш техника и незнаеш как да я удряш може доста да се контузиш.Запиши се на бокс или поне разпитаи някой дето знае туи онуи :).Аз напримерно започнах на твъра круша в залата,ама ако нямаше треньор щях да си начупя рацете.

18.01.10
18:51

Има 90% вероятност да те болят кокал4етата на ръцете!Бинтовите са задължителни и ръкавици ..най-добре боксови.Съ6то така добре 6те е поне ..месец -два да  се запи6е6 на бокс за да те нау4ат на превелен удар ина4е е загуба на време ...не е важно колко надале4 бута6 4увала,а колко го ‘пронизва6”.

Мнението беше редактирано от Николаи на 18.01.10 18:52.

18.01.10
19:51

Всичко е в техниката ;) Запиши се на бокс/кик-бокс или некакъв друг боен спорт поне докато ти покажат как се удря :) А пък току виж ти хареса :)

АН

19.01.10
08:58

казано от amann на 18.01.10, 17:55:

Мека,твъда като нямаш техника и незнаеш как да я удряш може доста да се контузиш.Запиши се на бокс или поне разпитаи някой дето знае туи онуи :).Аз напримерно започнах на твъра круша в залата,ама ако нямаше треньор щях да си начупя рацете.

1x

19.01.10
09:20

Няма особено значение твърдостта на това, което удряш. Важна ти е техниката и добри ръкавици.

19.01.10
10:06

Има вероятност да те заболят китките. Разгледай из нета има много програмки за качинаещи с техника на удари и тренировки. Общо взето се започва с тичане, удари пред огледалото, удари по крушата с една ръка, комбинации и така. Ръкавиците също са важни. Ако решиш сериозно да се занимаваш най-добре се запиши някъде.

19.01.10
12:20

Благодаря,ще се вслушам в съветите,но едвали ще се запиша на бокс просто едвали.Ще потарся някоя тема в нета .

19.01.10
13:00

казано от Marin Valkov на 19.01.10, 12:20:

Благодаря,ще се вслушам в съветите,но едвали ще се запиша на бокс просто едвали.Ще потарся някоя тема в нета .

И да търсиш, и да не търсиш по-безопасно няма да стане.
А освен това, какъв точно е смисълът да биеш по боксова круша, ако не тренираш бокс? Това е специфичен уред за специфична подготовка в даден спорт, а не нещо, което да правиш за да ти минава времето. Не разбирам нещо.. щом няма да се запишеш да тренираш (явно не ти допада, няма лошо в това), значи и крушата не ти трябва, все едно да си вземеш ски, а да не ходиш да караш..

Мнението беше редактирано от G33K на 19.01.10 13:00.

19.01.10
13:20

Гийк, как защо ? Пишеш си следното описание в скайп : Боксссссс или Тренировкааааа бокс  и слагаш емотикона (пънч) после ходиш с кървави кокалчета и като те питат какво е станало казва: “Еми аз тренирам бокс, крещейки НОУ ПЕЙН НОУ ГЕЙН”.

АН

19.01.10
13:48

казано от Владимир92 на 19.01.10, 13:20:

Гийк, как защо ? Пишеш си следното описание в скайп : Боксссссс или Тренировкааааа бокс  и слагаш емотикона (пънч) после ходиш с кървави кокалчета и като те питат какво е станало казва: “Еми аз тренирам бокс, крещейки НОУ ПЕЙН НОУ ГЕЙН”.

:) правилно

25.11.10
21:12

И така става.

26.11.10
20:38

Вие луди ли сте :D

поредния човек, който се е надъхал да става бияч ;)

27.11.10
17:49

И какво лошо има от това?? И аз мисля да си взема боксов чувал, но не защото се занимавам с бокс, а просто за да разпускам от време на време! ;)
@G33K на примера с пример ти отговарям: Това, че ходиш на фитнес означава ли, че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ходиш и на състезания и да чупиш стойки, не тренираме ли тук просто ей така, заради нас самите, а не за спортни цели??

27.11.10
20:19

Това са комплексарчетата!Има и хора които не тренират бокса само за да се хвалят насам,натам,а тренират за да станат професионалисти и да се отдадът исцяло на бокса!Сега по темата!Хубаво е наистина,както ти казват хората,да научиш първо правилното изпълнение на ударите,а после да ги доусъвършенстват върху чувала!Не е задължително да се записваш на бокс,а ако имаш познат трениор или човек,който тренира бокс,кик бокс или подобен вид бойно изкуство,нека той ти покажи ударите!Започни след това във въздуха бавно и правилно!Крушата ако е мека ще се клати повече,а ако е твърда ще ти помогне да си закалиш китките,кокалчетата и  като и свикнеш няма да ти прави впечатление,че е твърда!Но недей да се силиш толкова на тая круша,да не напраиш някоя контузия!По-добре я напълни с жито,защото то е най-близко до човешкото тяло !

27.11.10
20:35

:D :D :D :D

27.11.10
22:34

Супер тъпото мнение, че ако няма да тренира бокс, да не си взима круша... Крушата може да се използва и за изпускане на напрежение, да си излееш яда, вместо да си нервен бъхти чувала, после душ, сън и си като нов. Също така, става доста добро кардио и доста по-занимателно от вело например. За да предпазиш китките, не удряй много силно и си земи хубави ръкавици и ще стане работата.

28.11.10
07:56

казано от Krasen Venkov на 27.11.10, 22:34:

Супер тъпото мнение, че ако няма да тренира бокс, да не си взима круша... Крушата може да се използва и за изпускане на напрежение, да си излееш яда, вместо да си нервен бъхти чувала, после душ, сън и си като нов. Също така, става доста добро кардио и доста по-занимателно от вело например. За да предпазиш китките, не удряй много силно и си земи хубави ръкавици и ще стане работата.

Подкрепям те,че не е задължително да тренираш бойно изкуство за да си вземи круша!Тук обаче за изпускането на напрежение и ядът,може да си направи много сериозна контузия!Ръкавиците повярвай няма да му помогнат толкова!Ако иска да си искара ядът то той ще иска да блъска силно и няма да се осети,че трябва да блъска леко !Просто трябва да научи правилното изпълнение на ударите и е готов!Тогава може да си блъска дори силно,но задължително с бинтове!

28.11.10
09:22

Абе тая тема е от няколко месеца :D

казано от Krasen Venkov на 27.11.10, 22:34:

Крушата може да се използва и за изпускане на напрежение, да си излееш яда, вместо да си нервен бъхти чувала, после душ, сън и си като нов.

Напрежение можеш да изпускаш и с блъскане на глава в стената също. Както и по други начини. Това не променя факта, че боксовия чувал не му е това предназначението.

казано от NoMercy на 28.11.10, 07:56:

Просто трябва да научи правилното изпълнение на ударите и е готов!Тогава може да си блъска дори силно,но задължително с бинтове!

Факт.
@Krasen Venkov - Как ще го научи обаче, ако не потренира поне няколко месеца? Той без да тренира и бинтовете няма да може да си сложи така, че да има смисъл от тях, камо ли да удари.
Изключителна рядкост е човек, който без да е тренирал да може да удря така, че да не е опасен най-вече за себе си. Въпреки, че повечето хора не си дават сметка за това и си викат “ми то е проста работа, бам бам”. А контузии получени от “блъскане на круша вкъщи” съм виждал доста и достатъчно неприятни.

Мнението беше редактирано от G33K на 28.11.10 09:23.

28.11.10
09:35

Аз бокс не съм тренирал, но във фитнеса, който посещавах преди време имаше такава круша и редовно я удряхме  с едно приятелче, и то без ръкавици. Голяма част от ударите бяха с всичка сила, но освен разранявания на кокалчетата на ръката, други поражения нямаше. Това беше за период от 3 месеца някъде, затова от личен опит го посъветвах, да си бъхти чувала, защото не е толкова опасно. Друг е въпросът, че всеки човек е различен и затова по-добре ако няма да ходи да тренира, да не блъска с всичка сила и няма да има проблеми. Все пак не сме направени от кашкавал я, малко по-смело, като усети че го боли спира и толкоз.

28.11.10
10:02

казано от Krasen Venkov на 28.11.10, 09:35:

Друг е въпросът, че всеки човек е различен и затова по-добре ако няма да ходи да тренира, да не блъска с всичка сила и няма да има проблеми. Все пак не сме направени от кашкавал я, малко по-смело, като усети че го боли спира и толкоз.

По принцип е така, но има неща, които и от един път могат да станат и после да си ги носи седмици, или месеци - един познат не можеше да барне лежанка или раменна преса да прави някъде към 3 седмици заради няколко минути криви удари, просто китките му бяха доволно контузени. А може и нищо да не стане за дълги периоди от време (но съм почти 100% сигурен, че при постоянна практика рано или късно ще излязат ефектите).
Въпросът е дали си струва човек да пробва върху себе си, при положение че не го дърпа да тренира бокс. Може да е забавно, но има и по-безопасни забавни неща :D
Конкретно с цел тренировка, може да е fun, но е далеч от ефективността на по-стандартно кардио.

28.11.10
10:31

То за много неща при постоянна практика рано или късно излизат ефектите(клека например), но това не пречи да се практикуват с мярка и разум. За останалото съм съгласен с теб. :)

Пичове,един огромен процент от трениращите (НАИСТИНА трениращите) боен спорт не правят бой на улицата или където е било...а ако забележите,всички останали индивиди правят всякакъв маймунджулък.Everywhere. ;)
Боксовата круша е за разпускане,вярно - но лично мене ме боляха кокалчетата един месец /само/ защото тръгнах да удрям ‘как ми доде’ . Та не е лошо човек да има познанията преди да тръгне,камо ли на боксова круша.Иначе такава се намира за до 60-70лв,не виждам проблема за един ентусиаст да събере финансите и да действа ;) поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1