Идея за хапване - пилешки крилца на скара. На мен са ми много вкусни и засищащи :-)
Ммм, да, крилцата са супер :) Благодаря на всички за свежите идеи :)
Аз днес бях с нови накладки на спирачките и се прехвърлих през кормило (човка) върху лакът и коляно, та май тези дни ще съм аут откъм тренировки. Уж драскотини само, но коляното започна да наболява.
Интересно е как адреналинът притъпява болката в първия момент и се усеща изтръпване в ударената част, а болежките идват, когато вече се прибереш.
И така и така е скука в моят дневник, поне едно меню да напиша:
1. прясно мляко с мюсли
2. кисело мляко с мюсли
3. сандвич пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал
4. шейк прясно мляко, банан, малко протеин, какао и лед
5. цаца с бири
6. евентуално извара с лютивка
Охх, от няколко седмици не съм почивала от тренировки, не ми се иска, но май ще трябва :roll:
Ммм, да, крилцата са супер :) Благодаря на всички за свежите идеи :)
Охх, от няколко седмици не съм почивала от тренировки, не ми се иска, но май ще трябва :roll:
Това е най-трудното нещо от тренировъчната ми програма. Трябва, ама......Ани, почивай. Трябват ти сили за летните велосипедирания
Почивка: куцам, но понасям стоически, юнак без рана не ходи. Чета другите какво са яли и все ми изглежда, че гладуват. Аз пък и днес похапнах, доста кофти неща по обяд, но ще напиша, че ми е скучно :)
1. кофичка кисело мляко с мюсли (около 10 лъжици слагам, предполагам 80-100 гр)
2. парче паниран кашкавал, салата зеле, грис халва
3. парче лазаня болонезе
4. шопска салата, 1 и 1/2 вратна пържола, 1 и 1/2 печени на скара тиквички
Почивка: куцам, но понасям стоически, юнак без рана не ходи. Чета другите какво са яли и все ми изглежда, че гладуват. Аз пък и днес похапнах, доста кофти неща по обяд, но ще напиша, че ми е скучно :)
1. кофичка кисело мляко с мюсли (около 10 лъжици слагам, предполагам 80-100 гр)
И аз си мисля,че имам много и все се ограничавам и намалям порциите на половина. Това мюсли много ме съблазнява,обожавам го,а всички го критикуват:( 80-100гр добра закуска
28.05.10
14:01
Бързо оздравяване!Надявам се че не е нещо по-серизоно от натъртване и ще се възстановиш бързо :-)
Бтв-аз в момента ям през ден дроб,поради липса на достатъчно финанси.Общо взето това ми намалява бюджета наполовина в сравнение с времето когато ядях пиле-макар че съм в друга страна и цените са различни но общо взето спестява пари и то много.
Днес пак почивка. Пак куцам, но явно ми трябва време.
hill_runner, мисля си аз нещичко за 24-часов маратон по колоездене, ама засега само си мисля :) Обаче като се познавам, мислите се превръщат в действие, така че ме гледайте скоро и аз да тренирам маратонски, само да оправя болежките.
Я вижте сега какъв бедър вадя. Правен е с много колоездене и знам, че е малко грозно за обикновените хора, но аз си му се радвам и си го отглеждам голям голям :)
Днес пак почивка. Пак куцам, но явно ми трябва време.
hill_runner, мисля си аз нещичко за 24-часов маратон по колоездене, ама засега само си мисля :) Обаче като се познавам, мислите се превръщат в действие, така че ме гледайте скоро и аз да тренирам маратонски, само да оправя болежките.
Я вижте сега какъв бедър вадя. Правен е с много колоездене и знам, че е малко грозно за обикновените хора, но аз си му се радвам и си го отглеждам голям голям :)
Бедъра е як и готин. Ако биеш един уолкик на някой мъж ще му строшиш костите. Много си лъчезарна и луда. Продължавай си в същия дух ;-P
Голяма жега, задух...едва тренирах, лееше се пот яко, ане съм се озорвала. Напротив даже, чувствах, че си пилея времето, а то сигурно е било така. Наблегнах върху стабилизиращите средната част на тялото упражнения. Я да си напиша все пак:
1. гръбни екстензии 5х10 @10 кг диск
2. лег 5х8 @20 кг (само лост)
3. горен скрипец пред гърди 5х8 @неизвестни кг, но май 20 бяха
4. ренегадско гребане 5х10 @ неизвестно количество дъмбели
5. долен скрипец 5х8 @май пак 20 бяха...и малко трицепс:
6. френска преса 5х10 @8 кг (само лост)
Няма кардио освен по-бързото ми прибиране с колелото от работа, защото надвиснаха буреносни облаци :)
Ей, Ани, откога се каня да ти драсна два реда :)
1. Бедърът е чуден, хич не е голям :)
2. Обикновените хора ли? Кои са тия, дето се разплуват по цял ден ли? Не са критерий, определено.
Аз съм на другия полюс - никой не ми грабва окото, ако не е “фит”. Особено мъжете :P
И аз това обяснявах вчера на дружката ми на плажа. Когато тренираш, когато имаш цели, когато работиш здраво, храната вече не е за вкус, а служи на целите ти. Например другите: “ехх, как ми се яде шоколадче, ще изпъна едно”. А при нас: “трябват ми бързи захари, за да възстановя следтренировъчно гликогена, ето един банан” или “я да заредя малко казеин за през нощта и да забъркам един изварен бъркоч” или “я малко бавни въглехидрати (овесени ядки) да си имам енергия за през деня”.
Освен това му обяснявах, че започваш да гледаш хората като на “тела”, например: “ей, тая има мазнини и паласки, трябва й определено диета” или “този какво шкембе вади, колко труд трябва да положи”...Гадничко малко, но аз поне го правя :) А той отговаря: “Проблемът си е изцяло ваш”. Смях се с глас, ама наистина си е прав. Т.е. хората не се шашкат въобще от това как изглеждат, а само ние ги преценяваме така.
А, да, и на мен ми грабват окото “фит” хората, но само до там. Вече съм напазарувала мъж и му причиних шкембе с готвене, но това не ми пречи да го обичам :)
Мнението беше редактирано от Anelia на 31.05.10 13:09.
Днес 50 мин колело сутринта и веднага след това 1 км плуване.
Edit, нали е 1 юни: +припомних си как се върти обръч и се научих да карам тротинетка. Много добро за крака и дупе и малко пазене на баланс :)
Мнението беше редактирано от Anelia на 01.06.10 15:25.
Охх, много зор тез мечки. Но всичко по ред:
Сутринта 50 мин колело.
После:
1. Smokey bear. Този път с истинските килограми: 22. Мъкаааа, щях да погина, хубаво, че е 20 минути, ама какви 20 мин. Успях да направя само 12/12, но излях много пот, техниката беше много зле в бързината...После редувах:
2. 5х1 мин преден планк
3. 5х15 обратни коремни без тежест
Сега ще качвам и слизам 1300 стъпала.
Мнението беше редактирано от Anelia на 03.06.10 03:17.
Почивка. Ужасяваща мускулна треска на бедра от предния клек. Чак куцам. Очаквах на рамене, а то какво стана...Лека мускулна също на прасци от слизането по стъпалата, на корема от коремните, на трапеци от тръстърите, на трицепси незнайно откъде, верояно от обръщанията. Абе разглобих се вчера.
Малкият е болен с температура :(
Охх, изживявам някакъв странен прериод, но не е от добрите :( Имам 3 херпеса на устата, не ми се яде и не ми се пие. Днес тренировка: около 70 км колело, 3 от които много много стръмен чакъл, голям гърч си бяха.
Имаше облаци и снимките са красиви.
Мнението беше редактирано от Anelia на 06.06.10 15:44.
Нещата се нормализираха, т.е. пак отидоха към крайности :lol:
Днес:
кафе+витамини
7:00-7:50 колело XC, трудни нагорно-надолнища.
8:00 сандвич с айран
8:30-9:40 тренировка:
1. Death by Clean&Jerk; @22 кг, max 9 за последния рунд; после се пробвах за 10, но на 4-я сдадох бадгажа. Общо 49 clean&jerks;
2. 5х3 опити за набирания
3. The Bear Complex @20 кг като от задния клек пресите си бяха джъркове при последните повтореня
4. 3х20 горен скрипец @20 кг
10:00 овесени ядки+кисело мляко
11:00-до когато му писне на съпруга колело XC
След вчерашния екшън, днес само едно лежерно кардио и от там нататък почивка.
Трябва да измисля начин да пия вода, а въобще не ми се пие. Днес съм отново на кафета, айран, бири и чорби. Чиста вода само докато карах малко пийнах 2-3 глътки и туй то за цял ден.
Край на каръщината този сезон. Карах усърдно и заслужих първото си първо място :) Освен това изкарах невероятен уикенд :)
Край на каръщината този сезон. Карах усърдно и заслужих първото си първо място :) Освен това изкарах невероятен уикенд :)
БРАВО, Ани! Хайде, все така да е през всички сезони!
Честито за победата, с пожелания за още много първи места :).
Благодаря ви :)
Качих и снимките :)
И аз това обяснявах вчера на дружката ми на плажа. Когато тренираш, когато имаш цели, когато работиш здраво, храната вече не е за вкус, а служи на целите ти. Например другите: “ехх, как ми се яде шоколадче, ще изпъна едно”. А при нас: “трябват ми бързи захари, за да възстановя следтренировъчно гликогена, ето един банан” или “я да заредя малко казеин за през нощта и да забъркам един изварен бъркоч” или “я малко бавни въглехидрати (овесени ядки) да си имам енергия за през деня”.
Освен това му обяснявах, че започваш да гледаш хората като на “тела”, например: “ей, тая има мазнини и паласки, трябва й определено диета” или “този какво шкембе вади, колко труд трябва да положи”...Гадничко малко, но аз поне го правя :) А той отговаря: “Проблемът си е изцяло ваш”. Смях се с глас, ама наистина си е прав. Т.е. хората не се шашкат въобще от това как изглеждат, а само ние ги преценяваме така.
А, да, и на мен ми грабват окото “фит” хората, но само до там. Вече съм напазарувала мъж и му причиних шкембе с готвене, но това не ми пречи да го обичам :)
Нелка, много се смях на това, защото се усещам, че и аз постепенно влизам в тоя кръг.
Не, че съм постигнала съвършенство, далеч не. Но се усещам все по- често как заглеждам хората по улицата и си мисля “Ей, какъв ли е процентът мазнини?” Или като видя някого, най- често мъжа ми, как се тъпче с баница за вечеря, лошо ми става. Ама не можеш да повлияеш на хората, пък проблемът не е наш, а техен, само че не го знаят!
Мнението беше редактирано от maxxi на 15.06.10 18:50.
16.06.10
10:59
Айде и от мене :честито за победата и все така да е :–)
1. колоездене около 40 мин
2. само качване на 1300 стъпала
3. тренировка:
5х5 опити за набиране, един вид висях на лоста :)
5х8 лежанка @20 кг
5х8 гръбни екстензии @10 кг диск на гърдите
5х8 френска преса @10 кг (8 лост и 2х1,25кг дискчета, изглеждаше мега смешно :)))))
5х8 дърпане на скрипец @30 кг
4. копане на трасе
5. лежерно колоездене с клуба
За чудещите се: във ваканция съм и нямам друга работа освен да работя за себе си и другите :)
Отпуска съм, не ходя да тренирам в залата, само карам колело, независимо от калта и дъжда. Утре и вдругиден пак имам състезания. (rock)
Гледах вчера един филм Cycling - 24 Solo за един двадесет и четири часов маратон (такъв, в какъвто смятам да участвам на есен) и как победителят го изнесоха на носилка от трасето, преливайки му венозно неща за възстановяване. Бил е с риск за живота, бъбречни проблеми...абе на косъм. Обещавам да не стигам до там и да си давам почивки, да не карам бързо и да си разпределя силите разумно.
25.06.10
15:33
Уау,24-часов,направо си машина...не ми казвай че е и планински :D
Успех,сигурна съм че ако направиш правилно захранване ще си ОК.А то май се и тренира да се захранва по време на тренировка за да свикнеш.в нета има ресурси за това ,особено за разните триатлонци тип Айрън мен,което е подобно.
Keep cycling :)
Ей, откога не съм писала тук. Ами все същото: не тренирам тежко, карам колело и ям много и пия много бира (tmi). Това не е за хвалба и виждам пак как ще завърша лятото леко омазнена както миналата година и зимата ще чистя с НВД и тежки тренировки. При мен явно се обръщат нещата като сезони. Хората трупат зимата и чистят лятото, аз на обратно.
На състезанията за съжаление нямах особена конкуренция. Въпреки това си дадох малко зор на първото състезание по качване, а на второто по спускане стисках здраво спирачките, че си беше много стръмно. Поне си изкарахме супер. Ето СНИМКИ.
Утре малкият тръгва на плуване та докато го чакам да се наплува, ще си взема екипа за фитнес и ще правя малко лег преси, обръщания, може и тяга..., малко упражнения за гръб. А ако имам сила и енергия, ще се измъча и с тръстъри :)
Мале, какво предизвикателство ме чака. Синът ще ходи на плуване всеки ден (без събота и неделя) в продължение на месец, а това означава, че аз ще ходя на фитнес всеки ден с него. Не трябваше днес да се товаря така, че утре ще съм с мускулна треска. Та първа тренировка на 1 юли:
Преди обяд малко колело.
Следобяд в залата:
5х5 опити за набиране
4х8 лежанка @20кг
6х10 гръбни екстензии @10 кг диск
5х10 обръщане @20 кг
2,2,1 мин преден планк (при което потта просто си течеше по земята)
4х10 лицеви опори
4х10 ренегадско гребане @неизвестни кг
3х15 френска преса @8 кг май беше кривия лост
Сега пия бира, не знам колко възстановява, след малко ще ръгам чушки в боба (grin)
По време на тренировката ми беше тежко заради жегата, но сега имам чувството, че ще литна. Отдавна не съм имала толкова прилив на енергия.
Мнението беше редактирано от Anelia на 01.07.10 15:41.
...
На състезанията за съжаление нямах особена конкуренция. Въпреки това си дадох малко зор на първото състезание по качване, а на второто по спускане стисках здраво спирачките, че си беше много стръмно. Поне си изкарахме супер. Ето СНИМКИ.
...
Браво за победата! Супер сте изкарали!
Стълбичката на победителите е уникална ;)
Един въпрос - когато състезанието е стръмно спускане (само спускане!), сваляте ли седалките по-ниско от нормалното им положение? Изглежда ми логично, за да може да се балансира на педалите и да се пренася свободно тежестта назад, без седалката да пречи.
Да, ако е спускане, аз си смъквам седалката до долу, за да не ми пречи да изнасям тежестта назад. Обаче ако в някое състезание има качване спускане равно пак спускане, няма как през 5 минути да спираш и да нагласяш седалка и заради това си караме само с вдигнати седалки.
Иначе за дисциплината спускане (даунхил), си има специални колелета, чиято геометрия на рамката, както и всички останали компоненти (вилка, капли, шини, главини, гуми и т.н.) са съобразени с терена. Ето например един представител на този вид колелета, изглеждат по-скоро трактори:
Днес след 87 кимолетра и 23,2 средна скорост (с маунтин байк и рошави гуми) смятах да не тренирам, но и така и така имах време за губене, реших да правя тренировка с големи почивки и ето какво свърших в залата:
4х15 дърпане вертикален скрипец@малко кг
4х15 пек бек или бек пек...както и да се казва @същите малки кг
4х4 набирания на една машина на последната 8 степен на трудност
4х15 обратни коремни без тежест (да си призная тук между сериите подрямвах)
4х8 лег преса от полулег @17 кг
4х8 бицепсово сдъване от стоеж @17 кг
Мале, сега като ги написах, се оказа, че пак доста неща съм правила, но базовите са по-малко и нямаше чак толкова много пот като вчера. За разлика от обедното каране, когато се изпържих на слънцето на един баир.
Една смешна случка от днес: водя синът ми на плуване в басейна на моята работа и минаваме покрай столовата.Обяснявам му, че там обядвам когато ходя на работа. Той казва: “Хм, аз мислех, че никога не обядваш на работа.” Аз: “Какво те кара да мислиш така”. Той: “Ами за вечеря винаги си сипваш допълнително” :D
Имам вид на държана цял ден гладна (tmi)
Мнението беше редактирано от Anelia на 02.07.10 17:22.
Днес пак в залата:
Комплекс Мечката @22 кг. Доста почивах, но за първи път вдигнах килограмите. Зор, не зор, го изкарах като от задния клек не задържах щангата като преса ами я мятах отпред директно.
5х8 мъртва тяга @32 кг Другия път ще направя клипче, за да се види техниката ми, че май хич я няма.
5х8 дърпане на дъмбел с една ръка и стойка леко кучешка с един крак на пейка (ама че описание) @неизвестни кг
Може и още нещо да е имало към тренировката, но не се сещам (dull)
Я да видим от толкова фитнес дали всички мозъчни клетки са станали мускул и дали и тази вечер няма да си забравя половината тренировка:
колело XC по обяд
в залата:
8х5 лег преса @22 кг
8,8,7,6,5,4,3,2 пек бек с опрян гръб на гладиатора @неизвестни кг, но май 20
8х10 ренегадско гребане @неизвестни кг, същите като предния път
5х5 свиване на крака от вис
8х5 бицепсово сгъване @17 кг (тук май беше по-добре 5х8)
8х5 флайс @5 кг дъмбелчета
Имаше и кофти храна (dull), но не е болка за умиране.
Ей, тук се почувствах като у дома си :-) Готин дневник, разпознавам голяма част от себе си :-)
Чета с интерес, а като посъбера остатъка от оцелелите мозъчни клетки след днешната тренировка, може да се опитам да систематизирам и опиша и собствените си преживявания. то било готино :-)
Здравей, Innocence! Радвам се, че ти е допаднал дневникът ми. Така като гледам дори мерките и теглилките са ни еднакви :)
Днес не съм завъртяла и един педал, че имах гости, но се разхождах по кафета с пола и обувки (а не маратонки на бира) и тренирах:
5х8 гребане наведена с щанга @22 кг
8х4 горен скрипец @20 кг
10х1 драконов флаг (само спускащото движение го докарвах). Много трудно и много готино.
8х4 долен скрипец @20 кг
8х3 френска преса с крив лост, но не пусках до челото, защото вдигнах килограмите @13 кг
3х15 хиперекстензии @10 кг диск на гърдите. Гледах да ги правя бавно и определено е по-трудно.
Опитвам се от два дни да правя обратни коремни, но мускулната на задно бедро е твърде болезнена и зарязвам идеята.