14.09.10
08:22
И от мен браво !!!! Честита победа , продължавай все така :)
Я да пиша малко в този дневник :)
Новото при мен е, че ... имам цикъл. Вече 2 месец и все около ходенията ми в Родопите се случва. Дори след толкова тежко натоварване като 24-часовия маратон, организмът ми се е справил успешно и е готов дори да се възражда.
Освен това, вчера включих и плуване. Веднъж на седмицата засега, по-нататък 2 пъти ще е добре.
Моят сезон продължава, тази седмица нямам състезания, но другата ми е най-важното: националния шампионат. Във форма съм...поне за българското ниво съм добре :)
Вече има и човек, който може да е дистанционно, но много ми помага със структурирането на тренировките. Правя това, което ми казва и се чувствам в сигурни ръце, защото виждам логиката. Много благодаря на Нико от Варна (hug)
Обхвана ме нещо да спамя в дневниците, та хайде да не са чуждите, ами моите. Я да видя какво ще стане ако си опиша зле храната от вчера (за сметка на това обаче е много)
1. банан с кис. мляко
2. мюсли с кис. мляко
3. 2 прачета торта +някакви крекерчета, бонбонки, фъстъчки
4. сандвич
5. пържени картофи с бира
6. сърца и воденички с бира
Ми така, хич даже не е за образец. Макар да ми беше писнало всякакво сладко след 24-часовия маратон (там се наложи да изям количество на 3 оувъруейт американеца за 2 седмици), тортата много ми хареса.
В момента пия кафе и отивам да направя едни интервалчета 3,5 минути нагоре газ на пълна мощност по един баир, спускам го и пак 3,5 мин. нагоре и така 4 пъти (sweat). После 40 км равничко и умерено.
Уха, много се кефя, утре пак заминавам по състезания :) Пак тежки, пак ще има яко дъжд, кал и мизерия, пак ще е якото освинване :D Аватарът ми е от миналата година същото състезание. Иде ми да затанцувам :D
Уха, много се кефя, утре пак заминавам по състезания :)
Стискаме палци, Ани! Разбий ги!
Пак се омърляхме като прасета, но днес се отсъди, че кака ви е републикански :)
Утре има още един ден, пак ще имам нужда от добрите ви пожелания :)
Кални снимки като се прибера :)
... днес се отсъди, че кака ви е републикански :)
Честито, шампионке!
Утре има още един ден, пак ще имам нужда от добрите ви пожелания :)
Кални снимки като се прибера :)
Имаш ги! Да ги изядеш с парцалките!
26.09.10
14:29
С теб сме:)
Браво!!!
Мачкай ;)
Завърнах се вчера от тридневния ми маратон. От три възможни състезания, имам 3 първи места. Едното беше за забавление, но борбата на останалите 2 от тях си беше доста оспорвана. Другата седмица пак.
ОБЕЩАНИТЕ КАЛНИ СНИМКИ :D
Завърнах се вчера от тридневния ми маратон. От три възможни състезания, имам 3 първи места. Едното беше за забавление, но борбата на останалите 2 от тях си беше доста оспорвана. Другата седмица пак.
УАУ:) Поздравления Ани:) Продължавай все така :)
От три възможни състезания, имам 3 първи места.
Абе на тебе вече не ти ли омръзна само медали да носиш. Те твойте опнентки сигурно като разберът че участваш и се предават предварително. Трябва вече да почнеш с мъжете да има малко интрига поне.
(дано се усеща добрия тон с който искам да те поздравя)
РАЗЦЕПВАШ!!!
Мнението беше редактирано от Fallen на 27.09.10 18:57.
Ани, ти си нашата гордост : )))) Все на първи места да ти върви!
х 2 ;) браво браво :)страшна упоритост и стимул :)
Чета аз “борбата... оспорвана... кални снимки...” Хе! ;)
Е, от снимките веднага се разбра, че не е било борба в кал, ама честно казано едва ли щеше да си по-кална, ако се беше борила :D
Браво, Ани! Наказваш здраво :)
П.П.
А ако обясниш и защо си най-калната...
Абе всички се направихме на прасета :D Вижте го и този младеж :D
Наскоро някой ме пита: “Абе Ани, пак ли имаш състезание уикенда, дават го разваляне на времето и дъжд” (rain) :D
Мнението беше редактирано от Anelia на 28.09.10 08:22.
Стига съм прибирала медалите, време е аз да раздам малко :)
Велоклуб Илчов баир кани на Състезание по планинско колоездене Шуменско плато 2010 (sun)
(10.10.2010 г от 10 часа на Кьошковете)
Състезанието се получи много добре. Всички бяха доволни: организатори и състезатели и зрители. До тук добре, но аз изпадам в някаква дупка: свършиха ми състезанията, свърши и нашето състезание, последни есенни дни, от утре времето съвсем ще се скофти. И най-важното:
НЯМАМ МОТИВАЦИЯ ЗА ТЕЖЕСТИ :( Все още ми се правят кардиота, не съм ги спряла, но като си представя неприятната зала на работа и някак не ми се влиза. Предполагам какво ще ми напишете: намери си по-приятна зала. Е да, ама нямам време и възможност ($) да ходя извън работа. Засега оставям кардио качване по стъпалата, ще карам колело макар и в дъжд и студ и кал, а ще добавя и плуване в наистина кофти дните.
Не съм решила дали зимата да направя някакъв режим тежести+яко храна да кача малко мускули или директно да чистя малкото сланина, която може би съм натрупала в последните си месеци с безобразно ядене.
Така...отново съм в чуденки :)
:
НЯМАМ МОТИВАЦИЯ ЗА ТЕЖЕСТИ
Така...отново съм в чуденки :)
Колко познато, всичките ми опити да мина на НВД и да тренирам в зала са не особено успешни. Тренирам ама..., ям белтъчини ама....Та хич няма и да се мъча. Аз също си държа кардиовълната тичайки, вървейки, стълби, танци/ в т.ч дискотечни/, което не ми пречи да го правя и зимата. От време на време ще вдигам в залата, но мисля че приключих със редовните силови тренировки...завинаги
Прави това което ти се прави :)
Ани, и аз се присъединявам към Дива. Да се насилваш да правиш нещо е най - лошият възможен избор. Щом не ти се тренира с тежести - недей.
Ти като цяло си кардио тип :P
Когато аз се насилвам за нещо, обикновено съжалявам после.
Затова и съм свела тренировките в момента до минимум. Не ми се тренира вечер, и това е.
Има хиляди други неща, с които можеш да се занимаваш - опитай някои класове по нещо си. Нещо ново....това може би ти трябва.
Когато пак дойде време за тежести, ще го усетиш.
Наобратно на всички хора, аз лятото слагам кг, а зимата чистя.Та сезонът свърши, все по-малко карам и съответно не мога да продължа със същите темпове на ядене. Та от вчера започнах НВД. Все още не съм намалила калориите, но въглехидратите намалих значително. Все още обаче правя тук-там някое кратко и интензивно кардио, та се замислих за аминки, да не би случайно с малкото въглехидрат и кардио да ми заминат мускулите. Засега ще изчакам да видя цената на това: fitness1.bg/usplabs-modern-bcaa, според мен мога да го тествам :)
Я вижте едно меню от днес:
кафе + 20 мин кардио на гладно
9:30 мюсли 70 гр. (с всякакви видове ядки и сушени плодове) + 1 нискомаслено кис. мляко
10:00 едно руло от: 30 гр. Едем (45% масленост), 1 парче пушени ребра и малко извара
13:00 пилешка пържола с гъбен сос и 2 топки ориз (около 100 гр. беше сякаш ориза)
15:00 две рула като горното, съответно 60 гр. Едем, 2 парчета пушено ребро и извара
18:00 салата зеле и моркови, малко зехтин
19:00 1 порция готвено свинско със зеле
На око ги сметнах към 2100 калории...Май трябва да намаля :(
Гледам и да не е съвсем рязко намалянето на въглехидратите, че ме боли глава.
Мнението беше редактирано от Anelia на 21.10.10 16:46.
Струва ми се добро менюто.
По ябълка (плод) с рулцата, може би?
Плод + зеленчук ти е малко за деня - много кисела ще станеш :) (в сми, нямаш алкални храни, които да неутрализират киселинността на останалите)
Калориите...не бързай да намаляш, според мен. Изчакай 2-3 седмици да видиш дали качваш. Според мен, тялото ти само ще си каже дали ти е мнг тази храна - ако не тренираш, ми се струва, че няма да може да я изяждаш...Не ми приличаш на човек, който ще се тъпче, само защото си е планирал толкова и толкова храна за деня...
Мдааа, продължавам с менюто, пак ще си го запиша:
кафе и 20 мин кардио
9:30 70 гр. мюсли + 1 нискомаслено кис. мляко
12:00 2 големи червени свежи пиперки, пълнени с омлети от 2 яйца, към 50 гр. сирене и 50 гр. извара
14:00 - 19:00 лежерно каране с колелото насам-натам, с много почивки (гледахме ендуро състезание по hill climbing) и вървене пеш
16:00 банан
19:00 голяма круша
19:10 порция и половина свинско със зеле
Днес е по-малко храната, не си прецених карането (размотаването) да ми е толкова дълго и си бях взела само 1 банан, та докато се прибера озверях. Сигурно по-късно ще се яде пак.
Така си е, не бих се тъпкала. Вчера си изядох тази храна, даже още можеше но “нали съм на диета” :D За да свалям мазнини, обаче трябва още да намаля, но както казва Лим, няма да бързам толкова много :)
А като сме тръгнали да се хвалим с цикъл, и аз да отбележа за моя: от август месец насам ми е наличен. Доста се изнервям, защото бях свикнала без. Подувам се и се чувствам като топка, но като цяло е поносимо. Няма как.
Мнението беше редактирано от Anelia на 22.10.10 18:27.
Да се “похваля”: оплесках диетата тотално, защото и събота и неделя карах по 2 часа състезателно темпо и заредих бидоните с мед, а в джобовете банани. Сега пък имам 2 кашона с ябълки да ям. Освен да пробвам варианта, който при мен действа много добре, а той е “намаляване на вечерното хранене”, май няма да я бъде НВД.
....май няма да я бъде НВД.
А защо не пробваш въглехидратната ротация. Мисля че режима е лек и е по-лесен за спазване и не трябва да изключваш въглехидратите. Най-добре ще бъде да въртиш и променяш приема на въглехидрати всеки ден и така ще ти е по лесно.
Мислех си го, Карпи, ама така да ме мързи да смятам... Правила съм го и не искам пак да се връщам назад. Но може “на око” да въртя въглехидратите или да ги оставям само за дни с интензивни тренировки.
Мислех си го, Карпи, ама така да ме мързи да смятам....
Имаш достатъчно опит и според мен може да си позволиш да не смяташ. Направи го по усет първата седмица и в зависимост от резултатите намаляй или увеличавай количествата.
И като говорим за въглехидрати имаш в предвид - овес, ориз, плодове, мед, боб, леща, грах...
Честит Рожден Ден, шампионке!
Още повече спортни преживявания, пълни с хубави емоции :)
Я виж ти кой е рожденник днес! ЧРД, Ани, много щастие и още повече успехи в спорта!
Родила си се на много хубав ден. Честит празник, много здраве, късмет и :), желая.
26.10.10
19:40
Честит рожден ден и от мен :)
Много успехи и усмивки ти желая!
О, благодаря ви :)
Меню и трен днес:
7:00 70 гр. мюсли с прясно мляко и канела
11:00 голяма ябълка
12:00 2 яйца, 2 белтъка (останали ми от соса бешамел), 30 гр. луканка, 20 гр. кашкавал, 1 пиперка
13:30 1300 стъпала нагоре с 25 кг на гърба и още толкова надолу без тежест
14:00 голяма ябълка
17:00 50 гр. орехи с 1 кис. мляко, 2 пиперки
18:00 порция сварен боб (без мазнина и без брашно го готвя)
13:30 1300 стъпала нагоре с 25 кг на гърба и още толкова надолу без тежест
Я, някой днес е ходил на паметника!
Ани, направи някой път за мен специално една снимка отгоре...
8:00 плодова салата
11:00 200 гр. лазаня
12:00-17:00 колело с въглехидратна спортна напитка (отвратната Carbo Energy на Nutrim (puke) )
14:00 банан
17:00 бира и шкембе
19:30 пилешко с броколи и сметана (към 400 гр) и пушено сирене bergader basil
7:00 мюсли с кисело мляко
8:30 ябълка
8:40 пиперка, пълнена с омлет от яйца, сирене и извара
10:00-17:00 100 км с велосипеда, 70 от които по черно. Изморихме се здраво :) Зареждах резервоара с вода с мед, както и мюсли с мед, още 2 пиперки с омлет. Бях забравила, че от толкова много бавни въглехидрати (мюсли) ми се образуват киселини. Чувството е кофти, ще търся друг източник на енергия. Поне не посегнах към нито 1 гр. рафинирана захар или бяло брашно.
21:00 боб