12.02.05
13:05
Модерирано от art_of_pain
Здравейте,
изчетох почти всички теми от форума( аз съм новичка тук де) и ми направи впечатление, че има доста неща, които НЕ правя правилно. ще съм благодарна на отговори и насоки.
Значи аз съм 168, 72кг(ама никой не ми вярва, щото съм много стегната/набита). Тренирам 6 дни ( е, ако не се чувствам добре, може и по-малко) по следният начин: Всеки ден...
1/ 1 час велоенергомерът(загряване 10 мин. на най-ниската степен и увеличаване на трудността на всеки 5 мин, и съответно намаляване)
2/ 22 мин. на степера(около 1600 стъпки)
3/ коремни преси 3Х20
4/ хубаво разтягане за цялото тяло и особено краката (около 10 мин)
5/ Гирички 3Х15 на всяка ръка, 6 кг.
Както сигурно се досещате основната ми цел е сваляне на кг. Диетата ми е от 800 до 1200 калории на ден, но според мен е неефективна. Опитвам се на намаля въглехидратите и да не се храня след 18, ОБАчЕ работя нощо време и втора смяна(до 20 часа), което ще рече, че вечерям в 21!!!!!! Много гадно. А пък без плодове не мога. Преди време опитах НДВ и шях да откача. Не ми подейства добре.
Та откакто тренирам съм свалила 5 см от талията и 5.5 см от ханша, но килограмите много ми играят.
Положителното е, че дупето ми се стяга вече забележимо и за първи път в живота си виждам мускули на ръцете си. Супер.
Обаче се чудех дали правя много кардио? и въобще има ли смисъл от толкова много кардио? Тренирам вкъщи. Тренирам от средата на декември, с малка ваканция около Коледа :lol:
май много се отплеснах, но ще съм благодарна на тези, които имат търпението на изчетат всичко и да ми дадат някой насоки.
Как да свалям повече килограми, защото е ясно, че нещо не е наред с тренировките или храненето.
поздрави Ерна
Мнението ви бе редактирано.Моля не използвайте “4” и “6” вместо “ч” и “ш”.Пишете само и изцяло на кирилица.Спазвайте правилата на форума.Мерси
art_of_pain
Многото кардио не е проблем щом искаш да сваляш килограми според мен. Важното е да се чувстваш добре и да не се пренатоварваш, а също и да увеличаваш натоварването постепенно.
12.02.05
15:26
по-добре раздели кардиото- почни с малкото и свърши с интензивно...за диетата си знаеш, гледай да си колкото може по-стриктна...а щом имаш гирички можеш да натоварваш цялото тяло без проблем - препоръчвам ти го :wink: иначе според мен резултатите ти са много добри и не знам защо изобщо нещо те притеснява и търсиш промяна....
здрасти и от мен! Това което проваиш е чудесно!
Велото можеш да го намалиш на 40 минути, защото след 40-та вече според мен ще катаболизираш и мускулатурата си, която е ценна! Така че това е първата корекция според мен! За хапването - не ти е проблем да си хапваш и до 24 часа, стига да е само белтъчина. Относно плодовете - грепфрути - те са идеален избор!!!! А като цяло за диетата ти не мога нищо да коментирам, защото ня я знам! Иначе, може да е НВД или каквато и друга да е - примерно високобелтъчна с ниско въглехидрат и т.н. Драсни е-майл и ще ти обърна внимание по хранителната част!
Кардиото е сполучливо и дозирано, и се радвам че забелязваш ефект! Може в мейла да те упътя и за добавки които можеш спокойно да приложиш към менщто си !
Очаквам коментарът ти и все пак: търпение и воля!
13.02.05
13:16
:D Благодаря на всички за подкрепата. Аз си мислех, че нещо не е наред, защото си бях поставила за цел да свалям по 1 кг. седмично- ама това се оказа по-трудно, отколкото си мислех.
Относно диетата: имам си тетрадка, в която си записвам колко грама, каква храна и колко калории на ден поемам. Записвам и колко калории изразходвам на тренировките. Горе долу денят ми минава така:
09:00 ставане, кафе, размотаване...
09:30 - 11:30 тренировка
11:30 - 13:00 душ, опити за хранене( в повечето случаи филия черен хляб+салата от домати)
14:00-20:00 на работа- там нямам възможност да се храня с нищо друго, освен плодове или пица, абе ужас е.
след 21:00 и сега идва забавният момент- прибирам се в къщи и се почва едно хранене. В повечето случаи това ми е основното хранене. Поне 600 калории. И знам, че не е правилно, и всеки път си казвам “днес няма да се тъпча” и все пак го правя.
Вземам си бележка и намалявам колелото до 40 мин., но понеже се чувствам гузна трябва да ги запълня с нещо тия 20 мин., дето съм ги въртяла преди. Но с какво? :?:
И още нещо странно - виждам как тялото ми се променя, но теглото ми понякога е до 3 кг в повече от предишното теглене :idea: :?: Понякога същото става и със сантиметрите.
Та затова писах тук. Мисля, че трябва да променя нещо, за да оптимизирам тренировката и отслабването. Не разбирам какво става, при положение, 4е почнах на 03 декември, по моите сметки досега да съм отслабнала поне 10 кг.- ама уви :(
Ами може и от задържане на вода да е, до 2-3 дни ще ти изпратя конкретно предложение, но в него ще фигурират генерални промени, е не боли да знаеш от сега! А времето от 20те минути ще го запълниш в приготвяне на хубава храна, за която ще ти пиша каква да бъде :wink:
13.02.05
23:59
*акам с нетърпение :D
ПП Умрях си от смях като видях какво е излезнало от горния ми постинг. Така стана, като се опитвах да намеря гадното “4” на скапаната ми клавиатура :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Моля не пускайте 2 поста един след друг. Благодаря.
Mr_Muskul
14.02.05
00:56
“Ч” е под ESC :) . Аз бих добавил да не бързаш със свалянето. Не искам да те разочаровам, но ако искаш нещо хубаво си приготви около 1 год. За месец или два можеш да отслабнеш,но това не значи че тялото ще ти е красиво. Бързото отслабване води до увисналост на кожата и бързо напълняване след това. Давай бавно и полека, за да може тялото постепенно да свиква с новите режими на хранене и т.н. За целта наблегни на упражненията за натоварване. Това не значи да пренебрегваш кардиото. Ако имаш повечко мазнини,то те са тези които опъват кожата ти в момента, и ако ги махнеш бързо кой ще опъва кожата :) . Развивай мускулатурата паралелно с отслабването и мисля, че 1 кг. на месец е по-добрия вариант. С две думи слушай огледалото, то ще ти каже накъде вървиш, и ако има проблем с някоя част от тялото питай тук, за да бъде коригирана на време.
Успех