21.01.10
20:55
Здравейте, това е първия ми пост тук. на 23 г. съм, 167 / 75, 36 ръка, 101 гръдна и 94 талия като съм се наял :) абе дебелак съм си. От 2 седмици посещавам фитнес зала, за пръв път ми е. Дългосрочната ми цел е да позаякна и да сваля излишните мазнини от тялото ми, но без да отслабвам като килограми, защото не искам да остане само глава от мен. От деня в който започнах да тренирам спрях газирано и хляб, стремя се да ям по на често без да се тъпча не съм си броил калориите и т.н. но хапвам овесени ядки вс. сутринс мляко, след това плодове, на обяд пиленце с ориз или картофи, или пък телешко и т.н. но това не е за тук.
Програмата ми в момента изглежда така:
(всичко без корема по 4 серии 8-12 повторения, като понякога последната има отказ)
Понеделник - Гърди - 4 упражнения, корем 4 упражнения.
Вторник - гръб - 5 упражнения, предмишница 3 упражнения (първата седмица не правих защото след трен. за гръб не можех -)
Сряда - Рамо - 5 упр., трапец - 2 упр., корем
Четвъртък - Крака - 5 упражнения
Петък - бицепс 4 упражнения, трицепс 4 упражнения, корем.
На много места ми казват, че това не е програма за начинаещи. Първата седмица ходех като разбит самолет всичко ме болеше. Втората се чувствам отлично, без разлика в тренировката, не съм изморен, мускулната треска е лека и не пречи.Интересното е че съм качил 2.6 кг а талията ми не е мръднала. Търся мнение относно програмата ми, и най-вече предвид мерките ми, все още се малко се притеснявам от насока “качване” за да не стане да качвам само тлъсто - и сега си имам достатъчно. От друга страна ако фокусирам на сваляне - имам ср. голям гръб за нетренирал, и в ръцете и краката има мускул но гърдите и раменете ми са слаби и ще заприличам на скелет.
Чудех се дали да не си купя един уред за кардио - колело или пътека или от тези с големите дръжки, и да правя кардио всяка сутрин преди работа по 30-40 мин, ще пречи ли това на изграждане на мускулатура ? Наистина искам да смаля шкембето.