Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.03.13
20:42

Днес ми е много въглехидратен ден, сумати хляб, питки, баници и гевреци заминаха. Може би защото ми беше студено.

Всичко по ред:
1. 100 гр. мюсли, доза протеин
2. 1 сандвич с пълнозърнеста питка, кашкавал и пушено месо, 1/2 геврек
3. 1/2 геврек, 3 парчета баница със спанак и сирене
4. голяма салата зеле, морков, чесън, порция пилешки дробчета, 500 мл малинова бира (5%), 1/4 кренвирш
5. сега рупам бадеми, че да не стане като снощи да ставам посред нощ да ям.

Тренировка: успях само 1 час да карам. Беше в много силен вятър, студенко си беше, но не и като зимата.

Само малко да духне вятър или да закапе дъждец, всички се изпокриват и оставам съвсем сама да се мотам :( Казвам на велодружките си “приятели само за слънчеви дни”. Знам, че се има друго предвид с този израз, но при мен буквално е така.

15.03.13
21:42

казано от Anelia на 15.03.13, 20:42:

500 мл малинова бира (5%)

Аз съм прочута с непиенето на алкохол, но то е защото никак не ми е вкусен, ама малинова бира звучи жестоко. Каква е? От къде е? :D

Сигурна съм, че ентусиазма ти е рядко срещан и съм склонна да оправдая твоята бойна дружинка (giggle)

17.03.13
18:43

Вчера на гладно бягане по склон, 3 пъти един баир, но го накъсах на 3 части и станаха 9 по-кратки интервала. Като цяло ми беше тежко и тромаво бягането, но пък по пресечена местност ми беше удоволствие. Цък за маршрут и 2 снимки

вчера храна:
1. следтренировъчен шейк 500 мл мляко, 1 малък банан, доза протеин, какао
2. ананас
3. салата домати и краставици, 2 свински пържоли, 2 чаши бира
4. ябълка
5. салата червено цвекло, морков, ябълка, зелена салата, печено пиле, 3 чаши бира

днес храна:
1. няколко парчета домашна баница (писала ли съм тук, че мама прави най-страхотната баница)
2. бяло пилешко месо, печени картофи, 1 чаша бира
3. по време на каране 1 капучино, малко шоколад
4. ананас, портокал
5. омлет 3 яйца, малко пушена свиня, малко кашкавал, салата зеле, моркови и заквасена сметана

днес тренировка: кратка, няма и 2 часа чисто каране, но бях сама и ми беше демотивиращо да карам повече + упражнения за сила.

Тези дни много бира се изпи :( Бях и на гости на родителите, а там ако не пиеш ракия и после вино, си е направо чудна работа: що за човек си :D Така че реших да не ги притеснявам и да си мислят, че съм болна и не пия и наблегнах на бирата :D

17.03.13
19:02

казано от Anelia на 17.03.13, 18:43:

Тези дни много бира се изпи :( Бях и на гости на родителите, а там ако не пиеш ракия и после вино, си е направо чудна работа: що за човек си :D Така че реших да не ги притеснявам и да си мислят, че съм болна и не пия и наблегнах на бирата :D

“Вярвам само на хора, които пият.”—цитат от “Нощен влак до Лисабон” :)

АЧ

17.03.13
19:31

И аз в петък в общежитието доста бира,.. средно по 3-4 литра на човек :D Ама бирата е добра за бъбреците от добрата гледна точка.

17.03.13
19:54

казано от Ачо на 17.03.13, 19:31:

И аз в петък в общежитието доста бира,.. средно по 3-4 литра на човек :D Ама бирата е добра за бъбреците от добрата гледна точка.

И витамини от групата Б (giggle)

17.03.13
21:27

Дописвам към 100-на гр сурови бадеми. Нещо не мога да се наяждам без въглехидрати...

17.03.13
23:02

Бадемите ги смяташ за въглехидратна храна?!

17.03.13
23:11

Не. Вечерята ми беше безвъглехидратна и не ми беше достатъчна. Заради това се наложи да допълня бадеми.

19.03.13
14:36

Голяма свиня съм станала, само почивам и ям...Качвам килограми и се чувствам тежка и тромава.
Реших днес да се пораздвижа в залата, голяма мъка. Всякакви постижения дето съм имала, ми се сториха невъзможни.

3х10 лежанка @20 кг
в суперсет
3х8 лицеви опори (само толкоз успявах)
3х10 раменна преса @някакъв много лек лост
в суперсет 3х5 повдигане на ръце встрани с някакви дискове
3х10 суинга
редувах:
4 бърпита (само по толкова успявах, така се пльосках на пода ;( )
с 16 mountain climbers

За около 30 мин в обедната почивка, за повече нямах време. Довечера колело.

АЧ

19.03.13
15:32

Къде тренираш ?

19.03.13
17:20

Как къде! В залата :D
Колелото ми завърши с 5 км бягане и бутане, защото не си носех нито помпа, нито резервна гума :D Имах ненужни неща в раницата като официален панталон, потник, блуза...но не и необходимото :)

АЧ

19.03.13
19:56

Тая във военното ли ? :D

20.03.13
22:40

Днес беше много емоционален ден. Най-малкото семейство Колелови (както ни наричат в блока) се сдоби с още един велосипед: този път с двойно окачване. Уж е за съпруга, но утре аз ще го тествам ако не вали много (blush)
ето я машината

1. 60 гр. овес, 300 мл мляко, 1/2 доза протеин
2. 1 ябълка
3. 3 сварени яйца
4. 80 гр бадеми
5. 1 банан
6. 3 блокчета ментов тъмен шоколад, 1 чай Йоги Шоко (почерпка от Радост)
7. зелена салата със зехтин, съвсем малка свинска пържолка с печен лук, шепа маслини, 1 сварено яйце
8. 1 голям морков, пак шоколадово чайче, много е хубаво (coffee)

Тренировка: цял ден с колелото из града, вечерта за около час пак с колелото. Имам мускулна треска на гърдите и корема от лежанката и лицевите опори, както и малко на краката някакви малки мускулчета около слабините от суинга.
Утре обаче трябва да правя контролно бягане на 1500 м и мускулна, немускулна, ще се бяга.

20.03.13
23:50

Да ви е честит новият байк! Много амортисьори - много нещо :D Ще разкажеш след утре..

21.03.13
17:35

Новият байк е....НЕВЕРОЯТЕН! Страхотно се усеща този амортисьор отзад, вилката работи перфектно, с голям ход е: 140 мм, дори не намерих достатъчно големи препятствия тук да я сгъна докрай. А и да си призная, карах внимателската, че ново колело е все пак, не съм му свикнала. Но се радвам, че съм започнала с твърдак (то и все още моето колело е твърдо), защото мекицата прощава много грешки. Караш и не гледаш откъде минаваш. Гази всичко и минава през всичко. С твърдака трябва да си на 100% винаги, да пазиш много хубава линия, защото един камък и си на земята. Та от тази гледна точка: с твърдак се учи с техника. Качиш ли се направо на мекица: мързелива работа. Но пък страхотен кеф ;)

Днес тренировките бяха много и различни. Като изгорени калории само от тренировки ми се събират 2000 (бях с пулсомер по време на тренировките).

Храна....пак много и пак различна (като тренировките):

1. порция кус-кус с масло и сирене
2. 3 блокчета ментов черен шоколад
3. 100 гр мюсли, доза протеин
4. банан, 100 гр бадеми, 500 мл квас
5. 2 принцеси (бял хляб) с кайма, 2 айрана
6. 1 банан (доникъде не ми стигна и нападнах магазина в едно село)
7. 200 гр. козунак, 1 кисело мляко, а едно парче дадох на Гошко (едно дете в селото, невероятно е колко са отворени и чистосърдечни децата! Говорихме си за толкова много неща (sun)
8. предстои, най-вероятно мусака с кайма и спанак

СГ

22.03.13
09:33

казано от Anelia на 21.03.13, 17:35:

Днес тренировките бяха много и различни. Като изгорени калории само от тренировки ми се събират 2000 (бях с пулсомер по време на тренировките).

Здрасти!
Какъв е пулсомерът, който използваш? Мисля и аз да си взема, за да си преценявам по-добре храната, но съм малко скептична дали данните от него ще са обективни. Като знам кростренажора ми как “смята”... (tmi)
П.С.:
Страхотен дневник! Винаги ми става едно такова приятно замечтано като чета за преходите ти и гледам снимките от тях. Друго си е сред природата... (sun)

22.03.13
12:20

Здравей, Снеж!
Аз ползвам пулсомер, за да следя зоните, в които тренирам. Имам 2, единия е на Garmin, другия е за колело само. На калориите от там им нямам много вяра и не ги гледам даже, пък и по принцип не броя калориите на храната, така че съвсем се обезсмисля. Ако не тренираш със специални схемипулс за , няма смисъл да се харчиш чак толкова за пулсомер, излишно е.
Специално за калориите съм виждала нещо, което се казва calorie armband и представлява една гривна, която си я носиш постоянно. Различни марки, но bodybugg ми излиза в гугъл като най-полулярна, 100-на долара е.
Иначе ако искаш да минеш тънко: в магазините на TCM има пулсомери с часовници към 15-20 лв са ;)

22.03.13
12:50

Днес времето е ужасно и влязах за малко в залата. Имам силна мускулна треска още от сряда от лежанката и лицевите, много болезнена и съобразявах упражненията с това.

5х4 Hang clean and press @20 кг (ейй този лост все по-тежък ми се вижда)
4,3,2,2 мъртва тяга @40 кг
3х10 back extenstions @10 кг диск на гърди, много бавни

После умерено темпо 1300 стъпала, после на бегом се прибирах, че голям вятър, към 2 км бягане значи.

Ако някой има забележки към тягата ми, нека каже сега или да мълчи завинаги :D

22.03.13
22:32

И днес ще направя нещо необичайно. Вместо да описвам храна, ще опиша течностите, които съм пила през деня. Нямам и 10 грама чиста вода, всичко е под някакъв вид...

1. 300 мл кафе
2. 250 мл прясно мляко
3. 600 мл смесена с аминокиселини
4. 500 мл бира
5. 700 мл плодов неподсладен чай
6. 250 мл айран
7. 500 мл кока кола zero (рядко пия, но днес си позволих)
8. 250 мл безкофеиново кафе
9. 300 мл айран
10. 700 мл зелен неподсладен чай (само 1 пакетче слагам)
11. 350 мл с 1 разтворим витамин
Всичко течности: 4,7 л (dull) Честно казано, не съм очаквала, че пия толкова много течности....никога не си броя чая или всичко, което изпивам и си мисля, че като не пия вода и съм дехидратирана.

23.03.13
12:20

Ще последвам светлия ти пример и аз ще си записвам какво пия, защото аз за разлика от теб наистина пия малко течности. Приятелят ми каза, че почвам да ставам overly attached, защото само повтарям “Анелия каза това така да се прави, а не иначе” Хаха! Ама ти наистина си за пример (F)

23.03.13
13:22

казано от Radost_nezemnA на 23.03.13, 12:20:

overly attached

Хех, вие на английски ли си говорите (wasntme)
Охх, днес съм пълна хала в кухнята :D Снощи много четох сайта на Ванилка и днес съм веган с изключение на кравето масло и чашата прясно мляко.
Ето нещата, които сготвих със снимки:
1. пудинг с тиква и ориз (освен това има стафиди, сусамово и ленено брашно, канела, джинджифил, индийско орехче, отгоре поръсвам с натрошени бадеми)
2. нормална бисквитена торта за домочадието
3. печени лучени кръгчета с малко кафява захар за карамелизиране
4. хляб от ръжено брашно и бира (Тук обаче съм голяма патица, забравих да си шупна първо маята и не се вдигна много тестото, после не се изпече и се наложи да нарежа на филийки и да препичам. Довечера ще пробутам същия хляб, само че ще го поръся с кашкавал и пак запека във фурната)
5. супа от тиква, моркови, праз и настърган джинджифил. Беше най-странната комбинация, с която тествах мъж ми какво прасе е :D Изяде си цялата чиния със супа и чили, съска и си бърса носа от люто и накрая каза: “Моля те, не прави такова нещо отново” :D Също добави: “По-добре времето да е хубаво и да те няма, отколкото да ги вършиш такива” :D

25.03.13
16:13

След вчерашните 130 км във вятъра, днес реших да почивам. Ето как почивам аз:

5х4 раменни преси @не знам колко кг, дисковете бяха 11, лостът може би към 6-7
1х7 @20 кг 4х5 @25 кг 2х7@20 кг лежанка (не мога да повярвам колко много ми тежат тези мижави кг)
10, 12, 14, 16 суинга с пудовка (най-малките едновремешни)
5х8 скока върху подредени 5 дюшека. Все още пейката ми е висока и се клати, ще се изръся
4х8 повдигане на крака от вис на успоредката
5х10 кофички на пейка
3х5 бицепсово сгъване @20 кг

25.03.13
21:21

казано от Miyu на 25.03.13, 21:01:

Чудя се да пиша ли, да не пиша ли....

И знам горе-долу какъв опит трябва да има един начинаещ, докато успее да направи една (една!, камоли в серии по 10-20) лицева опора, да се набере, да клекне, да се изправи правилно  и т.н.

Хихи, и аз се чуда да пиша ли да не пиша ли, но тръгнах вече :D След като прочетох това и се сетих за едно клипче. Пускам го малко да се посмеете. Изпълнението ни е семейно, изгубихме един бас и трябваше да правим лицеви опори. Признавам, бях на забранени субстанции (2 ракии (d) (blush) )

25.03.13
21:24

На 2 ракии или не, техниката е скандална :D

25.03.13
21:32

Именно за това говорих. Най-честата грешка е в положението на лактите и овисването на кръста. Лактите трябва да са <—-, а не така |—-.

25.03.13
21:44

Айде сега, лицевите не са ми ЧАК толкова трагични както ги изкарахте. Гледала съм много клипчета, на които се показват по този начин дори. Не твърдя, че е супер правилно, но в крайна сметка когато е безопасно изпълнението и когато натоварват точните мускули, не виждам какъв е проблема.
Горе бях пуснала клипче на тяга, която повече ме вълнуваше, но пък така или иначе никой не каза. Може би Инис не е поглеждала насам :)

25.03.13
21:51

Именно това имах предвид. Твоят начин на изпълнение е травмиращ за раменете, нямах предвид естетиката с коментара си.
А относно клипчетата и техниката - за справка в моят дневник бях пуснала един шемет, който покзаваше някакви самоубийствени трикове с пудовка. :D ...че дори и треньор бил...
ПП: А за тягата  ми се струва, че трябва да бутнеш с коленете навън.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.13 21:52.

25.03.13
22:40

Снимай техниката на тягата отстрани, понеже така не се вижда позицията на кръста, раменете и гърба.

26.03.13
00:32

Аничка, гледам аз, гледам :)
Според мен хващаш лоста по - широко от необходимото. Какъвто и разкрач да е - твоят е тесен - при хващането опри дланите в краката или поне почти. За коленете знаеш, само споменавам, че прекалено тесният разкрач също може да доведе до влизането на коленете навътре.
Отделно, че щангата ти идва много ниско (по - малки дискове?), теглиш я почти от глезените - или поне това се вижда - и това за мен малко изкривява перспективата.
Иначе винаги е добре да има изглед отстрани, със сигурност ще даде повече материал за коментар и може би ще е една идея по - важен за теб. Макар че по това, което се вижда, нямаш проблем с линията на гърба.

26.03.13
11:34

Отдавна се канех да си пускам изследвания на холестерола. Промяна няма, стойностите са си все така високи, въпреки че в последно време се храня с доста растителна и най-вече сурова храна, но пък не съм спирала и съвсем яйца и месо. В бъдеще ще се постарая да намаля купеното сладко, което употребявам по време на каране. Кофтито е, че суровите храни са с по-малко калории докато при една 5-часова тренировка ако карам на банани и стафиди, ще трябва да изям 5 килограма, а нито има как да ги нося, нито е удобно да се кара с такова количество храна в стомаха. Все пак ще търся компромиси като банани+локум+лимонени резенки. Може би по-стабилно зареждане с масло и въглехидрат преди самото каране.

Мнението беше редактирано от Anelia на 26.03.13 11:37.

26.03.13
11:47

Ето ти един ”хинт” за намаляване на холестерола. :)

26.03.13
11:55

Имам вкъщи Б 100 и известно време бях много редовна в приема, но честно казано, ми беше писнало да гълтам “хапове” и зарязах. Сега пак ще възобновя с пролетните по-интензивни тренировки.

26.03.13
12:02

Конкретно ниацина (Б3) намалява нивата на холестерола, и дозировката му в тези капсули е доста по-добра отколкото в комбинирани хапове.
Друго, което съм чела за него е, че не е препоръчително да се приема с други Б-витамини и е добре да се пие непосредствено преди лягане, за да не е особено дразнещ flush-ефекта му.

26.03.13
12:03

казано от Anelia на 26.03.13, 11:34:

Може би по-стабилно зареждане с масло и въглехидрат преди самото каране.

СВТ май ще са най-удачния вариант.

26.03.13
16:36

Маргаритка, ще се въздържа от тези особено големи дози ниацин. Ще си пия комбинираните, а освен това ям доста неща, които съдържат ниацин: червено цвекло през ден, семки, биричка...Също така при мен има и анемия от недобро усвояване на витамин Б и не знам доколо усвоявам хаповете.

26.03.13
16:47

Принципно, лечебните дози на ниацина са няколко десетки пъти по-високи от тези на добавката, но аз само споменавам положителния му ефект във връзка с твоето оплакване. :)

26.03.13
19:43

Попрочетох доста неща и размислих. Ще си взема ниацина и ще пробвам. Ако не подейства, следващ експеримент ще е с Витамин Д.

27.03.13
15:03

казано от Стоян на 27.03.13, 08:18:

Защото не си си въобразила по-силен ефект от него

Взимам този цицат от един друг дневник, за да изкоментирам моето виждане. Така е: една добавка е толкова силна, колкото й повярваш. Това може би не важи за добавки, които не се коментират в този форум, но за тях няма и как да знам, няма и да разбера. Но не за тях е думата. Въпросът е в това как се чувства човек и колко добавките помагат.
Днес имах lousy тренировка, в смисъл хич не съм доволна от времето си на бягане. Въпреки качения 1 кг, не се чувствах тежка, а напротив: лека в главата. Бях отвеяна, неконцентрирана и избягах разстоянието в нещо като унес. Мажеше ми се пред очите, а и като цяло се каних половин ден за тренировката, все не намирах сили, тръгнах не толкова с желание, колкото с воля. Бягането ми на 1500 метра се получи за 6:42 и според мен има няколко причини:
1. доста нестабилно емоционално състояние. Докато бягах, си носех в телефона в ръка, за да не пропусна важни обаждания. Звънна, прекъсвах, пак започвах.
2. бягах с други маратонки, малко по-тежки от обикновено.
3. беше студено (-1 градус), а придвижването в студеното е по-трудно
4. имах малко мускулна треска на крака и глутс от суинговете оня ден, но това едва ли е такъв фактор
5. Никакви добавки не успяха да ме избавят от унеса ми: витамини, кафета, аминокиселини, но експоди...всичко беше безсмислено без нужната нагласа в главата
Надявам се скоро да преодолея всичко това и да имам по-качествени тренировки.

28.03.13
11:29

Да добавя храна от вчера:
1. бананова палачинка 3 яйца, 1 банан, канела, чаша прясно мляко
2. свински каренца, гарнитура варени картофи, 1 бира
3. ябълка, морков, малко кокос
4. салата червено цвекло, морков, ябълка с балсамов оцет и зехтин
5. зелена салата с лимон и зехтин, бялото месо на 1 пиле, малко маслини
6. малко кокос и няколко бадема преди лягане ми пристърга

Днес:
1. 70 гр мюсли, прясно мляко, 1/2 доза протеин
2. голяма ябълка
3. свиско с ориз (свинското е диво, от буркан)
to come
4. бадеми, кокос
5. пилешка супа с фиде

Чудя се дали да ходя на сауна или да направя разпускащо бягане. От вчера съм се натоварила повече и днес ми е схванато и краката болят.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1