12.12.12
12:00
така в сметките ти се губят много грамове протеин и ти се пишат едни 15 гр въглехидрат които ги няма :)
Манджа...днес не беше много добра...
1. 2 малки принцеси с кайма
2. мюсли с протеин и мляко
3. кашкавал пане с гарнитура
4. салата червено цвекло, морков и ябълка
5. супа топчета
Във Fitday няма принцеси с кайма, нито супа топчета и слагам отделно каймата и хляба, както и кайма и оризова супа :D
Здрасти,
Днес тази тренировка, спадовете се дължат на това, че се наложи да слизам от байка, но това са рисковете да тренираш вкъщи.
Манджа...ей, оставихте форумната мода MEAT AND NUTS много бързо да залезе. Днес сутринта си я припомних, защото ми пристърга яко и по пътя към работа взех едно парче пушен свински врат и една шепа орехи и рупах (blush). Калориите не са много, ноутре ще наваксвам вероятно.
Ден без тренировка, зареждане за утре. Ще се пръсна! Въобще не им завиждам на хората дето преяждат. Чувството е ужасно.
14.12.12
21:20
От къде е изкопа тази таблица?
Какви са ти наблюденията, смята ли точно?
http://www.fitday.com/ е програмата. Добре е, само дето ги няма някои неща: баница, магарешко...иначе си е точна и има освен калории и м/в/б, има макронутриенти, витамини, минерали и ти покзва например, че днес си си изял само 67% от нужния калий. Има да си смяташ и физическата активност и разни други занимавки.
Мнението беше редактирано от Anelia на 15.12.12 05:31.
Вчера излязох извън зоната ми на комфорт. Всъщност като се замисля, цял ден не влязах в нея. Сутринта се започна със събуждане в 4:20, пътуване при -8 градуса в кола без парно, за да започнем да караме в 8 часа едни 200 км. Които даже не се оказаха 200, ами по-близо до 230 (dull). Добре че времето беше долу-горе благосклонно към нас и към 10 напече, та се поразмразихме малко. Иначе събитието мина...обикновено. Въртиш, въртиш и пак въртиш докато ти писне. После пак продължаваш и така...
Храна...сега се чудя дали ще мога да се сетя всички неща които погълнах и да ги въведа във фитдей, ще се получи интересна статистика :D Засега само статистиката от километража:
Километрите са 226, а чистото време на каране почти 10,5 часа.
Май е трябвало да хапвам повече протеинче, но и така ми беше добре. Много е важно да не спира човек да яде. Иначе става страшно.
Вчера явно добре съм си похапвала щом днес не съм изтрещяла за храна и да налитам на хладилника. Колко много протеин обаче (dull) Не съм го направила нарочно, така се получи. Сигурно си наваксвам от вчера несъзнателно.
Магарешкото ми месо така и го няма във фитдей, слагам го телешко, едва ли има голяма разлика в съдържанието.
Хареса ми идеята на Данчо от ЛивТуЛифт и тяхното палео предизвикателство да се яде 3 пъти на ден като половин час преди ядене е позволен плод. Не спазвам палео, защото ям и захар, и хляб понякога, да не говорим за млечни и нямам намерение да ги отказвам. Просто ми хареса схемата.
Тренировка: час и половина възстановително колело. Брей, днес беше по-голям студ, лед и мъгла от вчера. Извадихме късмет.
Мнението беше редактирано от Anelia на 16.12.12 20:40.
2 малки тренировчици:
40 мин плуване 1 км
и домашна тренировка:
А 1: 5х10 лицеви опори
А 2: 5х20 клека СТ
Б 1: 5х1 мин преден планк
Б 2: 5х20 сек стоене като на столче само че без столче, опряна на стената. Ей, много трудно това, едва 20 сек издържах.
Храна...лелее, колко протеин...ама това магарешко трябваше да се довърши :D
Откога не съм писала тук...Основното тези дни беше нискоинтервално кардио, разбирай по 10-15 км бродене в снега. Налагаше ми се да излизам по 2 пъти на ден. Невъзможно е да се кара колело, Шумен станахме известни по новините с бруталния сняг дето ни се изсипа. Имах и 2 дни плуване по 1 км, тук-там клекове СТ и както вече споменах: тренировка тип Дива - обикаляне по улиците.
Коледни банкети, ракийки, салатки, пържолки, а през деня супички и бирички. Не е най-здравото меню, нито го давам за пример. Нито смятам калории, нито въвеждам някъде. Така ми се получава обаче, банкетите трябва да се уважават.
Най-сетне колелото ми за тренажора пристигна с куриер и след малко се качвам да повъртя час, че съвсем ще атрофирам.
Откога не съм писала тук..Невъзможно е да се кара колело, Шумен станахме известни по новините с бруталния сняг дето ни се изсипа..
а ние с безсилието на общината да го почисти :( а от тренировките тип Дива доста се сваля, аз до края на годината може и да изчезна :D, пък може и то водката да е ....
Ръся съвети по чуждите дневници, а моят си го зарязах (blush).
Пак му изтървах края, ей...Не че съм спряла да тренирам или съм се ояла, но пък и двете неща са ми без система. Т.е. системата е тренирам каквото колкото мога, а ако се случи да се оплюскам на някое събиране с роднини или приятели, предварително или после се ограничавам и засега това действа да не качвам.
Тренировките ми са меко казано разнообразни. От риене на сняг с лопата, през дърпане на скиор нагоре по баира през колело в кишата (цялата станах вир вода) или пък вкъщи на тренажора. Днес пък ще ида на зала, но само за да правя компания на мои приятели, а междувременно съм сигурна, че ще си докарам мускулни трески, които пък ще ми напомнят за себе си няколко дни. Уж ще ходим на ски, дано има сняг над Габрово.
Тренировката ми на тренажора. Яките интервали от по минута, пулсът ми беше супер. Не знам обаче защо се получава така, колкото и да съм карала тренажор/спин байк/велоергометър, после като се кача на пътя, се получава едно такова разминаване и ще кажеш, че въобще не съм правила нищо и започвам от нулата (dull)
Много се разписах :)
Уфф какво ли не правих в тоя фитнес (dull) Тръгнах без идея за тренировка и като невиждала се нахвърлих на де що уред имаше, де що лостче видях или нещо окачено. Всичко тренирах: гръб, крака, корем, рамене, трицепс и бицепс :D
Някои от упражненията: лег, клек, асистирани набирания, висене на лост и негативно набиране, асистирани кофички, френско, 2 упражнения за рамо (на машина), лег преса, дърпане на горен скрипец, гребане на скрипец, гребане с щанга, бицепсово сгъване, ренегадско гребане, навеждане за пояс с тежест на гърди :D
Всичко това 3-5 серийки с различен брой повторения: между 5 и 15.
За много години на всички!
Офф хората се мобилизират от НГ и започват стриктно хранене и тренировки и изкарват поне до февруари, а на мен не ми се получават нещата от известно време...то е сигурно защото си зарязах дневника и безсрамно ям захар без да давам отчет на никого.
Хубавото е, че по празниците не съм качила кг, но то не беше и малко движението: ски, бягане, преходи...
Днес ще се изложа публично, за да се сепна от написаното.
Стартирах добре, но до там...
9:00 80 гр. мюсли с 2 сл протеин
11:00 1 портокал, 2 парчета кекс, 5-6 бисквити и 1/3 пакет солети (чудно просто!)
12:30 кафе
16:00 следтренировъчно 400 мл прясно мляко, 1/2 доза протеин
16:30 1 манго
17:00 5-6 зелеви сърми с кайма и ориз + още кисело зеле
19:00 кисело зеле
По-късно още нещо
Тренировки:
вчера 3х8 мин на тренажора, днес бягане срещу склон
Я, имало ефект излагането ми публично и днес съм с по-добра храна :P
9:00 80 гр мюсли с 300 мл прясно мляко
13:30 салата червено цвекло, морков, 1/2 ябълка, магданоз и лимон; 2 препечени филии многозърнест хляб от фурна, 2 свинско-магарешки кюфтета (печени са миналата година)
18:00 следтренировъчно 300 мл прясно мляко, 1 доза протеин
20:00 следва пача за вечеря (варена свинска глава)
Тренировка. Пак добре. Мислех, че след вчерашното бягане по баир крачетата ми ще са смлени, но и интервалите ми се получиха добре. Ето ги тях и веднага след това
4 кръга от:
10 лицеви опори
10 повдигане пред гърди на 2 кг този протеин :D
10 кофички на леглото
10 военни преси с този тренажор :D Не знам колко тежи, но ми беше удобен и достатъчно тежък.
Изтощиха ме тези кръгчета, сега релаксирам ;)
(rock)
Днес тази тренировка, после
4 кръга от:
10 лицеви опори
10 повдигане пред гърди на 2 кг този протеин :D
10 кофички на леглото
10 военни преси с този тренажор :D Не знам колко тежи, но ми беше удобен и достатъчно тежък.
И накрая мъкнах 2 тежки чувала дърва.
Храната...не е много зле откъм качество, но пък толкова разбъркана...тук щипна нещо, там друга хапка, пълен бъркоч...
Като за МЦ е идеално даже, че не съм опасла 750-грамовия тоблерон от кухнята :D
То е ясно, че с 3 парчета торта наведнъж няма какво да си водя фитнес дневник, но поне ще запиша тренировките за седмицата.
Понеделник почивах
Вторник 1 час тренажор с 18 интервала по 1 мин
Сряда 2,5 ч колело в сняг
Четвъртък 3 ч колело в сняг
Петък 1 час тренажор с 4 х 7 мин сила
Събота 19 км бягане на сняг (2 часа)
Неделя social ride както се вика, към 2-3 часа
В тесните и дълбоки коловози е трудно да запазиш равновесие. Умората после е върху цялото тяло от баланса:
Вчера и днес колело по 2 часа на ден. Освен това днес се събудих тежка и подута, на всичко отгоре се наядох със захар и в залата правих доста силови (за мен) сетове и килограми:
5 х контролирано спускане от лоста (опити за набиране)
5х3 мъртва тяга @50 кг
5х3 лежанка @25 кг
5х3 военна преса @20 кг
3х10 повдигане на крака от успоредката
3х5 бицепсово сгъване @20 кг
Днес е ден без захар! 8-)
Тренировката: бързах, но пък се получи интензивно.
Ден без захар хубаво е предния ми пост, но си остана единствен и самотен :(
От обяд обаче съм друг човек:
15:00 1/2 кис мляко с 1/2 доза ягодов протеин (мега яко)
17:00 салата 1 червено цвекло, 1 морков, 1 ябълка
18:00 3 цели яйца + 2 белтъка
18:30 разни хрущяли от пилето оглозгах (blush)
Преди обяд...уискита, бонбони, хляб, мезета, ядки (не е за разправяне).
Днес почивен ден след 1 ден бягане и 2 дни дългички тренировки на колелото, днес нямам сили направо. Чудя се даже дали да не си отпусна още един почивен ден. Защо така се размазах :( Може би не почивах качествено, ядох боклуци и пих алкохол...Всичко това ми е пречило на възстановяването явно.
Вчера докато слизахме от Златните имаше бая ентусиазирани колоездачи, които катереха нагоре, но снега беше отъпкан и мокър, зацепва яко :)
Аз миналата зима карах само един път на сняг и само си спомням, че в коловози и киша беше ад, а на отъпкано си си като на асфалт... трябва да направя и тази зима поне едно каране на сняг :)
Сега карам по асфалта аз, че снегът се стопи и остана жива кал. А хич не ме кефи да карам 2 часа колело, а след това 3 часа да мия колело, обувки и дрехи (не мога да ги пусна в пералнята с 1 тон кал по тях).
Иначе на сняг е много яко! И колелото става по-чисто отколкото си го изкарал.
Обичам да намирам статии, в които намирам себе си: цък. Т.е. не себе си, ами моите идеи за тренировките. И не само за моите. 2 неща, които се опитвам да прокарам във форума тук:
1. ако си начинаещ, не си помисляй за HIIT
2. ако си начинаещ или дори среднонапреднал и твърдиш, че правиш HIIT, се лъжеш.
22.01.13
01:28
Вчера докато слизахме от Златните имаше бая ентусиазирани колоездачи, които катереха нагоре, но снега беше отъпкан и мокър, зацепва яко :)
Аз миналата зима карах само един път на сняг и само си спомням, че в коловози и киша беше ад, а на отъпкано си си като на асфалт... трябва да направя и тази зима поне едно каране на сняг :)
Ние бяхме тея дето катереха към Златните - 15тина колоездачи и аз на опашката 8-)
Анелиа, извинявай за спама (F)
Радост, няма никакъв проблем. Но си мисля, че Иван говори за Златните мостове на Витоша, а не за Златни пясъци (wasntme)
Понеделник ми беше почивен ден и ме домързя дори само да се разтягам. Чувствах се доста изморена и мислех, че ще трябва да пропусна и вторника, но вчера беше прекрасно време и изкарах 2,5 часа на колелото, а после не ми се прибираше и нарочно ходих да си купя риба до един отдалечен пазар с колелото още половин час.
Храна за вчера:
1. мюсли с протеин
2. грис халва (със захар и масло): тук ми трябваше бърза енергия, за да тръгна да карам колело възможно по скоро
3. 1 банан, 3 яйца, 1 чаша прясно мляко
4. портокал
5. салата червено цвекло, морков и ябълка
6. скумрия на фурна с чаша бира
Днес се чувствам много свежа от сутринта и ще използвам момента за двуразова
Трен 1:
10,6,3 сек на лоста за набиране
5 кръга от:
10 hang&clean; @20 kg
10 лицеви с краката на пейка
10 суинга @пудовка 24 кг
10 повдигане на крака от успоредка
3 “кръга” от:
10 кофички на пейка
5 бицепсово сгъване @20 кг
Трен 2: колело около 2 часа ще гледам да направя
Тежък ден ей, не свършва...
1. тежка тренировка (добре де, кардио с тежести, повторенията бяха по 10)
2. интервю по телевизитята. Ей ме:
3. колело около 2 часа
4. разходка с елементи на а)шах б)хранене на котка с риби глави в)катерене на стъпала г)снукър д) тенис на маса (тук привършиха батериите и само гледах) г)пиене на кока-кола
5. разходка с цел отиване на кръчма
6. 3,5 бири
7. разходка с цел прибиране вкъщи
Днес успях тренировка с тежести. Исках малко издържливост да тренирам и си викам “ей тва ми е силата сега”, ама НЪЦ! Окапах на 3ия кръг и вкарах малко почивчици между кръговете, че и между някои упражнения:
5 кръга от:
12 лежанка @20 кг
7,7,5,5,5 военна преса @18 кг (май не си уцелих килограмите и не успях да изкарам всички серии със 7 повторения)
10 ренегадско гребане @някакви гири, но и тук лявата ръка ме предаде и последните кръгове успявах по 8 да правя вместо 10
15 дърпане на скрипец @май 10 кг сложих
накрая 22 бицепсово сгъване @18 кг (до отказ)
После ядох овес и протеин и направих 5-6 км разходка, а след като се наспя, ще ходя да бягам 10на км.
Кардиото на Гармин и на Спортстракер. Общо взето: загрявка, 3 пъти по 1300 стъпала нагоре и надолу, разпускане....700 м преодоляна положителна денивелация, една нахранена котка и безброй изумени погледи, защото бягах и по улиците на града.
Анелия, страхотно интервю!! Чак сега го видях! Вдъхновяваш много! (clap)
Що за тъпо...След почивка ми е най-трудно вработването.
Днес отлагах тренировката до 19:30 и когато се качих на тренажора, нямах никакво желание. Така и не успях да се настроя за трениране и въпреки кофеина, не успях да спра да се прозявам. Големи приготовления са да се приготвя: обличай клин, потник, примъквай тренажор, разчиствай, сглабяй колело и тренажор, обувай, слагай пулсомер, хавлия, шпайкове, вода в бидона, телефона със слушалките и музиката и накрая се качих, изкарах 4 минути и...слязах.
Предпочетох така, отколкото да намразвам тренажора и да се насилвам. 2 почивни дни са много, но леко се разглезих с тренировките навън (много по-приятно ми е навън) и сега съвсем нямам желание за тренажор.
Толкова усилия си положила и накрая...4 мин. :)
За почивката и аз споделям мнението ти Анелия, и на мен след 2 дни почивка ми е трудно после....
Тази седмица не е много добре...Вече е четвъртък, а имам само 3 тренировки, при това не са кой знае какви.
След почивка и понеделник, и вторник, сряда ми беше ооооще по-трудно да карам, но си казах няма мърдане и изкретах час и половина по снега. Бях се навлякла доста та допълнителните слоеве дрехи също ми тежаха и затрудняваха движението. Вчера 2 часа пак в сняг, но по-скоро разтапящ се сняг и станах прасе, но точа е част от играта.
Днес цял ден вали и бягах по задачи, та едва е 19:30 успях да карам вкъщи тренажора. Станаха някакви жалки опити за интервали. Беше ми горещо, боляха ме краката, всичко ми тежеше, подута съм, не успявах да вдигна много пулс, за сметка на това много бързо падаше. Това пък значи, че силно съкращавах времето между интервалите, това пък води до недобро възстановяване между интервалите. Абе...порочен кръг.
Сега пък ми е лошо (puke) и не ми се яде нищо (което е твърде нетипично за мен).
Първото бягане за февруари..
7,5 мили според Garmin and 8,3 мили според Sportstracker.
Храната ми е доста странна от вчера, предимно мазнини. Сутринта закусих доооста стабилно с една чиния мазна свинска глава и 1/2 свинско сърце + една шепа бадеми :D
Държа ме чак до 15 часа...междувременно ядох портокал около час преди бягането ми, както и банан след бягането.
В 17 чак успях да обядвам/вечерям: салата зеле и морков, 3 сварени яйца, сирене, маслини.
Сега гледам филм и чопля семки, а после може да има малко уиски с ядки...
Мнението беше редактирано от Anelia на 01.02.13 20:00.
След 2 дни дълги карания (събота 3 часа и нещо, неделя 5 часа в ураганен вятър), днес трябваше да е почивка. Но бягах с един колега на стадиона за малко и останах доволна от скоростта си: покрихме норматива за отличен, че го и надхвърлихме
Вчера покарах доста, близо 4 часа, та чак прегладнях...
Днес нямах много време и възможност за колело, заради това Run 10 miles.