03.02.10
15:02
Здравеите и от мен.
От доста време ви чета и се опитвам за спазвам съветите на тези от вас, които знаят повече за фитнеса и здравословното хранене. Но...маи някъде греша.
Висока съм 176 и в момента съм 78 кг. И там е проблема.
Никога не съм била повече от 63-64 кг., но с второто ми дете качих 26 кг.и сега няма отърване. И така.
Oт близо месец съм на кетонната диета, правя 5 тренировки седмично и вземам допалнително BURNER.
Свалих 7 кг. и до тук...А имам да махам още 15 ...
Не закусвам / от години /, имам 4-5 хранения дневно - предимно зеленчуци, салати,месо /пилешко или пуешко / кашкавал. Пия много вода и чаи /2-3 литра дневно/.
5 дена съм в залата по програма от саита / кардио, горна част на тялото+кардио, кардио, долна част+кардио и 5-я ден е пак само кардио / вземам от няколко дни и BURNER и....пак си седя на едни проклети 78 кг. - не мърдам... Къде ми е грешката ? И какво да променя ? Благодаря.
03.02.10
15:55
Здравей,може би тренировките са ти в малко повече според мен трябва между тези 5 дни поне да си по4инеш 1 ден а може би 2 и ще е добре ако добавиш кам диетата си и нещо като овесени трици или ядки нещо от тоя сорт и препорачително да е за закуска и някой друг белтък може да вмъкнеш.
ох, то хората маи са се уморили да отговарят на подобни постове...ама ние незнаещите, питаме вас знаещите, за да се ориентираме...Та програмата ми е за начинаещи и не ме претоварва. Напротив, чувствам се добре от нея...Но маи нещо хранителния режим куца...Не знам...Какви ядки може да се вземат? И сурови ли трябва да са ?
А само не разбрах, тези 7килограма с тази същата програма ли си ги свалила? От колко време я правиш? Защото, ако прекалено дълго време натоварваш организма си по едини същи начин, той се адаптира и ефекта от тренировките вече не е същия...така че и това би могла да е причината... а и така както казваш какво ядеш, важни са и количествата, защото не знам защо, но имам чувството, че не ядеш достатъчно...дано да греша де :) Но 90% от жените специално я правят тази грешка, в стремежа си да отслабнат колкото се може по-бързо, да ядат колкото се може по-малко, а това изобщо не е правилният подход :)
Според мен имаш застой, защото тялото ти е привикнало и към режима ти на хранене, и към тренировките. Промени поне едното. Казваш, че тренировките ти са за начинаещи. Значи има нужда да им се увеличи интензитета. Вдигай килограмите на тежестите, започни да правиш кръгови тренировките си, а кардиото го прави по-интензивно. В залите е пълно с хора, които си губят времето, въртящи велоергометри с такова темпо, че могат да подремват в същото време. Можеш да редуваш по-интензивно кардио и с по-малко интензивно.
Какво можеш да промениш в храненето си? Какво значи кетонна диета? Аткинс? Вкарай от време на време въглехидрати: например овсени ядки на закуска. Смяташ ли калории? Да не приемаш твърде много? Казваш, че си свалила 7 кг. Значи новото ти тяло е по-малко и то има нужда или да вкарва по-малко гориво, или да изразходва повече с по-интензивни тренировки.
Успех и пиши как си размърдала нещата :)
едит: Инес, писали сме по едно и също време, малко се повтаряме за тренировките, но нищо :)
Мнението беше редактирано от Anelia на 03.02.10 18:17.
7-те кг.свалих с разделно хранене за около месец...
После направих малко почивка / 2-3 дена / и започнах този режим.
Правила съм го преди години и ми повлия много добре. За това реших да го започна отново.
Относно храненето - ям в 10.30 - 11.00 голяма салата с пуешко филе /олколо 100 грама /
после кам 14.30 хапвам само салата / не се ограничавам със салатата / и си взимам Бурнер-а,
кам 17.00 хапвам 2-3 яица и последно ям кам 19.00-19.30 пак салата с филе или кашкавал / зависи какво имам / Пия мнооого вода и чаи и....не помръдвам на кила ...
казано от deva222 на 03.02.10, 18:28:
7-те кг.свалих с разделно хранене за около месец...
После направих малко почивка / 2-3 дена / и започнах този режим.
Правила съм го преди години и ми повлия много добре. За това реших да го започна отново.
Относно храненето - ям в 10.30 - 11.00 голяма салата с пуешко филе /олколо 100 грама /
после кам 14.30 хапвам само салата / не се ограничавам със салатата / и си взимам Бурнер-а,
кам 17.00 хапвам 2-3 яица и последно ям кам 19.00-19.30 пак салата с филе или кашкавал / зависи какво имам / Пия мнооого вода и чаи и....не помръдвам на кила ...
Да...както си и мислех...100грама филе...какво са 100грама филе??? салатите изобщо не ги броя, освен, ако не се състоят от картофи,грах, царевица...другите зеленчуци са си чист амбалаж ;) ... та така значи да го кажем 200грама филе+3яйца....хм, това НЕ е ядене... вдигни си калориите! :)
Инес излезе права за храната :)
Не се храниш достатъчно и организмът ти е минал на “safe mode”, нещо като икономичен режим. Добра е долу-горе храната ти, но я увеличи. Слагай зехтин в зеленчуците, увеличи истинското месо, яж риби, извара, яйца. Сутринта непременно закусвай. 10:30 е прекалено късно ако си станала в 7.
Много сте бързи - благодаря....
Калориите смятам и маи...са недостатчни около 500 на ден. Да това е Аткинс, с малко промени....Но както казах, преди години свалих 13 кг. за 3 месеца с тази диета и за това се спрях пак на нея...
За овесените ядки - не се бях сетила..С мляко или с вода? и по-колко ?
А относно тренировките - по програма имам 3 дни кардио + коремни преси и по един ден за горна и долна част на тялото... Увеличих кардиото с по 10 мин. Т.е ако имам пътека 20 - направих я 30 , вдигнах наклона от 5.5 на 6.5 и така...но това е от 3-4 дена...т.е от скоро..
Относно колелото - каква е целта - бързо въртене на ниска степен или по-бавно на по-висока?
И за коремните - малко са ми леки 3 по 15 , не ме натоварват ...Какво да направя? Да правя 5 по 15 или 3 по 50 например...
03.02.10
18:54
Коремните-до отказ.
Пътеката - интервално.
Колелото - ниска степен-макс. бързо.
500 кал./ден не е диета,а глад.Сметни си ОКБ и намали с 300-400-макс.500.Заради малкото калории си спряла да сваляш.
Овесените ядки/трици с каквото ти харесва-пр.мляко,кис.мляко,вода...Количеството- гледай да са такова количество,че когато махнеш останалите въглехидрати от деня,да не са повече от 15-20%.Протеина да е 1.8-2 гр./килограм.По-голямо количество организма го превръща на захар,така,че по-добре въглехидрат хапни,вместо по-голямо от нужното количество протеин.Останалите калории да идват от мазнини.Много важна подробност-пий много вода!
Мнението беше редактирано от irenaiv на 03.02.10 19:14.
Ето, много неща научих едва сега...
За салатите Инес е права - амбалаж, защото набивам марули, зеле, домати, краставици и моркови...+ зелените зеленчуци....Може ли да си увелича грамажа на месото, което много обичам ? Риба - туна , може ли, другите риби и храни от морето не ги обичам ? Слагам зехтин и сол, но пия и мляко и ям кашкавал / много рядко / . Анелиа - ставам в 7 и първото ми хранене е кам 10.30 - 11.00 , защото пия кафе и то с мляко и то ме засища, но ще започна да ям кам 9.00 - 9.30 ...А калориите до колко да ги вдигна , при условие че за моите години /35/ килограми / 78 / и активност 5 пъти седмичо са ми необходими около 2400 ? да ги направя 1500 или 1000?
Нее, 2000 кал. ще са ти добре. Кафето те запълва и не закусваш. Има изход! И то много лесен ;) Пиеш кафе СЛЕД закуска овесени ядки. С мляко са супер, тъкмо и малко белтък да вкараш. Риби каквито обичаш. Мазни, сухи, всякакви. Е, само недей да ги пържиш ;) На скара или на фурна е ок. Сирената не са най-добрият продукт като основно ядене, може на междинните закуски или в съчетание с яйца. Не се притеснявай да ядеш свинско и въобще всякакви меса, каквито ти попадат. Пушените продукти са много вкусни, но не най-здравословните (пълни са с Е-та). Така че пак минаваме на вариант печене и варене.
Много благодаря - ще вдигна калориите , ама нали някъде пишеше, че броя на поетите калории, не бива да надвишава броя на изразходените ...Ако вкарвам дневно 2000, трябва да ги избивам в залата и дори да горя повече, нали ?
irenaiv - благодаря за помощта относно колелото, къде ли не рових за инфо. а коремните - до отказ, ама няма да мога си направя сериите, защото, ако направя 60-70 на парвата серия, ще сам гроги на втора и трета...
03.02.10
20:25
70 коремни преси са супер за...проблеми в кръста. За СЪЗДАВАНЕ на проблеми в кръста. Друг смисъл от тях няма, като се вземе впредвид, че не си тинейджър и няма да се хвалиш в училище.
Тъй че си прави няколко скромни серийки и не очаквай те да ти свалят от корема. Те стягам малко коремните мускули, а сланините отгоре се махат с диетата. Професионалните културисти, които са на стероиди, рядко правят повече от 15-20. Те казват “Ако правиш повече от 20 коремни преси, значи не ги правиш като хората”.
А, така...там ми е питането...По програма имам 3 серии по 20 коремни... ама не чувствам напрежение след тях... Да увлича ли сериите - например 4, 5 по 20 или какво?
03.02.10
20:32
казано от deva222 на 03.02.10, 20:29:
А, така...там ми е питането...По програма имам 3 серии по 20 коремни... ама не чувствам напрежение след тях... Да увлича ли сериите - например 4, 5 по 20 или какво?
Започни да ги правиш по-правилно, а именно:
-в подходящата амплитуда;
-в подходящото темпо (4 сек надолу и 2 сек нагоре е един добър ориентир);
-с подходящите почивки между сериите (10-15-20 секунди са достатъчни, но отначалото може и повечко).
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.02.10 20:33.
казано от deva222 на 03.02.10, 20:21:
Много благодаря - ще вдигна калориите , ама нали някъде пишеше, че броя на поетите калории, не бива да надвишава броя на изразходените ..
Ами нали 2400 е повече от 2000. Въпреки, че малко ме съмнява да ти трябват чак 2400. Преизчисли си калориите и ги сметни с по-малък коефициент, нищо че тренираш 5 пъти в седмицата. Абе не се вторачвай толкова много да теглиш грамчета, да смяташ калории. Яж си нормално, здравословно, без да се тъпчеш, спортувай си и нещата ще потръгнат. Въпреки, че сега както си си свикнала тялото на много малко храна, ще имаш чувството, че след 200 гр. месо си се натъпкала яко. Увеличавай плавно сега, увеличи броят на храненията до 5 пъти на ден и количествата, които си яла до днес. После ще увеличиш малко и количеството и си пушка.
Може да ти се стори странно, че ти питаш за сваляне на килограми, а ние те караме да ядеш, но гладът не води до нищо добро, както сама виждаш.
Коремни преси - 3 х 20-30
Повдигане на краката от наклонен лег с частична амплитуда - 3 х 15-20
Tova mi e po programa 3 dni v sedmicata…slad kardioto…
Мнението беше редактирано от deva222 на 03.02.10 20:48.
04.02.10
05:30
На ПРАВ ПЪТ си като смяташ калориите. Имай в предвид, че като смъкнеш 7 килограма това автоматично смъква и дневните ти нужди. И имаш два варианта - или увеличаваш тренировките( интензивност е за предпочитане според мен) или намаляваш храната. Като ги сметнах в момента за да смъкваш ти трябват 1960 калории. Като си била 85 са били 2050.
Още... вкарай въглехидрати - иначе доста забавящ метаболизма. Сутрин мюсли, банани и подобни, но пак смятай калории.
Мнението беше редактирано от entwickler на 04.02.10 05:35.
Е, за бананите съм много съгласна. Благодаря. Може ли и ябълки?
Но, какъв грамаж или какъв процент въглехидрати ? Например - 2 банана и една ябълка ? или как..?
Имам и друг въпрос - при тзаи диета, настъпва кетоза и организма, започва да топи собствените си мазнини, за да си доставя енергия. Приемането на въглехидратите как се оразява на процеса?
04.02.10
18:26
Закусвай ..всеки занимаващ се със фитнес знае, че това е едно от най-важните хранения.
Смятай си калорийте . какув бърнър пиеш ? други докавки какви взикаш. мини на нвд и зарждай с въглехидрати да не забавиш метаболизма ..което съм сигурен че си направила ..тоест яица , месо, риба , извара . сутрин овесени ядки , на 3-4 дена ориз варен ...тичй сутрин на гладно 30-40 минути ... иначе вземи си Митотропин ако от това всичко това няма ефект ... незнам вече
04.02.10
22:06
Здрасти.
Казваш, че не закусваш и то от години. Промени го. Независимо, че се чувстваш сита от кафето, хапни нещо. от 7 до 10 е голям период. Кога са ти съсредоточени тренировките? Около кое ядене? И какви точно са те, с какви тежести?
Смятането на калориите - хубаво е в началото, докато свикнеш, но не се вглъбявай много. от опит ти казвам - смятах до последния залък и по всички формули и пак изпаднах в застой. Тялото е индивидуално и в повечето случай тези формули са само ориентировъчни, а в действителност има толкова много фактори - като се почне от твоята нагласа, та се стигне до времето. Всеки ден имаш различни нужди - един ден ще ядеш повече и ще изразходваш повече, на следващия може да е обратното.
На всяко ядене да имаш източник на белтък.
Ти в момента гладуваш. Спокойно увеличи месото щом го обичаш..
Хора, много сте бързи и много знаете. . .
Та, вземам BURNER от 1 февруари. SAN tight fem. Не взимам никакви други добавки. Режима го промених от високо белтъчен - на ниско въглехидратен. Съгласна съм с написаното от всички ви. Ям яица, кашкавал, сирене, меса-бели, зелени зеленчуци и разбира се салати. Явно и видимо, съм забавила метаболизма. Пия по 100 кила вода и чаи. Как да зареждам с въглехидрати? На 7 дена да взимам по 160 грама въглехидарт добре ли е ? Като всекидневно ям по-малко от тях...И под формата на какво ...? Плод? Круша ?
Мнението беше редактирано от deva222 на 05.02.10 05:40.
Да закусвам ...!!! От хиляди години не го правя. Пия кафе с мляко и до към 10.00 съм ОК.
Добре, ако се налага ще започна и да закусвам. Ама какво например ?
Ходя на фитнес в сряда, чет., петък, събота и неделя. После почивам 2 дена. Ходя обикновено към 18.30 h. заради бебето. Тежестите са малки, с много повторения. Пример - вертикален скрипец 3 по 15, гръбни преси 3 по 20 и подобни...След фитнеса - към 21.00 не ям нищо...Имам 3 месеца, за да махна 15 кг. , да стегна ръце,гръб,корем,дупе...Крака не чак толкова, защото съм бивша спринтьорка /от преди 15 години / и имам силно развито бедро....
05.02.10
07:45
купуваш си протеин,разтваряш го във вода или мляко и това е закуската ти :)
въглехидратното зареждане нека бъде с бавни въглехидрати с нисък и среден ГИ.като кафяв ориз,овес,пълнозърнест хляб. ако искаш разгледай из сайта за въглехидратна ротация.с нея ще стресираш организма си и сигурно ще почнеш пак да сваляш килограми.
06.02.10
11:13
какъв хляб това не е пълнозърнест хляб .. въглехидратите ти да са най-много по 1гр на кг .. а в зареждащ ден 2 гр на кг телесна маса ..внимавай със солта ... задържа вода , ако можеш я махни
А, благодаря....Точно това започнах да правя от 2 дена...за моите 78 кг. приемам около 70-80 грама въглехидрати на ден, а на всеки 7-ми ден ще вкарвам по 150-160 гр.въглехидрати /с нисък ГИ/ ..Да видим до другата неделя ще има ли някакъв резултат....
Между другото, знаете ли как деистват BURNER-те? Подтискат глад ли , кво ли? Аз пия моя вече 6 дена - единственото маи е, че имам повече енергия...
06.02.10
18:15
ориз ... сменяи водата 2-3 пъти да го изчистиш и това е ...... жасмин има го в пикадили поне аз от там си го взимам и е добре ...
06.02.10
18:19
казано от deva222 на 06.02.10, 17:35:
А, благодаря....Точно това започнах да правя от 2 дена...за моите 78 кг. приемам около 70-80 грама въглехидрати на ден, а на всеки 7-ми ден ще вкарвам по 150-160 гр.въглехидрати /с нисък ГИ/ ..Да видим до другата неделя ще има ли някакъв резултат....
Между другото, знаете ли как деистват BURNER-те? Подтискат глад ли , кво ли? Аз пия моя вече 6 дена - единственото маи е, че имам повече енергия...
http://www.myfitness-bg.com/show.php?pr=895 ЧЕТИ