Хелоу след двудневна липса. Установявах, че на две колелета ме кефи повече от на две дъски. Иначе имам готин тен на очила и мускулна треска на горната част от влека, защото се набирах по въжето от скука (blush). Много бавно се движат тея влекове, ей. Храната беше почти безобразна, но даже на на мюсюлманите им е разрешено да ядът всичко на война и на път, та на мен ли :D
Сега пак back to normal life с мюслите и спин байка...
Днес:
6:00 банан, 250 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, кафе
7:30-9:00 час и половина спинбайк, от които интервали 3х8 мин, после 5 минути 30:30 сек с максимален каданс (въртят се краката като вентилатор :D )
9:00 прясно мляко 1/2 доза Pure Whey, кафе
10:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
13:00 морков, палачинка 3 яйца, 30 гр. овес, 150 гр. извара
14:30 каймак на млякото, шепа орехи, бадеми и лешници
19:00 салата зеле и морков, скумрия на скара
Днес:
5:30 кафе
7:00 палачинка 3 яйца, 40 гр. овес, 100 гр. извара, щедро поръсена с кашкавал
11:30 70 гр. мюсли, 500 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
13:30-16:00 колело, по време: само 1 банан
16:30 БЦАА, 500 мл прясно мляко, няколко бисквити Анелия, няколко сушени кайсии
18:00 малко макарони със захар и краве маско докато готвя макарони на фурна (офф невероятни са)
19:00 салата зеле и морков, скумрия на скара
Днес:
7:00 кафе
7:30 2/3 от палачинка 3 яйца, 50 гр. овес, 100 гр. извара, поръсена с кашкавал, много маслини
11:30 100 гр. мюсли, 500 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
13:00-17:00 колело, по време: няколко сушени кайсии
16:30 БЦАА, 600 мл прясно мляко, 2 порции макарони на фурна
19:00 каймяно “гнездо” + още един жълтък, салата само морков (не исках да заемам обем в корема с нискокалорични пълнежи като зеле)
Днес:
2:00 700 мл айран, 1/3 от вчерашната недоядена палачинка
7:00 кафе
7:30 2/3 от палачинка 3 яйца, 50 гр. овес, 100 гр. извара, поръсена с кашкавал, маслини
10:00 ябълка
11:30 100 гр. мюсли, 500 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
13:00-16:30 колело, по време: 1 вафла Боровец, 1 банан
16:50 БЦАА, 500 мл прясно мляко, 3 бисквити Анелия, няколко сушени кайсии
17:00 1/3 от горната недоизядена палачинка
20:00 2 свински пържоли, салата зеле и морков
Едит:
22:00 2 сварени яйца, извара (срязах на 2 яйцата, извадих жълтъците, смесих с извара и шарена сол и пак натъпках вътре)
Мнението беше редактирано от Anelia на 23.02.12 22:28.
Днес:
4:00-6:00 кафе
6:30 палачинка 3 яйца, 50 гр. овес, 100 гр. извара
10:00-11:30 голямото оплюскване: ябълка, шепа лешници и бадеми, 1 сусамов геврек, 70 гр. мюсли, 400 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, мляко с ориз
13:30-16:00 колело
16:50 мляко с ориз
19:00 салата зеле и морков, каймяно гнездо с яйце
Тъй като съм скапана, ще си запиша само тренировките:
вчера 1,5 часа спин байк с 3х5 мин интервали
днес 3 часа колело. Много зор в тоя вятър...
Само 1 час колело нагоре и надолу и така няколко пъти близо до вкъщи, че нямах много време. Храна: яйца, сирене, ябълка, мюсли, мляко, банан, мляко, пиле, кисело зеле.
Час и половина спин байк с 3х6 минути интервали и около час колело из града.
Храна: обичайната: овес, мляко, яйца, извара, банан, филия с яйце и сирене, пилешки дробчета, бира.
Час и половина колело. Много вятър и студ, направо ми изпи енергията, после сигурно съм прекалила с яденето...
Храна: мюсли, мляко, яйца, овес, извара, морков, банан, тиква, орехи, пилешка пържола, салата спанак и морков.
Сега правя овесено-спаначени крекери :)
Почти 3 часа колело, прекъснати от кафе с половин вафла по пътя.
Храна: мюсли, мляко, протеин, овесено-спаначени крекери, 0,5 вафла, мляко, протеин, пица, кока кола лайт.
Ех тия крекери - много слюноотделящо ми действат - ще споделиш ли рецепта? (wasntme)
Овесени крекери с извара
Не давам точни количества, защото всеки може да си прави на око и според вкусафини овесени ядки (аз сложих около 150 гр.)
извара (може извара+сирене) (около 200 гр.)
спанак (300 гр.)
яйце/яйца/ (аз имах само едно яйце в хладилника)
малко кис. мляко (всъщност нямах и кис. мляко, но може да се сложат няколко лъжици)Овесените ядки се накисват с киселото мляко или може и с вода, спанакът се измива и нарязва на парчета. Добавя се яйцето/яйцата, цялата смес се бърка, по желание могат да се добавят допълнително сол или сирене. Разстила се на тънък слой в тава върху хартия за печене и се разрязва с нож на квадратни или триъгълни или каквито искате парчета. Пече се до почервеняване на умерена фурна (може и на силна, по-бързо ще стане).
Може би изглежда сложно, но както и да направите крекрите, ще станат сполучливи. Единственото пипкаво нещо е миенето на спанака.
Това съм го писала и правила преди година някъде...Снощи сложих повече яйца и повече овес и пак стана. Абе наистина каквото и да се сложи, все стават.
2,5 часа колело. Планирах 3-4 часа да са, но яко премръзнах, самичка бях, заваля ме сняг, задуха много вятър и се прибрах скоропостижно.
Ядене: тук вече от няколко дни са безобразия :( Не знам какво ми става, вечно съм гладна и ям ли ям :( Днес имаше и бири и 1/2 чаша вино ;( Не мога да се понасям толкова лакома, че и натежах мамка му :@
Е, май всички се освинваме тези дни! И мен ме чукна лакомията, здраве да е! :D
3,5 часа колело. Много добро каране, разнообразни терени (макар само асфалт): баирчета, ветрове, лед, сняг, кал. Имаше слънце и макар и да не беше много топло и да духаше силно, поне ми “светна” пред очите и не се прибрах огрухана след карането. Даже се наградих в края с едно малко баирче, макар да не беше в плана.
Хубавото е, че апетитът ми спадна и вече не се усуквам само в кухнята. Но имам неприятни киселини, чудя се от какво. Да не би да е от лещата, че такова нещо не бях яла от години и реших да сготвя...
2 часа колело.
Храна: мюсли, прясно мляко към литър, протеин, макарони с масло и сирене, леща с малко домашна пастърма, пилешка пържола със зелена салата, разни ябълки и моркови между другото.
Вчера изкарах цял ден на път, но това в никакъв случай не повлия на храненето ми. Носих една раница с манджа, за да избегна ядене на баници и пици, вафли и кроасани, каквото продават по павилионите. В какво се състоеше раницата:
6:30 ябълка
7:30 1/2 пилешка пържола, 50 гр. орехи
10:00 морков
12:00 мюсли с прясно мляко и протеин
15:30 3 спаначено-овесени крекера, айран, 1/2 морков
18:00 ябълка
20:00 1/2 пилешка пържола, 50 гр бадеми
Напитки: 1,5 л вода, 3 кафета, 500 мл кока кола лайт, 1 л бира
7:00 палачинка 3 яйца, 3 с.л. овес, 2 с.л. извара
10:00 ябълка, грейпфрут
12:00 40 гр. бадеми, 80 гр. мюсли, доза протеин
15:30 малко свинско със зеле, 1 сварено яйце
17:00 морков, ябълка
19:00 кисело зеле, патешки сърца с лук, бира
7:00 мюсли с прясно мляко и протеин
9:30-11:00 голямото оплюскване. Мразя се, но ядох като за последно. Особено калорични неща като много лешници и бадеми. И други неща като баници, соленки, бонбони, кексове. Все едно утре няма да има. Ужас. Това, което най-мразя.
13:30-16:30 близо 3 часа колело. Още ми тежеше на корема, въпреки че оставих доста време докато карам. Мисля, че дори 3 часа колело не успяха да компенсират демиджа от оплюскването.
16:30 1 бира
Карам я все още на чай и течности, за вечеря си отпускам най-много 2 яйца. Толкоз.
08.03.12
19:06
казано от Anelia на 08.03.12, 18:59:
9:30-11:00 голямото оплюскване
Do not underestimate the power of the Dark side!
Хайде... всички го правим в един или друг момент, знаеш кое е важното. :)
Вчера: близо 2 часа колело.
Храна: мляко, мюсли, банан, патешки сърчица, кафяв ориз, морков, шопска салата, кюфтета, яйца.
Днес: 4 часа колело.
Храна: 2 ябълки, мляко, лешници, мляко, 1/2 протеин, мюсли, 1/2 вафла, 1 пица, мляко, 1/2 протеин, 1 банан, 1 парче лазаня, 1 бира.
Хубавото на колоезденето е, че можеш да плюскаш почти без угризения ;)
Малко статистика от днес: 126 км, 5,5 часа чисто каране. Не бях сама обаче и това не е скоростта, която бих карала. Все пак много успешна тренировка с всички елементи: атаки, гонене, издържливост, сила.
Храна: мхм, от всичко по много: мляко, мюсли, протеин, сандвич бял хляб и кашкавал, 6-7 локумени вафли, банан, 3 кафета, 2-3 бири, лазаня, айран. Сигурно ще ставам по нощите да дояждам...
12.03.12
16:15
Анелия,
първо извинявай, че те връщам към този момент, но ще ти бъда много благодарна, ако ми дадеш някаква информация- интересува ме дали си използвала някакви неща за мазане за раната си- за отоците, за шевовете, за синините. Тук в Пловдив всички ми казват да се мажа с мас? Благодаря!
Здравей Джой,
Няма никакъв проблем, това си ми е опит и не се опитвам да забравя. Напротив, всичко е уроци в живота и така трябва да бъде. На въпроса ти: за съжаление не помня името на антибиотичната паста, която ми беше изписал хирургът, който ме почисти и наблюдава. Само 2 пъти имах право да се явя на преглед според това, което ми се полагаше от Здравната каса. Крайно недостатъчно за прободна рана, но .. здраве да е. Та според мен лекарят ти трябва да е предписал нещо. Свинската мас едва ли ще помогне нещо, освен да държи кожата мека и еластична. Против белези ползвам Контратубекс, но там трябва голямо постоянство. Повърхностни рани по-лесно минават и на лицето много ми беше помогнал, но там беше само ожулено. Докато с по-дълбоките рани трябва по-дълго време да им се “слугува”. Бързо възстановяване ти желая!
Отчет за днес:
2 часа колело
Храна: чак вечерта мисля, че успях да си наваксам от вчера. Иначе: мляко с мюсли, протеин, палачинка (яйца, извара, овес), ябълки, сусамен геврек (купен), много мляко, протеин, банан, палачинка (обикновена домашна с домашен шоколад), варени зеленчуци (грах, царевица, броколи, моркови), свински дроб, бира.
12.03.12
22:14
Благодаря ти много! За уроците съм абсолютно съгласна, макар че понякога се побърквам на тази тема, мисля си, че щеше да ми е по-лесно, ако го възприемам просто като инцидент без много допълнителни размишления...
казано от Joyplovdiv на 12.03.12, 16:15:
Анелия,
първо извинявай, че те връщам към този момент, но ще ти бъда много благодарна, ако ми дадеш някаква информация- интересува ме дали си използвала някакви неща за мазане за раната си- за отоците, за шевовете, за синините. Тук в Пловдив всички ми казват да се мажа с мас? Благодаря!
Както и Анелия каза - мисля, че лекарите трябва да ти предпишат. Ако все пак не намериш нищо, след падане със сноуборд мазах насинени и одрани места с Витамерфен. Без рецепта е. Аз като цяло не съм фен на мазане за щяло и нещяло, но предстояха още дни каране и не исках да си ги развалям с болки, пък и имах драскотини по лицето и нямах желание да изглеждам като жертва на домашен тормоз, затова се оставих един приятел да ми пробута това кремче. Доста бързо минаха раничките, бях впечатлена направо. Но все пак - по-добре е лекар да ти предпише нещо, това го споделям само за краен случай.
Вчера: 2,5 часа колело.
Храна: мляко, мюсли, ябълки, морков, овес, яйца, извара, 2 препечени филии с масло, бира, свински дроб.
Днес: само час и нещо колело, на всичко отгоре не ми вървеше нещо...
Храна: мляко, мюсли, протеин, ябълка, овес, яйца, извара, грейпфрут, 2 препечени филии с масло, зелена салата с риба тон и от продуктите докато правя суши.
Супер съм изтощена от това правене на суши. За пръв път ми беше, следващия път ще оптимизирам процеса, но засега напеавих доста излишни работи.
Би ли споделила рецептата за суши, че аз веднъж се опитах само с продуктите, без рецепта .... и нищо не се получи :)
Днес: 3 часа и нещо колело, досто добро каране беше.
Храна: сварени яйца, извара, маслини, варени моркови, грейпфрут, мляко, протеин, мюсли, ананас, 1 вафла Боровец (по време на карането), мляко, протеин, бира, суши :)
След вчерашната почивка, днес отново на линия:
3,5 часа колело сама, направо се скапах (sweat) накрая останах без храна и вода и хубаво, че така стана, че да се прибера най-сетне :D За пръв път влязох в гората и беше много готино :)
Храна: сварени яйца, маслини, сирене, грейпфрут, морков, мляко, протеин, мюсли, вафла, мляко, протеин, банан, пак морков, суши и бира. Имаше остатък от сушито, но престояло не ми хареса особено. Другия път ще направя по-малко количество, този път без да искам сложих целия пакет 500 гр. ориз.
Мнението беше редактирано от Anelia на 19.03.12 19:48.
3 часа колело
Храна: мляко, протеин, мюсли, палачинки: 4 яйца, 100 гр. овес, сирене, краставица, мляко, протеин, банан, свиснко с грах, моркови и бамя.
Мнението беше редактирано от Anelia на 21.03.12 06:33.
1,5 часа колело в гората и още един час поне градско. Голямо разкарване беше.
Храна: палачинки: 2 яйца, 40 гр. овес, извара, моркови, мляко, протеин, мюсли, варен геврек (купен), мляко, протеин, макарони на фурна, зелена салата, маслини, малко бира.
2 часа колело в гората, доста качествено. Преодолях някои препятствия, които мислех за невъзможни (sun)
Храна: палачинки: 3 яйца, 60 гр. овес, извара, ябълка, пилешка пържола, краставица, мляко, протеин, мюсли, (каране), мляко, протеин, макарони на фурна, малко шампанско и дребни сладки в антракта на един невероятен пролетен концерт (F)
Днес 3 часа и нещо колело, включително дългички интервали 3х8 минути. Всъщност първият ми се получи 8:08, вторият 8:20, а третият 8:32.
Храна:
1. палачинка 3 яайца, извара, 60 гр. овес, домат
2. ябълка
3. 120 гр. мюсли, прясно мляко, 1/2 доза протеин
4. по време на каране: 1 вафла Боровец; 1 банан
5. препечена филия с малко течен шоколад; прясно мляко, 1/2 доза протеин
6. салата леорда (див чесън) с кисело мляко, пилешки дробчета, бира
Едит от вчера: през нощта се будих и ядох мюсли, пих мляко с протеин. Глад....
Днес 3 часа и нещо колело, засичане на време и подобни забавления.
Храна:
1. палачинка 2 яйца, извара, 40 гр. овес, малко кашкавал, маслини, домат
2. палачинка 1 яйца, извара, 20 гр. овес, 100 гр. мюсли, прясно мляко, 1/2 доза протеин
3. по време на каране: 1 вафла Боровец; 2 банана, 3 сушени смокини
4. 2 препечени филии с малко масло; прясно мляко, 1/2 доза протеин.
От вчера имах дилемата дали след карането да си мажа хляба с течен шоколад или с краве масло. Предимствата на шоколада: бърз въглехидрат, чудно за възстановяване след тренировка. Недостатъци: изкуствена храна е, 100% има кофти мазнини. Предимства на маслото: естествен продукт. Недостатъци: мазнина, забавя усвояването на останалите неща (въгл. и протеин). Вчера беше филия с шоколад, днес 2 филии с масло. Вкусово маслото води пред шоколада. Мисля, че много се втелявам. Всичко е заминава в тоалетната в крайна сметка, с извинение.
5. 1 ябълка
6. шопска салата, 3 яйца, малко маслини, каймакът на 5 л мляко
7. ще излизам на заведение. Вероятно ще си поръчам пилешки панирани филенца със сусам и бира.
Утре ме чака доста дълго каране, приготвям си вафли и сандвичи с бял хляб, малко месо и кашкавал, че само на сладко не се живее цял ден.
Мнението беше редактирано от Anelia на 24.03.12 19:59.