24.01.10
14:52
В период на трупане на мускулна маса съм. Знам, че в такива периоди трябва да се почива повече. На мен обаче ми се ходи всеки ден в залата, защото ми е приятно. Та се питам, удачно ли е в дните за почивка да тренирам само коремните мускули? Или тогава ще се натоварват и останалите групи и почивката няма да е ефективна?
24.01.10
17:19
Дните за почивка са си дни за почивка.Какъв е смисъла от толкова тренировки за корем,според мен 1-2 пъти на седмица е напълно достатъчно,всичко останало около корема зависи от храненето.
Амии...да може...примерно малки групи да си ги тренираш..предмишница,корем,трапец,задно рамо..но аз не удобрявам многото правене на корем през време за маса :)
Освен правописни грешки говориш пълни простотии. Ако искаш увеличаване на масата на мускулните плочки тренирах ги тежко в основен период. Коремни преси се правят, когато чистиш. По-голяма простотия няма. Коремните мускули са като всички други мускули. В тях се качва маса както в другите. +ОКБ + тежки серии. Дефиниция се прави с чести тренировки по-време на чистене !
Несъм се изразил ясно ,но в основен период пове4е от 2 пъти корем за мен е излишно.За мен от Ноември до март,за 4овек стремящ се да ка4ва,пове4е от 2пъти не ми харесва.Особено за хора с не добре изразена преса ..това освен да предаде по голям вид за корем,много няма да помогне(вярно е ,4е после след из4истване ще има голяма разлика в сепарацията и големината на пресата), но аз предпо4итам от Март от 2 на 4 трен. за корем и то винаги с кардио,а дали с тежести или не...разли4но за стресиране.
25.01.10
07:42
С тези 2 тренировки седмично по време на основен период, ако не са в къси серии с тежест, ами масовите с по 15-20-30 повторения, не се прави нищо освен опит да не се замаже много пресата. Периода за маса си е за маса, както в ръцете и гърдите например, така и в коремните мускули. Пък по време на чистене аз за себе си не разчитам толкова на много чести тренировки за корем, колкото на тичането. 2-3 тренировки седмично + кардио през ден ми е достатъчно.
25.01.10
07:45
“Коремни преси в дините за почивка?”
Момчета, само аз ли си мисля за мастика на кристали като чета заглавието? :lol:
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.01.10 07:45.
25.01.10
08:42
хаха не
25.01.10
19:35
казано от Oranje на 25.01.10, 07:45:
“Коремни преси в дините за почивка?”
Малка грешка, голям резил :)