Сецване на кръста

22.01.10
18:11

От 1 седмица правя нова програма, в която е включена мъртвата тяга.В сряда правих мъртва тяга и на последната серия се сецнах.Заболя ме кръста от лявата страна, но си продължих тренировката.ДО днес ме болежеш като днес ме поотпусна малко, но днес правих клек и на предпоследнията серия отново ме заболя.Минах през аптеката и си взех фастум гел, намазах се и малко ме отпусна, но съвсем малко.Дайте някакви съвете с какво да го намажа, превържа или квото и да е.До утре трябва да ми е минал, защото към 12 часа имам мач,а с болен кръст не мога да бягам.Помогнете !

22.01.10
19:59

Ами като не му даваш почивка...може да се откажеш и от мачовете сега ти трябва почивка и лекар.А за напред тези упражнения с колан. :)

22.01.10
20:27

казано от slabi4uk на 22.01.10, 19:59:

Ами като не му даваш почивка...може да се откажеш и от мачовете сега ти трябва почивка и лекар.А за напред тези упражнения с колан. :)

x2

+ клека и тягата трябва да ги избягваш известно време според мен. Другите ги прави с колан, и преди всичко се консултирай със спортен лекар (незнам дали във форума има такъв).

22.01.10
20:45

Очевидно имаш нужда от почивка и евентуално лекар.
Коланът няма да ти помогне, ако техниката ти на тяга и клек не е добра. Пък и едва ли работиш с някакви супер-мега тежести, за да ти трябва.

Не се насилвай да тренираш, тичаш и пр., за да не влошиш ситуацията!

23.01.10
06:01

Оф ...според написоното от вас ..май май лошо съм се контузил.На лекар точно сега не мога да ида пък камо ли на спортен лекар.Ако има някой от тук - нека пише.На клека ми е добра техниката, но на тягата може да се каже, защото от скоро я правя, а пък при нея техниката е малко по сложна..Ако трябва да спра клековете и тягата ...то от програмата нищо няма да остане...в понеделник ще ми остане лег, гребане и френско, като гребането също засяга кръста; в сряда ще ми остане милитъри преса набиране и бицепс,  а в петък - същото като в понеделник.То само за тези упражнения май май няма смисъл да се ходи.Ще видим сега имам 2 дена почивка, в които ще гледам да не ги натоварвам, а след това - в понеделник ако се чувствм добре ще отида да тренирам, ако не  - ще почива и ще мина през лекаря.

23.01.10
16:06

Почивкааааа момче това не е шега избягвай упражнения натоварващи кръста поне 2 седмици да не казвам месец. За твое добро е.Фитнеса не е шега както мислят някой,според мен не си упрял до 6-7 тренировки или там колкото ще отсъстваш за 2 седмици.

23.01.10
18:04

Тази практика да не се ходи на лекар, докато не се усложни безвъзвратно положението никак не е добра.
Иди да те прегледат, за да няма след това тежки диагнози..

23.01.10
18:18

@velislavs Аз по приницп не съм от тези хора, които чакат нещата да се усложнат и тогава отиват на лекар.С лекарката ми сме големи приятели и аз често я посещавам, било за бележки, било за преглед и т.н.Но в момента във Варна врмето е адски гадно, а лекарката ми е на единия край на Варна, аз на другия и придвижването до нея е много трудно Днес кръстът ми беше много добре.Сега ще го намажа.Утре пак ще почивам и в понеделиник кко е добре ще ида да тренирам.Ако ме заболи ще спра тренировките за седмица и ще ида на лекар .

23.01.10
18:20

казано от anxiety на 23.01.10, 18:18:

Ако ме заболи ще спра тренировките за седмица и ще ида на лекар .

А това какво означава?Стига се превъзнася -след една - две седмици почивка няма да свърши света,даже може и да порастнеш малко.

23.01.10
20:11

Избора ти на Фастум гел е добър.Аз ти предлагам обаче освен него да вземеш и да пиеш нещо от същата група на ketopropfen каквато е активната съставка на Фастума,а именно нестероидно противовъзпалително средство.Има много видове и наименования-аз мога да ти предложа, но ако искаш и в която и да е аптека могат да ти кажат също.Добре е да го комбинираш поне за 4-5 дни с витамини от група Б като Б-комплекс, Милгама N, Невробекс.....Гарантирам ти че ще те отпусне болката,а колкото до това дали трябва да отидеш на лекар-задължително е-трябва да те прегледат за да няма нещо по-сериозно като дискова херния.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1