казано от Anelia на 28.03.13, 11:29:
Чудя се дали да ходя на сауна или да направя разпускащо бягане. От вчера съм се натоварила повече и днес ми е схванато и краката болят.
Аз бих избрала сауната. :)
казано от Маргарита Манева на 26.03.13, 11:47:
Ето ти един ”хинт” за намаляване на холестерола. :)
Днес получих “хинта” от Тишо и веднага изпробвах след вечеря. Игличките и зачервяването не продължиха много дълго: около 10 минути и не беше чак толкова неприятно.
Тук е още доста студено :( и уважих сауната. След колело никога не ми е чак толкова нужно възстановяване, но след бягане имам нужда от почивка. Старост нерадост :D
1. ябълка, кокос
2. 70 гр мюсли, 1 доза протеин
3. 80 гр. сурови бадеми
4. с. лъжица зехтин
5. чаша прясно мляко
6. маруля със зехтин, скумрия на фурна с лук, 2 чаши бира
Днес съм основно на мазнини. Хубавото е, че устисквам още сладкишите и днес успях да карам 2 часа без да се нахвърля на сладко. Трен: 2 часа колело.
Б3-то го усетих още по-малко, бързо свиквам.
казано от Anelia на 29.03.13, 22:03:
Б3-то го усетих още по-малко, бързо свиквам.
След първите няколко приема, паренето обикновено отшумява, аз вече не го усещам изобщо.
Охх, така като се стопли времето и направо ми иде да мина на десеторни дози аминокиселини, за да ме издържи тялото да направя всичко, което искам :D
Вчера бях на състезание по ориентиране и като цяло имам една тренировка през живота си с карта, та бях доволна, когато намерих 6 от 15те точки. И вместо 4 километра, колкото се предполагаше, че ще бягам, изтичах поне 10. След това взех за кратко въздух за 2 бири време и айде на колелото до вечерта.
Днес около 100 км до тези красоти, но те минаха толкова неусетно, особено връщането с такъв вятър в гърба, никога не съм се прибирала толкова скоропостижно в Шумен от тази дестинация. Беше невероятно готин ден!
Вчера храна:
1. 100 гр. мюсли, мляко, 1/2 доза протеин
2. банан, 6 пълнозърнести соленки, 1,5 бира, 100-на гр. кокос
3. порция спагети с масло, сирене и кашкавал
4. 2 ябълки, 1 морков
5. руло Стефани, 1 чаша бира
6. 1/2 кис. мляко с 1/2 протеин
Днес храна:
1. 100 гр. мюсли, мляко, 1/2 доза протеин
2. по време на каране: банан, 2 сварени яйца, 3 пълнозърнести соленки, 1 кутия локум
3. порция спагети с масло, сирене и кашкавал
4. 300 мл прясно мляко
5. днес е Великден та ходихме на гости: 2 парчета домашна баница, 1 червено яйце, 1 купичка домашно кисело мляко, 1 тънко парче козунак (за традицията) и 1 порция домашен кадаиф.
6. евентуално някаква салата и руло Стефани или скумрия
Въпреки, че е понеделник, днес беше хубав ден за мен (sun) Това време като се стопли и всичко се променя. Т.е. не всичко, а само моята нагласа към света, което значи всичко :D
Записах се на шофьорски курс (blush), мериха ме контролно 1500 м за едно състезание, купих си килограм сурови бадеми и с мъж ми излизахме на центъра за по бира както не се е случвало от години. Освен това, кантарът отчете под 52 кг, което е постижение за мен, предвид последните седмици, когато се движих тромаво над 53. Харесвам си и храненето, не съм залитала по джънк и макар с намалено белтъчно съдържание, повечето ми неща са сурови и естествени, не се притеснявам, че са много въглехидратни.
Поред храна:
1. 1 грейпфрут, 1 пълнозърнест крекер (домашен)
2. 70 гр. мюсли, доза протеин, 1 пълнозърнест крекер (домашен)
3. 3 пълнозърнести крекера (домашни), 100 грама ядки микс (сурови + сушени плодове)
4. салата домати, краставици, авокадо, зехтин, доста сирене и доста маслини
5. 2 бири
Тренировката беше след леко загряване, бягане за време на 1500 метра. Останах доволна от бягането си, през цялото време се държах в кондиция, т.е. не размахвах безразборно ръце, а гледах да си помагам с тях, кадансът ми беше доста висок, но имах проблеми с дишането. Избягах 1500 м за 6:25 и съм доволна, предвид това, че в 5-и клас ме изгониха от тренировките по лека атлетика поради некадърност (sweat).
Само че след бягането се появи проблем, който ме държи дори сега. Поради много интензивното дишане, апочнах да кашлям много силно и постоянно. Това продължи 20-на минути, а сега ме болят също леко гърдите. Не се шашкам, занм, че се натоварих повече и е от това, но е доста неприятно. Не е като да не се натоварвам постоянно аеробно, но явно с колелото не успявам чак толкова.
Ами така, след малко си пия Б-3-то и лягам (coffee)
казано от Anelia на 01.04.13, 21:33:
Поради много интензивното дишане, апочнах да кашлям много силно и постоянно. Това продължи 20-на минути, а сега ме болят също леко гърдите. Не се шашкам, занм, че се натоварих повече и е от това, но е доста неприятно. Не е като да не се натоварвам постоянно аеробно, но явно с колелото не успявам чак толкова.
Не че не се натоварваш, но с колелото ти дишането е адаптирано към постоянно повтарящото се натоварване.
Бягането в случая ти се явява “ново” натоварване, към което нямаш адекватното дишане. :)
Уж сложих пулсомера, но забравих да го пусна. Щеше да ми е интересно да видя цифрите след това, но наистина в последно време на колелото не си давам много зор, не успявам да вдигам много пулс и въобще го карам още на “базови” тренировки.
За бягането наистина ми е нетипично, много ми е натоварващо, но вярвам, че помага дори за колелото. И то не заради нещо друго, ами мисля, че теглото и метаболизмът се регулират по-добре с някакъв стрес за организма, отколкото с добре познатите му натоварвания.
02.04.
1. 3 яйца, малко кашкавал, сирене и маслини, 1/2 домат
2. 100 гр. мюсли, доза протеин
3. 100 гр. фурми, няколко бадема
4. съвсем малко сурови ядки микс
5. салата айсберг, зехтин, лимон, скумрия после салата червено цвекло, ябълка, морков, лимон, 2 с.л. суров слънчоглед
Тренировка: само около час колело
Днес атмосферното налягане беше много ниско и директно ме закопаваше с безсилие, сънливост и замаяност. Тъй като ми беше отпаднало, компенсирах с повече храна, но не помогна:
1. 60-70 гр. ядки микс
2. банан
3. 100 гр. мюсли, доза протеин
4. 2 банана, 1 кисело мляко
5. парче домашен кадаиф, няколко бадема
6. 1 печено бутче от топла витрина (280 гр. с кокалите)
7. салата домат, краставица, 1/2 авокадо, лук, зехтин, 3 сварени яйца, шепа маслини
След бананите преди кадаифа имаше колело час и половина някъде.
Тъй, днес е по-хубав ден, с доста енергия (а определено ми трябваше).
1. 100 гр. мюсли с прясно мляко и канела
голяяям прозорец
2. 2 малки ябълки, колкото да ме остържат още
3. 1/2 шепа бадеми колкото да устискам до пекарната
4. 200 гр пълнозърнест хляб, 2 сварени яйца, 1 айран (бях прегладняла и от бързото ядене хлябът ми стана на топка в корема)
5. 1 ябълка, малко кокос
6. предстои свинско с грах (или грах със свинско)
Тренировка: 8 km бягане. Честно казано, пестих се, но след оня ден и кашлицата, не исках да си причинявам пак неприятни физически усещания.
След бягането: душ и сауна ;)
Щях да карам колело следобяд, но реших, че няма смисъл от преуморяване: целият ден ми беше запълнен минута по минута и реших този път да хапна седнала, както и да поседя половин час на компютъра. И без това в града навъртях към 30 км само от задачи и ангажименти.
1. 70 гр. мюсли с прясно мляко и канела
2. 1 ябълкa
3. 100 гр пълнозърнест хляб, 2 сварени яйца
4. 1/2 шепа бадеми
5. салата айсберг, зехтин, 1 вратна пържола, малко кокос
6. псевдо кремче: каймак от млякото, смесен с 1/4 доза протеин и няколко строшени бадема
Тренировка: почти нямаше. Загрявка и 400 метра, но не се силих.
13.04.13
23:54
Мисля, че това усещане което имам сега, можеш да разбереш само ти! (sun)
До сега стягах раница за утрешния велопоход до водопадите във Веселиново. Тръпката е супер яка.
Ти не пишеш, но вече е топло и сигурно не остава време. Скоро очаквам да “изникнеш” с нови истории и снимки. (F)
Здрасти,
Права си, Радост, че като се стопли и зарязвам дневника. Но за съжаление сега ми се налага повече да работя отколкото да карам :( и наистина не остава грам време. Ако имам 1 час на обяд, гледам да покарам и после вечерта се трупясвам и не ми се пише.
Ще се запознаем много скоро (sun)
Изтуп дневника от праха с този трак. Имаше доста малки почивки, за да изчакам останалите от компанията, но това честно казано не ми помага и предпочитам да си изкарам плануваното на един дъх. Но...и сам да караш не е оферта.
07.05.13
01:17
Само ние си пишем, ама поне си го четем (giggle)
Доста прилична тренировка сте си спретнали сред зеленина и свежо небе - ех, сега е толкова яко времето за каране. Дано да се позабавят големите жеги (nod)
казано от Anelia на 08.01.13, 20:09:
Като за МЦ
Мхм, от 8 януари, цикъл чак на 17 май. Явно съм се ояла нещо. Забелязвам, че когато вдигна килограмите около 53-54 и ми идва.
Тъй като нямам “женско” календарче, си имам дневник.
17.05.13
16:37
Еееехе! Много голяма пауза! Дано всичко да е наред! (hug)
17.05.13
17:21
Ти от толкова състезания, кога успя и килограми да качваш, че и МЦ да те навести. Да ти е честито ;)
Знам, че тук има фенове на българските планини и заради това пускам това линкче от 5те дни на колело в Родопите за пети пореден път.
Сезонът свърши, време е да вляза в залата и да престана с оправданията за липса на време и “ще изгоря сладкото с колелото”.
Целите ми се въртят около цифрата 5:
5 клека с 50 кг
5 км бягане
<20 мин
около 50 кг тегло
Първи ден в залата днес, положението е близо до отчайващо, но не напълно ;)
А1: 3х7 лежанка @20 кг
А2: 3х7 лицеви опори (последната серия на колене)
Б1:3х10 клек @20 кг
Б2: 3х10 напада @20 кг
В1: 3х10 hang&clean; @20 kg
В2: 3х10 военна преса @5 кг
Г1: 3х10 гребане с щанга @20 кг
Г2: 3х10 кофички на пейка
Д: 3,5 кофички на пейка с вдигнати крака на друга пейка (ама обяснение)
Храна: яде ми се мляко и сладички неща повече, отколкото месо.
1. чаша прясно мляко
2. 1/2 кисело мляко, 1 доза протеин, 70 гр. мюсли
3. ябълка
4. банан, 1 доза протеин
довечера:
Edit:
5. ябълка
6. броколи със сирене и кашкавал, 2 рохки яйца, бира
Добавки: Вит. В-100 Complex, протеин 1 Pure Whey, протеин 2 Golden Standard и Hydroxycut Hardcore (трябва ми стимул да спра да тъпча боклуци)
Мнението беше редактирано от Anelia на 17.10.13 21:30.
Петък, събота и неделя: колело. Ще оставя бягането за времето, когато е студено, вали и духа.
Днес:
5 кръга:
10 лежанка @20 кг
10 клека @20 кг
10 раменни преси @някакъв малък лост
10 суинга с пудовка (някаква малка, но може би около 16 кг)
после редувах бааавно бицепсово сгъване и 8,6,6 кофички с подпрени крака
След вчерашната кофти храна (солени печени семки, някакви оризови ядки, близо 2 л бира) днес съм подпухнала и тромава. Много ме мързи, но няма как. Вероятно ще карам и малко колело следобяд.
Малкото колело стана много, но да си призная, наистина мога да се уливам и да карам докато съвсем грохна или ми свърши времето. Уж излязох за час, два, а накрая станаха 3. Не си взех храна (уж нямаше да карам много) и накрая съвсем се влачих до вкъщи.
Да добава храна:
1 кисело мляко, 1 доза протеин, 70гр. мюсли, 1 парче домашна баница
—-1 трен в залата——
1 ябълка, 1 бонбон някакъв на Милка (почерпка)
~100 гр. руски хляб, намазан с масло, 2 червени чушки
—-2 трен колело——
доста бира ,1 червено цвекло, няколко ореха, 1 парче гръцка мусака (не съм пържила патладжана, а каймата е домашна)
Пак много ям, ей.
1. 350мл прясно мляко, 70 гр. овесени ядки, 1 доза протеин
2. ябълка
3. ябълка
4. сандвич руски хляб, масло, домашно филе
5. 1 суха паста, 1/2 вафла (не си взех храна, а карането се проточи)
6. шопска салата без сирене, бира
7. 2 порции гръцка мусака
8. бира
Трен: около 3 часа колело. Не съм почивала от много време, но сега сезонът е такъв, че гледам да се възползвам от всеки хубав есенен ден.
26.10.13
11:51
Честит рожден ден Ани!! От сърце ти желая много професионални и лични успехи! Ти наистина си достоен пример за подражание на всички, които те познаваме (F)
Благодаря, Радост!
Мтака, миналата седмица отмина с един ден почивка, в който пък правих пешеходен поход и пак си бях стабилно на краката доста часове. Карам на ден по 2-3 часа и се възползвам от хубавото време. И днес така, заради това си спестявам упражненията във фитнеса за крака. Горна част:
5 кръга от:
10 лежанка @20 кг
5 hang clean and push @20 kg
8,7,5,3,0 лицеви (до отказ, в съчетание с лежанката и изтласкванията преди това, направо се скапах, сега едва пиша)
10 гребане с щанга @20 кг
10 кофички на пейка
Събота тренировка за състезание
Неделя състезание
Понеделник почивка
Вторник
6 кръга от
10 долен скрипец @15 кг
10 лежанка @20 кг
10 раменна преса @12 kg
10 мъртва тяга @20 кг
7 кофички на пейка с вдигнати крака
Сряда: 2 часа колело
Четвъртък: 2,5 часа колело
Петък
6 кръга от:
10 лицеви опори
10 hang clean @20 kg
10 клека плие @пудовка към 16 кг е май
5 раменна преса с 2 дъмбела @7,5 кг
3,5; 3; 2,5; 2; 1,5; 0 обратни набирания (мъкааа)
В залата беше много шумно заради някакви дето играеха волейбол, направо ужасно ме дразни шум. Явно одъртявам.
По-късно ще покарам колело.
Едит: 3,5 часа колело ;)
Мнението беше редактирано от Anelia на 08.11.13 16:50.
Събота: около 2 часа лежерно колело
Неделя: около 2 часа не чак толкова лежерно колело
Понеделник: около 1,5 часа колело
Трбяваше и на фитнес да ходя, но не остава време никакво. Храната е също под всякаква критика,но не се оправдавам, нито си търся извинения.
Вторник:
лежанка 10 @20кг 7 @25 кг 3 @30кг 7 @25кг 10 @20 кг
клек 10х20кг 5х5 @30 кг 10@20 кг
гребане с щанга 10 @20кг 7 @25 кг 3 @30кг 7 @25кг 10 @20 кг
френско разгъване 3х12@12 кг (прав лост, беше неудобно)
+ 2 часа колело
Сряда: колело
Четвъртък: почивка
Петък: колело
Събота: много колело
Неделя: още много колело
Понеделник: малко колело
+ трен
6 кръга:
7 повдигане на пудовка пред гърди (май хай пул се казва)
15 горен скрипец @10 кг (нямаше средни тежести, а 20 ми тежаха)
10 пек дек @20 кг
10 суинг с пудовка
Понеделник: 1,5 часа леко колело
Вторник: 2 часа колело
Сряда: почивка
Четвъртък: 2 часа колело. Вдигнах пулс 195 на спускане! Бях на косъм да се изръся и сърчицето ми реагира остро.
Петък, размазваща за мен тренировка в залата. На гладно, само след кафе. Така не се бях изморявала с тежести скоро. Цялата се попотих, стана ми горещо, а след края на тренировката бях зверски гладна. Тежестите не са ми много тежки, но така се чувствам по-добре, с около 10-на повторения. Поне знам, че не се гъна изпод лоста и не рискувам да си почупя главата, защото нямам удобни стойки нито за клек, нито за нищо.
6 кръга от:
10 лежанка @20 кг (умишлено не качих килограмите, чувствах се слаба в това движение)
15 клек @20 кг
10 раменна преса @12 кг
4 обратни набирания
10 суинга @пудовка
10 свиване на крака от успоредка
10 кофички на пейка
Сега като написах едва какво съм правила, разбирам, че е сериозен обем, който ме е изтощил. Всичко това направих без почти никакви почивки, за 35-40 минути. Радвах се на упражненията, защото почти всички, освен основните мускулни групи, натовариха пояса стабилно.
Edit: имам ли плочки или просто съм хърбава (dull)
Мнението беше редактирано от Anelia на 22.11.13 11:13.
Петък добавих 2,6 км лек крос за раздгрявка преди съботното 5km бягане, на което Радост ме покани (благодаря, Радост (sun) ).
Да, ама вместо подготовка, мен ме хвана мускулна треска дори и с леко темпо. Не знам защо съм такава: всяко ново движение, дори леко, ми носи голяма болка след това.
Та събота избягах 5те км в морската градина, не усещах мускулната треска от предния ден, но бях сигурна, че ще се сдобия с още по-огромна такава. Е, познавам си се и още след бягането започнах да усещам болки. После стана още по-зле и дори разходката из Варна и последващото каране не можаха да поправят нещата. Тази нощ се будих при всяко завъртане именно от мускулна треска.
Времето на 5те ми километра си е зле: 24,59. Целта, която си поставих за под 20 минути през пролетта ми изглежда направо недостижима (sweat)
Сега пак ще поразцъкам с колелото.
Браво на Вас с Радост, че се запалихте! :)
И да ти кажа, че времето ти изобщо не е зле, особено предвид факта, че твоя спорт е друг, да аеробен е, но не е същия и много добре си се представила.
А целта ти вероятно наистина не е постижима, поне от гледна точка на това, че сегашния рекорд е на софийското трасе и е именно 20 минути, а не е като да няма жени и да не са минали 30 бягания, но това е бял кахър, все пак след още няколко бягания ще придобиеш представа на какво ниво си и оттам вече можеш да мислиш с какви секунди да смъкваш и за какъв период ще го правиш.
24.11.13
12:40
Много беше готин целият ден, а и научих доста неща от теб и безкрайно благодаря. (hug)
Не се шашкай, знаеш че си боец и ако си го поставиш за цел ще се справиш с 20те минути. Миналата зима правеше отлични времена на бягането.
И аз съм с мускулна треска 5ти ден, но така или иначе не се спрях. Снощи усещах повече умората от “разходката”, която за мен беше близо до състезателно темпо. Хаха (tmi) :D Та явно добре сме се натоварили (giggle)
Едит: не си хърбава. Имаш много атетична фигура. Ама и аз като теб все нещо чопля, все нещо не ми е достатъчно добре. Хаха, “краставите” кучета се надушвали казват :D
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.11.13 12:42.
В последно време не успявам да изкарам повече от 30-40 минути в залата и това е. Вчера реших да правя кардио с тежести :) и пак се размазах.
Изкарах само 4 кръга от:
20 Jumping jacks (щадях се и не скачах високо, един вид почивката ми от всичките душевадни упражнения)
10 hang clean and jerk; @20 Кг (много ми тежеше, а днес съм с мускулна треска на трапец, гръб, малко рамо и бицепс)
15-20 mountain climbers
5,4,4,3 burpees (ауч, никак не ми вървяха)
15 swings @ barbell
20 walking lunges @20 kg (от снощи още силна мускулна треска на г**а)
Веднага след това: около 25 мин бягане (не знам колко км бяха) в снега.
Мнението беше редактирано от Anelia на 29.11.13 03:35.
Миналата седмица изкарах доста почивка. Общо имам 1 тренировка с тежести, 2 бягания и само 3 пъти карах. Едва скалъпих 8,30 часа на колелото.
Днес вали и май пак няма да се кара.
В залата една тренировка за 30 мин, че нямах мн време:
7 кръга от:
10 лежанка @20 кг
10 гребане с лост @20 кг
10 клек @20 кг
10 военна преса @12 кг
Нямах време да сменям тежести, да го мисля или да търся стойки за клека и заради това тоя обем. А и в началото на зимата мисля повече повторения, които да намаляват постепенно, но това вече към пролетта.
Днес нищо не ми беше таман: беше ми студено в началото, горещо после, твърде късно ядох, спеше ми се и ме болеше тук-там. Все пак някаква тренировка
4 кръга от:
10 hang clean & jerk @20 kg
10 swings @kettlebell
16 walking lounges @20 kg
2 deadlift @70 kg
Толкоз
Петък, събота и неделя по 3 часа колело.
Днес увеличих повторенията на някои упражнения и намалих сериите от 6 на 5.
5 кръга:
15 клека @20 кг
15 лежанка @20 кг
12 военна преса @12 кг
10 долен скрипец @15 кг
16 ренегадско гребане @7,5 кг
+2,5 часа колело. Не беше много студено, но пък как духаше (sweat)
54 кг съм, нося само ДДД (дънки за дебели дни). Не преяждам, но и не я карам както лятото на по една салата вечер и всичко на г***а ми се пише. Даже днес се чудех как се превежда на английски този цветущ израз :D