Orc N' Rolla *Autoregulation

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.03.15
23:38

Ден 12

Храна:
4000кал
55м, 560в, 300п

Гръб:
1. Тяга до 5х5@130+ дроп накрая
2. 10серии набирания (широк успореден хват, без да заключвам лакти долу; брадата не минава лоста на всяко повт.)
- в Сс  с 10 серии фейспула
3. Гребане с 40ка до 5х8+дроп накрая
- в сс с пулдаун с крив лост
4. Хамър машина 7х12 през 30сек(Фст)

Петък е и фитнеса затваря час по-рано, аз ест. пак не смогнах да свърша работа навреме.
Добре, че инструктора дето беше на смяна се оказа готин и ме изчака 5мин след 21:00.
Трапеца ще го направя утре с рамото

20.03.15
23:52

Ми така де... За к’во са ми?

Само ми тежат и през 90% от времето са покрити

22.03.15
09:30

Ден 13

Храна:
4000кал
65м, 540в, 290п

Рамо
1. Преси прав до 5х5@52.5+дроп
2. 90 широи кофи с 10 серии хай пул(до нивото на очите)
3. Преси зад врат до 5х10@35кг+дроп / с 8серии изнасяне напред през долна макара
4. Разтваряне встрани на машина - 7х12@30кг ФСТ
5. Трапец с лост - 3х12@100
6. Трапец с дъмбели - 7х12@40ки ФСТ

-Краката още не бяха се оправили и това доста пречеше, но иначе добре.
-Събота и неделя променям леко храната за да не омръзва

22.03.15
22:10

Ден 14

Храна:
- мюсли с ябълки и канела
- гърди, ориз, броколи, сос от манго
- омлет, ориз, броколи

Задно бедро
1. Тяга с прави крака (от под коляното) 5х8@90 +дроп
2. Сгъване за задно бедро ФСТ - 7х12 през 30сек
- ~40набирания
После тренирах задно рамо, но повече експериментирах с упражнения, повт и правилна тежест за да усетя натоварването където трябва
- пулове зад тяло ( на скрипец с прав лост) (тъпо обясних, но не се сещам как се казва)
- разтваряне встрани с дъмбели
- задно рамо с кабели
- - кросоувър
- - едностранно
Накрая ~50кофи

Храната: Кой ги е излъгал тия азиатци, че ако смелят манго с захар и го сложат в бутилка могат да го нарекат “сос”. Тва си е баш някво подобие на конфитюр. Ако си го намажа на филия с масло няма да намеря разлика.
Тренировката: нищо сериозно, но се радвам, че я имаше. Добро раздвижване
Добра неделя като цяло... Слънчева.
Поработих, потренирах, заредих шкафа с малко продукти.

22.03.15
22:13

Седмица 2ра накратко:
- храната: остана непроменена: 4000кал дневно, като се стремя мазнините да са ит порядъка на 60-70гр, въглените 540-570, протеина да не надвишава 300.
- тренировки: пет пъти седмично по FST + два дни “активна почивка
Резултат след 14дни:
- килограми = 112кг(малко под) / 116.5 при започването
- % п.мазнини 20 преди / същия “мазньоч”
- мерки - не са взети поради липса на време и метър/калипер (а тва май трябва да се промени)

План за седмица 3та:
Целя загуба от ~1кг седмично. Първата седмица очаквано беше доста повече. Сега се доближавам (-1.3кг), ама нещо от вътре ме човърка. Някак прекалено бавно става. 7дни, а не усещам никаква разлика.
Имаше и един ден от седмицата в който калориите бяха по-малко. На следващия се опитах да компенсирам с повече. Събота и неделя захарта ми беше малко над заплануваната. Лигава работа...

Седмица 3:
- храната: остава същата!! Ще им дам още 7дни на тия калории.
На тая храна има дни или по-точно моменти от деня в който съм зверски гладен. Ако сега не издържам от лигавщина,  какво ще правя на 12тата седмица?!?
- тренировките: отново ще се стремя към 5 тренировки седмично с които да си покрия дните от сплита.
Кардиото в момента е мираж.
Батерии нямам просто.

24.03.15
00:03

Ден 15

Храна:
- 800гр гърди, 7яйца, протеин
- 350гр ориз, 160гр овес
- 2 ябълки, 2 банана
- 2 брокула
- кетчуп, сос от манго

Течности:
- 6л вода
- черен чай
- кафе
- еспресо
- кенче монстър

———————

Ръце / прасци
- кофи 80
- тесен лег до 5х8@70кг +дроп
- д.лицеви 90
- разгъване с въже ФСТ - 7х12 през 30сек

- набирания 80
- сгъване с прав лост до 5х8@35кг+дроп
- чукове 4х15@14ки
- скотово на машина ФСТ - 7х12 през 30сек

- прасец седнал - 3х15
- прасец на х.клек малина ФСТ - 7х12 през 30сек

Храната: по план
Тренировката: малко мудна, но по-план(горе-долу)

Иначе се чувствам смазан и не знам от какво. Все едно някой ми е дръпнал шалтера. Няма енергия, нямам сила, нямам желание за нищо. Нито кофеина ме вдигна, нито храната помогна. Взех си един студен душ преди тренировка и стоях под струята докато не ме заболя слепоочието от студ.

Утре дано съм по-добре

24.03.15
22:34

Ден 16

Цифри:
4000кал
55м, 567в, 297п

Бедра:
1. клек до 5х5@115кг
2. бедрена екстензия 10серии
3. х.клек до 5х8@100кг
4. хор.лег преса - 7х12@130 ФСТ през 30сек

Втори ден пълна апатия... НАПЪЛНО БЕЗПРИЧИННО!!!
Чувствам се изтощен преди да съм се изморил дори.
Липсва ми енергия и желание

Тренировката беше хубавото нещо за деня. Една идея намалени тежести, но за сметка на това почивки съкратени почти наполовина.

Соса от манго го изхвърлих. Ако бях ял от него още ден 100% щях да посегна и към нещо друго съдържащо захар

25.03.15
23:36

Ден 17

Храна:
- овес с ябълки и канела
- гърди, ориз, броколи, кетчуп
- омлет, ориз, броколи
- протеин с банани

Движение
5серии от:
- 8 набирания
- 12 повт. горен скрипец
5серии от:
- 8 кофи
- 12 повт кросоувър(избутвания)
5серии от:
-  15 повт хор. скрипец
- 15 сгъвания с лост
5серии от:
- 15 лицеви
- 15 разгъвания за трицепс с въже

Храната: смених сорта ориз за да вкарам малко разнообразие
Тренировката: 40 серии за час. Плътно и без мотаене

Мнението беше редактирано от Fallen на 25.03.15 23:37.

26.03.15
23:19

Ден 18

Храна:
58м, 550в, 300п
3950кал

Гърди:
1. Лег с дъмбели - до 5х5@38ци
2. Широки кофи - 90
3. Кросоувър през горни макари - 8 серии
4. Флайс на машина ФСТ - 7х12@55кг през 30сек
- две серии трицепс с прав лост до отказ

Днеска единият от шефовете реши да ме влачи с него на изложение. Трябваха ми близо три часа там за да осъзная колко просто момче съм :D. Една от презентациите ми беше толкова скучна и безинтересна, че за малко да заспя
Всички с костюми, ризи, а аз с едни бели конверски и една черно бяла тениска за фитнес.
Добре, че бяха промоутърките дето разбираха колкото мен, та с тях успях да поприказвам малко.
После се върнах да доработя още няколко часа и закъснях за залата.

Тренировката - добре стана
Мисля от другия път да включа още едно упражнение в сс с кофите, но още не съм решил какво. Искам да е нещо по-изолиращо и да не товари много трицепса
Храната - добра е. По-скъпия ориз си е друго нещо :) гъзарска работа отвсякъде :D

Не си просто момче, а просто си бил със стил. :D

Kaк е положението с енергията?
Виждаш ли нещо общо между това ти състояние и сравнително еднотипното меню или смяташ, че няма връзка? :)

27.03.15
23:11

Ден 18

Храна:
58м, 550в, 300п
3950кал

Гръб:
1. Тяга до 5х5@140+дроп накрая
2. Набирания 90 (широк успореден; брадата не винаги минава лоста, долу лактите не винаги се заключват
- в почивките 12 фейс-пула
3. Гребане до 5х8@40ка +дроп накрая
- в почивките няколко серии пулдаун 12повт
4. Хамър ФСТ - 7х12@60кг през 30сек
- накрая две серии бицепс с лек лост до отказ

Лошо почнах седмицата, ама добре ще я завърша!

Преди време си бях взел няколко тениски от разпродажба, но нямаше ХЛ и взех Л ки. Днес носих една от тях.... Нямaм думи да опиша какваа грозна гледка беше. Направо се отчаях :D

27.03.15
23:28

казано от Вероника Налбатска на 27.03.15, 18:36:

Не си просто момче, а просто си бил със стил. :D

Kaк е положението с енергията?
Виждаш ли нещо общо между това ти състояние и сравнително еднотипното меню или смяташ, че няма връзка? :)

Или по-скоро липса на такъв :D. Никога не съм се интересувал и съобразявал с това какви дрехи нося. Стига да са ми удобни, всичко е 6 :)
Примера днес с тениската е точно на място. Сравнително скъпа е(сравнена с тези, които по принцип си взимам). Хубава материя е. Добре ми е на дължина... Ама като ми стои прекалено прилепнала и всички недостатъци изпъкват , не се чувствам добре и едва ли ще я облека пак скоро

Енергията се възвръща.
-Склонен съм да мисля, че е от добавките. Края на последната (8ма) седмица от цикъла съм и тялото ми е привикнало.
-И със студените душове вече привикнах. Добре е първите 10-15сек. После съм.... ZzzzZ, някво безразлично ми става
- и нямам чийт, а съм изложен на постоянен стрес от тая ггледна точка. В нас всяка вечер някой нагъва нещо сладко пред мен.
Колегите днес ядоха Кфс, а пък вчера беше пица. Ако кажа, че не искам ще излъжа

Какви са добавките? :)

27.03.15
23:47

- 8gr монохидрат
- 8gr аланин
- 8gr малат
- 200мг кофеин
- 200мг ДАА

ама както казсх има за още 4-5 дни и финито

27.03.15
23:50

Е*и го у майката ... Седни и изяж и ти една пица с една биричка или пържени пилешки крилца ... Човек си и ти душа носиш ... от 1 път няма да умреш , нито да привикнеш ( надявам се )

Аз пък съм на друго мнение.

Според мен, на фона на това ти чисто хранене, ще ти е гадно да пльоснеш нещо от гореизброените.
Да, нищо фатално няма да се случи за тялото, но пък в повечето случаи действа на мислите (след това) и въпреки че не те познавам толкова добре, подозирам, че нахвърлиш ли се на това, което ядат колегите ти, после ще ти е много криво.

По-скоро помисли за вариант, в който да разнообразиш малко менюто си - пак си спазвай макро-тата, пак да е чиста храна, но да са други източници. Това, че си сменил сорта ориз няма да помогне особено.
Дори си направи домашна пица.
Не знам как приготвяш нещата, но дори и разнообразие в термична обработка или съчетание с други подправки помага.
За сладкото също може да се измислят опции - да усетиш сладкия вкус, но да не е бъкано със захар.

Еднотипното меню, ежедневно, за дълъг период от време, просто изтощава - особено много влияе на психиката, а пък от там нещата са свързани. :)

28.03.15
18:43

Адаш, пишеш от скоро тук и не ме познаваш.
Имам сериозен проблем с яденето.
Просто много го обичам. Всеки си има някакъв порок. При мен е преяждането(overeating, binge, emotional eating)  Мислил съм си много на какво се дължи и как да се справя с него, но за толкова години още не съм намерил решение. Затова и визията ми е под всякaква критика.
Накратко:
- обичам да ям.(още първите ми детски спомени е така)
- обичам да ям джънк
- почна ли с вредните храни не минавам само с едно. Някои хора им е кеф едно редче шоколад. Засищат си “мераците”. На някои пък им трябва цял шоколад. Аз не мога. Аз искам и шесте шоколада и бисквити и сладолед, две пици, шоколадово мляко и вафла.

Не си мисли, че преувеличавам или си измислям. Не съм някое момиче което го е страх да изяде две ябълки вместо една за да не надебелее.
Смело мога да заявя, че в нашия форум няма човек който може да изяде повече храна (независимо каква) от мен! Не се хваля, щото въобще не е за хвалене, но просто искам да ти обрисувам омагьосаният кръг.

V, извинявай, но ще ти отговоря след работа, че сега нямам време

Мисля, че имаш сериозен конкурент в мое лице по надяждане!
Повярвай, аз съм същата, ако почна. :D :D :D Ето защо по-добре да не почваме. ;)

28.03.15
18:49

Един вид се запознахме , та приятно ми е :D . Не знаех за проблема , та в такъв случай извинявай за резкия коментар .
За мен тези работи не са за смях или е*авка ако щеш , така че не се притеснявай :) .
Относно визията ти - не си зле и то никак , за това по-горе самочувствието . Има и други , които пред тв-то тъпчат нон стоп и псуват тея като тебе , където са намерили начин :) .

Щом ще има състезание по надяждане, много моля да запишете и мен! :D

28.03.15
19:37

казано от Радо на 28.03.15, 18:49:

Относно визията ти - не си зле и то никак , за това по-горе самочувствието .

Ние отдавна се опитваме всички да го убедим в това, но той все така е негативен!

Радиииии, какви са тия неща за визията, аз какво ти казах под снимките??? (muscle)

Кхм, не че нещо, ама това шкембе не е станало от пост и молитва, така че си разпределяйте от 2ро място натам на състезанието по надяждане... :D

29.03.15
00:46

Що ме караш дс напиша някои от нещата, които съм ял за да видиш, че едва ли си стигал 20% от менюто ми?

Никога не съм се гордял с това, че ям много. Познати са ме караши да ходя на турнири по надяждане, ама там не мога да се меря

Мнението беше редактирано от Fallen на 29.03.15 00:48.

29.03.15
01:11

Сега прочетох всички постове. Обещавам да отговоря, само нека имам малко време. Благодаря ви!

Ден 19

Храна:
66м, 530в, 295п
4000кал (мазнините са ми малко повече)

Рамо
1. Преси до 5х5@52.5+дроп до лоста накрая
2. Широки кофи 90
- сс с 10 серии хай пул само с лост, до нивото на очите
3. Преси зад врат до 5х8@40кг+дроп
- сс  8серии изнасяне напред през долна макара
4. Разтваряне встрани на машина - 7х12 ФСТ през 30сек
5. Трапец с дъмбели пред тяло - 3серии до отказ с 40ки
6. Трапец с дъмбели встрани ФСТ - 7х12 с 30ки през 30сек(нямаше никой вече)

Храната - събота и неделя малко разнообразявам закуската и макротата са други, но се стремя да се придържам към калориите за деня.
Тренировката - пресите тежаха щото гърба е изморен от вчера, но след тях кофите ги усетих добре, понеже заради измореният гръб нацелвах така наклона, че успях да акцентирам повече на самото рамо.

Утре пак ще разцъкам задните рамена с задни бедра.

29.03.15
21:43

Ден 21

Храна:
58m, 531в, 300п
3880кал

Почивен:
5пъти
- 8 кофи ( тялото изнесено напред, лактите не се разгъват напълно, бавна негативна
- 10 гребания от легнало положение(как да го опиша?)
- 12 разтваряния встрани (легнал)
5пъти от
- 8набирания (бавна позитивна, като се стремя да “изпъча” гърдите горе, а не брадата да мине лоста)
- 10 повт горен скрипец с широк подхват
- 12 “вертолета” през долна макара
3. Тяга с прави крака до 5х6@90кг+разтоварване до лост накрая
4. Сгъване за задно бедро(пак легнал ест. :D) - 7x12FST

Звъни сутринта телефона в 06:30 (05:30 по старото време) ... Никв шанс да стана 05:30 в Неделя. Изключих алармата, затварям си очите, отварям ги и вече станало 08:00 :(

Храната е добра, но ще трябват някои промени, че нещо ударих на камък

Тренировката така написана изглежда като за гръб, но всъщност целта е задно рамо. Полежах си доста като цяло

29.03.15
23:14

Седмица 3та накратко:
- храната: 4000к дневно. Стриктно меню. Нито едно пропуснато хранене!
- тренировки: пет пъти седмично  FST + два дни “активна почивка”
Нито една пропусната тренировка!

Резултат след 21дни:
- килограми = 111.5 / 116.5 при започването (нито един свален килограм през 3тата седмица!!!)
- % п.мазнини 20 / 20 преди
- мерки - не са взети(а трябваше!)
- какво казва огледалото - скапан дебелак!
Почнал съм да свалям от ръцете и рамената. За първи път в живота ми мога да видя наченки на вени по ръцете без те да са били подлагани на тренировка(студени и но пъмп дет се вика). Ще сложа една снимка на отпусната ръка от днес докато бях на работа.
Корема, талията и ханша са си все така зле. Грам не са мръднали.
Доста се разочаровах и като видях, че не съм свалил килограма заплануван за седмицата. Свалям от горната част(ръце,рамена, гръб), а надолу си седя същия и заприличвам на ебати делвата!!!
Ще има рестрикция в храната. Трябват промени.
Лесното свърши!

План за седмица 4та:
1. храната: днес напазарувах, даже част от нещата ги сготвих. Менюто за следващите 7дни е:
- 5.5кг пилешко
- 50 яйца
- 2.5кг ориз
- 0.8кг овес
- 14броколи
- 7банана и 7ябълки
(Ще сложа и една снимка на макротата за ден за по-ясна представа)

+канела, кетчуп(по-малко от сега), спрайт без захар, 5 Монстъра

2. тренировките: отново ще се стремя към 5 тренировки седмично с които да си покрия дните от сплита. Само една промяна правя:
Трапец ще тренирам с рамо, а не с гръб.

3. Добавките ги спирам за седмица. Просто свършиха. Ще изкарам седмицата без добавки после съм решил да пробвам бърнър за първи път :)

Пп: съвети, идеи и предлоцения - ДОБРЕ СА ДОШЛИ !

Мнението беше редактирано от Fallen на 29.03.15 23:15.

Два въпроса на прима виста, пък като имам достатъчно време ще помисля повече :D

- Какво мислиш за въглехидратна ротация и ниски въглехидрати в ден за крака?
- Ако не харесваш ротация, а държиш всеки ден да приемаш едно и също количество въглехидрати, не смяташ ли, че може малко да се намалят?

Не си дебел.
Ръката ти е супер (това, което се вижда).

Не си дебел.
Дебел не си!

!
! !
:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.03.15 23:28.

Гипсе, сложи ако искаш. Но както и с визията си (и както редовно ти е казвано, не само от мен, а и от много други) - ПРЕУВЕЛИЧАВАШ ;)

П.П. Вени по ръцете и дебелак, мхм, мармота :P

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.03.15 23:32.

30.03.15
20:33

V намалям въглехидратите постепенно. Решил съм да спазвам принципите на обратната диета.
Не забравяй, че в пика бях достигнал 700+гр въглен дневно.

Сега ми е трудно и съм гладен. Ако почна пак да се мъча с по 100-200гр дневно се обричам на провал. Знам щото съм пробвал неведнъж, но просто воля за глад нямам никаква.
Както неведнъж съм писал резултати няма просто защото не съм успявал да си нагодя храната

Трънка ще ти напиша някои облози които съм печелил свързани с ядене.
Ще ти напиша и кви глупости съм правил в депресарски периоди.

Пп: а коментар
“Не си дебел” може да каже само човек, който:
- Ме е виждал наживо през последните 6месеца
- Няма роднинска връзка с мен

Доверете ми се като ви казвам истината. Нито си измислям, нито преувеличавам. Няма и причина да го правя :D

Мнението беше редактирано от Fallen на 30.03.15 20:34.

30.03.15
23:01

пичага си

31.03.15
02:38

Сложи едно “но хомо” поне, че ще тръгнат слухове :D

Ден 22

Храна:
52м, 450в, 313п
~3600кал
(Обърках макротата по погрешка днес)

Трицепс:
- 90кофи тясна успоредка
- тесен лег до 5х6@70кг +дроп до лост
- 75диамантени
- ФСТ разгъване с въже - 7х12 през 30сек
Бицепс:
- 80набирания тесен хват
- сгъване с прав лост до 5х8@35кг +дроп накрая
- чукове с 16ки 5серии
- ФСТ скотово на машина 7х12 през 30сек
Прасец:
- седнал на машина - 10х12 повт пирамида от 10до50 и обратно (без почивки. Само ставам, слагам диска и продължавам)

Храната: не ди взех ябълка сутринта и вместо нея сложих една доза протеин в овеса и го залях с врялата вода. Изчаках малко да се втвърди и отгоре поръсих с канела и малко кафе.

Тренировката - куха работа. Имаше прекалено много хора. Прекалено много нетрениращи хора, които не правят друго освен да заемат място. Нещо взеха и да ме дразнят по едно време. Изнервих се още на кофите и в стремежа да ги направя по-бързо съкратих много почивките и ми блокираха ръцете. После лега го правех на стойката за клек, и лоста се вадеше трудно, понеже ми идваше много високо. Това и отказите при кофите = никва работа в трицепсите по време на движението.
Накрая имаше някв тупан на машината за х.клек. Дори не мога да обясня какво правеше, ама само като го видях и ми стана ясно, че с тоя няма да се разбера.
Направих 120бързи повторения без откази и без тежки кг на другият уред и тва беше

01.04.15
00:19

Ден 23

Храна
52м, 480в, 290п
3600cal

Бедра:
1.Клек до 1х5@110,115,120,120,122.5кг +дроп до 60накрая
2.Бедрена екстензия - 1х10@30,40,50,60,70,80,90,100,90,80,70,60,50,40,30,30 (различно темпо според тежеста)
3. Х.клек до 5х8@100+дроп до 40накрая
4. Хор.лег преса ФСТ - 7х12 през 30сек

Храната - добре е
Тренировката - краката са единствената мускулнс група която изглежда по-зле в деня когато я тренирам в сравнение с други дни. Издуват се сякаш и стават още по-безформени. Иначе поне ги премерих - 73см :x много, Много, МНОГО мазни!

Нормално е това за краката (в деня на тренировка).
Сигурно знаеш, но културистите спират да ги тренират няколко дни преди състезание, а преди да излязат на сцената помпат само горната част - краката не пипат. Именно заради това подуване по време на тренировка и липса на сепарация.

Размерът е супер! Остава и да ги видим! :D

01.04.15
23:35

Всъщност не го знаех, мерси :)

казано от Вероника Налбатска на 01.04.15, 07:26:

...Остава и да ги видим! :D

Те в момента са толкова “мъжествени”, че аз едвам си ги виждам :D

Ден 24

Храна:
1. 120гр овес, ябълка и канела
2. 250гр гърди, 70гр ориз, броколи, кетчуп(20гр)
3. 250гр гърди, 70гр ориз, броколи, кетчуп(25гр)
4. 250гр гърди, 70гр ориз, броколи, кетчуп(25гр)
5. 300гр гърди, 70гр ориз
6. протеин, банан
7. 7яйца(3ж), 140гр ориз, броколи
- 52м, 480в, 290п - 3600кал

Почивен:
1. Х5 от
- 8 набирания (бавна позитивна)
- 12 повт горен скрипец (широк надхват)
2. Х5 от
- 8 кофи (бавна негативна)
- 12 повт кросоувър; избутвания, не “събиране”
3. Х5
- 15повт хор.скрипец
- 15повт сгъвания само с лост
4. Х5
- 15 тесни лицеви
- 15 разгъвани на скрипец с право листче

Храната - да я опиша в детайли един ден за по-ясна представа, ако  на някой му пука
Тренировката - тонизираща. Бърза и сполучлива. Без дълги почивки, Никви откази:
- усещане как мускула(върху който акцентира упражнението) работи
- добро напомпване при второто упражнение
Чудесен начин да избягам от реалността за час :)

02.04.15
23:07

Ден 25

Храна:
52м, 482в, 290п

Гърди
1. Лег с дъмбели до 5х5@38ци+дроп до 22ки
2. Кофи широки - 70
- в почивките флоор преса с леки дъмбели (20ки)
3. Кросоувър през горни макари - 9серии
4. Флайс на машина Фст - 7х12@55кг през 30сек
- две серии трицепс с крив лост

Храната - добра
Тренировката - добра.
Течностите - прекалих с кафетата и по едно време ми стана малко лошо.

Поръчах си новите добавки, ама заради празниците сигурно ще си ги получа края на другата седмица

Днес вместо студени душовете бяха контрастни(да има малко разнообразие)

03.04.15
12:07

к’ви добавки :@

03.04.15
13:40

Колебаех се между
1.Animal Cuts / 2.Grenade Thermo Detonator
и в крайна сметка ги взех и двата :D

Мисля че с гренейда си се вътрил.... :) Иначе кътса е добър :)

03.04.15
13:55

Десо ми го препоръча, а аз съм склонен да му се доверя за такива неща понеже доста често съм прибягвал до неговите съвети

03.04.15
16:21

Кътса май не на всеки му влияе- миналата година го броя като 50 лева на вятъра. От друга страна 3ма човека човека около мен бяха супер доволни. Десо иначе е спец това е ясно.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1