Високомазнинна диета

31.01.10
16:28

Мисля да запоchна ВМД,защото от въглехидратите се подувам яко и не се търпи.Малко ми е трудно да си представя без поchти никакви въглехидрати,но ще опитам.Имам няколко проблема с това-как мога най-удобно да си набавям 300+ грама мазнини дневно...а за белтъка трябва да изяждам килограм месо,но ще вкарам и пудра.Масло,кашкавал,ядки,тахан добри изтоchници ли са?Всъщност главното ми неудобство е,che постоянно съм на работа и трябва да си нося нещата там.Виждам,che във форума има няколко chовека,които използват тази диета,и питането ми е главно към тях :) Искам да се изкаже някой с first hand experience,а не да ме препращат към google (sic!).Целта ми е да каcha някой килограм,по възможност мускули.

31.01.10
17:11

Не виждам проблем при положение че се храниш 3-4 пъти общо за деня. Махни протеиновите пудри - не знам за какво са ти тези баки ?
Мазнините могат да ти идват още от зехтин, сметана, мазни сирена риби и всякакви животински неща, особено сланина, яйца и ... т...н...
Аз също хода на работа по никакъв начин не ми е пречело - зависи си и от работата де.
Не забравяй да се храниш и с дроб, езици, мозъци и т..н. А протеина какво толкова има да го мислиш, като се храниш с истинска храна едва ли имаш нужда чак от толкова високи количества ...
Ти колко кг си ?

31.01.10
18:28

За подуването - защо не си направиш тест за непоносимост към храни?
За ВМД - помисли добре. Какво ли ще си кажат кръвоносните ти съдове? 300+ мазнини със сигурност не е добра идея.
Иначе посочените източници на мазнини са добри. Все пак избягвай животинските. И не много жълтъци на ден - опасно е.

31.01.10
19:09

94 килограма съм.Не мога да си оптимизирам менюто и да го пригодя :) Три от храненията ми са на работата,като едно от тях досега беше протеинов шейк с овесени ядки,а другите две пилешко филе.Ясно,che ядките ще ги махна,но какво да добавя?
Относно подуването-аз си знам,che от въглехидрати се подувам,просто не виждах какво друго да ям,но тотално ми омръзна.
Аз днес запоchнах 5х5 и ВМД,доколкото ми е възможно,и сега ще си правя пържоли и с кашкавал и масло :) Ще ми бъде полезен малко споделен опит с храната главно.
Поздрави :)

RH

31.01.10
20:08

казано от Ринсуинд на 31.01.10, 18:28:

За ВМД - помисли добре. Какво ли ще си кажат кръвоносните ти съдове? 300+ мазнини със сигурност не е добра идея.
Иначе посочените източници на мазнини са добри. Все пак избягвай животинските. И не много жълтъци на ден - опасно е.

Няма да е удачно да се правя на специалист, но мисля едно “не е вярно” е достатъчно докато дойде някой по-вещ да го обясни като хората.
Това че си на работа не ти пречи, да не кажа че с ВМД е по-добре-сварени яйца, някоя друга пържолка, пакетче масло...
И давай, повтарям се, но само ползи носи.Ще се убедиш.
едит: ядките не са лоша храна за ВМД, стига да не прекаляваш.

Мнението беше редактирано от Rhythmer на 31.01.10 20:11.

Отивай да четеш в Спайдърспорт или LiveToLift.Там ще намериш отговори на въпросите си :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 31.01.10 21:29.

31.01.10
21:40

Ето още една причина форума да се раздели на вип раздел.
Поздрави.

ЛР

01.02.10
11:04

ако мазнинтие са преработени (да кажем маргарин, повечето марки олио) или от зле хранени животни - не само кръвоносните съдове, ами и цялото тяло ще се възпротиви.

Ако са ествествени и идват от природата без или с минимална обработка - можеш да приемаш колкото ти е комфортно.

поздрави

+ че съм стигала до 9 жълтъци на ден, а продължение на 5-6 месеца се хранех всеки ден с по 5-6 цели яйца и бях повече от здрава :)
така че автора на темата да не се притеснява от яйца, да набляга на краве масло, да си намери качествено свинско или друго мазно месце.

ЛР

01.02.10
12:51

казано от veronique на 01.02.10, 12:42:

+ че съм стигала до 9 жълтъци на ден, а продължение на 5-6 месеца се хранех всеки ден с по 5-6 цели яйца и бях повече от здрава :)
така че автора на темата да не се притеснява от яйца, да набляга на краве масло, да си намери качествено свинско или друго мазно месце.

а ти взе ли си суджука? :)

взех го, взех го!!!
невероятно вкусен е:)то само на мирис ти потичат лигите....
от другия път и масло ще си взимам ;)

ЛР

01.02.10
13:29

Високомазнинното хранене с качествени мазнини е добър вариант, ако:
- мазнините ти понасят
- въглехдиратите не ти понасят (подуват те или правиш хипогликемии)

За да качиш мускули обаче е много важно КАК тренираш :) Вярно, че не е за това темата, но и всичката храна на света да погълнеш, ако тялото ти няма ПОДХОДЯЩИТЕ стимули - ядец :)

Аз лично едно време от 85кг с релеф станах 95кг с релеф и след това 100кг (пак с релеф :) ) с високомазнинно нисковъглехидратно хранене през по-голяма част от времето. От време на време съм ял повече въглехдирати, но тогава съм тренирал и повече. Мазнините обаче винаги са били високи. Пудри съм пил, но не съм видял файда :)

Ял съм основно свинско-телешка кайма, много яйца, масло и сметана - готвени зеленчуци на вкус. Плодове след тренировка по борба, джудо, ММА и т.н.

поздрави

01.02.10
14:29

До tonu ... Вип раздел а ? На мен лично ВМД (пробвал съм такова) не ми понася .. Явно имам непоносимост към мазнини .. Чувствах се зле, през повечето време ми беше отпаднало .. Както когато бях на НВД .. Мазнините си ги набавях от краве масло, зехтин, ядки основно ..Какво ще кажеш за това .. ? или според теб щом на теб ти действа и на определена група хора добре ВМД значи всички трябва да са така .. ?

01.02.10
15:49

Аз по принцип ям по 5-6 цели яйца на ден,като съм стигал и до 12 и не мисля.che ми създават някакъв проблем.Проблем ми създават тоchно въглехидратите.За днес имам прием към 100 грама.Проcheтох,che за да се задържи нивото на инсулин има нужда от подобно колиchество.
Смятам мазнините да си ги набавям от яйца,масло,кашкавал,сметана,сусамов тахан и не мога да се сетя още какво.Свинско не обиchам,а риба ям предимно консерви,защото не мога да я готвя.Ако има други предложения за изтоchНици,казвайте :)

ЛР

01.02.10
16:03

казано от junkhead на 01.02.10, 15:49:

Аз по принцип ям по 5-6 цели яйца на ден,като съм стигал и до 12 и не мисля.che ми създават някакъв проблем.Проблем ми създават тоchно въглехидратите.За днес имам прием към 100 грама.Проcheтох,che за да се задържи нивото на инсулин има нужда от подобно колиchество.
Смятам мазнините да си ги набавям от яйца,масло,кашкавал,сметана,сусамов тахан и не мога да се сетя още какво.Свинско не обиchам,а риба ям предимно консерви,защото не мога да я готвя.Ако има други предложения за изтоchНици,казвайте :)

100те грама въглехидрати не са, за да държиш количеството инсулин, а за да държиш количеството кръвна захар в необходимите граници, без да правиш хипогликемии :)

Сега, според едни си в кетоза под 50г, според други - под 30г. Според немските диетолоци под 100г въглехидрати на ден изобщо не е препоръчително :)

Каква обаче е действителността?

За различните хора - различна :D
Едни им е добре до 30, на други - 50, на трети 100, на четвърти - с под 100г на ден умират :)

На мен самият от ден за ден нуждите ми са различни. Спортувал ли съм, не съм ли спортува. СПал ли съм добре? Тренирал ли съм за сила или за силова издръжливост. Щнаги или борба .. и т.н. :)

поздрави

01.02.10
16:14

Супер мазни са агнешките котлети (малко ми миришат неприятно, 16 гр. мазнини, 25 гр. белтъчини). Пушената сьомга е удобна за хапване набързо, също е мазна, обаче често е доста солена (7 мазн./19 протеини). Пастетът от дроб според мен са също е добър и вкусен вариант - 25 гр. мазнини, 18 гр. белтъчини и само 1 гр. въглехидрати.

До всички, наблюдаващи темата:
Нямам големи претенции и не налагам мненията си на никого.

01.02.10
16:51

Бих казал следното: Няма грешни и правилни неща. Има различни. Няма тъпи и умни диети - има приложими ! Аз си признавам - не съм фен на ВМ режимите, защото целите ми изискват друго, а и не ми понасят, но това не пречи да съм обективен.
П.С. Най-добрата храна са яйцата ! Цели !

01.02.10
16:58

Аз искам да пробвам с ВМД,защото от няколко месеца съм в застой,и какво ли не опитах-увелиchих храната,интензивността на тренировките...и пак не.Мисля,che 5х5 и ВМД ще ми помогнат поне малко.Поне ще опитам.
Удаchно ли е да вкарам и креатин?

ЛР

01.02.10
18:26

С креатин без въглехидрати ще видиш много по-малък ефект, отколкото с креатин С въглхидрати.
Ако взимаш креатин - гледай да е около тренировката - примерно половин доза преди и половин доза след. Захарни напитки около тренировката не бих ти препоръчал дори и само заради креатина. Сааамо ако си много смазан.

Виж, плодовете са друго нещо, но те пък не вървят с креатина.

поздрави

01.02.10
18:44

Така си и мислех...малко съм разоchарован,но това е положението.А можеш ли да ме посъветваш какви добавки да взимам,при условие,che съм на  ВМД?

Витамини, минерали, РИБЕНО МАСЛО,антиоксиданти.Можеш и някое протеинче, то се вписва.Лазар каза за креатина, но си мисля, че имаше впредвид монохидрат.На мен креатинова матрица като Green Magnitude си ми действа добре и с малко въглехидрати.

ВМ-то ще ти понесе или няма да ти понесе.На мен ми понесе от първия ден.Проблема ми е ,че се тъпа с много сладко :lol:

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 01.02.10 19:13.

ЛР

01.02.10
19:28

Прав си - само мноходрат съм пил. При това може би пия 1 месец в годината. Като се старая да съм all natural :)

Иначе не че няма да подейства - просто няма да се надуеш като домат както примерно, ако си на среден или восок въглехидратен прием. Иначе рибено масло - винаги за всичко. Витамин А е голяма работа. А+Д също :) и по възможност - достатъчно слънце в голяма работа :)

поздрави

01.02.10
19:30

По какво разбра,che ти понася?Аз цял ден се тъпcha здраво с мазнини и протеини,а освен тях съм вкарал и около 100 грама въглехидрат от овесени ядки.Сладко не ми се яде много и се chувствам добре засега,имам енергия.Вchера във фитнеса също беше ок,а между другото ми дойде тежка 5х5,но я направих докрай.Ще свикна,рано или късно :)
Green Magnitude може и аз да взема,ако след един месец няма поне покаchване на силата.

ЛР

01.02.10
19:33

казано от junkhead на 01.02.10, 19:30:

По какво разбра,che ти понася?

Чувстваш се по-добре от преди :)

01.02.10
21:04

За сметка на това е адски вкусен ВМХ - масло, свинско, сметана .. За съжаление на мен не ми понася - цял  ден съм гладен, въпреки че съм на голямо количество мазнини. Пробвай :)

казано от junkhead на 01.02.10, 19:30:

По какво разбра,che ти понася?

Не чувстваш глад, не се подуваш, не пърдиш, енергия в залата и като цяло се чувстваш по-добре.

02.02.10
08:24

Лазар го каза...и аз да затвърдя, зависи какъв ти е деня като цяло бре люде...тренировка, сън, задачки(работни, лични и т.н.)
примерно аз преди правих някакви луди НВД-та и не барах мазнини, млека...бях много релефен, но слаб...а откакто се залових сериозно с кросфита усетих, че ще трябва тотална промяна...
преминах на повече мазнини...сметана, хубаво масло, мазнички месца, кашкавал, млека и т.н., без никакви въглехидрати...ами пак не ми се получи...аз пък от мазното се подувах, чувствах се тежък(Лазаре, може и да не ми се беше адаптирало телцето,а?...)
затова сега се храня в зависимост от тенировката ми за деня, ако е кросфит(примерно комплекс “Ева”) ям каквото искам, защото знам че ми предстоят 30минути адски преживявания....
ако ми е почивен ден...повечко зеленчуци, бели меса, сурови ядки, кисели плодове...без мазнини и сладко...
нямам строго определен хранителен режим, но няма проблеми с ограниченията-имам го горе в главния-не ме блазнят сладки, мазни неща като торти, баници, бонбони и други, просто храната не ми е фикс идея...
по-скоро тренировките...това Ви препоръчвам и на Вас!

p.s. Лазар май същото направи по-горе:)

02.02.10
21:27

Моите дни са горе-долу еднакви всиchКи-работа,тренировка или поchивка,сън...или вместо поchивката-активна такава :) Идеята ми беше,che няма да ми е проблем да си карам на поchти еднакво ядене,както досега.Веchе три дни съм на ВМД с около 100 грама въглехидрати и се chувствам много,много добре-няма подуване на корема,не прилиchам на бъchва,и имам много енергия.
Днес в залата,преди да запоchна,се усетих уморен,но след загрявката бях ок.Два пъти ми теche кръв от носа-сутринта и на обяд.За последен път ми се слуchи преди година,когато пиех гинкоприм.
Тренировката беше супер-много сила,изпотих се съответно като магаре,а сега имам chувството,che не съм тренирал.Това ще бъде моята диета.Засега :)
Само искам да добавя,che съм свалил около 2 кг от последното теглене преди около седмица.Може би е било вода.

Мнението беше редактирано от junkhead на 02.02.10 21:28.

Най-вероятно е било вода.Можеш да намалиш още въглехидратите, аз ги държа между 30 и 80 грама.Осемдесет ги достигам много,много рядко.А, като почвам да свалям ще ми бъдат между 30 и 50.

02.02.10
21:37

казано от ShoCkk на 01.02.10, 14:29:

До tonu ... Вип раздел а ? На мен лично ВМД (пробвал съм такова) не ми понася .. Явно имам непоносимост към мазнини .. Чувствах се зле, през повечето време ми беше отпаднало .. Както когато бях на НВД .. Мазнините си ги набавях от краве масло, зехтин, ядки основно ..Какво ще кажеш за това .. ? или според теб щом на теб ти действа и на определена група хора добре ВМД значи всички трябва да са така .. ?

Ти изобщо не разбра за какво говоря.

02.02.10
21:42

RogerF,аз искам да каchвам.Мисля,che 300 грама мазнини и 250 грама протеин + 100 грама въглехидрати ще свършат работа.Може би греша,защото всиchката ми информация е от форумите.А и ме е страх да падам по-ниско,защото ми се е слуchвало да ми прилошее от ниска кръвна захар.Според лекарката.
Ти по колко калории от мазнини имаш дневно?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1