20.01.10
22:47
Здравейте,
бих желал съвет от Вас, тъй като имам проблем с корема и братята му паласките. На 30г. 176см. и 76кг. Фитнеса го посещавам само вечер 3 пъти седмично от 3г. От 5м. спрях да пуша и от 71-72кг. станах на 76-77кг. като част от килограмите направо с експреса заминаха към шкембака. Ръце и гърди съм направил а в корема съм станал като тюленче което ме побърква направо. Не спазвам диети, но спазвам няколко прости правила: без сол, пържено и бял хляб. Пия и ям сладко в границите на нормалното. Храня се три пъти на ден.
8:00 кафе със захарин и един фреш от един портокал и един грейпфрут
13:00 салата, пиле или готвено(гледам да не е мазно)
19:00 или 21:00(след фитнеса) салата + месо/риба, но като порция е същото, че и даже повече от обяда, предполагам че тука трябват да намаля количеството.
Знам че храненията трябва да са между 4 и 6 на ден, но не ги спазвам. Също така никакви суплементи не взимам.
Предполагам че ще ме посъветвате да вкарам още едно хранене (по кое време и какво да бъде, ядки или месо или плод или?) и вечерята да бъде лека (1/2 от обяда). Също така за добавките какво ще препоръчате(л-карнитин?)?
Искам да поясня че се стремя да поддържам около 70-71кг.
По-долу съм дал и програмата по която работя във фитнеса. За 3г. съм я сменил няколко пъти и в момента е следната:
Понеделник
-Корем:
коремни преси обратен наклон - 3х20
V-преса на пейка 3х12
-Гърди:
гърди флайс-3х8-14кг всеки дъмпел
гърди повдигане на щанга от тилен лег - 3х8-60кг
гърди повдигане на щанга от обратен наклон - 3х8-60кг
пулоувър - 3х8 - 16кг. всеки дъмпел
-Кардио:
Тичане 25мин.
Ходене с наколон 10мин.
Сряда
-Корем:
V-преса на пейка 3х12
-Гръб:
Набирания с широк хват на машина - 3х6
Придърпване на скрипец -3х8 - 55кг.
-Кардио:
Тичане 25мин.
Ходене с наколон 10мин.
Петък
-Корем:
V-преса на пейка 3х12
-Бицепс:
бицепс сгъване с щанга - 3х8-28кг.
скотова пейка - 3х8-14кг всеки дъмпел
-Трицепс:
кик-бек - 3х8 - 8кг
машина дърпане - 3х8 - 55кг.
-Кардио:
Тичане 25мин.
Ходене с наколон 10мин.
Ако смятате че може да се подобри, ще съм Ви благодарен.
Чао и със здраве!
Георги.
21.01.10
05:35
Едва ли имаш много за сваляне при 76 кг на 176 височина.
Не е много, но си личи, проблема е в корема и паласките
Явно храненето не ти е толкова добро щом тези кг,които си качил са отишли точно там където не трябва.
За мисли се какво и кога ядеш.
Каква е причината да караш на фотосинтеза 5-6 часа след ставане?
Закуската е едно от най-важните хранения и в повечето случаи пропускането и води до качване на кг,а хора които закусват редовно успешно си подържат теглото.
Солта сама по себе си не е вредна(даже е минералите които се съдържат са необходими на организма всеки ден),а прекаляването с нея.Не я изклювай просто консумирай в нормални количества.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 21.01.10 09:46.
21.01.10
12:11
Не е много, но си личи, проблема е в корема и паласките
Какво точно означава - ПРОБЛЕМ?
Съпоставен с личните ти птедставиа за идеална коремна област, или съпоставен с останалата част на тялото!
Храненето - старай се да е разпределено праивлно, без д асе налага натоварване на стомаха. За да не се получава разширяване.
Тренировки за корем и цялата област - има много материали в изданието. Прочети мъничко.
Коремната област понякога трудно реагира, зависи все пак какво точно имаш предвид.
Като гледам ръст/килограми... и аз също, както Иван считам, че е добре балансирано. Но след като ти не си доволен - значи има проблем!
Реши го, като отделиш малко повече внимание на коремната област - в общите ти тренировки, а защо не и да изведеш една само за там в отделен ден!
21.01.10
14:56
Закуската ти е наистина абсурдна... Тя е изключително важно хранене за деня, помисли как да закусваш качествено и достатъчно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.01.10 14:57.
Каква е причината да караш на фотосинтеза 5-6 часа след ставане?
Проблема е че, сутрин рано нямам никакъв апетит и единственото което мога да погълна е в течно състояние. Но тъй като наистина е абсурдно човек да не закусва почти нищо ще си променя лошия навик.
Какво точно означава - ПРОБЛЕМ?
Под проблем имах предвид, че единствения мускул, който в сравнение/съпоставен с останалата част от тялото е много назад с развитието си. Не претендирам за супер тяло, а за едно добре поддържано тяло.
Благодаря на всички за отговорите!
Чао и със здраве!
Аз бих коригирал няколко неща - задължително закуска(че ако щеш и един протеинов шейк поне) ,хубав въглехидрат с обяда,ядки следобед, коремът може да го преместиш в края на тренирвката (преди кардиото) и да го тренираш 1,2 пъти.
Мнението беше редактирано от kilima7 на 21.01.10 19:27.