Кросфит зали

04.02.10
22:30

Някои има ли идея дали има Кросфит зали в София и къде се намират?

05.02.10
05:48

казано от Venkobatka на 04.02.10, 22:30:

Някои има ли идея дали има Кросфит зали в София и къде се намират?

Здрасти, Venkobatka!

Специализирана зала за кросфит няма да намериш засега. Ако спечеля от ТОТО ще направим първата  ;-).

Мисля, че най-добре и с разбиране ще те посрещнат в Live to Lift (Лазар Радков). Познавам и други занимаващи се с кросфит и функционално трениране, но техните зали не са пригодени за целта - твърде малко място в зоната за свободни тежести, повече от 1-2 не могат да размятат щанги безопасно.

Виж и това - http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=108835423224

05.02.10
11:23

Вчера сигурно към 5 часа съм гледал в форумите, сайта на Crossfit и клипчета и много се запалих.Ако направиш зала ще идвам всеки ден до варна да тренирам честно :D

ЛР

05.02.10
15:50

Ето ги моите прекрасни неделно-кондициониращи се трениращи: http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=974 :)

И едно клипче от по-миналата неделя, когато всички проклинаха :) (или май тази неделя псуваха повече ... ) http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=975

:)

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 05.02.10 15:54.

05.02.10
16:04

казано от Лазар Радков на 05.02.10, 15:50:

Ето ги моите прекрасни неделно-кондициониращи се трениращи: http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=974 :)

И едно клипче от по-миналата неделя, когато всички проклинаха :) (или май тази неделя псуваха повече ... ) http://livetolift.com/forum/index.php?showtopic=975

:)

Супер се забавлявате! Браво на вас!

05.02.10
16:09

Страшни сте :)
И страхотни, освен това :)

05.02.10
17:12

Наистина тренировките са уникални.Лазаре, колко често се събирате, колко време горе долу трае една тренировка и по кое време тренирате?

ЛР

05.02.10
17:16

Тази неделя можеш наминеш към 12 на обед през ей тук. Тренировката е около час и след това се радваш, че е само толкова :) :) :)

П.П> запиши си телефона от сайта, в случай че не се ориентираш

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 05.02.10 17:16.

05.02.10
17:34

Да, в момента ви разглеждам сайта и все повече и повече се надъхвам.Интересното е че принципно съм от Пловдив и живея в Тракия.Как така не съм чувал за вас и аз незнам.Проблем при мене обаче е времето , тъй като съм студент(при това сега в сесия) и винаги трябва да се съобразявам с него.Ако се запиша при вас нз дали ще мога да идвам редовно...въпреки желанието ми.А в момента иначе фитнеса в който ходя е в самия блок,в който живея и ми е много удобно(33бл.).Въпреки това мисля някой път като съм свободен да намина и да видя как тренирате,ако това е възможно.

ЛР

05.02.10
17:38

казано от Venkobatka на 05.02.10, 17:34:

Да, в момента ви разглеждам сайта и все повече и повече се надъхвам.Интересното е че принципно съм от Пловдив и живея в Тракия.Как така не съм чувал за вас и аз незнам.Проблем при мене обаче е времето , тъй като съм студент(при това сега в сесия) и винаги трябва да се съобразявам с него.Ако се запиша при вас нз дали ще мога да идвам редовно...въпреки желанието ми.А в момента иначе фитнеса в който ходя е в самия блок,в който живея и ми е много удобно(33бл.).Въпреки това мисля някой път като съм свободен да намина и да видя как тренирате,ако това е възможно.

Това, което ти писах, важи за София :)

Щом си от Пловдив, като решиш да минеш да ни видиш, пиши ми на лично да се разберем, за да не спамим тук.

поздрави

05.02.10
19:59

Лазаре, утре идвам в София да гледам турнира “Академик”...ще е интересно, ела да зяпаш...
Иначе ще ти звънна по някое време(събота или неделя), да се видим и да взема пудовката...

05.02.10
20:28

http://www.cathletics.com/wod/video/collectedTraining1-11-10.mov

това е залата мечта за мен...така ми се тренира...

другото е пистата за лека атлетика...:))))

Славко тоя турнир по лека атлетика ли е?Днес в залата си говорихме с Милен Цветанов, спринтьора, ако го знаеш, разправяше че утре почива и е на някакво съзтезание.За същото ли става въпрос?

05.02.10
21:16

ДА..това е, Милен го знам...той ще бяга ли 60метра?...не открих стартовите листи, но ще е интересно 100%

Разправяше, че ще участва, така че сигурно ще бяга. :)

ЛР

05.02.10
21:25

казано от slavko на 05.02.10, 19:59:

Лазаре, утре идвам в София да гледам турнира “Академик”...ще е интересно, ела да зяпаш...
Иначе ще ти звънна по някое време(събота или неделя), да се видим и да взема пудовката...

Славко, утре имаме Рейки уикенд и най-вероятно няма да дойда.

Завънни като си свободен за пудовката и да се запознаем :)

поздрави

А тоя турнир Академик на стадион Академик ли е? :lol:

13.04.10
05:20

казано от Kazaka на 12.04.10, 21:32:

Дали една изцяло кросфит зала в София би била рентабилна идея?

Не мисля, че за момента това е оправдано от търговска гледна точка.
Ако аз си правя зала бих заложил и на малко масовост, сиреч освен типичното кросфит оборудване, ще има и известен брой машини от типа на горен и долен скрипец, портален скрипец, велоергометри, кростренажори и бягащи пътечки. Идеята ми е, че на тях също успешно могат да се изпълняват и функционални тренировки.
Разбира се, машини от типа абдуктор/аддуктор, лег екстензии, калф, скотови и прочие ще са аут.

13.04.10
07:03

казано от Vic на 13.04.10, 05:20:

... типичното кросфит оборудване....

Какво се включва в това понятие? Power cage ще има ли? И подиум, да може с кеф да си хвърлиш щангата от раменете без да те гледат на криво? ;)

13.04.10
08:54

казано от shemeta на 13.04.10, 07:03:

казано от Vic на 13.04.10, 05:20:

... типичното кросфит оборудване....

Какво се включва в това понятие? Power cage ще има ли? И подиум, да може с кеф да си хвърлиш щангата от раменете без да те гледат на криво? ;)

Ха! Да видим!

Стандартното оборудване включва:
- Олимпийски лостове и bumper дискове към тях
- пудовки
- дъмбели
- дебели въжета за катерене
- гимнастически халки
- GHD стойки за коремни преси и хиперекстензии
- стойки  за клекове
- пауър рак
- лежанки
- лостове за набиране
- успоредки
- гребни тренажори
- големи гуми за обръщане
- ластици
- медицински топки
- въженца за скачане
- jumping box…

Вероятно има и други, но това е основната идея.
Ето и малко снимки от кросфит зали:

Мнението беше редактирано от Vic на 13.04.10 10:47.

13.04.10
08:56

... още снимки:

13.04.10
08:57

... и още:

13.04.10
09:00

... и т.н.

13.04.10
10:46

Ако наистина се прави както трябва, инвестицията като че ли не е по-малка от нормална зала, т.к. площта трябва да е доста голяма.
Някъде прочетох, че такива зали в Щатите са нарастнали от няколко десетки преди 4-5 години до 1700 сега.
Все пак и в България някой трябва да го направи не мислите ли ?

13.04.10
10:53

Снимката на открито и палмите отзад е просто страхотна!Това е перфектната зала!

14.04.10
13:35

А някви идеи как може да си направиш “наподобяваща кросфит зала”.. в къщи.. смисъл в отделна стая де или в двора. А и ми е интересно вие като се събирате примерно на някакви лостове и си носите от вас си щанги и други неща (към тези дето се събират да тренират заедно някаде) щото във фитнес зала ми се струва некво невъзможно като се има напредвид, че различните упражнения се правят без почивка и един вид 2-3-5 уреда ги заемаш за 20-30 мин (или повече) трябва когато няма хора в залата или незнам..

14.04.10
14:19

казано от gosheto___ на 14.04.10, 13:35:

А някви идеи как може да си направиш “наподобяваща кросфит зала”.. в къщи.. смисъл в отделна стая де или в двора. А и ми е интересно вие като се събирате примерно на някакви лостове и си носите от вас си щанги и други неща (към тези дето се събират да тренират заедно някаде) щото във фитнес зала ми се струва некво невъзможно като се има напредвид, че различните упражнения се правят без почивка и един вид 2-3-5 уреда ги заемаш за 20-30 мин (или повече) трябва когато няма хора в залата или незнам..

Здрасти, gosheto___!

Ето какво аз смятам за най-необходимо:
- Олимпийски лост и bumper дискове (или поне гумирани)
- пудовки 16, 24, 32 кг или сглобяеми дъмбели
- пауър рак
- лежанка
- лост за набиране (обикновено има и към пауър рака)
- успоредка
- въженце за скачане

И с по-малко от това пак е възможно да си правиш яки тренировки. Има доста комплекси и хиляди вариации с минимално оборудване.

Като се събираме за Кросфит на открито се съобразяваме с планирания комплекс - дали ще има бягане, пудовки, лостове или щанги и си ги носим с нас. За Кросфит в стандартна обществена фитнес зала аз нямам опит, но мисля, че Славко и някой от другите ентусиасти могат да споделят как се справят  :) .

12.04.10
21:32

Дали една изцяло кросфит зала в София би била рентабилна идея?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1