Днес само 1,5 часа колело, половината от които в проливен дъжд. Станах вир вода, но много ми се караше и не исках да си провалям карането заради някакви си капки ;)
После обаче загряла отидох в зала: от много време насам не бях стъпвала и заради това тренировката ми е толкова разхвърляна и от всичко по малко, ще се опитам да си спомня:
1,5 набирания (с подскок първото), после по 1 и накрая по половин. Обаче не ги направих на лост ами на едни такива като дръжки...абе нищо, доволна съм
3х10 горен скрипец @20 кг
3х10 гребане скрипец @20 кг
3х10 лежанка @25 кг
3х10 лег преса @40 кг (слабо, ама не исках да се товаря много)
3х10 рамо на машина @20 кг
3х10 рамо на машина (ама друга хватка) @10 кг
1х15 клек @20 кг 4х10 клек @30 кг
3х10 повдигане на крака от вис, редувах с опити жалки за кофички, 3х3
3х10 упражнение за пояс (изправяне от една пейка) с диск пред гърди, дискът 10 кг
3х7 френска преса @13 кг
1х28 бицепсово сгъване @13 кг
Всичко това за малко повече от час.
Храната е добре, доста съм изчистила. Само печените слънчогледови семки без сол сега са малко зле, но все пак на пакетчето няма съставка, която да е странна. Пише: “Състав: слънчогледови семки” :) Иначе:
1. мюсли с прясно мляко
2. ябълка преди основното: пилешко филе на скара с гарнитура (малко варени картофи и малко зеле)
3. извара, сурови бадеми, ябълка
4. салата зеле и моркови, 1 скумрия на фурна
5. слънчогледови семки
Днес добра тренировка стана на тренажора: 1 минутни, последния 5 минутен.
Храна:
1. мюсли с много мляко
2. 30 мин преди ядене 1 ябълка, после омлет извара, 3 яйца, поръсен с кашкавал, 20-на маслини
3. салата червено цвекло, морков и ябълка, скумрия и половина
Ехх де да беше всеки ден толкова прост :)
08.02.13
19:43
Вече не смяташ калории май (wasntme)
О, много отдавна ми омръзна :) 2 седмици дори дали изкарах да броя. Отегчително ми е и съм гладна, когато съм под изразходваното. Отказах се от идеята за отслабване. Реших, че съм в оптимално тегло и по-надолу слизам с голяма мъка, а при първото “кривване” от режим, връщам толкова лесно всичко свалено. Така че ще съм над 50 кг, това е :)
Събота почивка, с 11 км разходка до едни водопади, много красиви и пълноводни: снимки, които се виждат от всички, дори да нямате ФБ.
Неделя: час и половина колело и пак ме заваля дъжд (за пореден път).
Днес първо около час и нещо колело, но не мога да повярвам как прегладнях. Хем бях подложила стабилно: мюсли с протеин за закуска и пиле с доста ориз за обяд, но не знам как всичко приключи набързо...Прибрах се за малко, колкото да си изям млякото с ориза дето го бях направила миналата седмица и чакаше сгоден момент, пих едно кафе и покарах още час и нещо.
После готвене, шетане, пазарене, миене, скапана съм...
Храна:
1. 70 гр. мюсли с 2 с.л. протеин
2. пиле с ориз на стола
3. купичка мляко с ориз
4. салата червено цвекло, морков, ябълка, 10-на бадема
5. лазаня с чаша бира.
11.02.13
22:09
Много красиви снимки (sun)
Анели...майната му на допинга,всички знаем,че е част от елитния спорт,всеки да си плаща цената.Мен друго ми е интересно,ти като си в нещата...таз година ще има ли качване на Mont Ventoux,извинявай но не ми се рови в нета ,а ми е интересно.Поздрави за формата ,която поддържаш,и ...няма ли да качиш стъпалата до паметника с велосипеда а?Шумен...любим ми е,колко ли пъти съм качвал стъпалата като войник:)
казано от old_man на 14.02.13, 22:26:
Анели...майната му на допинга,всички знаем,че е част от елитния спорт,всеки да си плаща цената.Мен друго ми е интересно,ти като си в нещата...таз година ще има ли качване на Mont Ventoux,извинявай но не ми се рови в нета ,а ми е интересно.Поздрави за формата ,която поддържаш,и ...няма ли да качиш стъпалата до паметника с велосипеда а?Шумен...любим ми е,колко ли пъти съм качвал стъпалата като войник:)
Нямам представа дали ще участва този връх тази година :) Но може да се провери.
Стъпалата наскоро тръгнах да ги качвам с колелото, за да пресрещна мои приятелки, които слизаха по стъпалата. Обаче не бях със състезателното леко колелце, ами с тренировъчното 14,5 кг и много ми тежеше. Стигнах до половината и слава Богу, че те слизаха вече. Има разни хлапетии, които спускат стъпалата с велосипед, но за мен това си е екстремизъм и чупене на колело и глава и не бих пробвала.
И така и така съм тръгнала да пиша в дневника, тренировките ми тези дни включваха 2 почивни дни сряда и четвъртък, петък беше кратко каране, а събота участвах в един бревет.
По километраж ми излиза 229 км за 8 часа и 53 минути чисто каране, което прави 25,7 км/ч средна скорост, а иначе го взехме за 10 часа с почивките. Чувствах се доста добре, за разлика от предните 200. Този път ми тръгнаха добре краката, имах удоволствието да карам с доста силни колоездачи и да се устискам до края с тях с изключение на една криза по средата, но една супа и няколко парчета солена питка ме върнаха пак в играта.
Днес разпускащо каране 1 час, но хич не ми беше добре. Е, то оставаше и да ми е добре след 10-часова тренировка вчера, но освен всичко, забравих основен принцип: не яж БОБ преди каране. Беше ми тежко, неприятно и тегаво.
Снимки от Странджа планина скоро :)
18.02.13
14:40
Ти си просто изумителна: караш наравно със шосейките, а съм сигурна че те не са се пестили... Поредното Браво!!! (сигурно ти е омръзнало да го чуваш вече :D )
Мерси, Радост! Наистина се чувствах добре и то си е и до ден...понякога ми е трудно да изкарам и 15 км, понякога имам сила и настроение. Де да беше всеки ден Велик ден хихи
Така и така пиша в дневника, ето храна:
9:00 1 портокал
10:30 100 гр. мюсли с доза протеин ягодка
12:30 1/4 кокосов орех
13:30 омлет 3 яйца с извара, 20-на маслини
18:30 салата червено цвекло, морков, ябълка
19:30 на пара в микровълновата половин пилешка гърда (около 250 гр сурова), половин пакет броколи, поръсено с кашкавал
(малко гризнах от края на пицата за детето, че тестото стана много хубаво с подправките)
Тренировка: почивка с изключение на 10-на км из града. Много шетане из кухнята.
Днешната тренировка
Храна:
1. купичка житни кълнове с каймака на млякото (от крава е, не от магазина), малко сушени боровинки
2. грейпфрут
3. 100 гр мюсли с мляко и 1/2 доза протеин, канела
4. по време на тренировката:
а)1 бар със 70% бадеми;
б)1 еклер в еднин селски магазин;
в) 1 мюсли бар (само 30 гр.)
5. след каране бананов шейк от: 1 банан, 500 ml мляко, 1/2 доза протеин, 1 лъжица какао
6. салата зеле, морков, чесън, копър, зехтин
7. чиния макарони с масло и сирене
8. малко бадеми и няколко сушени боровинки
Уфф че съм ламя (dull)
Днес не можах да карам колело освен в града и бягах 10 км.
Храна:
1. купичка житни кълнове, 1 манго, 1 ч.л. мед
2. портокал
3. мляко 300 мл с нескафе
4. паниран кашкавал с гарнитура, 500 мл бира
5. салата червено цвекло, моркови, ябълка, лимон, кълнове люцерна
6. сварено просо (около 100 гр сурово), малко краве масло (около 10 гр), извара (около 150 гр)
Беше ми любопитно какво ще е това просото, видях го от една рецепта на Ванилка, но нямах време за зеленчуците и импровизирах. Стана подобно на кус-кус с масло и сирене.
20.02.13
22:52
Ох, те нейните рецепти са ... да огладнееш само докато четеш. А като видиш и снимките и лигите сами потичат :D
Оо, откога не съм писала. Я да наваксам. Докато ме нямаше:
21.02. четвъртък
към 3000 стъпала нагоре и надолу (по туристически обувки и пола, но пак се получи); сауна
22.02. петък
Някаква тренировка на тренажора, че валеше дъжд
23.02. събота
почивка и молуване в Русе
24. 02. неделя
1. Тренировка по ориентиране час и 15 мин
2. Колело в калта с доста денивелация 3,5 часа
25.02. понеделник
1. Бягане 3х800 метра с 3 мин леко помежду Мнооого тежеше, щях да пукна.
2. Колело 1,5 часа
Някаква женичка се жалва, че й били мъжки бедрата. На мен днес ми натъртиха, че са ми огромни бутовете, ама аз им се радвам.
Да се оплача малко...3 дни бях в командировка. Като цяло си носех свежи плодове, сурови ядки, мюсли, протеин, но пък вечерите бяха обилно поливани с по 3 бири + разни панирани неща. Успях само едни 10 км да избягам за 3 дни и днес като резултат от всичко това се чувствам като кифла, когато се опитах да покарам дори само в града. Утре ще ми е още по-трудно, но ще трябва да се стягам. Хленч членч :(
28.02.13
22:34
Знам, че ще се вземеш в ръце бързо (F)
Много ли е лошо, че четейки поста ти се поуспокоих, че дори и най-силните и сериозни хора като теб имат своите “не толкова добри дни” (blush)
Днес съм “в час”.
МанЖа
1. сандвич с типов хляб, кашкавал, маруля, малко парче домашна баница
2. мюсли около 100 гр., доза протеин, 1 яйце
3. (по време на каране) 1 вафла с мед и тахан, 1 банан
4. ябълка
5. много мазни ребра (не бяха обаче много), зелена салата
6. извара с кис. мляко и шарена сол
Трен:
70 км за 3 часа.
Вчера:
1. мюсли 120 гр с прясно мляко
2. по време на трен:
а)вафла
б)Баунти
в)1 бира, 1 шкембе чорба, 2 филии (тук подходих съвсем непрофесионално, но все пак не ми тежеше чак толкова връщането, колкото очаквах)
3. след трен: 1 банан с 4 яйца, 500 мл прясно мляко
4. 2 ябълки
5. малко млечна салата с орехи, 2 порции патешко с кисело зеле
Уфф едва като го написах и съзнавам, че бая нещо съм изплюскала.
Тренировката 80 км за 3,5 часа чисто каране. Половината със силен попътен вятър, другата половина със силен насрещен :D +едно падане в завой на пясък, но не беше нищо особено. Днес леко ме наболява г*за.
И днес карах 3 часа, въпреки че краката доста тежаха от вчерашната тренировка на тежки предавки. Не вдигах пулс и използвах хубавото време и почивния ден да трупам километри, които ще ми трябват през годината.
Храна:
закуска: 110 гр. мюсли, доза протеин, 1/2 парче кекс
по време на трен: 2 вафли
след трен: 1 банан, 3 яйца
вечеря: голяма салата с цвекло, моркови, ябълка, лимон и кълнове люцерна, шепа орехи
след вечеря: към 70 гр. слънчогледови семки с филм
Ужас, ужас, колко нещо изплюсках днес...Трен: нямаше и два часа, но нещо се поизморих.
1. закуска: голяма ябълка, 30 гр сурови бадеми
2. втора закуска: 80 гр. мюсли, 1 доза протеин
3. преди трен 2 малки вафли със слънчогледов тахан
4. след трен: 80 гр. мюсли, 1 доза протеин
5. към 17 часа: ябълка, морков, портокал, 30 гр сурови бадеми
6. салата червено цвекло, морков, ябълка (близо 500 гр беше сигурно)
7. около литър супа от патка с фиде (страхотна се получи!)
8. чаша извара, 10-на маслини
и смятам да приключвам (blush)
Как я правиш супата от патка с фиде? Атрактивна ми звучи като за ден “Чисти протеини” на Дюкан :D
Имах малко дреболии (воденичка, черен дроб, сърце...) от една домашна патка + един гръбнак. Сварих ги с моркови и лук и когато станаха готови, обезкостих гръбнака и махнах кокалите. Добавих фидето и варих още малко докато е готово (към 10на мин). За Дюкан не става с фиде, но то не е задължително. Всъщност обаче фидето направи супата хубава, защото хем беше тъничко, хем не се разкашка. На някаква турска фирма е, тях ги бива във въглехидратените изкушения. Подправки сложих чубрица и магданоз.
Ама че съм изморена...батериите ми паднаха яко.
Храна:
1. късна закуска 120 гр. мюсли, доза протеин
2. 1 голяма ябълка
3. предтренировъчно, но в разстояние на час някъде:
а) 4 малки вафли със слънчогледов тахан
б) 2 филии бял хляб с масло и конфитюр
в) една шепа сурови бадеми точно преди каране (мислех, че ще ми натежат, но нищо ми нямаше)
3. по време на каране: чак на 2я час трябваше да заредя и 2 малки вафли със слънчогледов тахан
4. след каране: 500 мл прясно мляко, доза протеин, шепа бадеми
5. вечеря: 3 яйца, 1/2 червена пиперка
Тренировка: 3 часа колело, 2 от които сама :( Беше скука, студ (бях се облякла леко) и не успявах да вдигам въобще пулс...
казано от Anelia на 05.03.13, 20:48:
Ужас, ужас, колко нещо изплюсках днес...Трен: нямаше и два часа, но нещо се поизморих.
и смятам да приключвам (blush)
Впечатляващо! (rock)
И аз съм имала такива дни :D
Вчера си подарих 2 неща: сауна и концерт. Все още обаче не съм много убедена в точните ползи от сауната. Особено за човек като мен дето не го свърта на едно място, едва изтрайвам 15-на минути да лежа на горещо посред бял ден. Концертът беше на тема “Цигулката в киното” и беше много хубав (F) Мотиви от “Кръстникът”, “Пинко розовата пантера”, “Маската на Зоро”, “Карибски пирати”, “Червената цигулка”, “Списъкът на Шиндлер”....и др.
Храна:
1. 2 големи парчета домашна баница, 1 чаша прясно мляко
2. голяма ябълка и 50 гр. бадеми
3. малък портокал, 80 гр. мюсли, доза протеин
4. бананова палачинка с 3 яйца и 1 банан, 1 чаша прясно мляко
5. 2 ябълки
6. пълнена червена пиперка с извара
7. (преди лягане) 1 парче сурово зеле
Трен: почивка
Мнението беше редактирано от Anelia на 08.03.13 07:08.
Вчера ми беше доста емоционален ден, даже прекалено, но всичко е под контрол...
Храна...зле, но за целите ми беше добре:
1. късна закуска 80 гр. мюсли, доза протеин, 1 презрял банан
2. предтренировъчни осмомартенски боклуци: шоколадови бонбони, вафлички и шепа сурови бадеми
3. следтренировъчни 2 бири
4. празнична вечеря 2 чаши бира, шопска салата и печено пиле
Тренировката поне се получи добре, най-сетне успявах да вдигна пулс и поддържах над 162-163 за 20 минути, на моменти стигах 166-167 докато един тежък камион не опуши ситуацията с прах и газове, разконцентрирах се и се наложи да намаля малко.
Цялата тренировка: 2,5 часа общо. За съжаление с едно падане на едни търкалящи се камъчета, сега съм с обелено коляно, скъсан клин и дланта ме боли :( , но ще го преживея...Тъкмо се поотупах, спрях да псувам и продължих да карам и минавам през центъра на едно село и някакъв младеж както си вървеше по тротоара, изведнъж реши да тръгне да пресича с гръб към шосето и без да се огледа. Разминахме се на косъм, аз с голяма уплаха. Щеше да стане голям търкал ако го бях отнесла с 30 км/ч :(
Ето я и сериозната част на тренировката. Това е един 7-километров баир, на който правя друг вид тренировка обикновено, но този път беше за скорост.
казано от Kath на 06.03.13, 20:38:
казано от Anelia на 05.03.13, 20:48:
и смятам да приключвам (blush)Впечатляващо! (rock)
И аз съм имала такива дни :D
Е к’во искаш да кажеш му е толкова впечатляващото човек да яде нормално.
Викаш имала си такива дни, хаха
Нещо тази година не се старая много с тренировките :( Нямам мотивация, само се ослушвам.
Все пак днес едни 2,5 часа, от които имах 3х5 минути баир-спускане-баир, но дали от вчерашните 20 мъчителни минути нямах много сила или нямаше с кого да се “дърпам”, времето ми беше с 5 сек повече, а пулс така и не успях да вдигна много :(
Ядене:
1. 100 гр. мюсли, 500 мл мляко
2. по време на каране 2 малки вафли със слънчогледов банан, 1 голям банан
3. след каране: 2 парчета домашна баница, голям айран
4. довечера не знам още...
Днес дълъг ден излезе...къде ли не ходих, какво ли не правих.
Избягах си един полумаратон. Вече обаче е топличко и не става да бяга човек без вода. Добре че беше мъж ми с колелото го игра “водоноска” (bow)
Следобяд се поразкърших малко с колелото и добре че го направих, че иначе бях много схваната от това бягане.
Храна:
1. 100 гр мюсли, 1/2 кис. мляко
2. много ориз със зеленчуци, айран от 1/2 кис. мляко
3. ябълка
4. 50-60 гр. сурови бадеми
5. 1/2 кис. мляко, 1 доза протеин
6. 2 ябълки
7. зелена салата, пилешка пържола, 2 чаши бира
8. не знам дали ще има...
10.03.13
22:07
Малко офф, ама мн ме кефи аватара ти със трибагреника ни и уверения ти поглед! Страхотен дневник!
Благодаря, ScarSymmetry. Снимката е направена от треньора ми в много важен за мен момент. Това беше преди старта на 120-километровото ми състезание по планинско колоездене на остров Тасос. Екипът ми е с трибагреника, защото съм национален шампион по крос кънтри маратон, а погледът ми е уверен, защото знаех, че ще финиширам. Бях се готвила подобаващо и бях сигурна, че ще издаяня. А бях сигурна и в победата си, защото други жени така или иначе не се записаха за предизвикателството :D
Мнението беше редактирано от Anelia на 11.03.13 19:50.
11.03.13
19:38
Да знам, гледах ти интервюто. А линка не излиза нещо?
Нещо не се получава с вимео-то. Да пробвам с линк...
И тъй и тъй съм влязла в дневника, да напиша яденето, тренировка нямаше.
1. чаша прясно мляко 1/2 доза протеин (колкото да се завлека до работа без да пукна от глад)
2. 100 гр. мюсли, 1 доза протеин, малко сурови бадеми
3. грейпфрут
4. 4 яйца с маслото от снощните пържоли ;) маслини
5. 2 ябълки
6. шепа бадеми, чаша прясно мляко, 1 портокал (да устискам докато се готви вечерята)
7. свинско със зеле 1 голяма порция
Мнението беше редактирано от Anelia на 11.03.13 19:50.
Храна:
1. кафе, 25 гр. масло (thanks to Allegra) :)
2. грейпфрут
3. 120 гр. мюсли, доза протеин
4. 1 ябълка, която отключи апетит за 1 краешник бял хляб с масло и конфитюр (предтренировъчно)
5. по време на каране: 300 гр. козунак, 1 кис. мляко (blush)
6. след каране: леорда с лис. мляко, пълнена червена пиперка с извара
Карането беше почти изцяло по черно, но с доста почивки и не особено бързо темпо. Забравих си вафлата вкъщи и когато вече бях тотално прегладняла, се спуснахме в едно село, където нагънах козунака като оставих малко от хорска срама, можеше и целият да замине...
Леордата (див чесън) е излязла, набрах една китка и тази вечер мъж ми не се сърди, че колелото му е изкаляно, защото имаше готина салатка с кисело мляко за ракийката :)
Какъв дъжд плющи в момента...
12.03.13
23:03
казано от Anelia на 12.03.13, 19:46:
Храна:
1. кафе, 25 гр. масло (thanks to Allegra) :)
И аз от днес започнах да пия такова, ама с чай :D Ти с каква цел?
Яко е :) А и по-добре някакви калорийки да влязат сутринта, че закусвам чак на работа.
13.03.13
02:06
Здравей,
Освен wind surf,имам нужда и от Bike,през лятото,ти си човака с Bike,можеш ли да ми препоръчаш какъв и от къде да си купя?
Мерси за Run,календара,ако съм свободе на 14 Април,ще участвам в бягането на Витоша.Може някой ден да се състезаваме заедно?
Мнението беше редактирано от Лъчезар Великичов на 13.03.13 03:16.
Another ден в касичката, както пише една друга съфорумка :)
1. кафе с масло и малко каймак от млякото*
2. 100 гр. мюясли, доза протеин
3. свинско (доста мазно) със зеле
4. зелена салата, 1 пушена скумрия**, броколи на скара, 1 бира 7,2% алкохол!
5. готвих баница със спанак, яйца, сирене и сметана, но хапнах само колкото да я опитам дали се е получила
*Тук трябва да питам циганина, който гледа кравата, от чието мляко пия, дали я храни с тревица или й дава и някакви бъркочи, ама всъщност както значение има :) Млякото е хубаво, има си приличен каймак и заминаха вече стотици литри тази зима :)
**Знам, че не е хубаво да се ядат пушени неща, ама нямах време да ходя на магазина за риба и после да пека, а и честн казано, много обичам пушена скумрия (blush)
Тренировка:само 1 час колело и то съвсем нямах сила в краката, може би още не мога да възстановя напълно от бягането в неделя, или пък сама като карам нямам мотивация, но повече от 150 не успявах да вдигам пулс.
Като казах пулс пък ме подсети, че ходих на профилактичен преглед, но моята лекарка я нямаше и имаше някаква заместничка, която не ми е свикнала на сърцето и цъка половин час с език на пулса ми 35. Разчита по повода кардиограмата, но не видя нищо нередно всъщност. Малко ги претупват профилактичните, пълна кръвна картина се полагала на 5 години. Утре ще ида за измерване на кръвна захар. Биха ми доброволно ваксина тетанус и дифтерия. Тази година било ред на моя набор.